X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Mój dziś wstaładnie o 2 i o 6 od 2 jeszcze nic nie jadł, nie ma apetytu.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka obstawiam skok ...

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od roku wiem o naszej kruszynie.16.12.2015 bladzioch test hihi

sabanek, makota lubią tę wiadomość

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadł 90 ml i padł.

Marcianka ja test robiłam w wigilie

makota lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis, to dobrze, ze mały ma apetyt :) tak słodko wyglada - ludzik Michellin :)
    Makota, u mnie tez spacerki juz nie pomagają, przeczytałam, ze ponoć w 4 miesiącu zasypianie on the go zaczyna nie działać..i ogólnie stare techniki zawodzą...
    Znalazłam fajny artykuł nt wybudzania dziecka, a propos naszej rozmowy wcześniej.
    http://www.weebeedreaming.com/my-blog/never-wake-a-sleeping-baby
    Ogólnie świetna strona, polecam, jesli ktoś zna angielski.

Jaskółeczko :( biedny ten Twój Nikodem, u mnie brak apetytu wiązał sie z ta alergia. Aaaa nic mu nie jest po biały, serze hurra!

Dziewczyny, ja nie wiem, ale wczoraj miło krótkiego snu w dzień spał super w nocy. Tzn wstawał na jedzenie ze 3 razy, ale spał jak kamień i od razu zasypiał. Zasypiałam go mega długo, zjadł z dwóch piersi jak u Gilis, ale spał dobrze! Moze sie porządnie najadł?

Gilis, makota lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka u nas też mała zasypia prawie od razu ale po godzinie wiercenie i trzeba lulac dalej :-( Nie jest wtedy Głodna bo jak dam pierś to 3minuty max je i śpi. a nie chcę jej cyckiem usypiac

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech zrobilam wczoraj bułeczki z jabłkami i cynamonem zjadlam ze 3 i mloda dzisiaj wysypka na szyjce i na policzkach:-(

3i49cwa1ea8o7x57.png

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Agusienka u nas też mała zasypia prawie od razu ale po godzinie wiercenie i trzeba lulac dalej :-( Nie jest wtedy Głodna bo jak dam pierś to 3minuty max je i śpi. a nie chcę jej cyckiem usypiac
    Sabanek, No wlasnie u nas teraz z zasypianiem hardcore... Dzisiaj naprawdę spał dobrze i twardo, ale ciezko było go uśpić. W końcu zasnal przy piersi.

Moja nowa hipoteza jest taka, ze skoro ostatnio często spi na boku, to protestuje przy pozycjach usypiających innych niż na boku. Np w poprzednio działającej pozycji na leżaczek wygina sie i pręży. Jak go karmie to wlasnie na boczku leży. Spróbuje jakaś metodę boczna znaleźć.

Ja tez nie chce, zeby mi przy piersi usypiał :( bo przez to nikt inny go nie uśpi normalnie. Wczoraj maz próbował i wyszła z tego jedna wielka lipa...

A jak wiki spała w nocy?

Jujka :( ciekawe po czym :( chyba nie po cynamonie...

Dziewczyny, po moim Olim juz widac temperament. Czuje, ze będzie to b żywotne dziecko ;) a jakie sa Wasze maluchy, spokojne czy tez takie żywe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:04

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Wiki średnio "spała " heh ;-)
    Moja chyba będzie spokojna i skromniutka. Opanowana ale jak ją ktoś rozzlosci to będzie afera. Taka jest i chyba zostanie już. Po mnie ....

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja toodkryla dzis nogi,podnosi i patrzy na nie ,a ze dlugo nie moze ich trzymac to sie zlosci hihi.Spala na spacerze godzine tylko.Niedlugo idziemy na 2.

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fziewczyny u nas wczoraj tez bukanie godzinw na noc,co chwila trza wymyslac co innego z tym spaniem.

marcianka86
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Ech zrobilam wczoraj bułeczki z jabłkami i cynamonem zjadlam ze 3 i mloda dzisiaj wysypka na szyjce i na policzkach:-(
    A robisz na mleku?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest ruchliwy ostrożny i wrażliwy, byle co go wystraszyć i płacze.
    No i pospał pół godziny. Zrobił mega kupę dorobił na przewijaku. Obrał mnie cały przewijak i podłogę.

makota lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka, moj Oli starszak w grupie, tez juz chwyta z astopki :) i zgadnijcie co robi po przebudzeniu zamiast płakać... No wlasnie sie nimi bawi, zawsze pod ręka..No i rozpraszają przed snem, nie ma mowy o kołderce...

Znowu usypia przy piersi... przynajmniej chyba guzka juz nie ma. Makota, a Leo w końcu wyssał wczoraj, czy rozwinęło sie znowu to dziadostwo?

Sabanek, poczytaj artykuł pod tym linkiem...moze za długo w dzień spała spokojna księżniczka? Ale pewnie skok...

Jaskółeczko. Ponoć ja byłam takim dzieckiemjak Twój Niki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:51

sabanek lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    A robisz na mleku?
    Ja wgl nic mlecznego nie jem i nie pije od 4 tygodni. Buleczki robilam na mleku kokosowym.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko jak się oproznil aż tak to może apetyt wróci :-D
    Agusienka ja po angielsku tak średnio ale zobaczę w spokoju jak ktoś Wiki kupi choć na chwilę :-) Czas drzemek i czuwania ładnie wygląda u nas chyba. Tyle że ona nie śpi dwóch godzin nigdy tylko np. 1,5-2h czuwania i 40min snu. Taki zwierz chyba jest z niej :-)
    Mała też patrzy na stopki ale nie da rady sięgnąć sama a ja się boję je do niej przyblizac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę mieć parę pytań do Was? Dziewczyny czy wszystkie Dzieciaczki się śmieją w głos już? Wiki może z 4razy się śmiała tylko jak ją ktoś bardzo rozsmieszyl. Tak samo z przewracaniem. Nie kombinuje nic chyba do tylu jest za rówieśnikami. Ostatnio nawet nie gada prawie nic...

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJA SIE DOPIERO UCZY OBRACAC.

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nawet nie kombinuje obracania się na boki. Nie widzi takiej potrzeby. Co do gadania gada dużo piszczy śpiewa skarży się. Też się na głos śmieje. Ale to trochę wina rodzeństwa
    .
    A ja mam dziś jakąś masakrę mały nie chce jeść nie chce spać, marudzi. Drugi raz wysłałam męża z nim na spacer żeby chwilę pospał, na spacerze pospał wrócił i od razu ryk. A miałam ogarniać chatę przed świętami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 17:02

sabanek lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie od godziny za smoczek do spania...a mnie to nowosc prawie nigdy tak nie robi

marcianka86
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ