Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilis, to dobrze, ze mały ma apetyt tak słodko wyglada - ludzik Michellin
Makota, u mnie tez spacerki juz nie pomagają, przeczytałam, ze ponoć w 4 miesiącu zasypianie on the go zaczyna nie działać..i ogólnie stare techniki zawodzą...
Znalazłam fajny artykuł nt wybudzania dziecka, a propos naszej rozmowy wcześniej.
http://www.weebeedreaming.com/my-blog/never-wake-a-sleeping-baby
Ogólnie świetna strona, polecam, jesli ktoś zna angielski.
Jaskółeczko biedny ten Twój Nikodem, u mnie brak apetytu wiązał sie z ta alergia. Aaaa nic mu nie jest po biały, serze hurra!
Dziewczyny, ja nie wiem, ale wczoraj miło krótkiego snu w dzień spał super w nocy. Tzn wstawał na jedzenie ze 3 razy, ale spał jak kamień i od razu zasypiał. Zasypiałam go mega długo, zjadł z dwóch piersi jak u Gilis, ale spał dobrze! Moze sie porządnie najadł?
Gilis, makota lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:Agusienka u nas też mała zasypia prawie od razu ale po godzinie wiercenie i trzeba lulac dalej Nie jest wtedy Głodna bo jak dam pierś to 3minuty max je i śpi. a nie chcę jej cyckiem usypiac
Moja nowa hipoteza jest taka, ze skoro ostatnio często spi na boku, to protestuje przy pozycjach usypiających innych niż na boku. Np w poprzednio działającej pozycji na leżaczek wygina sie i pręży. Jak go karmie to wlasnie na boczku leży. Spróbuje jakaś metodę boczna znaleźć.
Ja tez nie chce, zeby mi przy piersi usypiał bo przez to nikt inny go nie uśpi normalnie. Wczoraj maz próbował i wyszła z tego jedna wielka lipa...
A jak wiki spała w nocy?
Jujka ciekawe po czym chyba nie po cynamonie...
Dziewczyny, po moim Olim juz widac temperament. Czuje, ze będzie to b żywotne dziecko a jakie sa Wasze maluchy, spokojne czy tez takie żywe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:04
-
nick nieaktualny
-
Marcianka, moj Oli starszak w grupie, tez juz chwyta z astopki i zgadnijcie co robi po przebudzeniu zamiast płakać... No wlasnie sie nimi bawi, zawsze pod ręka..No i rozpraszają przed snem, nie ma mowy o kołderce...
Znowu usypia przy piersi... przynajmniej chyba guzka juz nie ma. Makota, a Leo w końcu wyssał wczoraj, czy rozwinęło sie znowu to dziadostwo?
Sabanek, poczytaj artykuł pod tym linkiem...moze za długo w dzień spała spokojna księżniczka? Ale pewnie skok...
Jaskółeczko. Ponoć ja byłam takim dzieckiemjak Twój Niki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:51
sabanek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaskółeczko jak się oproznil aż tak to może apetyt wróci
Agusienka ja po angielsku tak średnio ale zobaczę w spokoju jak ktoś Wiki kupi choć na chwilę Czas drzemek i czuwania ładnie wygląda u nas chyba. Tyle że ona nie śpi dwóch godzin nigdy tylko np. 1,5-2h czuwania i 40min snu. Taki zwierz chyba jest z niej
Mała też patrzy na stopki ale nie da rady sięgnąć sama a ja się boję je do niej przyblizac. -
nick nieaktualnyMogę mieć parę pytań do Was? Dziewczyny czy wszystkie Dzieciaczki się śmieją w głos już? Wiki może z 4razy się śmiała tylko jak ją ktoś bardzo rozsmieszyl. Tak samo z przewracaniem. Nie kombinuje nic chyba do tylu jest za rówieśnikami. Ostatnio nawet nie gada prawie nic...
-
Mój też nawet nie kombinuje obracania się na boki. Nie widzi takiej potrzeby. Co do gadania gada dużo piszczy śpiewa skarży się. Też się na głos śmieje. Ale to trochę wina rodzeństwa
.
A ja mam dziś jakąś masakrę mały nie chce jeść nie chce spać, marudzi. Drugi raz wysłałam męża z nim na spacer żeby chwilę pospał, na spacerze pospał wrócił i od razu ryk. A miałam ogarniać chatę przed świętami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 17:02
sabanek lubi tę wiadomość