Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaskółeczka, mały ma 3540 i 57 cm. Ubranka ze smyka 52 są w sam raz, z małym zapasem. 56 wydają sie b. duże, nawet nie mierzyłam jeszcze. hm body kopertowe 56, te w dwupaku też starczą na dłużej. . Polskie firmy jakoś bardziej odpowiadają wymiarom dziecka, 56 niektóre na długość jeszcze dobre ale dosłownie na tydzień. Mniejszych nie ma szans założyć. Polskie pajace były super przy maluchu poniżej 3 kg, miały stójkę i szyja z ramionami nie wychodziła górą jak się dzidziuś kręcił. I przyznam, że jakość też chyba lepsza bo te smykowe napki szybko porobią dziury w materiale.
A przebarwienia właśnie miałam takie na kościach policzkowych. -
Jaskoleczko lubię za 1 część.
Ja teraz też wróciłam to w domu był burdel... Wprawdzie nie było specjalnie porządku, ale liczyłam chociaż na bieżące sprzątanie po sobie..
A ja dziś od rana walczę z bolącą piersią, bo porobiły się zastoje... -
Hejka
Ja tylko na chwilkę, bo mała ma krótkie sny.
Julcia urodziła się po długich próbach porodu sn w końcu przez cc 08.08.2016 z wagą 3500 g 53 cm
W czwartek wyszłyśmy ze szpitala, mam problem z jedną piersią i okłady z kapusty robię.
Powiedzcie mi co Wy jecie podczas karmienia?? Bo ja jakoś sie boję wprowadzać różne pokarmy...monika454, Ibi, Lady Savage, Ania_1986, Gilis, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
[QUOTE=Kajka86
Powiedzcie mi co Wy jecie podczas karmienia?? Bo ja jakoś sie boję wprowadzać różne pokarmy...[/QUOTE]
Standardowo gotowany kurczak, ziemniaki, marchew . A tak to poza tym jem pulpety z indyka, mieso robione na parze, cukinie gotowana, faeolke gotowana, jablka, banany, rodzynki, suszona zurawine, herbatniki, lody smietankowe, dzem, naleśniki, jajecznice, jajka na twardo, wedliny, parowki, tunczyka z puszki, rosol, krupnik, pije kubusie, wode nie gazowana, hebate czarna, herbate na laktacje.
A i oczywiscie probje wszystkiego co dla domownikow gotuje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 11:42
Kajka86 lubi tę wiadomość
-
Ja jem wszystko z umiarem, oprocz smazonych potraw. Maly ladnie pije z piersi, pokarmu mam bardzo duzo. Po zapaleniu piersi juz ani sladu, choc musze masowac piersi bo z duzej ilosci pokarmu robia mi sie zgrubienia, ale jak rozmasuje i malego nakarmie to jest ok.
Dzis w nocy slicznie spal, nakarmilam o 22.30 pol godzinki pil z piersi, obudzil sie o 3 w nocy i napil sie doslownie troszke i dalej spal, potem dopiero o 6 rano pil z piersi pol godzinki. Takze dzis w nocy wszyscy sie wyspalismy:) bo poprzednie dwie noce troche w nocy marudzil i plakal, widac bylo ze mial problem z gazami i brzuszkiem, polozna przyniosla nam takie globulki ziolowe na brzuszek i chyba to pomoglo bo dzis nocka byla superowa:)
A tak to jest grzezniutki, spokojny, je i spi, w fazie aktywnosci patrzy na nas i slucha co tam do niego gawedzimy, robi lekkie usmieszki i slodkie grymasy:) i jest bardzo silny, co tez stwierdzili lekarze i polozna, ktora po porodzie odwiedza nas codziennie, wazy malego-ladnie przybiera na piersi to mnie cieszy bardzo, oglada malego, skorke, mnie bada i cisnienie i piersi i ginekologicznie. Mowi ze dobrze jestem pozszywana i wszystko ladnie sie goi.
Dzis po poludniu idziemy na pierwszy spacerek:)Kasiaaaaa88, Asiasia, kaarolaa, Goslim79, Kajka86 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Gratuluje wszystkim rozpakownaym mamusiom, a tym jeszcze w dwupaku zycze powodzenia.
Nie udzielam sie na forum ale regularnie podczytuje
Chialam Was prosic o rade.
Termin mam na 27 sierpnia wedlug USG. Według miesiaczki na 30 steg. Mieszkam w UK wiec ostatnie USG bylo robione w 21 tyg. ale wczoraj poszlam prywatnie do polskiego ginekologa. Wszystko jest ok, waga malego na dzien dzisijeszy to 3100g wiec na szczescie nie urodze klocka
Położna angielska chce mi zrobic masaż szyjki macicy juz w dniu terminu co wydaje mi sie absolutnie niekonieczne. Ten polski ginekolog stanowczo odradza mi jakikolwiek masaz, poniewaz juz sie tego nie wykonuje a druga kwestia moze dojsc do infekcji wewnatrzmacicznej.
Wiem ze kilka dziewczyn mialo robiony taki masaz, nie jest to przyjemne i nie daje pewnosci ze cos pomoze
Teraz zastanawiam sie co zrobic: czy calkowicie odmowic tego masazu, czy zgodzic sie np. 7 dni po terminie albo zgodzic sie juz w dniu terminu.
Dziewczyny podpowiedzcie mi co zrobic , jutro mam wizyte u poloznej i musze dac jej odpowiedz co postanowilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 14:47
-
nick nieaktualnyGratuluję nowym Mamusiom
My dziś 40+0. Chciałabym mieć już Kruszynkę przy sobie, a tak dla pocieszenia wciągam krówki, jak tak dalej będzie, to do porodu 30kg dobije...
Tak przeglądałam listę na głównej stronie, to większość już ma dzieciaczki, a duża część się nie odzywa, a to dopiero połowa sierpnia:)
Ja mam odbarwienia na twarzy przy kościach policzkowych, trochę tak to wygląda, jakbym sobie bronzer nałożyła -
Ania: ja przy dwójce poprzednich dzieci nigdy nie ściągłam z piersi więcej niź 30 ml. Oboje karmiłam długo i ładnie przybieralý. Taki urok moich piersi. Nie zastanawiaj się czy masz mało mleka tylko zważ dziecko. Mój teraz cały czas siedziały na piersi i przeszło mi przez myśl że niedojada do momentu jak go nie zważyłam i okazało się że w 4 dni przybrał 265g.
Z depresją idź do lekarza bo jak jesteś zestresowana to pokarmu będzie mniej. Co do kapturków w nich dziecko chwyta pierś płycie przez co nie masuje piersi i wypływa mniej. A jak zostaje w piersi to sygnał dla nich że mniej potrzeba i robi się mniej mleka.niki640 lubi tę wiadomość
-
Goslim, mój mąż też piwko, dwa, trzy, cztery do samego porodu aż. A zawiózł mnie przed porodem dzień i na szczeście mnie zostawili już bo różnie by mogło być...
Nuska mi brzuch opadał już miesiąc przed. Zgagę miałam niesamowitą nawet przy skurczach porodowych.
Ryba to z tym artylułem to bardzo ciekawe, czyli dziecko po mm spi bo malutki organizm trawi.
Biedactwo
mi bardzo zależy żeby karmić naturalnie, na razie się udaje.
A mam pytanie:
jakiego koloru Wasze dzieciaki robią kupki?
moja pomarańczowe?! po moim mleku, dość rzadkie i nie wiem czy to prawidłowe.
-
nick nieaktualnyFelicidad ja mialam ten masaz robiony przed 39 tc i dwa dni później urodzilam. Mi pasował ze gin go zrobil i nawet chcialam bo szyjka nie chciala sie do konca skrocic. Zrob jak uważasz, ja gdybym miala wybierac ponownie znow bym poprosila o masaz.
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczka jeśli o kupki chodzi to u mnie synek robi podobne czyli pomarańczowe i rzadkie na moim mleku karmiony i robi ich naprawdę dużo do około 7-8 na dobę nawet.
Mojemu oczka ropieją, nie mam pojęcia dlaczego, przemywam mu gazikami z solą fizjologiczną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 16:26
laven81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Kasiaaaaa88, niki640, Lady Savage, Goslim79, monika454, Agusienka1985, laven81, ewi0808, Asiasia, Rybaaaa, Gilis, Truskaweczka83, Domi793, Ibi, Kajka86, Dots&Lace, Betty Boop, kata89, Magic, malika89 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Ja juz powoli tracę nadzieję ze laktacja mi się rozchula mleka tyle co kot napłakał nawet 20ml nie udaje. Nic dziwnego ze mała sie złości. Biorę felmaltiker ale tez chyba nie działa. Może to z tych nerwów, nie wiem.
Są teraz u mnie rodzice moja mama na siłę chce wiedzieć jak mi idzie karmienie a ja się czuje jak niedorobiona matka, bo jak juz karmię to przez nakładki.
Siostra z kolei przyjechała z aparatem i chce małej zdjęcia robić. A ja nie chcę żeby wiedzieli o nóżkach malutkiej. Całe szczęście nie odkrywali kołderki.
Ja ciągle ryczę. Wiedziałam że będę miała tego pieprzonego baby bluesa , bo mam skłonność do depresji ale ze to takie silne będzie to nie wiedziałam.
Aniu, jeśli można spytać, to co z nóżkami córeczki? -
niki640 wrote:Truskaweczka jeśli o kupki chodzi to u mnie synek robi podobne czyli pomarańczowe i rzadkie na moim mleku karmiony i robi ich naprawdę dużo do około 7-8 na dobę nawet.
Mojemu oczka ropieją, nie mam pojęcia dlaczego, przemywam mu gazikami z solą fizjologiczną.
U Mii również pojawiło się zapalenie. Niestety nie obyło się bez ktopelek od okulisty. -
nick nieaktualny
-
czesc,
Gratulacje dla wszystkich mam.
My nadal w dwupaku.
Tydzien temu byłam w szpitalu bo nie czułam małego aler na szczescie to był fałszywy alarm, poprostu miał lenia.
jak wychodziłam to miałam rozawarcie na 2,5 palca szyjka skrócona, gin czuł główke małego.
Odszedł mi tez tydzien temu czop sluzowy którego było sporo, bezbarwny z duza iloscia krwi.
od tego czasu cisza.
Jak juz jestescie w temacie karmienia to podczaas jednego karmienia wasze pociechy ssa z obu piersi czy tylko z jednej do konca?