Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Dobrze ze dzieciaki dobrze szczepienie zniosła.
Mały jest chory i kaszle mokro. Dziś idziemy do lekarza. Ogólnie od wczoraj non stop płacz i wszystko źle. Dobrze ze przespał noc ładnie.
Ogólnie nie kaszlał wczoraj w nocy po jedzeniu zaczął kaszleć i zwrócił wszystko co zjadł. I od tego czasu zaczął kaszleć.
Tak to jest jak się ma dużą rodzinkę to mały się zaraza. Mój starszy obecnie ma zapalenie zatok.
Mój tylko gada pojedyncze sylaby, jak płacze tylko mama albo jak sił bawi wychodzi mu dzidzi -
Hej dziewczyny, mój malutki chyba ma zaraził się ospą od starszego. Chociaż ma tylko 4 krostki, ale są one duże i jeszcze takich nie miał. Do tego odparzona pupa, inne kupki i co dla mnie najgorsze nie śpi w nocy. Jestem wykończona, śpię 3-4 godziny. Może rano bym odespała, ale o 7 już starszy mnie budzi(dzisiaj nawet się na niego wydarłam, bo mnie drażnił od rana, a teraz jest mi go szkoda i chce mi się płakać).
Mój też mało przybiera, ale lekarka powiedziała, że jest ok. i też nie gaworzy jeszcze. U nas święta minęły fajnie. Mąż głównie skakał przy gościach Chciałam zrobić sobie zdjęcie z dziećmi przy choince i zamieścić na gmailu, ale mąż mi wciskał teściową i że tak powiem zepsuł mi zdjęcie.
Drugiego dnia świąt obchodziliśmy 5 rocznicę ślubu. Dwa poprzednie razy to zapomniałam i nic mu nie kupiłam. Było mi strasznie głupio. W tym roku pomyliłam dni i dzień wcześniej złożyłam mu życzenia, także o. Ale chciałam się jakoś zrehabilitować i dostał super wypasiony prezent
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja tyła ok. 100g/tydzień od początku. W ostatnim czasie 150g/tydzień więc teraz dopiero leci w górę. Może takie tempo Maluszki mają? Z tego co wszędzie mówili to najpierw dzieci przybierają więcej by po jakimś okresie zwolnić, czyli tak jak Wasze Malenstwa. Ale Wiki całkiem odwrotnie a też przecież dobrze.
Skonsultować zawsze warto, ale moim zdaniem jest ok. Na początku przybierala jakoś z dolnej granicy, trochę się zastanawiałam czy może jej nie glodze itp. ale widziałam, że ładnie się rozwija, ma energię do zabawy to się nie martwilam.
A jak nanosilyscie wyniki na siatki centylowe to jak wygląda? -
Cześć
Witam się że szpitala.
Lekarka nasza usłyszała że coś jest w płucach i dała skierowanie do szpitala.
W szpitalu też niestety się potwierdziło na razie mieliśmy badanie krwi wymaz z nosa. Wymaz wyszedł ok a krew jeszcze nie wiem. Dostaliśmy jeszcze inhalacje po której małemu odetkał się nosek i kaszel lepiej. Jutro kolejne badanie usg itp
Jesteśmy na tym samym oddziale na którym mieliśmy być za 2 tygodnie w sprawie refluks, więc może przy okazji uda się zrobić te badania tylko mały nie może do nich za bardzo kaszleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 19:29
-
Współczucia Jaskółeczko traymajcie sie.
Krisi, u nas OK 280 g w 3 tyg...
Goslim, łącze sie w bólu z niewyspaniem, faktycznie starsze dziecko często uniemoZliwia złapanie oddechu po nieprzespanej nocy. Podziwiam Was Dziewczyny...jak Wam sie udajeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 21:29
-
Dziękuję dziewczyny
Moja cierpliwość została dziś poddana próbie z moją współlokatorką.
Mój mały dopiero teraz usnął bo ona zostawią dziecko płacząc w łóżeczku a sama idzie do kuchni i nie ma jej 15 min. A jej dzidziuś ciągle płacze a ona o tym wie. I mój Niki w życiu w takim hałasie nie uśnie.
Już nie mówiąc że nie humanitarne tak dziecko zostawiać.
Później jak jej dzidziuś grzecznie leżał ona postanowiła posprzątać i znów szeleszczenie światami obijanie butelki o butelkę szklane. Małysy został z 6 razy oburzony. Ech oby nigdy więcej szpitali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 22:22
-
O jaskółeczka ale was dopadło. Jak napisałaś o wymiotach to pomyślałam u mojej corci do dzisiaj wymioty to jak puszczenie bąka. U jak tam po badaniach. Oby nie jakaś bakteria.
Współlokatorki rozluźnienia.
To widzę że podobnie tyja wszystkie dzieci. Natan w tym tygodniu 100g w poprzednim wychodzi 90g. Zrobię jeszcze badanie krwi i daje na luz. -
Jaskoleczka najlepszego dla maluszka bo dzis 4 miesiace.Powinnas jej powiedziec ze nic jest od spania a nie trzaskania. TAK JEJ POWIEDZ I NIE PRZEJMUJ SIE CO SOBIE POMYSLU.Nie jestem super mama ale zostawic placzace dziecko na 15 min to masakra.
MOJA mala przybiera twraz okolo 170g na tydzien .Kiedys bylo 250-300.my dzis mamy 4 skonczone miesiace.makota, Goslim79 lubią tę wiadomość
marcianka86 -
Dzięki Marcianka my też życzymy wszystkiego najlepszego.
Mój mały ma zachłystowe zapalenie płuc dostał inhalacje antybiotyk i zmiana mleka, od poniedziałku będą mu badać refluks jak kaszel przejdzie.
A współlokatorką opieprzyła lekarka. Powiedziała że przez ten płacz dziecko może być takie chore aby się dzieckiem zajęła.
Dzisiaj dziecko sobie płakała a ona obcinaczki pazury i je płakała i mówi nie płacz przecież mama tu jest. Dla mnie masakra -
Szkoda słów na takie zachowanie. Rozumiem że nie powinno sie byc na każde zawołanie, ale robienie paznokci moze poczekac i nie jest obowiązkowe...
my dziś konczymy 5 miesięcy. Mały na szczepieniu dwa tygodnie temu wazyl 7500 i teraz tez przybiera mniej jak w zeszłych tygodniach. Ogolnie jak dziecko kończy rok powinno potroić swoją wagę urodzeniowa.
Teraz ida zęby i widać juz zalążek w dziąsłach. Przeslodki widok.
Musiałam dzis obciąć wlosy małemu, bo wchodzily do oczu i uszu i bardzo mu to przeszkadzało. Ciezka przeprawa z tak energicznym juz maluchem.
-
jaskóleczka, współczuję-brzmi to bardzo nieciekawie... od czego to mu się stało? długo będziecie w szpitalu? dobrze, że przy okazji ten refluks przebadacie. Co do waszej współlokatorki to bym chyba nie wytrzymała - za kudły i o ścianę, bo inaczej chyba nie zrozumie!!!brak słów, szkoda tylko dzieciaka
Dużo zdrowia dla Was!!!!
Goslim, daj znać jak mały i czy to ospa. Trzymam kciuki żeby nie
kata, wrzuć koniecznie zdjęcia! Tyle włosków i jeszcze do tego zęby-chętnie pooglądam.
Mój Lew skończył wczoraj 5 miesięcy. Ja ciągle liczę na to, że wszystko mu będzie łatwiej przychodziło, a ostatnio wieczorem z zasypianiem jest jakaś masakra. PObudki też w nocy tak sobie... wczoraj co dwie godziny się budził.
Agusieńka, może ja jestem ślepa albo niewyspana, ale napisz jeszcze raz o tych drgawkach. Ja u mojego małego 3 razy w ciągu jego życia widziałam takie właśnie lekkie drgawki - po przebudzeniu drżała mu głowa i rączki. W przyszłym tygodniu mamy szczepienie i chcę o tym z lekarką porozmawiać. Czytałam gdzieś, że to oznaka niedojrzałoego układu nerwowego ale wolę się upewnić.
Dziewczyny, ale mam stracha przed jutrzejszym dniem i petardami. Mam nadzieję, że moi sąsiedzi nie będą robili domówek i trochę pośpimy
dziewczyny, a czemu tak często ważycie swoje maluchy? Ja wiem tylko, że 6 tygodni temu na szczepieniu ważył 5,5 kg. Tak Wam lekarze każą czy tak z ciekawości to robicie? Ja nie mam wagi w domu, to nie ważęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:27
-
nick nieaktualnyJaskółeczko zdrowia dla Maluszka i cierpliwości dla Ciebie. A tą lokatorke to ja bym zrobiła jak Makota
Makota my z Wiki ważymy się tylko na szczepieniach czyli co 6tyg. Kolejne szczepienie mamy dopiero w 13miesiacu Ja współczuję Wam, w de to strach na pewno się ruszyć gdziekolwiek. My też na spokojnie w domku pewnie trochę posiedzimy ale nie chcę za długo bo nie będę miala kiedy odespac.
Kata moja Wiki nadal łysa i szczerbata Też bym już chciała kudelki obcinac. Na wizycie u pediatry ostatnio nawet zalazkow nie było widać. Ale dziaselka popuchniete więc coś tam się dzieje -
My ważymy się co tydzień bo przy szczepieniu okazało się że przez 2 tygodnie przybrał mało. Chodzimy co dwa tygodnie bo mamy tak rozłożone szczepienie.
U nas za to dzisiaj tylko 3 pobudki. U nas nigdy tak nie było. Dwujeczka wyjdzie pewnie lada dzień bo tylko błonia ja dzięki.
Jaskółeczka trafnej diagnozy z refleksem życzę. Gdzie jesteście? Lokatorów super. Ciekawe jak zajmuje się w domu skoro tam tyle ludu i jeden pokój i ma w nosie. Biedne dziecko.
Idę robić rogaliki drozdzowo kruche. Mam trzech pomocników plus Natan. Będzie się działo.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!