X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus pocieszenie Cię moim zdaniem Iga nie jest podobna do tatusia. Widzę że mała śpi w łóżeczku turystycznym, tak jak mój mały.

Sabanek super mała ćwiczy.

A mi mały dziś śpi na moim brzuszku za żadne skarby nie chce san spać. Myślę że musi się z powrotem przyzwyczaić do domku. Dam mu parę dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 12:37

sabanek, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius mi się wydaje mieszana.Jaskoleczka ka mam tak codziennie.Moja spać dziś nie chce spala 30min.Zmeczona marudzi ale spać nie...

marcianka86
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę Was podczytuję, ale nie wszystko. Mój starszy nadal w domu, bo jeszcze chyba mu całkiem ospa nie minęła. Już nie wiem który raz zaczynam pisać i mi ktoś przerywa. Mnie dopadło straszne choróbsko, od czwartku mam zawroty i ból głowy, wszystko mnie boli, kaszel i telepie się z zimna. Nie mam na nic siły. A najgorsze, że nie mogę położyć się i poprostu pochorować. Nie wiem gdzie to złapałam, bo byłam tylko dwa razy w kościele, a tak siedzę w domu, bo dzieci chore. Chyba z przemęczenia, bo jestem strasznie niewyspana.

Jaskółeczko, dobrze, że ten szpital już za Wami!
    Zdjęcia są super, dzieciaki wspaniałe.

Mój chyba nie wykazuje nowych umiejętńości, w nocy nie spi dobrze, budzi się co dwie, trzy godziny. Usypia bardzo późno. Jak mi się uda uśpić go o 20-21 to budzi się po godzinie wyspany i dwie godziny jazdy, bo musi być na rączkach.

Oglądałam te kubki doida i chyba zamówię, a czy książkę tez warto. Ja już mam u "malucha na tależu". Nie pamietam, która z Was o niej pisała ale zamówiłam i mi się podoba.

Ja planuję w 6 miesiącu wprowadzać mleko modyfikowane. Może raz dziennie na noc. Nie wiem, czy smoczek 1 czy 2 i mleko ma być to pierwsze? A jakie mleko bèdzie najlepsze???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko to super, jednak wyszliście przed poniedziałkiem :)

Benus śliczna rodzinka, my nawet jeszcze nie mamy wspólnego zdjęcia :( Trzeba to zmienić ;)
    Makota ja mam pytanie do Ciebie. Kupiłam na początku chustę taką jak Ty miałaś, a na zdjęciach widzę, że masz nową. Czy czujesz różnicę w miękkości materiału? Bo ta moja to niby strasznie ciężka do złamania itp. i się zastanawiam, czy jakbym sobie zasponsorowała lepszą, to czy poczułabym różnicę w dociąganiu.
    Goslim Bartosz jakie ciacho! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 15:29

• makota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Jaskółeczko to super, jednak wyszliście przed poniedziałkiem :)

Benus śliczna rodzinka, my nawet jeszcze nie mamy wspólnego zdjęcia :( Trzeba to zmienić ;)
    Makota ja mam pytanie do Ciebie. Kupiłam na początku chustę taką jak Ty miałaś, a na zdjęciach widzę, że masz nową. Czy czujesz różnicę w miękkości materiału? Bo ta moja to niby strasznie ciężka do złamania itp. i się zastanawiam, czy jakbym sobie zasponsorowała lepszą, to czy poczułabym różnicę w dociąganiu.
    Goslim Bartosz jakie ciacho! :D

no właśnie jest różnica - przynajmniej dla mnie - dałam ją doradcy chustowemu wypróbować i powiedziała, że jest ok, normalna chusta, ale mi się jakoś ciężko na niej pracuje. Dopóki mały był mały i się nie wircił, to było jakoś lepiej, a teraz to już nie to samo. Mam teraz LL i bardzo mi podchodzi, zamówiłam też LF z bambusem - strasznie mięciutka przez bambus, łatwo się dociąga, tylko, że mi za długą przysłali i chcę sprzedać. Ale wydaje mi się, że każdy co do tej womar ma inne odczucia. Ja spróbowałam innej, bo czułam, że może być lepiej i dla mnie jest duża różnica. Poleciłam Ci ją, bo na początku byłam zadowolona - chusta jak chusta i do tego niedroga- a teraz sama wypróbowuję inne. Miałam takie same rozważania - czy z inną będzie mi lepiej szło.

Goslim, jaki Bartuś elegancki!!!! Do schrupania

sabanek lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maż wrócił do pracy :( smutno, na dodatek mamy areszt domowy przez przeklęty smog, to chyba nie będzie dobry dzień.

Jaskółeczko łóżeczko turystyczne mieszka u dziadków na stałe, w domu ma drewniane.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota dziękuję pięknie. My się często nie nosimy więc chyba jednak nie będę inwestować. Muszę pogadać z K.
    U nas u babci też lozeczko turystyczne a w domu drewniane :-) Wiki też drapie wszystko :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś niedobrze,dziecko marudzi bo śpi po pół h.

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka a Tobie coś nie za często jest niedobrze? :P

Moja śpi, calutki dzień praktycznie, jak nie śpi to wrzeszczy.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius hehe ...

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Mój mały nie może się przestawić na spanie w dzień spał dziś 3 razy po 10 min. Teraz usypia już na noc.
    Na szczęście nie marudzi cały dzień śpiewa ze zmęczenia.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas dzis to samo. Spał 2 razy po 30 minut, ale byl pogodny i nie marudził. Kochany jest. Widze że idzie kolejny ząb i biedaczyna nie wie co począć.

Co do chusty to sie nie wypowiem bo syn niestety nie lubi. Tak samo jak smoczka czy butle. Co mnie zdziwiło, bo nawet jak bylo w niej moje mleko nie dal się zmylić. Sprytna bestia

a55a0765ad.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do komplementów dla Bartusia :) chyba wysoki z niego będzie przystojniak :)

Wikusia ma prześliczne oczka :)

Ja dzisiaj jestem wyspana! Wiadomo do 22 sen przerywany, ale pozniej do 2 spał, a następnie do 5, 6.30 i 7.40 :)
    Dopóki człowiek nie zazna pobudek co godzinę, to nie doceni takich nocy! I jeszcze rano sobie zamówiłam 2 pary spodni po 100 zł na wyprzedaży w Massimo, wiec humor mam dobry!

Powoli juz sie zbieram za rozszerzanie diety :) akcesoria prawie gotowe. Zaczynamy od papek. A wkrótce BLW! Kupiłam fajna silikonowa miseczkę z przegródkami, muszę jeszcze taki śliniak z rękawami zamówić :)

Goslim, wlasnie te książeczkę zamawiam, dobrze, ze tez potwierdzasz, ze jest OK.

Dziewczyny, jakbyście coś zamawiały z gemini, to jedzenie i kaszki sa tam w dobrych cenach i można przy okazji zamówić. Masakra tyle tego jest, nie wiadomo, co wybrać. Wygodniej przez neta zamówić, dzisiaj muszę to zrobic.

relganliumoc9u3n.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie mi prosze maila i haslo na priv.

a55a0765ad.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptuj mnie to wyślę Ci hasło i login na priv.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne zdjęcia dziewczyny :) szybko rosną dzieciaczki :)
    U nas chyba bo próbie nowego jedzonka brzuch się trochę zbuntował. Dopiero dziś wróciła normalna kupa, szkoda tylko, że jak zwykle w środku nocy ;) poczekam jeszcze dzień i ponawiamy próbę. Mały chce próbować i po troszkę będę mu podawać. I muszę go zważyć bo też ostatnio mniej przybierał, a nawet pokazało, że stoi w miejscu. Ale to muszę jeszcze raz dokładnie zważyć na szczepieniu.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Widzę ze Wy już odliczanie czas do 6 miesięcy. Ale ten czas leci.

My byliśmy dziś na kontroli u lekarza jest na razie ok.
    Zaczęłam do mleka zamiast kranówki dawać wodę źrodlaną. Bo gdzieś musi być przyczyna że mały w szpitalu nie ulewał a w domu co chwile ulewa. Dziś już jest lepiej, ale kup znów więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 14:50

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też po lekarzy .Po szczepieniu.7100gram...Tylko cienie duże ...Agus gratulacje super nocy.
    Jaskoleczka będzie lepiej zobaczysz.Moze oni inne mleko dawali inne proporcje?

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka, Oli tez ma duze ciemię. 2 x 2. Nie bardzo mu maleje. Jaka witaminę d dajesz? Ja dawałam devikap w kroplach i myśle, ze moze to przez to...mas zjakies wskazania?

Po dobrej nocy ciężki dzień do usypiania, musiałam wyjść na ten smog na 10 min, bo by nie było 2 drzemki,

Jaskółeczko, możliwe, ze to przez wodę...oby pomogło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:01

relganliumoc9u3n.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ona wrzeszczy przy tym jedzeniu, wije się cała, łapie butelkę i zjada wszystko koniec końców.

Zła trochę na siebie jestem, dostałam premię w bonach od pracodawcy, co kwartał trochę złotych wpada i miałam sobie dołożyć pieniążka i kupić jakieś perfumy czy coś. No ale zobaczyłam, że można bony zrealizować w smyku i to by było na tyle, paczka już jedzie do Igi :)

‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ