Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsze, że pani dr nie zrobiła ze mnie idiotki, dużo informacji mi przekazała co do alergii na mleko i była zaskoczona, że tak dużo o tym wiem. Mówiła, że podejrzewa nietolerację laktozy a nie białka, a skóry z mlekiem nie wiąże. Poprzednim razem jak miała tylko suchą skórę na nóżkach to trafiłam do pani dr która darła się na mnie na pół korytarza, że to moja wina, bo na pewno dziecko przegrzewam.
A no i Iga waży już 6120g i ma 64 cm[/url] -
Hej Dziewczyny,
Wczoraj mały został z teściowa na 3 H prawie, bo byłam siostrze doradzać suknie ślubna. Było fajnie, a,d niestety mały wybudził sie z drzemki skrupulanrie przeze mnie zaplanowanej. Tak wiec sobie musiała babcia ponosić. Jak wróciłam, to wcinał mleczko aż sie dławił.
Kurczę trochę mam problem z tym, ze nie bardzo moge odciągać pokarm. Jak nie mam nawału, to właściwie ciezko coś odciągnąć, ciekawe jak to będzie po powrocie do pracy,
Makota z tym karmieniem to juz sama nie wiem, dzisiaj w nocy naprawdę budził sie i na serio jadł przez pierwsze pare razy. Gratuluje chusty, muszę sama to przemyśleć, skoro to moze pomoc przy usypianiu w dzień...byłabym o polowe szczęśliwsza.
Krisi, jak uczyłaś dziecko zasypiać? Moj Oli jak próbuje siedząc przy nim zeby zasypial sam w lozeczku to jeszcze bardziej płacze i patrzy na mnie tak litościwie. Jak jesteśmy na spacerze i plakusia przed zaśnięciem, to jest mi trochę łatwiej.
Ze snem tak samo jak było...coraz częściej spi z nami. Juz sama nie wiem, moze go wybudzam chrapaniem
Sabanek, na nawały ja stosuje taki odciągacz do pokarmu. To jest naprawdę super i jak sie nie zagapie to nie mam z tym problemu.
http://www.ceneo.pl/1074973#tab=reviews
Odciągać tylko trochę, zeby nie pogorszyć.
Marcianka, ta depresja jak to nazywasz to moze być od tego, ze dziecko ma problem ze snem. Ja tez mam obniżony nastrój jak Oli ma złe kupki np teraz.
Uważajcie na siebie Dziewczyny w Niemczech... -
Udało się usnął na spacerze będę z nim chodzić póki się nie obudzi. Od rana spał tylko chwilkę. Wydaje mi się że niestety zęby bo przed spacerem zjadł aż 30 ml po 4 godzinach niejedzenia. Jak widzi butle to od razu płacz, musze go zgadywać i znienacka butle dać. Któras tak miała co to było.
Benuś dobry alergolog to skarb jak możesz daj namiary. -
Benius u nas tez problemy wiec Cie rozumi i wspierac.
AGUSIENKA fajnie ze moglas sie oderwac i pobyc bez malego.Szkoda ze plan diabli wzieli.Jestesmy niemolnicami snu dzieci.
MAKOTA ostatnio denerwuja mnie moje koty,mimo ze je kocham.Szkoda mi ich bo mam dla nich duzo mniej czasu.
Jaskoleczka moze zeby a moze skok?
Moja spi ok jak jest na mnie bezemnie to 30mi czy jest przemeczona czy nie.Teraz jej na wszystko pozwalam bo ja skora swedzi i mi jej zal.Mimo ze jestem zmeczona to nie zloszcze sie na jej spanie w nocy.Bo to masakra jak skora swedzi.
Nawet choinki nie mamy w tym roku.Maz ma tydzien wolnego to psychicznie odpoczne.Nie chce mi sie z ludzmi spotykac...Agusienka1985 lubi tę wiadomość
marcianka86 -
Jaskoleczka sliczne dzieci.U nas tez sluz.Nie laczyc tego wszystkiego z odstawieniem mleka swojego? Ono ma 700razy wiecej dobroczynnych szczepow bakterii niz mm.
Benius widzialam ze dawalas marchewke ...ile dni temu? Moze to ona ja uczylila?marcianka86 -
To mój śpi 1,5 godziny w wózku w tym część ma spacerze obudził się z płaczem zjadł 3 miarki prawie po śpiącu i teraż mi śpi na rękach bo go odbijam. Ciekawe ile jeszcze pośpi.
Wczoraj nie byliśmy na spacerze to prawie nie spał.
Marcianka chwile nie urwał teraz bierze Wit c i znów ulewa, ciekawe czy przejdzie jak skończymy witaminę brać.
Probiotyki daje.
Benus a ty do jakiego pediatry chodzisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Znowu pozwolę się wtrącić. Mój mały też śpi po 30-40 minut, 3-4 razy na dzień. Już nawet nie kombinuję aby dłużej pospał. Dodatkowo w nocy mam pobudki co 2 godziny aby sobie mógł pociumciać. I nie wiem jak te noce zmienić. Jakieś pomysły ? Jak mu próbuje dać smoczek to jeszcze większy krzyk jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:36
-
Benus, fajnie, że trafiłaś na konkretną babkę
sia, wydaje mi się, że dzieci jakiś skok teraz mają. Ja polecam chustę - w porze kiedy ma spać zasypia w 10 minut, a usypianie to po prostu chodzenie, no i dla kręgosłupa lżej. Co do ciumkania to ja sama nie wiem co z nim zrobić - jak się naje to oddaję go w ręce ojca- w końcu ma dziecko dwoje rodziców. POdrze trochę paszczę, zaśnie na tacie, a później go odkładamy do łóżeczka