Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja te herbate juz drugi tydzien pije i nic
Co do badania to sama nawet pomyslalam, ze to masaz był ale doktorek powiedzial, że nie. Widocznie miało bolec i tyle.
Truskaweczko na spokojnie z tym karmieniem próbuj, moze jeszcze sie melczko pojawi i sie uda. Duzo dziewczyn ma z tym problem jak sama czytalas.
pigułka a ten cewnik to chyba boli no nie? cos mi sie tak kojarzy ze sr ale nie mam pewnosci Oby Ciebie nie bolało.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyWitam u mnie 39+0 i nic nie zapowiada zebym rodzila. Dupa na mnie masaz nie podzialal, ale niestety po szwie te szyjki czesto sie leniwia i nie chca puszczac jak trzeba. Teraz pewnie czeka mnue ta wizyta w szpitalu. Chociaz mam nadzieje ze to sie jeszcze zdarzy rozkrecic. No nic trzeba sie ogarnac i leciec na spacer.
-
Pigułka oby się ruszyło.
Truskaweczko jak Kacper był mały to miałam mleko ale on nie chciał wokóle ssać, taki leniucha z niego był. W szpitalu płakał a z cyca nie chciał ssać, i położne mu dały troszkę mm i później już zaczął. Ale on wogole nie cyfrowy był. Płakał nie chciał ssać i do pół roku męczyłam się z tym jedzeniem, później odstawiłam cyca jadł mm i był zadowolony, do teraz nie chce jeść niczego oprócz produktów mlecznych, jest strasznym niejakim a ma już 9 lat.
Także sprawdź może jest mleko. -
Betty Boop mnie też to badanie boli ale nawet lekarz przed badaniem mnie przepraszal że będzie boleć więc to chyba normalne. Wszystko jest tam teraz mega ukrwione i unerwione. Jakoś trzeba to przeżyć. Ja powtarzałam te wszystkie badania które wymienilas z tydzień temu bo miałam na skierowaniu a dziś mi lekarz powiedział że jeśli się nie należy do grupy ryzyka to nie trzeba powtarzać tych na kiłę i HIV.
Truskaweczko musisz uzbroić się w cierpliwość. Poczytaj sobie lipcowki jakie mają problemy z karmieniem. Znaczna większość dziewczyn się z tym zmaga mimo że u nich już wiele tygodni minęło. Potrzeba dużo samozaparcia. Póki jesteś w szpitalu wykorzystuj połozne do pomocy. Niech doradza co robić.Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za rady dziewczyny
Dzis pediatra poinformowal mnie ze zostajemy do piatku bo sa wylewy 1 stopnia srodczaszkowe czy jakos.
Plakac mi sie chce.
Zal mi malutkiej bo nie dosc ze umeczona porodem bardzo to buzia cala jej zasiwiala od siniakow w oczku krew ma na bialku od wysilku. To jeszcze to. Pierwszego stopnia to ponoc nie tragedia ale jednak sa i zostawiaja nas na obserwacji jak to sie bedzie dalej rozwijac.
Ponoc to obrazenia okoloporodowe sa. Skurcze jej zgniataly glowke ktora byla w miednicy juz
Jeszcze albo spi np 5h i nie da sie dobudzic jej na jedzenie albo go niechce wcale i wazy juz 3700gr czyli w 1.5doby spadla 430gr duzo. Kiepsko. Ja pokarmu nadal nie mam a Ona chyba nie lubi mm. Dzis tylko 17ml zjadla. -
nick nieaktualny
-
Oj Truskaweczka współczuję
Kochana a dlaczego nie zrobili Ci CC? wiedzieli, że będzie duże dziecko.
Mam nadzieję, że Nikolka szybko wydobrzeje
Co do mleka modyfikowanego mój na początek zjadał nie wiele, takie mleko jest badziej kaloryczne niż mleko matki.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Nelk, Aniu, Truskaweczko, Domi! Gratulacje!
Truskaweczko, moj synek w szpitalu w pierwszej dobie zjadł dopiero po OK 10 H (poszłam do Pani, zeby mi pokazała i dzieki temu coś tam possał), pózniej nie chciał wstawać na te posiłki co 3 H. Tak naprawdę rozkręcił sie w 3 dobie dopiero, a w 4 zaczął sie u mnie nawał.
Ale cały czas go przestawiałam, bardzo często. W międzyczasie nakręcała, laktację takim odciagaczem do pokarmu. Coś jak laktator, ale łatwy w użyciu i dezynfekcji bo składa sie tylko z 2 elementów. Wyglada mniej wiecej tak
https://asplaneta.pl/pl/sanity-odciagacz-gruszka-pokarmu-lux.html?gclid=CIWdxcbdtM4CFeUAcwod18kOyQ
To był moj pomysł, nie konsultowałam tego, ale skoro mały nie chciał ssać to raz na czas, przed,przystawieniem go zaciągałam ze 2 razy.
Zobaczysz będzie dobrze, moj na początku nie jadł, a teraz nazywa, go Milky Man!
Oj dopiero doczytałam współczuje tych krwiaczkow ale jak to były skurcze jak była w miednicy? Za późno kazali Ci przeć, czy jak? Ja nie wiem czy u mnie nie za późno kazali mi przeć. bo dopiero jak zawołałam polozna to łaskawie mi zobaczyła i było rozwarcie i nagle w pośpiechu 2 faza, która trwała 15 min...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 18:22
-
kaarolaa wrote:szlak juz mnie trafia z tym forum, czasem tyle sie naprodukuje tutaj czy w pamietniku i posty znikaja
Mam to samo ostatnio miałam nie swoje wiadomości w skrzynce i nie swój pamiętnik, tutaj też posty znikająMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny