Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie wiem, czy juz nie popadam w jakieś omamy, ale...zmartwiło mnie, ze Oli coraz słabiej przybiera. Przez ostatnie 2 tyg jedynie 200 g. To nie jest tak, ze było tak od początku. Jest tendencja spadkowa, w pierwszym miesiącu przybrał ponad 1 kg. Teoretycznie je sporo, choć ciezko sprawdzić przy kp. Martwię sie, ze ten ciągły śluz w jelitach doprowadził do zaburzenia wchłaniania...
Moze dlatego słabo ostatnio spi, moze brakuje mu np witaminy b, bo nie moze wchłonąć, moze stad tez te drgawki.
Idziemy w środę na szczepienie, musimy porozmawiać z pediatra... -
Cześć
Agusieńko współczuję zmartwień ale myślę że jak jest wesoły ma energię to jest wszystko ok. Dzieciaki coraz mniej przybierają.
Myślę że nie zaszkodzi zrobić badań aby upewnić się czy jest wszystko ok.
Mój mały teraz usypia i śpiewa sobie w łóżeczku.
Krisi u mnie by się zgadzał brak apetytu 30 kończymy 4 miesiące.
makota lubi tę wiadomość
-
Agusieńka, dzieci karmione piersią po 3 miesiącu przybierają mniej - serknij na tabele na WHO. Nie chce skłamać ale w normie jest chyba od 80 gram na tydzień.
A o jakich drgawkach mówisz?
Daj znać co Ci lekarz powie, ale muszę przyznać, że ja też tak mam, że kiedy jestem zmęczona, bo młody szaleje to zaczynam się martwić i wyszukiwać przeróżnych powodów jego zachowania-a może go coś boli, a może brzuszek, a może główka itp
trzymaj sięAgusienka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, Dziekuje za pocieszenia!
Z energia bywa różnie, często śpiący juz po 40 minutach od drzemki, ale moze to problem ze snem raczej.
Makota, wiem, ze te normy przy kp sa trochę łagodniejsze, ale i tak nie daje mi to spokoju, Dlaczego Oli przybierał ponad miarę, a teraz jest lekko poniżej dolnej granicy tygodniowo?
Wczoraj juz zaczęłam badać temat kaszek
Dziewczyny, robiłam tez risercz nt książeczek o rozszerzaniu diety i zdecydowałam sie zakupić "u malucha na talerzu" dzisiaj zamówię
Sabanek trzymam kciuczki za jutrzejsze szczepienie
motylkowa, nie potrafię jednoznacznie połączyć ze szczepieniem zwolnienia tempa przyrostu, bo to sie zaczelo juz przed jego pierwszym szczepieniem, które miało miejsce dopiero jak miał 3 Mce. Jesli chodzi o te drgawki przed zaśnięciem, to porozmawiam o tym z pediatra. Tak czy inaczej na wzw b muszę szczepić, bo Oli ma mieć to sondowanie oczka, a bez tego mu nie zrobią, poza tym zamierzamy trochę z nim podróżować i boje sie, ze jednak coś by złapał. No ale długo sie wahałam, oj długo.
Aaaaaaaa muszę sie pochwalić Oli sie wczoraj pierwszy raz przewrócił z brzuszka na plecy potrzeba matka wynalazku Hihi. I to juz nie jak bańka wstanka, bo to robił wcześniej, ale z pomocą zgietego kolanka. Jestem taka dumna! To podnoszenie pupki do góry to było przygotowanie do tego.
No i najważniejsze! Dzisiaj była w miarę udana noc! Spał o 20.30, 2 szybkie pobudki, a pozniej o północy, o 1, o 5 (!) i o 6.20 z tych późniejszych za każdym razem kupka była, wiec moze i by było jeszcze lepiej.
Nie wiem co pomogło? Czy długa ostatnia drzemka? Czy moze espumisan? Dałam mu, bo bardzo w dzień marudził, omyslalam, ze go boli brzuszek..,a gdzieś tam czytałam, ze espumisan ma cukier i pomaga dobrze spać unikam go szczerze mówiąc, zalega w szufladzie, ale spróbuje, moze coś mu dolega w tym brzuszku i mu pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 09:35
sabanek lubi tę wiadomość
-
Agusieńko gratulacje nowych umiejętności. Może Oli niedużo przybiera przez te często robione kupy.
Mój jak zaczął mieć kupy ze ślubem też bardzo często robi koło 5 razy na dobę. Jak kupy były ok to robił tylko 1 dziennie.
Zdam się na Ciebie i też kupię tą książkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:20
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Agusienka moja do 3m przybierala ponad kg teraz pol .one do roku musza potroic wage a jak bedzie tak przybieral cuagle to bedzie mial za,duzo.Spokojnie.Sluz to moze kakas alergia u nas tak jest .Dajemy vivomix i jest lepiej.Oczywiscie tez dieta.U nas noc to wiszenie na cycu.Nowosc troche.marcianka86
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy któreś z Dzieciaczków ma może na ustach coś w stylu pęcherzyków albo startej skórki? na początku myślałam że to plesniawki bp białawe ale się odnawialo pp scieraniu aphtinem więc to raczej nie to bo buzia cały czas czysta w środku. Może być tak że np. od smoczka zasysania coś jej tam się odciskuje i pecherzyki się robią... Kupię już większy smoczek bo mam taki do 6go miesiąca. Jutro będę pediatrę pytać.
-
Marcianka śliczna księżniczka.
Sabanek mój nic takiego nie miał.
Mój ma dziś dzień śpiocha rano spał ponad 2 godziny teraz już 2 godzinę śpi, ale taka pogoda że się nie dziwię.
Ślini się tak że cały czas się krztusi, już nie mówiąc o tym że śliwiaka muszę zakładac -
Hej Dziewczyny,
Marcianka, Moj Oli właściwie tylko w 1 mcu super przybierał. Pozniej OK pół kg, teraz mniej...ale lekarka powiedziała wczoraj, ze dobrze wyglada, wiec na razie nie ma sie co przejmować..
Sabanek moj Oli ma często taki jeden pęcherzyk na środku górnej wargi. Pozniej pęka i zostaje skórka, która pozniej odpada.
Oli juz nie chce sie dziisaj przewracać dobrz, ze mu sie udało wcześniej, bo lekarka juz pytała, czy sie obraca pochwaliła go, ze pięknie leży na brzuszku Hihi.
Po szczepieniu super, tylko jeden pisk przy wkłuwaniu,
Drgawki mamy obserwować i najlepiej nagrać, co jest dosyć trudne po ciemku ...
Słuchajcie, dziecko znajomych, dwa dni różnicy, ponoć mówi dadadadda! Czyli gaworzy, a jaku Was? U nas chyba nic na razie, chyba ze ja nie słyszę.
Noc w miarę dobra pobudki co 2 H, a ostatnia o 3,5 H, nawet sie czuje wyspana przynajmniej kupy nie było o 5
-
nick nieaktualnyHej.
U nas też dobrze szczepienie przebiegło. Zero nawet stekniecia Aż wszyscy komentowali. Temperatury nie było. Wiki waży 5840g czyli w porównaniu do poprzednich przyrostow nagle skoczyła w górę
U nas nie ma dadada ani nic e tym stylu. Tylko piski i śpiewy. -
Agusienka:robiłaś usg główki? Idź do neurologa zrobią wag mózgu i będzie wszystko wiadomo. Drgawki to nie byle co.
Natan bardzo bardzo dużo gaworzy. Wypowiada sporo sylab i to nie monotonnych. Dzisiaj rano opadła szczeka córce bo powiedział bardzo wyraźnie do niej dupa.
Jest z początku miesiąca więc u nas z umiejętnościami dobrze. Obraca się z brzucha na plecy w tempie przyspieszonym. Brakuje nam niewiele do obrotów z pleców na brzuch. Czasem się uda. Ogólnie co raz sprawniejszy a i bardzo mądry.
Widzę że sporo boryka się ze spadkiem tempa wzrostu wagi. Podrzuciłam artykól który to tłumaczy ale i tak mam myślenice. Dzisiaj idziemy się ważyć.
Zamówiłam 3 książki na temat żywienia i krzesełko do karmienia. Będziemy się przygotowywać ale nie wprowadzę nic przed 6 miesiącem.
U nas atak zębów. Idą cztery na raz. Chyba dwójka wyjdzie pierwsza.