Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ja nie mogę spać czekam aż mały wstanie. Od 20 nie było jeszcze pobudki.
Agusieńko Natalka zaczęła bardzo wcześnie mówić zdaniami. Nie pamiętam dokładnie kiedy. Do tego stopnia że nie znała jeszcze konkretnych słów i zastępował je swoimi wyrazami np jabłko apafu, czy zegarek dadik, do teraz pamiętamy bo wszyscy tak mówiliśmy, a i z J. Polskiego jest bardzo dobra, wypracowania pisze od razu na czysto. Ale mowa to też była zasługa ciumkania cyca. I na pierwsze urodziny juz sama zdmuchnęła świeczkę na torcie. Także ciumkania się przydało.
Kacper nie słuchał za bardzo książeczek bo jak zaczęłam czytać to in już był na drugim końcu pokoju. Ona dopiero mówił mając 2 latka ale nie stopniowo tylko od razu wszystko. Za to sam nauczył się czytać tu wygrał jego ciekawski charakter.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 04:30
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Agusienka:u nas dokładnie jak u jaskoleczki. Córka mówiła bardz bardzo szybko i od razu takie wyrazy jak helikopter. Syn mimo że od 6 m spał z córką i czytając jej słyszał i on to nienawidził tego i jak ja czytałam to on próbował mnie przekrzyczeć i piszczał.
Też mam zeszyty starszych ale za brakło po drodze czasu na wpisywanie wszystkiego. U troszkę aparat zastąpił. Ale wszystko ważne i choroby zapisane. Teraz czasem wracam i porównuje. Po za ty przy poprzednich mam np gazetè z dnia ich urodzin. Teraz nie ma już mojego ojca który czytał codziennie i m zapomniał kupić. Mam też pierwsze włosy,zęby,pępuszek,ubranka i np smoczek. Córka ma 7 lat i bardzo lubi to oglądać.
Mnóstwo prezentów pod zieloną choinką,
pyszności na wigilijnym stole,
wspaniałej rodzinnej atmosfery,
wypełnionej melodią staropolskich kolęd,
a także wystrzałowego,babelkowego Sylwestra
i spełnienia marzeń w Nowym Roku
makota lubi tę wiadomość
-
U nas na Wigilie mały pospał od 20 do 5:30 bez przerwy zjadł zrobił kupę i dospał jeszcze do 7. Stary przesąd mówi jaka wigilia taki cały rok. Szkoda že w przesądy nie wierzę.
Zdrowych, wesołych, Świąt wraz z maluszkami, aby się maluchy dały wyspać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 10:32
makota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marcianka1 wrote:Jak tam swietowanie....Agusienka tez masz taki stres z tym spaniem?
Oczywiście, a Oli z emocji nie chciał spać w nocy. Znowu jestem na tym etapie co za noworodka, ze nie moge spać z niewyspania...
No ale przynajmniej Wigilie udało sie zjeść w spokoju
Ale juz jesteśmy z powrotem w domu i moze będzie lepiej żyje ta myślą! -
Cześć
Współczuję dziewczyny.
Ja Was dobije mój 2 noc z rzędu spał od 20 do 5:30 bez przerwy. I jeszcze trochę dosypia.
W dzień też ładnie śpi bez niespodzianek. Wczoraj mieliśmy wyjezdną wigilie a dziś mamy gości.
Mały już się na brzuchu podnosi na rękach tak wysoko że brzuch w powietrzu jest. I obroty z brzucha na plecy opanował do perfekcji.sabanek, makota, Gilis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiki też spala od 22 do 7 rano. Dziś wymeczona spala właśnie ponad 2,5h. Też nowe osiągnięcia Opiera i odpycha się na dłoniach i radośnie cały czas do wszystkich się uśmiecha Z wigilijnego stołu zjadła wczoraj ziemniaczka ale bez sosiku z grzybkow
Cały czas grzebie paluszkami z buzi i chyba idą jej ząbki bo ma opuchniete dziasla ale to na bank nie są jedynki...
Agusienka współczuję Może magnez weź?
Ah i pojutrze wracamy do Tatusia !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 19:16
makota, Gilis lubią tę wiadomość
-
No to my też się pochwalimy już kilka nocy z rzędu od 20 do 6 bez przerwy u nas teraz w dzień troszkę gorsze spanie ale sądzę że to emocje i nowe miejsce.. a u nas też rączki w buzi non stop żeby idą bo dziąsła napuchniete i widać Zaruski zębów obu wyszły bo przez to ma napady płaczu