Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to co dwie godziny sie budzi na karmienie. Jest z niego niezly zarloczek i dobrze bo szybko vedzie nabieral masy.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj karmienia o 21, 22.30, 1, 4 i 7. Po 7 nie chciał mi zasnąć, maz musiał go utulić, ja mu nie miałam siły, a i tak nie zasnęłam.
    Najzabawniejsze jak maz mi go wzial po tej 22.30 i podał płaczącego OK 1, a ja myślałam ze to dalej ta 22.30 i tylko przymknelam oko. Juz mi sie wszystko miesza.

Na dodatek mały ma problemy z 2 pręży sie i muszę go po każdym karmieniu tulić..Dziewczyny, czy dajecie smoczek przy kp? Ja na razie nie daje,a le chyba sie złamie w końcu...

Mam jeszcze mały problem, bo synek preferuje jeden bok, prawy :( próbuje go przekładać na przeciwna stronę, ale cieżko idzie. A jak u was z tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 10:31

relganliumoc9u3n.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka ja Alexowi daje smoczek. Male dzieci maja bardzo silny odruch ssania, znany im jeszcze z zycia plodowego.
    Mojemu wczoraj odpadl juz pepuszek, szybciutko , po 5 dniach od porodu. Maly jest cudny:) taki kochaniutki:)
    Starsza corka Julia bardzo mi pomaga, ciagledo niego zerka, mowi do niego, przynosi i podaje mi rozne rzeczy, jest w nim zakochana po uszy:))
    Dzis rano tak slodko wygladali, maz pojechal do pracy, a Julka przyszla do mnie do sypialni i tak spaly te moje kochane dzieci, starsza w lozku, Alex w kolysce. Slodki widok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:57

kaarolaa, Betty Boop, makota lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. 11.08.16 o godz 4 rano przyszedł na świat sn Kornelek 3340g 54cm. Poród był dla mnie masakryczny i dopiero dochodze do siebie. Bolało strasznie mimo zzo, było przebicie pęchęrza, oxytocyna a na koniec próżnociąg bo mały był okręcony pępowną wokół szyjki i nóżki. Rodził się twarzą do sufitu. Poddusił się i trafił do inkubatorka na 4 godz na grzanie i tlen. Mnie nacieli i zszyli. Szycie też bolało mimo że dopuścili mi zzo i ostrzykali miejscowo. Teraz boli nadal że nie dam rady siedzieć. Paracetamol nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:22

ewi0808, kaarolaa, sabanek, Dots&Lace, Ibi, makota, malika89 lubią tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wielkie gratulacje, super, że synek z już z Tobą. Dzielna byłaś kobitko :)

Penelope30, niki640, Elcia89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje.

Penelope30 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Myszko napisałam i wcielo mój post. Jestem zadowolona z porodu w Narutowiczu, położna i lekarka przy porodzie super. Anestezjolog pojawił się błyskawicznie po tym jak poprosiłam o zzo. Na noworodkach babki przemile, można o wszystko spytać,pociesza, doradza.
    Pigułka dziękuję bardzo za info, Wy już w domu?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Pigułka dziękuję bardzo za info, Wy już w domu?
    Niestety nie, bo czekamy na konsultacje kardiologiczna a przez ten długi weekend lekarz jest na urlopie

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam blog z mnóstwem informacji na temat karmienia piersią
    http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy

ewi0808, makota lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, mam stres przed czwartkiem...
    To czekanie mnie wykańcza. Niby tak mało czasu zostało a we mnie strach rośnie.
    Jutro jeszcze idę do doktorka na ktg, w środę ostatnie przygotowanie a w czwartek o 7:00 stawiam się w szpitalu...
    jakoś chyba wolałam, żeby samo to się stało niż takie oczekiwanie najpierw na dzień a później co, jak i kiedy będą ze mną i z małym robić.
    Nawet już nie mam ochoty telefonów odbierać. Czuje się nękana nimi. Rodzinę okłamałam co do terminu stawiennictwa w szpitalu bo by żyć nie dali.
    Czasem czuję, że jestem wyrodna..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was ma w połogu podwyższoną temperaturę? U mnie już tydzień po cc, codziennie brałam jakąs tabletkę przeciwbólową, żeby móc funkcjonować jako tako a dziś zmierzyłam temp i mam 37,6. Nic mnie nie boli poza brzuchem w środku, piersi okej, więc nie wiem co jest grane... Martwi mnie to trochę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam teraz jeszcze raz i już prawie 38... Cholera jasna co jest

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Kurcze dziewczyny, mam stres przed czwartkiem...
    To czekanie mnie wykańcza. Niby tak mało czasu zostało a we mnie strach rośnie.
    Jutro jeszcze idę do doktorka na ktg, w środę ostatnie przygotowanie a w czwartek o 7:00 stawiam się w szpitalu...
    jakoś chyba wolałam, żeby samo to się stało niż takie oczekiwanie najpierw na dzień a później co, jak i kiedy będą ze mną i z małym robić.
    Nawet już nie mam ochoty telefonów odbierać. Czuje się nękana nimi. Rodzinę okłamałam co do terminu stawiennictwa w szpitalu bo by żyć nie dali.
    Czasem czuję, że jestem wyrodna..

Ja też w czwartek do szpitala i też bardzo się stresuję. Ja na cc. Nie dość, że nie daję rady fizycznie to jeszcze psychika siada :(
    Wreszcie dzisiaj torbę spakowałam! Właściwie to walizkę taką średnią, bo się nie mogłam pomieścić. Czy Wy miałyście duże torby?

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus a kiedy przychodzi do Ciebie położna? Taka temperatura może być oznaką stanu zapalnego i że organizm się nie oczyszcza tak jak powinien. Najlepiej zadzwoń do lekarza. A Krwawisz?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niewiele tych odchodów mam właśnie, położna będzie w środę, a jutro jadę na zdjęcie szwów do szpitala to może tam kogoś podpytam. Martwię się

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja też mam mało odchodów, bardzo mało w sumie. Ale lepiej zadzwoń np na IP i zapytaj czy to normalne że tydzień po CC masz gorączkę, lepiej sprawdzić, a apap nie pomaga zbić temperatury?

Goslim ja miałam dużą torbę, taką, że na porodówkę na wózku przewoziła torbę a ja szłam za babką, a mąż pytał czy mam tam kamienie???

Goslim79 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Sabanek, trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj karmienia o 21, 22.30, 1, 4 i 7. Po 7 nie chciał mi zasnąć, maz musiał go utulić, ja mu nie miałam siły, a i tak nie zasnęłam.
    Najzabawniejsze jak maz mi go wzial po tej 22.30 i podał płaczącego OK 1, a ja myślałam ze to dalej ta 22.30 i tylko przymknelam oko. Juz mi sie wszystko miesza.

Na dodatek mały ma problemy z 2 pręży sie i muszę go po każdym karmieniu tulić..Dziewczyny, czy dajecie smoczek przy kp? Ja na razie nie daje,a le chyba sie złamie w końcu...

Mam jeszcze mały problem, bo synek preferuje jeden bok, prawy :( próbuje go przekładać na przeciwna stronę, ale cieżko idzie. A jak u was z tym?

smoczek daję :) bierze tylko jak nie jest głodny, a jak chce się uspokoić. Mój też się pręży i brzusio boli, jakby kupki nie potrafił zrobić. Podobno to głównie od wit D. Robię mu ciepłe kompresy, kładę brzusio do brzusia i robię masaż na olejku anyżowo- fenkułowo-cośtam. Położna poleciła i jest trochę lepiej. Dzisiaj przykleiła mu taką taśmę jak sportowcy mają (niebieska) na brzuszku i widzę poprawę.
    Mój też miał ulubioną stonę - podkładałam mu w dzień wałeczek z tetry i już główkę na obie strony układa.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus to przy zdejmowaniu szwów koniecznie o to zapytaj. I zrób jak Truskaweczka pisze, weź przeciwgoraczkowy. To nie musi być nic złego ale lepiej dmuchać na zimne żebyś przypadkiem wstrząsu nie dostała.
    Pigułka a coś z dzidzi serduszkiem jest nie tak ze czekacie na tą konsultacje?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gorączki nie mam ale z kolei strasznie się pocę. Jesli chodzi o odchody pologowe to w zeszłym tygodniu miałam taką akcje ze dzwonilam do ginekologa.
    Otóż wydostał mi się spory skrzep, jak to lekarka nazwała wątróbkowy. Jednak mówi ze to normalne i ze sytuacja może się powtórzyć i tak tez bylo. Stoję przy przewijaku i czuję jak cos mi się"rodzi" tym razem bylo większe. Ależ to nieprzyjemne uczucie. Najważniejsze ze sie czyszczę chociaż bym wolała juz być po tym wszystkim.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Witam się.

U mnie odliczanie 10 dni zostało do porodu.

Benuś koniecznie zgłoś tą gorączkę przy ściąganiu szwów.

A ja od soboty puchnę , przez 1 dzień na wadze więcej 2 kilo i wyglądam jak nadmuchany balon. Do tego dzidzia mi się mniej rusza muszę co chwilę nasłuchiwać ją. Wczoraj z mężem próbowaliśmy wywołać poród ale nic z tego dzidziuś jeszcze chce u mnie zostać.

Dziś mamy rocznicę ślubu. Dzieciaki wieczorem wysyłamy do ciotki i planuję romantyczną kolację może jakiś spacer. No co się uda w tym stanie.

makota lubi tę wiadomość

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ