X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to co dwie godziny sie budzi na karmienie. Jest z niego niezly zarloczek i dobrze bo szybko vedzie nabieral masy.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj karmienia o 21, 22.30, 1, 4 i 7. Po 7 nie chciał mi zasnąć, maz musiał go utulić, ja mu nie miałam siły, a i tak nie zasnęłam.
    Najzabawniejsze jak maz mi go wzial po tej 22.30 i podał płaczącego OK 1, a ja myślałam ze to dalej ta 22.30 i tylko przymknelam oko. Juz mi sie wszystko miesza.

Na dodatek mały ma problemy z 2 pręży sie i muszę go po każdym karmieniu tulić..Dziewczyny, czy dajecie smoczek przy kp? Ja na razie nie daje,a le chyba sie złamie w końcu...

Mam jeszcze mały problem, bo synek preferuje jeden bok, prawy :( próbuje go przekładać na przeciwna stronę, ale cieżko idzie. A jak u was z tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 10:31

relganliumoc9u3n.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka ja Alexowi daje smoczek. Male dzieci maja bardzo silny odruch ssania, znany im jeszcze z zycia plodowego.
    Mojemu wczoraj odpadl juz pepuszek, szybciutko , po 5 dniach od porodu. Maly jest cudny:) taki kochaniutki:)
    Starsza corka Julia bardzo mi pomaga, ciagledo niego zerka, mowi do niego, przynosi i podaje mi rozne rzeczy, jest w nim zakochana po uszy:))
    Dzis rano tak slodko wygladali, maz pojechal do pracy, a Julka przyszla do mnie do sypialni i tak spaly te moje kochane dzieci, starsza w lozku, Alex w kolysce. Slodki widok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:57

kaarolaa, Betty Boop, makota lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. 11.08.16 o godz 4 rano przyszedł na świat sn Kornelek 3340g 54cm. Poród był dla mnie masakryczny i dopiero dochodze do siebie. Bolało strasznie mimo zzo, było przebicie pęchęrza, oxytocyna a na koniec próżnociąg bo mały był okręcony pępowną wokół szyjki i nóżki. Rodził się twarzą do sufitu. Poddusił się i trafił do inkubatorka na 4 godz na grzanie i tlen. Mnie nacieli i zszyli. Szycie też bolało mimo że dopuścili mi zzo i ostrzykali miejscowo. Teraz boli nadal że nie dam rady siedzieć. Paracetamol nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:22

ewi0808, kaarolaa, sabanek, Dots&Lace, Ibi, makota, malika89 lubią tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wielkie gratulacje, super, że synek z już z Tobą. Dzielna byłaś kobitko :)

Penelope30, niki640, Elcia89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje.

Penelope30 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Myszko napisałam i wcielo mój post. Jestem zadowolona z porodu w Narutowiczu, położna i lekarka przy porodzie super. Anestezjolog pojawił się błyskawicznie po tym jak poprosiłam o zzo. Na noworodkach babki przemile, można o wszystko spytać,pociesza, doradza.
    Pigułka dziękuję bardzo za info, Wy już w domu?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Pigułka dziękuję bardzo za info, Wy już w domu?
    Niestety nie, bo czekamy na konsultacje kardiologiczna a przez ten długi weekend lekarz jest na urlopie

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam blog z mnóstwem informacji na temat karmienia piersią
    http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy

ewi0808, makota lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, mam stres przed czwartkiem...
    To czekanie mnie wykańcza. Niby tak mało czasu zostało a we mnie strach rośnie.
    Jutro jeszcze idę do doktorka na ktg, w środę ostatnie przygotowanie a w czwartek o 7:00 stawiam się w szpitalu...
    jakoś chyba wolałam, żeby samo to się stało niż takie oczekiwanie najpierw na dzień a później co, jak i kiedy będą ze mną i z małym robić.
    Nawet już nie mam ochoty telefonów odbierać. Czuje się nękana nimi. Rodzinę okłamałam co do terminu stawiennictwa w szpitalu bo by żyć nie dali.
    Czasem czuję, że jestem wyrodna..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was ma w połogu podwyższoną temperaturę? U mnie już tydzień po cc, codziennie brałam jakąs tabletkę przeciwbólową, żeby móc funkcjonować jako tako a dziś zmierzyłam temp i mam 37,6. Nic mnie nie boli poza brzuchem w środku, piersi okej, więc nie wiem co jest grane... Martwi mnie to trochę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam teraz jeszcze raz i już prawie 38... Cholera jasna co jest

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Kurcze dziewczyny, mam stres przed czwartkiem...
    To czekanie mnie wykańcza. Niby tak mało czasu zostało a we mnie strach rośnie.
    Jutro jeszcze idę do doktorka na ktg, w środę ostatnie przygotowanie a w czwartek o 7:00 stawiam się w szpitalu...
    jakoś chyba wolałam, żeby samo to się stało niż takie oczekiwanie najpierw na dzień a później co, jak i kiedy będą ze mną i z małym robić.
    Nawet już nie mam ochoty telefonów odbierać. Czuje się nękana nimi. Rodzinę okłamałam co do terminu stawiennictwa w szpitalu bo by żyć nie dali.
    Czasem czuję, że jestem wyrodna..

Ja też w czwartek do szpitala i też bardzo się stresuję. Ja na cc. Nie dość, że nie daję rady fizycznie to jeszcze psychika siada :(
    Wreszcie dzisiaj torbę spakowałam! Właściwie to walizkę taką średnią, bo się nie mogłam pomieścić. Czy Wy miałyście duże torby?

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus a kiedy przychodzi do Ciebie położna? Taka temperatura może być oznaką stanu zapalnego i że organizm się nie oczyszcza tak jak powinien. Najlepiej zadzwoń do lekarza. A Krwawisz?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niewiele tych odchodów mam właśnie, położna będzie w środę, a jutro jadę na zdjęcie szwów do szpitala to może tam kogoś podpytam. Martwię się

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja też mam mało odchodów, bardzo mało w sumie. Ale lepiej zadzwoń np na IP i zapytaj czy to normalne że tydzień po CC masz gorączkę, lepiej sprawdzić, a apap nie pomaga zbić temperatury?

Goslim ja miałam dużą torbę, taką, że na porodówkę na wózku przewoziła torbę a ja szłam za babką, a mąż pytał czy mam tam kamienie???

Goslim79 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Sabanek, trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj karmienia o 21, 22.30, 1, 4 i 7. Po 7 nie chciał mi zasnąć, maz musiał go utulić, ja mu nie miałam siły, a i tak nie zasnęłam.
    Najzabawniejsze jak maz mi go wzial po tej 22.30 i podał płaczącego OK 1, a ja myślałam ze to dalej ta 22.30 i tylko przymknelam oko. Juz mi sie wszystko miesza.

Na dodatek mały ma problemy z 2 pręży sie i muszę go po każdym karmieniu tulić..Dziewczyny, czy dajecie smoczek przy kp? Ja na razie nie daje,a le chyba sie złamie w końcu...

Mam jeszcze mały problem, bo synek preferuje jeden bok, prawy :( próbuje go przekładać na przeciwna stronę, ale cieżko idzie. A jak u was z tym?

smoczek daję :) bierze tylko jak nie jest głodny, a jak chce się uspokoić. Mój też się pręży i brzusio boli, jakby kupki nie potrafił zrobić. Podobno to głównie od wit D. Robię mu ciepłe kompresy, kładę brzusio do brzusia i robię masaż na olejku anyżowo- fenkułowo-cośtam. Położna poleciła i jest trochę lepiej. Dzisiaj przykleiła mu taką taśmę jak sportowcy mają (niebieska) na brzuszku i widzę poprawę.
    Mój też miał ulubioną stonę - podkładałam mu w dzień wałeczek z tetry i już główkę na obie strony układa.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus to przy zdejmowaniu szwów koniecznie o to zapytaj. I zrób jak Truskaweczka pisze, weź przeciwgoraczkowy. To nie musi być nic złego ale lepiej dmuchać na zimne żebyś przypadkiem wstrząsu nie dostała.
    Pigułka a coś z dzidzi serduszkiem jest nie tak ze czekacie na tą konsultacje?

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gorączki nie mam ale z kolei strasznie się pocę. Jesli chodzi o odchody pologowe to w zeszłym tygodniu miałam taką akcje ze dzwonilam do ginekologa.
    Otóż wydostał mi się spory skrzep, jak to lekarka nazwała wątróbkowy. Jednak mówi ze to normalne i ze sytuacja może się powtórzyć i tak tez bylo. Stoję przy przewijaku i czuję jak cos mi się"rodzi" tym razem bylo większe. Ależ to nieprzyjemne uczucie. Najważniejsze ze sie czyszczę chociaż bym wolała juz być po tym wszystkim.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Witam się.

U mnie odliczanie 10 dni zostało do porodu.

Benuś koniecznie zgłoś tą gorączkę przy ściąganiu szwów.

A ja od soboty puchnę , przez 1 dzień na wadze więcej 2 kilo i wyglądam jak nadmuchany balon. Do tego dzidzia mi się mniej rusza muszę co chwilę nasłuchiwać ją. Wczoraj z mężem próbowaliśmy wywołać poród ale nic z tego dzidziuś jeszcze chce u mnie zostać.

Dziś mamy rocznicę ślubu. Dzieciaki wieczorem wysyłamy do ciotki i planuję romantyczną kolację może jakiś spacer. No co się uda w tym stanie.

makota lubi tę wiadomość

‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ