X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusoenka ale z Ciebie dżaga hehe.Sliczna kanapa gdzie kuilas?

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Marcianka ;) nie ma to jak sukienka, obcasy i umyte włosy :p

Kanapa kupiona w Krk w salonie vieri divani 4 lata temu. My kupiliśmy w promocyjnej cenie. Teraz sa trochę droższe, ale widziałam, ze jest na ich stronie do dostania chyba z ekspozycji w rozsądnej cenie (nazwa: perfection) Ten narożnik jest naprawdę extra, przede wszystkim zmywalny materiał. Nawet ślady po winie czy herbacie da sie odmyc,

Z tego co widziałam, to współpracują z jakimś sklepem we Wrocławiu. Bardzo polecam, w sypialni mamy ikea, ale na kanapę poczekaliśmy dłużej wtedy, zeby kupić lepsza.

Moj Oli juz niby spi na noc, ciekawe czy zrobi nam niespodziankę i sie nie obudzi za 40 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:01

makota lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje makota! Wielkie osiągnięcie.

Moj ostatnio polubił odpychanie się rękami będąc na brzuchu. W efekcie pelza do tyłu. Coraz częściej się uśmiecha na głos.

To widzę ze nie tylko ja ma skok za skokiem. To taka niekończąca się pętla. Jeden sie konczy a za rogiem czyha następny.

makota, sabanek lubią tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te skoki,problemy ze spaniem,lipami,,śluzem,ulewaniem,skóra,alergia...Taka niekończąca się opowieść.Moja mała w nocy przy zmianie pieluszki ryczy jakby ją ktoś ze skóry obdzieral.Ostatnio robi więcej kup i co za tym idzie więcej krzyczy.Smieszna jest jak chce jeść robię taki ptasi dzióbek i taki dźwięki hem hem h aaaa hem hem hem aaaa

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów histeryjki przy jedzeniu, zbliża się butla i dzidziuś już w gotowości do wrzasku :) skok, u nas zawsze tak.

Wczoraj zaliczyłam babski wieczór z koleżankami, fajnie tak z domu wyjść mimo 20 stopni mrozu :) Wysłałam zdjęcie jak Iga z tatą chodzili za mną po mieszkaniu i chcieli zrobić smutne miny, że wychodzę ... no cóż nie wyszło :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Makota co do szkutników, to mama tak do mnie mówiła jak byłam mała, że krążę wokół niej jak szkutnik (taki mały statek, łódka) i mi zostało. Podobno bardzo lubiłam wszystkie słowa na sz, więc szalbierz, szubrawiec, szkutnik, szaber i szabrować były hitami, zanosiłam się śmiechem ponoć i sama do dziś tak mówię do młodej, chociaż ją najbardziej śmieszy chiński chińczyk ostatnio.

makota lubi tę wiadomość

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) podczytuje cały czas ale na pisanie brak czasu. Ciągle coś gdzieś jak to na urlopie. Nasz Nathan troszkę się pochorowal i kaszle ale tak po za tym ok bez gorączki i kataru byliśmy u lekarza i obeszło się bez leków robimy inhalacje więc tydz już siedzimy w domu a teraz takie mrozy ze nawet nie ma jak wyjść..U nas znowu jedna pobudka w nocy a było już bez :( Nathan też gaworzy już na całego i śmieje się w głos.. na brzuchu jak leży to obraca się o 90 stopni i podnosi dupke i nóżkami próbuje się przesuwać. A ja od kilku dni źle się czuje cały czas mnie mdli i ogólne osłabienie ahhhh dobrze że tyle chętnych do pomocy przy maluszku..

74di3e5e00jw87wl.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka,Benius super zdjęcia.Miło opatrzec.U nas ostatnio jest tak że mała chcę zasypiać tylko ze mną.Trocho to problematyczne,bo ja mam czasem dość usypiania jej...Jedynie na noc ostatnio usypia obok mnie,ale wczoraj nie.

marcianka86
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały przez przez kilka dni mojej choroby widział mnie tylko na czas karmienia i w nocy z łóżeczka. Jest mu obojętne kto go kładzie spać. Ale on od początku usypiał odłożony po jedzonku, albo nawet w trakcie jedzenia. Teraz jak przychodzi jego pora na sen, to nawet jeść nie musi, usypia w kilka minut. Też nie wychodziliśmy w tym tygodniu z domu i drzemki się pozmieniały, ale po 19 już spi na noc. Dzisiaj dał popis w nocy, pobudki na karmienie były co godzinę, a nad ranem w końcu zrobił kupę. Ja już wczoraj przestudiowałam akupresurę i nawet się przymierzałam, ale tak wierzgał, że sobie na razie odpuściłam. Ale temat ciekawy. Ciekawe czy ta noc oznacza skok. chyba tylko mój nie przesypia kilku godzin ciągiem na tym forum :/.

Benuś moja koleżanka na dzieci wola szkudniki, od szkodniki :) też mnie to zawsze bawiło.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mieszkające w DE albo te, które znają jakiś język obcy - mówicie do dzieci w tych językach? Ja czasami nawijam do Igi po francusku, znam masę piosenek i wierszyków, multum książeczek mam w tym języku i się zastanawiam czy jej to pomoże czy namiesza w głowie :)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusoenka chyba Decydujemy się na Twoją kanapę jest super cena trochę duża,ale to ma być na lata i coś praktycznego i ładnego.Moja ciągle źle śpi już. Od 10grudnia nie wiem co jej jest.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota super ! :D Rekompensata za marudzenie :)
    Wiki dziś w nocy lepiej, dała Mamusi i Tatusiowi <3 w spokoju ;)
    Mała podnosi już wysoko pupę do góry i na kolanach się odpycha. Nadal czekam na przewroty haha ;) W dzień sypia po 40 minut, je co 2-2,5, ah czym mnie wkrótce zaskoczy? :)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój galganek nieznośny a nie może mieć skoki chyba 19 tydzień.

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, piękne zdjęcia, ale Igunia chyba skóra zdjęta z tatusia :)

My w ramach naszego wieczornego rytuału słuchamy co wieczór 2 piosenek z najnowszej płyty Celine po francusku :) piękne piosenki, nawet mu opisałam w jego zaeszyciuku, o czym sa :)
    https://m.youtube.com/watch?v=zmJbqTZD7d8
    I
    https://m.youtube.com/watch?v=pBXkjOqVjnY

Chyba nie powinno to z ytnio zaburzyć rozwoju mowy, ale wiem, ze dzieci dwujęzyczne często maja problemy z początku :)

Marcianka, jak sie zdecydujesz, to na pewno będziesz zadowolona, u nas juz 4 lata, a wciąż jak nowa. Tam z boku jest jeszcze taka półeczka na książki.

Gilis, chyba o mnie zapomniałaś...u nas tez 4 pobudki minimum, a wczoraj cztery to były do północy :( na szczęście ni stad ni z owad o 5 nagle zasnął na 3 H pod rząd, wiec nawet jestem wyspana :)

Kasia, kata, super postępy, ja nie mamusie czym pochwalić :p

Sabanek, u nas tak sie zaczęły obroty :):) wiec spodziewaj sie na dniach!

sabanek lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Witam się z domku.
    Mały z wrażenia całyżki dzień nie spał. Właśnie mi padł przy inhalacji. Teraz musimy pilnować aby się nie powtórzyło.
    Dziewczyny gratulacje postępów, u nas nic się nie zmieniło. Może Wasze dzieci zamiast mojego mają skoki. Mój ostatnio uśmiechnięty, zadowolony.
    Będziemy musieli jechać jednak na ph-metrze, mały dostawał taki lek który zaburzył by wyniki.

Super zdjęcia dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 18:30

• makota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata, fajnie musi wyglądać takie pełzanie do tyłu :)
    W kubeczku Leonardo dostał mleczka trochę. Dziś powtórzyliśmy-jeszcze nie wszystko ląduje w brzuszku, ale pije

Marcianka, mój też takie akcje robi przy zmianie pieluchy... i też zasypia tylko ze mną przy Helence wieczorem. Dzisiaj nad ranem zrobił taką histerię. Darł się przez 15 minut, bo chciał pociamkać. Nie wytrzymaliśmy i dostał co chciał. Drze się jak jakiś dybuk niechrzczony. Takie dźwięki dzisiaj leciały, że zaczęłam się bać, że coś mu się stanie. Charczał, dławił się, wrzeszczał i to wszystko tatusiowi do ucha.... W końcu dostał czego chciał i się uspokoił. Nie wiem, może to taka faza rozwojowa jego

Benus, ja w domu nie mówię do niego po niemiecku. Tylko jak gdzieś idziemy to słyszy, że do innych ludzi mówimy. Od razu skubany jest zainteresowany, bo inna melodia - o ile tak można o niemieckim mówić - języka. Nie będziemy do niego na razie mówili po niemiecku - nie ten akcent, nie zawsze pamiętam rodzajnik itp. Później jakieś bajeczki i takie rzeczy. Poza tym, ten język nie brzmi....

Gillis, mój się do niedawna w nocy co 1,5- 2 godziny budził. Teraz już lepiej, bo co 3, a czasem jak ma dobry dzień to 4. Do tego nie zasypia ostatnio wcześniej niż o 21.

Nasza mata, która przyszła po świętach się w końcu wywietrzyła. Śmierdziała okropnie. Dwa tygodnie wietrzenia i podwójne mycie sprawiło, że już prawie nie ma zapachu. Niby dla dzieci, do siłowni i wszędzie - mam nadzieję, że to w miarę bezpieczne dla takich knypków...

DZiewczyny, czy któraś z Was chciałaby kupić chustę?

Śliczne zdjęcia świąteczne. Iga chyba rzeczywiście do taty trochę podobna?
    Wiki już tak ładnie na brzuszku się bawi! Obie dziewczyny mają cudowny uśmiech :) Cała japka się cieszy.

Jaskółeczka, super że już jesteście w domku!!!! Wsztstkie dizeci już w miarę ozdrowiały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 18:34

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody uwinął sie z kupą, bez jedzenia poszedł spać i nie chce puścić mojego palca.

Jaskoleczko super, że już jesteście w domku! Nie pisz, że maluch nic nowego nie potrafi, przecież on teraz rozwijał się towarzysko, ma pierwszych kumpli :) z celi. jak to ciekawie nazywałaś ;)

Agusienko u nas wczoraj od 19 do północy było sześć pobudek, dziś tylko dwie do teraz :) i mały znalazł sposób, żeby mnie szybko obudzić: drapie w siatkę. Dźwięk dla mnie bardziej nieznośny niż szumiś, pewnie dlatego, że zaraz koło ucha.

Makota o jakiej macie mówisz? Te bezpieczne powinny być bezzapachowe. Jeśli śmierdzi jak tanie gumowe zabawki, materace dmuchane to bezpieczne nie jest. Nie wiem czy dobrze zapamiętałam ale pianka EVA spełniała normy dla dzieci z tych mat które znam, mam z niej też zabawki w formie puzzli/kostki i wszystko było bezwonne.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gills on tak drapie to dotykiem poznaje strukturę form i dźwięki jakie dają.Moja od kilku dni też tak robi.Drapie mnie koc materac kanape.U nas mąż chory jak to facet 37.6 i leży bo to już koniec życia Hihi.Ja też lekko podziwbiona.Mala ostatnio szybko się męczy dziś o godzinie już marudzila.Za 5 dni przeprowadzka.W sumie jestem wdzięczna dziecku że śpi tylko ze mną,bo mogę odpocząć trochę.Moja śmieszna jest raz w nocy chcę by ją przytulać a raz piszczy jak ja dotykam.Ma już swoje zdanie hehe.
    U nas z języków obcych to język koci w domu.Kotka ciągle mieli paszcza,gada i gada.Dobrze że kocie bezglosny.Zima pełną parą co nie?

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Nikoś spał w nocy od 18 do 7, odsypiał szpital.
    Gilis ja nie mówię że to źle ze mały nie ma nowych umiejętności, ciesze się ze nie ma skoku i nie marudzi.

Nasze puzzle na podłogę też nie śmierdziały.

• Benus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Naszych puzzli też niczym nie było czuć. Iga chyba faktycznie do ojca podobna, tak przynajmniej słyszę od każdego, bo ja nie widzę podobieństwa do nikogo. Jak jeszcze powie tata jako pierwsze słowo to się chyba na nią obrażę trochę :)

‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ