SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus pocieszenie Cię moim zdaniem Iga nie jest podobna do tatusia. Widzę że mała śpi w łóżeczku turystycznym, tak jak mój mały.

Sabanek super mała ćwiczy.

A mi mały dziś śpi na moim brzuszku za żadne skarby nie chce san spać. Myślę że musi się z powrotem przyzwyczaić do domku. Dam mu parę dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 12:37

sabanek, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius mi się wydaje mieszana.Jaskoleczka ka mam tak codziennie.Moja spać dziś nie chce spala 30min.Zmeczona marudzi ale spać nie...

marcianka86
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę Was podczytuję, ale nie wszystko. Mój starszy nadal w domu, bo jeszcze chyba mu całkiem ospa nie minęła. Już nie wiem który raz zaczynam pisać i mi ktoś przerywa. Mnie dopadło straszne choróbsko, od czwartku mam zawroty i ból głowy, wszystko mnie boli, kaszel i telepie się z zimna. Nie mam na nic siły. A najgorsze, że nie mogę położyć się i poprostu pochorować. Nie wiem gdzie to złapałam, bo byłam tylko dwa razy w kościele, a tak siedzę w domu, bo dzieci chore. Chyba z przemęczenia, bo jestem strasznie niewyspana.

Jaskółeczko, dobrze, że ten szpital już za Wami!
    Zdjęcia są super, dzieciaki wspaniałe.

Mój chyba nie wykazuje nowych umiejętńości, w nocy nie spi dobrze, budzi się co dwie, trzy godziny. Usypia bardzo późno. Jak mi się uda uśpić go o 20-21 to budzi się po godzinie wyspany i dwie godziny jazdy, bo musi być na rączkach.

Oglądałam te kubki doida i chyba zamówię, a czy książkę tez warto. Ja już mam u "malucha na tależu". Nie pamietam, która z Was o niej pisała ale zamówiłam i mi się podoba.

Ja planuję w 6 miesiącu wprowadzać mleko modyfikowane. Może raz dziennie na noc. Nie wiem, czy smoczek 1 czy 2 i mleko ma być to pierwsze? A jakie mleko bèdzie najlepsze???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 14:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko to super, jednak wyszliście przed poniedziałkiem :)

Benus śliczna rodzinka, my nawet jeszcze nie mamy wspólnego zdjęcia :( Trzeba to zmienić ;)
    Makota ja mam pytanie do Ciebie. Kupiłam na początku chustę taką jak Ty miałaś, a na zdjęciach widzę, że masz nową. Czy czujesz różnicę w miękkości materiału? Bo ta moja to niby strasznie ciężka do złamania itp. i się zastanawiam, czy jakbym sobie zasponsorowała lepszą, to czy poczułabym różnicę w dociąganiu.
    Goslim Bartosz jakie ciacho! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 15:29

• makota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Jaskółeczko to super, jednak wyszliście przed poniedziałkiem :)

Benus śliczna rodzinka, my nawet jeszcze nie mamy wspólnego zdjęcia :( Trzeba to zmienić ;)
    Makota ja mam pytanie do Ciebie. Kupiłam na początku chustę taką jak Ty miałaś, a na zdjęciach widzę, że masz nową. Czy czujesz różnicę w miękkości materiału? Bo ta moja to niby strasznie ciężka do złamania itp. i się zastanawiam, czy jakbym sobie zasponsorowała lepszą, to czy poczułabym różnicę w dociąganiu.
    Goslim Bartosz jakie ciacho! :D

no właśnie jest różnica - przynajmniej dla mnie - dałam ją doradcy chustowemu wypróbować i powiedziała, że jest ok, normalna chusta, ale mi się jakoś ciężko na niej pracuje. Dopóki mały był mały i się nie wircił, to było jakoś lepiej, a teraz to już nie to samo. Mam teraz LL i bardzo mi podchodzi, zamówiłam też LF z bambusem - strasznie mięciutka przez bambus, łatwo się dociąga, tylko, że mi za długą przysłali i chcę sprzedać. Ale wydaje mi się, że każdy co do tej womar ma inne odczucia. Ja spróbowałam innej, bo czułam, że może być lepiej i dla mnie jest duża różnica. Poleciłam Ci ją, bo na początku byłam zadowolona - chusta jak chusta i do tego niedroga- a teraz sama wypróbowuję inne. Miałam takie same rozważania - czy z inną będzie mi lepiej szło.

Goslim, jaki Bartuś elegancki!!!! Do schrupania

sabanek lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maż wrócił do pracy :( smutno, na dodatek mamy areszt domowy przez przeklęty smog, to chyba nie będzie dobry dzień.

Jaskółeczko łóżeczko turystyczne mieszka u dziadków na stałe, w domu ma drewniane.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota dziękuję pięknie. My się często nie nosimy więc chyba jednak nie będę inwestować. Muszę pogadać z K.
    U nas u babci też lozeczko turystyczne a w domu drewniane :-) Wiki też drapie wszystko :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś niedobrze,dziecko marudzi bo śpi po pół h.

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka a Tobie coś nie za często jest niedobrze? :P

Moja śpi, calutki dzień praktycznie, jak nie śpi to wrzeszczy.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius hehe ...

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Mój mały nie może się przestawić na spanie w dzień spał dziś 3 razy po 10 min. Teraz usypia już na noc.
    Na szczęście nie marudzi cały dzień śpiewa ze zmęczenia.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas dzis to samo. Spał 2 razy po 30 minut, ale byl pogodny i nie marudził. Kochany jest. Widze że idzie kolejny ząb i biedaczyna nie wie co począć.

Co do chusty to sie nie wypowiem bo syn niestety nie lubi. Tak samo jak smoczka czy butle. Co mnie zdziwiło, bo nawet jak bylo w niej moje mleko nie dal się zmylić. Sprytna bestia

a55a0765ad.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do komplementów dla Bartusia :) chyba wysoki z niego będzie przystojniak :)

Wikusia ma prześliczne oczka :)

Ja dzisiaj jestem wyspana! Wiadomo do 22 sen przerywany, ale pozniej do 2 spał, a następnie do 5, 6.30 i 7.40 :)
    Dopóki człowiek nie zazna pobudek co godzinę, to nie doceni takich nocy! I jeszcze rano sobie zamówiłam 2 pary spodni po 100 zł na wyprzedaży w Massimo, wiec humor mam dobry!

Powoli juz sie zbieram za rozszerzanie diety :) akcesoria prawie gotowe. Zaczynamy od papek. A wkrótce BLW! Kupiłam fajna silikonowa miseczkę z przegródkami, muszę jeszcze taki śliniak z rękawami zamówić :)

Goslim, wlasnie te książeczkę zamawiam, dobrze, ze tez potwierdzasz, ze jest OK.

Dziewczyny, jakbyście coś zamawiały z gemini, to jedzenie i kaszki sa tam w dobrych cenach i można przy okazji zamówić. Masakra tyle tego jest, nie wiadomo, co wybrać. Wygodniej przez neta zamówić, dzisiaj muszę to zrobic.

relganliumoc9u3n.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie mi prosze maila i haslo na priv.

a55a0765ad.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptuj mnie to wyślę Ci hasło i login na priv.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne zdjęcia dziewczyny :) szybko rosną dzieciaczki :)
    U nas chyba bo próbie nowego jedzonka brzuch się trochę zbuntował. Dopiero dziś wróciła normalna kupa, szkoda tylko, że jak zwykle w środku nocy ;) poczekam jeszcze dzień i ponawiamy próbę. Mały chce próbować i po troszkę będę mu podawać. I muszę go zważyć bo też ostatnio mniej przybierał, a nawet pokazało, że stoi w miejscu. Ale to muszę jeszcze raz dokładnie zważyć na szczepieniu.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Widzę ze Wy już odliczanie czas do 6 miesięcy. Ale ten czas leci.

My byliśmy dziś na kontroli u lekarza jest na razie ok.
    Zaczęłam do mleka zamiast kranówki dawać wodę źrodlaną. Bo gdzieś musi być przyczyna że mały w szpitalu nie ulewał a w domu co chwile ulewa. Dziś już jest lepiej, ale kup znów więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 14:50

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też po lekarzy .Po szczepieniu.7100gram...Tylko cienie duże ...Agus gratulacje super nocy.
    Jaskoleczka będzie lepiej zobaczysz.Moze oni inne mleko dawali inne proporcje?

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka, Oli tez ma duze ciemię. 2 x 2. Nie bardzo mu maleje. Jaka witaminę d dajesz? Ja dawałam devikap w kroplach i myśle, ze moze to przez to...mas zjakies wskazania?

Po dobrej nocy ciężki dzień do usypiania, musiałam wyjść na ten smog na 10 min, bo by nie było 2 drzemki,

Jaskółeczko, możliwe, ze to przez wodę...oby pomogło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:01

relganliumoc9u3n.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ona wrzeszczy przy tym jedzeniu, wije się cała, łapie butelkę i zjada wszystko koniec końców.

Zła trochę na siebie jestem, dostałam premię w bonach od pracodawcy, co kwartał trochę złotych wpada i miałam sobie dołożyć pieniążka i kupić jakieś perfumy czy coś. No ale zobaczyłam, że można bony zrealizować w smyku i to by było na tyle, paczka już jedzie do Igi :)

‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ