X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że pani dr nie zrobiła ze mnie idiotki, dużo informacji mi przekazała co do alergii na mleko i była zaskoczona, że tak dużo o tym wiem. Mówiła, że podejrzewa nietolerację laktozy a nie białka, a skóry z mlekiem nie wiąże. Poprzednim razem jak miała tylko suchą skórę na nóżkach to trafiłam do pani dr która darła się na mnie na pół korytarza, że to moja wina, bo na pewno dziecko przegrzewam.

A no i Iga waży już 6120g i ma 64 cm :D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Wczoraj mały został z teściowa na 3 H prawie, bo byłam siostrze doradzać suknie ślubna. Było fajnie, a,d niestety mały wybudził sie z drzemki skrupulanrie przeze mnie zaplanowanej. Tak wiec sobie musiała babcia ponosić. Jak wróciłam, to wcinał mleczko aż sie dławił.

Kurczę trochę mam problem z tym, ze nie bardzo moge odciągać pokarm. Jak nie mam nawału, to właściwie ciezko coś odciągnąć, ciekawe jak to będzie po powrocie do pracy,

Makota z tym karmieniem to juz sama nie wiem, dzisiaj w nocy naprawdę budził sie i na serio jadł przez pierwsze pare razy. Gratuluje chusty, muszę sama to przemyśleć, skoro to moze pomoc przy usypianiu w dzień...byłabym o polowe szczęśliwsza.

Krisi, jak uczyłaś dziecko zasypiać? Moj Oli jak próbuje siedząc przy nim zeby zasypial sam w lozeczku to jeszcze bardziej płacze i patrzy na mnie tak litościwie. Jak jesteśmy na spacerze i plakusia przed zaśnięciem, to jest mi trochę łatwiej.

Ze snem tak samo jak było...coraz częściej spi z nami. Juz sama nie wiem, moze go wybudzam chrapaniem :):)

Sabanek, na nawały ja stosuje taki odciągacz do pokarmu. To jest naprawdę super i jak sie nie zagapie to nie mam z tym problemu.
    http://www.ceneo.pl/1074973#tab=reviews

Odciągać tylko trochę, zeby nie pogorszyć.

Marcianka, ta depresja jak to nazywasz to moze być od tego, ze dziecko ma problem ze snem. Ja tez mam obniżony nastrój jak Oli ma złe kupki :( np teraz.

Uważajcie na siebie Dziewczyny w Niemczech...

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,nawet nie mam sily komentowac postow.Ech moze bedzie lepiej

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się usnął na spacerze będę z nim chodzić póki się nie obudzi. Od rana spał tylko chwilkę. Wydaje mi się że niestety zęby bo przed spacerem zjadł aż 30 ml po 4 godzinach niejedzenia. Jak widzi butle to od razu płacz, musze go zgadywać i znienacka butle dać. Któras tak miała co to było.

Benuś dobry alergolog to skarb jak możesz daj namiary.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius u nas tez problemy wiec Cie rozumi i wspierac.
    AGUSIENKA fajnie ze moglas sie oderwac i pobyc bez malego.Szkoda ze plan diabli wzieli.Jestesmy niemolnicami snu dzieci.
    MAKOTA ostatnio denerwuja mnie moje koty,mimo ze je kocham.Szkoda mi ich bo mam dla nich duzo mniej czasu.
    Jaskoleczka moze zeby a moze skok?
    Moja spi ok jak jest na mnie bezemnie to 30mi czy jest przemeczona czy nie.Teraz jej na wszystko pozwalam bo ja skora swedzi i mi jej zal.Mimo ze jestem zmeczona to nie zloszcze sie na jej spanie w nocy.Bo to masakra jak skora swedzi.
    Nawet choinki nie mamy w tym roku.Maz ma tydzien wolnego to psychicznie odpoczne.Nie chce mi sie z ludzmi spotykac...

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karmieniem to moja w nocu nie je tylko pociumka i spi.Budzi mnie bo sie strasznie wierci i kreci...jak tylko cos postekuje to jej smaruje te suche plamy.Fajnie ze mozna sie wygadac.

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka zapomniałam o kupkach ze ślubem dlatego myślę że nie skok.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka sliczne dzieci.U nas tez sluz.Nie laczyc tego wszystkiego z odstawieniem mleka swojego? Ono ma 700razy wiecej dobroczynnych szczepow bakterii niz mm.
    Benius widzialam ze dawalas marchewke ...ile dni temu? Moze to ona ja uczylila?

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskóleczka wyslalam Ci wiadomosc z nazwiskiem :) Nie, marchewka wczoraj, a skóra już długo taka, poza tym ciągle coś mi się nie podoba u niej. Mam ochotę strzelić sobie w łeb.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius moja deprecha tesz z tego powodu.Kurde jak mi sie cos dzieje to olewam,ale jak dziecku to mi rece opadaja i plakac sie chce.

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, wezme się chyba poryczę i moze chociaż trochę mi to pomoże ale znów jak Iga wyczai, że ryczę to się dołączy. ku*wa.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka ja od miesiąca karmiłam 1 raz w nocy i tak tylko chwilę ale okresy się zbiegają. Ulewanie się skończyło, śluz się zaczął, te dzieciaki ciągle coś.

Benus dzięki.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co gorsze probiotyk dajesz?

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzaczego moje dziecko na mniw spi 2h a sama pol?

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój śpi 1,5 godziny w wózku w tym część ma spacerze obudził się z płaczem zjadł 3 miarki prawie po śpiącu i teraż mi śpi na rękach bo go odbijam. Ciekawe ile jeszcze pośpi.
    Wczoraj nie byliśmy na spacerze to prawie nie spał.

Marcianka chwile nie urwał teraz bierze Wit c i znów ulewa, ciekawe czy przejdzie jak skończymy witaminę brać.

Probiotyki daje.

Benus a ty do jakiego pediatry chodzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota polozna mi kiedyś zaleciła całą pierś octeniseptem a brodawki bepanthenem, ale ja smarowalam dodatkowo na zmianę clitrimazolum i lanolina. Teraz mi nic nie dolega ale i tak octenisept idzie w ruch.

• Benus Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Centrum Medycznego Promed, do dr Świat i mam też pakiet w Medicover i tam do dr Szurgot ale w zasadzie tylko zamawiam recepty na mleczko u niej, na wizycie byłam tylko raz, a ta pierwsza jest spoko :)

• sia Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pozwolę się wtrącić. Mój mały też śpi po 30-40 minut, 3-4 razy na dzień. Już nawet nie kombinuję aby dłużej pospał. Dodatkowo w nocy mam pobudki co 2 godziny aby sobie mógł pociumciać. I nie wiem jak te noce zmienić. Jakieś pomysły ? Jak mu próbuje dać smoczek to jeszcze większy krzyk jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:36

1kk0x1hpe17u1349.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, fajnie, że trafiłaś na konkretną babkę

sia, wydaje mi się, że dzieci jakiś skok teraz mają. Ja polecam chustę - w porze kiedy ma spać zasypia w 10 minut, a usypianie to po prostu chodzenie, no i dla kręgosłupa lżej. Co do ciumkania to ja sama nie wiem co z nim zrobić - jak się naje to oddaję go w ręce ojca- w końcu ma dziecko dwoje rodziców. POdrze trochę paszczę, zaśnie na tacie, a później go odkładamy do łóżeczka

relgwn15uyzm1mjb.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że w miarę bez płaczu usypiamy się, co prawda na rękach go trzymam ale siedzę to nie jest to zbytnio męczące. Tylko te nocne pobudki u nas trwają już 2 miesiące.

1kk0x1hpe17u1349.png
‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ