X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko, daj znać, czy to była jakaś bakteria...strasznie Ci współczuje tego szpitala.
    Makota, my sie chyba wybierzemy do neurologa z tym. Drgawki tuż przed zaśnięciem, ale tylko jaka przy piersi zasypia, nie zawsze, raz na czas. Sa delikatne, ale w szybkim tempie. Ponoć eeg najlepiej wychodzi wlasnie na śpiocha, wiec stad moje obawy...przy okazji sprawdzimy czy wszystko OK z jego asymetria i rozwojem.
    Nie wiem dziewczyny czemu, ale Oli znów nie umie sie przewracać. Potrafił dwa dni i teraz go z owy coś blokuje. Podkula nóżkę, ale nie moze juz tego drugiego etapu wykonać, czyli przewrotki.
    Ja Oliego tak co tydzien wazę po prostu z ciekawości. No i wychodzi, ze jak ma zielone kupy i śluz to bardzo słabo przybiera, prawie niezauważalnie. A jak pomarańczowe, to nadgania.
    Właściwie to ciekawe jest, ze po szczepieniu ma zawsze duży apetyt. Ostatnio było to samo...teoretycznie. A być utrata apetytu, a tu odwrotnie, moze to przypadek...

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w nowym roku;)

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Mamy zachłystowe zapalenie płuc, od ulewania i refluks niestety.

Mały już sięh przyzwyczaił do nowego otoczenia, nie płacze juz jak kolega płacze i przestał mu przeszkadzać ten cały rozgardiasz. Do lekarzy się śmieje. Lekarze super młodzi szkoda ze takich ciężko spotkać w rzeczywistości.

Jesteśmy na Strzeleckiej

Szczęśliwego nowego roku.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskóleczka kto wam prowadzi? Chodzę tam z córką do dr Przybyszewskiej.

Agusienka: wizyta i neurologa na pewno pomoże. Ja jestem zwolennikiem kontrolowania.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam w nowym roku? Opite objwdzone?

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Piszę coś i nie mogę zapisać. Juz 4 raz piszę.

Krisi ja byłam u Przybyszewskiej i powiedziała żeby na diagnostykę.do szpitala pojechać. Nic specjalnego nie mówiła. Nie jestem do niej przekonana. W szpitalu jeszcze się z nią nie spotkałam.

Mój mały spAda z wagi 2 tyg temu ważył 7740, 3 dni temu ważył 7800 a wczoraj 7640. Wszędzie ważony przed jedzeniem na tej samej wadze.
    Nie wiem jeszcze ile dziś waży. Pielęgniarki zostawiła mi wagę i mam go zważyć jak się obudzi. Dlatego lubię ten szpital. Nie budzą dziecka na siłę.
    Ale mały odzyskał apetyt zjadł nawet mm na marchwiance które dostał w szpitalu. 2 dni temu tylko się krzywił i nie tknął jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 16:38

• makota Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dużo zdrowia i miłości w Nowym Roku oraz wielu przespanych nocy

jaskółeczko trzymajcie się! To dobry objaw, że małemu wrócił apetyt

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki.
    wszystkiego dobrego w nowym roku :)
    ostatnio nie pisze bo nie mam totalnie czasu.
    Mała jest absorbujaca ale bardzo kochana :)
    Nie dam rady nadrobić 40stron :/
    Pozdrawiam wszystkie z Was i dzieciaczki oczywiście.

Jaskółeczka wspolczuje szpitala.
    Ale strzelecka ma bardzo dobre opinie,
    ja zdecydowalam sie chodzic do dr Bryksy ponoc to ordynator gastrologicznego oddzialu na strzeleckiej - to prawda?
    AWy lezycie na gastrologicznym na strzeleckiej?
    Bo moja mala tez z wagi spada i ide prywatnie 19 stycznia do gabinetu.
    Badan z krwi i kału zrobilam za 350zl wszystko zrobilam i jest raczej ok jedynie na badanie genetyczne nietolerancji laktozy czekam. Usg zrobilam prywatnie oczywiscie i wychodzi na niewchłąnialnosc jelit :/ Dlatego mi nie przybiera :/
    Tylko szukam przyczyny na włąsna reke, bo gastrolog z sosnowca zlecila mase rzeczy ale one nie pomogły i kazala przyjechac po 10 stycznia do szpitala załozyc sonde przez nos....
    Nie pojade juz wiecej, to nie jest rozwiazanie!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego roku!

Wczoraj była u mnie lekarka i potwierdziła, że Bartosz ma ospę. Szczepienie odroczone o 3 miesiące. Biedny jest, widzę, że źle sie czuje, a najgorzej, że tyłek ma mocno odparzony i nie wiem co może pomóc. Smaruję kremem do pupy ale to chyba za mało.

wczoraj pierwszy raz od kiedy pamiętam spędziłam sylwestra w domu. Bartosz obudził się o 23.50 i nowy rok przywitałam karmiąc dziecko i nie spał do 2.30.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczko ważne że jest diagnoza i wiadomo jak działać.
    Wiki spala 10h. Fajerwerki ominęła ;-) Idą zęby, marudzi bardzo przy tym ;-)
    Rozszerzamy powoli dietę. Już spróbowala marchewki ziemniaka i jabłka i wszystko mniam :-) Opanowała już to do perfekcji, łapie sobie lyzeczke i praktycznie trafia, nic nawet nie wypływa na zewnątrz z powrotem tylko od razu w brzuszku ląduje :-) Dziewczyny rozszerzajace dietę- dajecie Dzieciaczkom później coś do picia? Ja podaję kilka lyzeczek wody ale nie wiem czy nie za mało bo Wiki coś z brzuszkiem dolega chyba lekko...
    Goslim współczuję ospy Małego ale przejdzie i będzie miał z głowy :-)

My już z powrotem z tatuśkiem :-) Wiki niepewnie do niego na początku a teraz to wystarczy że coś do niej zagada, a ta od razu się cieszy :-) Lubi robić kolyske, frajde jej sprawia. Zaczyna coraz więcej różnych dźwięków wydawać. Od kilku dni leżąc na brzuszku potrafi doczolgac się do zabawki, chwycić ją i sobie gryźć. Ale przewracać się nie ma nadal zamiaru ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 20:29

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Sabanek mam nadzieje ze diagnoza dobra, super że już z mężem. Gratulacje postępów.

Truskaweczko dlaczego nie weźmiesz sobie od pediatry skierowania do szpitala, wtedy Ci zrobią badania za darmo. Nie leżymy na gastronomicznym bo w szpitalu brak miejsc. Ale konsultacje są. Nie słyszałam o takim lekarzu ale ja się nie dowiadywałam, więc nie wiem.

My dopiero rendgen opisanego przez radiologia będziemy mieć jutro, ten który robiliśmy był bez opisu interpretacja lekarza. Jutro też usg brzuszka.
    Małego ciągle kaszle mimo inhalacji i antybiotyku, ale takie leczenie długo trwa niestety.

Jutro rano przujezdza mąż zostanie na dzień z małym a ja do domku uściskać starszych. Mój starszy ma zapalenie zatok i też siedzi w domu.

Goslim byłam lepsza przespałam sylwestra, nawet nie czułam że jest. Takie życie szpitalne.
    Ospa szybko przejdzie 3 krostki, takie maluchy szybko przechodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 20:54

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka mam skierowanie i rejestrowałam się w październiku i pierwszy termin w kwietniu... dokładnie pół roku, wiec rejestrowałam sie w 3 miejscach porywatnie od razu i ta bryksy jest ponoc najlepsza prywatna w małopolskim

http://www.gastrologdzieciecy.pl/

opinie tez ma dobre na znany lekarz.pl

sprobuje bo juz kupe kasy wydałam na lekarzy, wyniki, badania, i mała nadal mi zjada po 400ml dobowo :/
    Nie za bardzo przybiera, a zdarza sie ze i spada z wagi wiec musze jej pomoc, jest coraz gorzej, żal mi jej, jak nie je to płakać mi się chce. Refluks tez ma spory.
    Znajomych dzieci piją po 1200ml na dobe a moje 1/3 tego.
    Po usg wyszła zła wchłanialność jelita cienkiego i nie przystwajanie witamin i treści pokarmowych. Ma duze zaparcia, podaje bebilon comfort+bebilon AR mieszam pół na pół, nutramigen ani bebilon pepti sie u nas nie sprawdził.

Jak długo jeszcze będziecie w szpitalu mniej wiecej?
    Masz też łóżko dla siebie? Z małym razem śpicie, czy On w łóżeczku?
    Ile sie płąci za dobe na strzeleckiej za opiekuna?
    W narutowiczu 15zł/doba
    W sosnowcu nie ma dla matek nic, tylko taboret przy łóżeczku... tak spedzic tydzien to masakra.

Ja mam dodatkowo chorobe zwyrodnieniowa stawow kolanowych - i nie tylko mam leki ktore nie pomagaja i walcze z ciaglym bolem kolan, biore przeciwbolowe i smaruje zelem i walcze z bólem.
    Żołądek po gastroskopii odpuścił na razie bo bolał niesamowicie.
    Po porodzie jestem wrak...
    Jedynie ginekologicznie ciut ciut sie poprawiło, wiec moze uda sie bez operacji tak sobie marze.

Czy Wasze dzieciaki w nocy tez sie przekreaja na brzuszek?
    Juz kilka razy obudziłąm sie a moja na brzuszku śpi.
    A dzi ś na brzuszku i bużka i nosek wgniecione w materac...
    Myslalam ze zawalu dostane, szybko ja przelozylam normalnie.
    Boje sie tak spac, jak przysne mocniej a ona sie obroci znow, musze podkladac coś bo na lewa strane sie ciagle obraca.

iv09roeqjdjavel4.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja skierowanie od pediatry doszałam w grudniu, a termin na strzelecką dostałam na 11 stycznia.
    Mam taki fotel rozkładany, na mają niewygodny twardy kładę na nim karimatę i da się spać, ale jestem cała poturbowana, wszystko mnie boli za ten fotel +media płacę 8 zł. Nic nie wiem o opiece. Dziecko ma takie większe łóżeczko blaszane z opuszczonym bokami.

Ja mam teź problem z kolanami z wyników krwi wyszło mi reumatoidalne zapalenie stawów, nie byłam jeszcze u reumatoidalne. Ale ból kolan nasiliły się w szpitalu.

Mój mały został obudzony przez kolegę z celi, ale tamten teraz je to mały usypia. Nie pomyślał nawet o jedzeniu.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze maluchy. Mam nadzieje ze sie szybko wyjaśni i bedzie mozna rozpocząć leczenie.

Mój dopiero jak sie budzi to sie przekręca. I teraz nie ma mowy o lezeniu na plecach. To juz nuda. Ostatnio na brzuchu tak sie opiera na rekach ze klatka w gorze i próbuje podnosic do tego pupę. Nie zdążę się obejrzeć jak zacznie raczkowac.

A patrzac po zdkeciach to strasznie sie zmienił. Strasznie szybko te dzieciaczki rosną.

a55a0765ad.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka witaj.Szkoda malutkiej.
    JASKOLECZKA dobrze zealeho zdiagnozuja. I ze chce juz wiecej jesc.
    NASZA malaa lenia i nie chce sie przewracac.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Truskaweczko witaj :) długo Ci nie było, martwiłam sie troszkę!

Przez te 40 stron gadałyśmy głównie o śnie i rozwoju ruchowym, także pytaj jakby coś.

Link do fajnej stronki o rehabilitacji ńiemowlat: http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php

Z tymi zaburzeniami wchłaniania, to tez jest moja hipoteza u Oliego. Przybiera, lecz orzy dolnej granicy lub lekko poniżej. Wydaje mi sie, ze ten śluz w kupkach zniszczył jego kosmki jelitowe i trzeba czasu, by to odbudować. Wydaje mi sie, ze moze mu brakować witaminek tez :( stad te drgawki moze? My tez chcieliśmy pójść do tej gastrolog, na razie robimy USG brzuszka w czwartek do kontroli, bo na ostatnim wyszedł kamyczek w pęcherzyku żółciowym. Ciekawe, czy zobaczą na USG te zaburzenia wchłaniania, nie wiedziałam, ze mam USG można to wykryć.
    Biedna jestes z Nikola, od początku problemy z brzuszkiem :( czy tez podawali Ci antybiotyk przy porodzie?

Moj Oli miał ten etap przekręcania, ale tylko na boczek w nocy. Moze dlatego, ze łóżeczko za wąskie, jeszcze raczej z plecków na brzuszek sie nie przekręca,

Kata, moj przechodzi fascynacje stopami i chyba woli plecy na chwile obecna, zero motywacji z brzuszkiem :) a moze wie, ze mama i tak przekręci, bo robię to non stop :)

Ja tez sie czuje wrakiem :( idę do internisty tez w czwartek po zestaw badań, bo to nie jest normalne, ze wazę juz prawie 7 kg mniej niż przed ciąża :(

Goslim, współczuje ospy, ale z każdym dniem bliżej do końca :) i Sabanek ma racje, będzie z głowy. A czy starszy był szczepiony wcześniej? Pytam, bo ponoć nie zawsze działają te szczepionki.

Jaskółeczko, na sama myśl o usypianiu Oliego w szpitalu...podziwiam Cie,jestes taka dzielna. Dobrze, ze maz Cie choć na chwilkę zastapi. Ehh sypiemy sie zdrowotnie te starsze z nas :(

Sabanek rozszerzasz dietę juz tak na serio? Ja juz nie wiem co robić, wszędzie dudnią o 6 mcach, a widze, ze Oli chceeee. Jak coś jem i udaje ze tez mudaje to szeroko buzie otwiera.
    Na razie robię przygotowania, kupuje krzesełko, kubeczek, sztućce, książki. Kubeczek chce kupić doidy, a nie niekapek. Butelkę wykluczam. A Ty czym poisz Wiki?

Marcianka, moj sie dwa dni nie przekręcał, a teraz znowu sie przekręca i to sprawniej, bo zmienił technikę :):) moze nie ma lenia, tylko tez kombinuje, albooo coś nowego ćwiczy :)

Moj Oli teraz stopy i prychanie oraz puszczanie slinianych baniek :) spi sobie pierwsza drzemkę, piąty miesiąc zaczął, a potrzeby drzemkowe wciąż te same :)

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Truskaweczko ja skierowanie od pediatry doszałam w grudniu, a termin na strzelecką dostałam na 11 stycznia.
    Mam taki fotel rozkładany, na mają niewygodny twardy kładę na nim karimatę i da się spać, ale jestem cała poturbowana, wszystko mnie boli za ten fotel +media płacę 8 zł. Nic nie wiem o opiece. Dziecko ma takie większe łóżeczko blaszane z opuszczonym bokami.

Ja mam teź problem z kolanami z wyników krwi wyszło mi reumatoidalne zapalenie stawów, nie byłam jeszcze u reumatoidalne. Ale ból kolan nasiliły się w szpitalu.

Mój mały został obudzony przez kolegę z celi, ale tamten teraz je to mały usypia. Nie pomyślał nawet o jedzeniu.

Popatrz ja się próbowałam dodzwonic telefonicznie 4 dni i jak sie udało to pierwszy termin na któryśtam kwiecień ( w październiku pod koniec dzwoniłam) co za jaja.
    Wiec prywatnie dostałam sie na stycznia... to trzy miesiace czekamy.
    w tym czasie byłąm w sosnowcu u gastrolog wizyta 150zł zaleciła nutramigen i homegonat miesny - wymiotowała po tym strasznie, i wprowadzac stałe jedzenie (słoiczki itp) i na razie mała nie chce ale karmiliśmy na siłe i troszke juz chetniej zjada te słoiczki (1/3 słoiczka 125gr na dobe) szału nie ma. rano daje kilka łyzeczek kaszki nestle sinlac - tez nie za chetnie ale przyzywyczajam ja do stalego jedzenia.
    Zalecila tez wizyte uswojej przyjaciolki neuro-logopedy do jaworzna (umawialam sie 3 razy i zawsze cos wypadło albo babie albo mnie-mała miała goraczke po szczepieniu) i w koncu nie bylismy.
    Wiec mase badan zrobilam i czekamy na wizyte styczniowa w krakowie u Bryksy.
    Zobaczymy co ona nam poradzi.

iv09roeqjdjavel4.png

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze reumatoidalne zapalenie to poważna sprawa powinnas to juz leczyć.
    Mi na rtg wyszło zwezenie szpar w kolanach strasnie bola mnie i jeszcze dłonie i stopy bola i sztywnieja bardzo. Crp i ob podwyższone. Dny moczanowej nie mam.
    Smaruje maścia Dip Riliv jest za 12zł - 50gr polecam śmierdzi i pomaga.
    No i leki przeciwbólowe biore często.
    Nie wiem jak dalej życ bo wyjście po schodach, zejscie to duży problem - boli.
    I boli przy wstawaniu, siadaniu, a kucnąć i wstać to niemożliwe wręcz...
    Mam miec rechabilitacje, ale nie wiem kiedy jeszcze.

A w dzień w szpitalu co robicie? Mały cały dzien leży na łóżeczku?
    Moja nie poleży za długo i musiałabym nosic 3/4 dnia i padłąbym chyba :/
    A w dzien na czym siedzisz?
    Bo pewnie fotel trzeba wynieść z sali na obchód (tak miały starsze dzieci w narutowiczu)
    Życze sieły i wytrwałości. No i zdrowia.

iv09roeqjdjavel4.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi podac tego maila i hasło. Chetnie obejrzę wasze maluchy i oczywiscie wysle zdjecia swojego.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka ja raz dziennie daję marchew albo ziemniaka taką papke. Po zjedzeniu lyzeczką daję wodę. Boję się kubeczkow czy butelek że cyca nie będzie po tym chciała ;-)
    Jabłko lyzeczką jej scieralam i dawalam już od jakiegoś miesiąca po troszku. Daję tyle żeby poczuła smak itp. ale nie zastępuje tym jednego posiłku z cyca, tylko przestawiam tak średnio o 1,5h :-) Zanim sniadanko dam to się wstrzymam. Myślę że to nie szkodzi przecież dawniej tak mama mnie karmiła i cała rodzinka tak robiła i wszystko ok jest. Ja nie sadzam jej w niczym bo sama nie siada a nie chcę na siłę. Kładę ją sobie na uda i ona wtedy ładnie w polsiadzie jest, nie obciążam jej nic wtedy chyba cjybai ładnie sobie ma jak przełknąć. Krzesełka nie kupię bo nie mam gdzie stawiać. Miseczke narazie zwykłą szklaną mam ale rozgladam się powolutku nad akcesoriami :-)
    Współczuję Dziewczyny z tymi stawami :-( Mnie pobolewaja ale całe życie tak to się przyzwyczailam.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ