Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowych mamusiek!
Fajnie ze macie juz malenstwa przy sobie:)
Moj maly wczoraj mial slabo ruchliwy dzien, ruszac sie ruszal bo go czulam ale w porownaniu do tego co bylo wczesniej to roznica ogromna, tylko takie muskanie bardziej czulam. Ponoc ruchy dzieciatka moga oslabnac tuz przed porodem, ze niby dzidzius zbiera sily na porod.. Polozna tez tak mowi, na ktg wyszlo wszystko ok, wiec moze faktycznie moj maly zacznie wychodzic
Dzis po poludniu jade znow do poloznej na akupunkture i poprosze ja zeby mnie zbadala i sprawdzila, czy rozwarcie na opuszek palca ktore bylo trzy dni temu cos sie rozkrecilo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 09:44
Asiasia, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:
Moj maly wczoraj mial slabo ruchliwy dzien, ruszac sie ruszal bo go czulam ale w porownaniu do tego co bylo wczesniej to roznica ogromna, tylko takie muskanie bardziej czulam. Ponoc ruchy dzieciatka moga oslabnac tuz przed porodem, ze niby dzidzius zbiera sily na porod.. Polozna tez tak mowi, na ktg wyszlo wszystko ok, wiec moze faktycznie moj maly zacznie wychodzic
Moja mała też ostatnio spokojniejsza, już się zaczynałam martwić, ale może i racja że siły zbiera Oby jutro zechciała wyjśćDomi793 lubi tę wiadomość
-
Mój też ma czkawki a jeszcze wysoko.
Miednicy mi lekarz nie chciał mierzyć na ostatniej wizycie w środę. Położną pytałam wczoraj to też powiedziała że teraz mi nie będzie mierzyć dopiero jak z porodem przyjadę . Czyli w skurczach i na szybko zamiast za wczasu, super . -
hej dziewczyny Gratuluje mamusie maluszków:-)Aniu jesli beded rodzic naturalnie to pewnie tez nie beded wspołpracowac bo ja panikara jestem nie lubie bolu,bede przeklinac płakac i krzyczek...Zastanawiam sie czy moja mała odwroci sie jeszcze prawidłowo czy nie...Postanowiłam ze nie chce ciecia na zimno tzn bez akcji.Pojade do szpitala jak cos sie zacznie.
zreszta i tak nie mam skierowania jeszcze.Boje sie tego jak to bedzie po porodzie, ze sie bedziemy ze zmeczenia na siebie denerwowac.Chciałabym to odwlec o kilka tyg ale sie nie da.marcianka86 -
nick nieaktualnymi narazie tez nikt nie mierzyl, ale jakos sie tym nie przejmuje, w ogole jakos nic mnie nie interesuje, jestem jakas obojetna do calego tego porodu. jakos tak zdaje sie na nature i na to ze dam rade sn. jakies mam przekonanie ze jestem odpowiednio zbudowana i ze nic po drodze stac sie nie moze.
nerwiki mam tylko dlatego, ze nie wiem kiedy to sie zacznie, ale jak juz sie zacznie to mysle ze to cale cisnienie ze mnie opadnie i dalej bede wiedziala co mam robic. znam juz bole skurczowe, wiem co to jest, chociaz mialam je tylko z brzucha, ale mysle ze teraz moze byc tak samo, dla mnie nowosc to beda bole parte, bo Marcelka prawie nie czulam, a teraz jednak minimum 3 kg bede musiala przepchac. -
Cześć Dziewczyny:)
Gratuluje nowym Mamusiom i witam Dzieciaczki na świecie Cudownie, że jesteście już razem
Truskaweczko, bardzo dobrze zrobiłaś jadąc do szpitala! trzymam kciuki!
U nas bez zmian-tzn nie rodzimy. Do terminu 3 dni a ja się nie czuje na poród-w piątek na wizycie doktorek powiedział, że nie wyglądam na rodzącą... szkoda, że nie zapytałam "jak wygląda rodząca?". na ktg skurczy brak, mimo, że wcześniej były i to piękne...
Z rozwarciem na 1cm chodze już od miesiąca i mogę tak chodzić nawet do wywołania (17 sierpnia). Jeszcze Mały stwierdził, że w idealnej pozycji do rodzenia jest mu niewygodnie i postanowił się przekręcić-a co! Kto bogatemu zabroni
U mnie z psychiką kiepsko... zmęczenie daje popalić. Prawie nie śpię-po 2-3h na dobę i to sen rwany. Sny tragiczne np dziś śniło mi się, że mały w brzuchu się dusił a w szpitalu nie chcieli robić cc bo się zastanawiali dlaczego w nocy mam astygmatyzm a w dzień nie... i jak spać. Jak sie budzę to już jestem wykończona.
Sa chwile gdy nie lubie sama siebie, bo mam myśli, że chciałabym już być po, że możemy sobie nie poradzić, że całe żcie wywróci się do góy nogami... tak całkowicie egoistycznie.. i potem ryczę przez to, że mam takie myśli, bo przecież kocham tego Szkraba.. No i jeszcze mój mnie wkurza... ostatnio chciałam łóżeczko przygotować to ten mi zabronił, bo przecież nie wiadomo kiedy urodze a wszystko się zakurzy.. ręcę opadają...
Przepraszam, za wywód ale musiałam się wygadać.. Ostatnio jakby z otoczenia nikt mnie nie rozumiał albo nie chciał rozumieć. I jeszcze te telefony i smsy pt "rodzisz?"...
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
ahh... o ostatnio WSZYSTKO leci mi z rąk...
najpierw zbiłam ukochany olejek do ciała z mokosh..
a w piątek całą perfumę la vie est bell z lancome... normalnie się poryczałam...
nick nieaktualnyMonika kochana niestety takie zycie ciezarowki, zwlaszcza ciezke na samym koncu jest...ja łozeczko juz mam gotowe od 4 tygodni i mam zamiar kolderke wytrzepac z kurzu, bo cale jest zasloniete nia...z reszta troszke kurzu dziecku nie zaszkodzi, ja nie mam zamiaru chowac go w sterylnych warunkach...
-
monika454 wrote:ahh... o ostatnio WSZYSTKO leci mi z rąk...
najpierw zbiłam ukochany olejek do ciała z mokosh..
a w piątek całą perfumę la vie est bell z lancome... normalnie się poryczałam...
Monia a ja cała pocieta i w siniakach. 4 palce już sobie nożem załatwiłam nożem i piszczele i udka mam całe w siniakach. Normalnie taka jestem niezdara,że szok -
kaarolaa wrote:Monika kochana niestety takie zycie ciezarowki, zwlaszcza ciezke na samym koncu jest...ja łozeczko juz mam gotowe od 4 tygodni i mam zamiar kolderke wytrzepac z kurzu, bo cale jest zasloniete nia...z reszta troszke kurzu dziecku nie zaszkodzi, ja nie mam zamiaru chowac go w sterylnych warunkach...
Ciebie Karola to podziwiam całą sobą. Dla mnie jesteś wzorem opanowania i spokoju. Tylko brać i czerpać z Twojej postawy i siły.
Rudi88 wrote:Monia a ja cała pocieta i w siniakach. 4 palce już sobie nożem załatwiłam nożem i piszczele i udka mam całe w siniakach. Normalnie taka jestem niezdara,że szok
Ale piszczele nożem? o_O
Kochana, jak sztućce przestały Ciebie lubić, to może czas na zaprzestanie gotowania?
Niezdarność rozumiem, bo jesteśmy większe, nie ogarniamy własnych rozmiarów ale żeby ręce były niesprawne? i mózg (bynajmniej u mnie) ?
monika454 wrote:Ale piszczele nożem? o_O
Kochana, jak sztućce przestały Ciebie lubić, to może czas na zaprzestanie gotowania?
Niezdarność rozumiem, bo jesteśmy większe, nie ogarniamy własnych rozmiarów ale żeby ręce były niesprawne? i mózg (bynajmniej u mnie) ?
Piszczele o szafki i komody poobijane, bo jakos nie umiem teraz odległości ocenic
I teraz się napiłam kompotu z rabarbaru i mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaką zgagę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonika454 wrote:
Ciebie Karola to podziwiam całą sobą. Dla mnie jesteś wzorem opanowania i spokoju. Tylko brać i czerpać z Twojej postawy i siły.
bo mi sie wydaje ze panika pogarsza cala sprawe, lepiej byc opanowanym, chociaz uwierzcie nawet mi latwo nie jest...
-
Moj mnie tak wczoraj wnerwil,ze chyba od slubu mnie tak nie zirytowal. Poszedl na impreze kolegi bo tamten awans dostal i wrocil neptyk. Nosz k#&wa gdybym zaczela rodzic w nocy to bym go nie dobudzila nawet... a obiecal,ze kilka kieliszków i wraca do domu. Tak to nie mogę zlego slowa na niego powiedziec bo sie stara i przejmuje i wspiera, no ale tak sie nawalic w sytuacji gdy żona moze w kazdej chwili rodzic...
-
Niestety u mnie też depresyjny nastrój. Szykuje się pomału do szpitala bo jutro się zgłaszam na oddział. Nie podoba mi się ta wizja wywoływania, ale nic na to uparte dziecko nie działa. Boję się, że mnie umęczą a potem i tak zrobią cc Zapowiedziałam rodzinie że przez weekend nie odbieram telefonów bo mnie tylko wkurzają tymi ciągłymi pytaniami czy już nie urodziłam, choć przecież mówimy że im damy znać jak się urodzi. Jedynym pocieszeniem jest to, że ze szpitala wrócimy już we dwójkę. Penelope ja też jestem cała uwalana po jedzeniu, wszystko na brzuchu musi wylądować.
Penelope30 lubi tę wiadomość