Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola właśnie te białe w kupce moja też często ma.
Śliczny synuś
niki640 to mnie pocieszyłaś u nas też rzadkie są te kupki, a dziś były 2 sztuki dopiero.
ewi0808 ja daje raz jedną pierś a następny raz drugą, ale musze przez kapturki karmić bo moja brodawka twarda strasznie - napęczniała od mleka i już nie chce teraz złapać, ześlizguje się z niej.
pije herbatkę bocianek i zamawiam teraz femaltiker na poprawę laktacji
Dziewczyny a martwicie się o Wasze maleństwa?
Ja mam leciutką paranoję, że coś jej zagraża, niepokoję się o nią i mnie to stresuje... Jak śpi to nasłuchuje czy oddycha, sprawdzam co chwilkę.
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
Ja karmie caly czas przez kapturki:)
Dzis zaliczylismy pierwszy spacerek:) Alexik caly czas spal, poszlismy nad staw zeby corka mogla kaczki nakarmic i pozniej na pyszne lody:) ja nawet sie nie dorwalam do wozka zeby prowadzic, najpierw maz prowadzil wozek, potem corka i nie chcieli mi dac:)
Od jutra maz zaczyna prace wiec zostaje sama z Alexikiem i corka no i wkoncu moze jutro ja poprowadze wozek:)Asiasia, Dots&Lace lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
ewi0808 wrote:Jak juz jestescie w temacie karmienia to podczaas jednego karmienia wasze pociechy ssa z obu piersi czy tylko z jednej do konca?
Podczas jednego karmienia podaję jedną pierś, raz lewa raz prawa a i tak nie opróżnia do końca tej jednej tyle tego mleka mam.ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
GRATULACJE DLA nowych mamusiek...
Trzymam kciuki za rodzace.
Ja jutrodo lekarza,ale nie nastawiam sie na wies i typu rozwarcie ,krótkA szyjka itp.Obstawiam urodzic po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 06:32
marcianka86 -
Dzięki dziewczyny za info o tym jedzeniu, będę urozmaicać moje menu
Mam teraz inne pytanie.
Czy Wasze maluszki śpią z Wami w łóżku czy w swoich łóżeczkach czy wózkach?
Jak Wam się udaje je odłożyć do łóżeczka żeby zasnęło?
Czy może używacie smoczków uspokajających?
Bo moja zasypia przy cycu a potem jak chce ją odłożyć to po chwili już płacz... -
nick nieaktualny
-
Sabanek powodzenia
Kajka my spimy razem ja i corcia na lozku.
Maz w sypialni sam.
Tak mi najwygodniej.
Nikola lubi spac przy cycu.
Pewnie potrzebuje bliskosci.sabanek, Kajka86 lubią tę wiadomość
-
sabanek wrote:My się witamy z patologii... Wczoraj przed północą odeszły mi wody i cały czas coś leci. Skurczy nie mam ale mam nadzieję ze się będzie rozkrecac.
sabanek lubi tę wiadomość
http://dotsandlace.blogspot.com/ -
Moj Alex spi caly czas w swojej kolysce. Oczywiscie zasypia przy cycu, biore go do odbicia i potem klade do kolyski.
Dzis karmilam o 21, 1 i 5 nad ranem.
Kolyske mam przy swoim lozku, oczywiscie w nocy jak tylko zasteka albo zakwili to zaraz do niego zerkam, czasem otworzy oczy w nocy ale wystarczy ze poglaszcze go po glowce i spi dalejKajka86 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyDots&Lace wrote:Widzisz doczekałaś się, a ja dziś mam termin i nic zupełnie nie czuję żeby miało się coś dziać.Pewnie bym się tym tak nie przejmowała,gdyby lekarz nie nastawił mnie, że na pewno do terminu nie doczekam i co najpierw karzą się oszczędzać, od 35 tygodnia mam już rozwarcie i nic.
U mnie pojedyncze skurcze, Obchod niedługo to mam nadzieję że coś wyjdzie. Wody cały czas płyną, zobaczymy co zadecydują... -
sabanek wrote:Mnie pół godziny przed końcem dnia złapało więc może i Ty się doczekasz.
U mnie pojedyncze skurcze, Obchod niedługo to mam nadzieję że coś wyjdzie. Wody cały czas płyną, zobaczymy co zadecydują...
Oby tak było. Powodzenia Tobie życzęhttp://dotsandlace.blogspot.com/ -
Hej.
Czytam codzień co tam u Was, ale chyba czas dołączyć, bo na głowę mi pada już od tego oczekiwania !!!
Termin na dziś, jakieś zwiastuny? ZERO !
Dots&Lace może i u nas coś się rozkręci do północy .Dots&Lace lubi tę wiadomość
-
Myszko napisałam i wcielo mój post. Jestem zadowolona z porodu w Narutowiczu, położna i lekarka przy porodzie super. Anestezjolog pojawił się błyskawicznie po tym jak poprosiłam o zzo. Na noworodkach babki przemile, można o wszystko spytać,pociesza, doradza.
Myszkaaa83 lubi tę wiadomość
-
Kajka86 wrote:Mam teraz inne pytanie.
Czy Wasze maluszki śpią z Wami w łóżku czy w swoich łóżeczkach czy wózkach?
Jak Wam się udaje je odłożyć do łóżeczka żeby zasnęło?
Czy może używacie smoczków uspokajających?
Bo moja zasypia przy cycu a potem jak chce ją odłożyć to po chwili już płacz...
Mój śpi w wózku bo niestety z nami w łóżku się nie zmieści. Czasem jak go odkładam to się wybudzi a czasem nie. Wtedy biorę go znowu do przytulania lub cycusia i tak z godzina schodzi a smoka nie zawsze chce. Ogólnie jak go noszę to jest bardzo spokojny i czasem tak zasnie. Dzisiaj noc była piękna, budził się o 24, 2:30 i o 5 ale przewijanie, karmienie i po pół godziny spał.
Kajka86 lubi tę wiadomość