X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie.przez wodę mały cały dzień ulewa. Mały w.szpitalu dostał lek helacid który musieliśmy odstawić przed ph-metria która my dopiero 25 musieliśmy zmienić termin.

A mój mały wreszcie się turlanie pięknie z placków na brzuszek.

Benus skąd ja to znam, ja mam troje i też zamiast sobie im kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:10

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3,5na 3,5 od dziś vigantoletten w tabletkach w mleku rozpuszczac to jakaś masakra.

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Marcianka, u nas tez na bank niedobór przez ten śluz w jelitach. Moze tez bym mu podała to viga. Boje sie, u nas ani śladu ząbków, a jak u Was? Tez dawałas devikap?
    Jaskółeczko, dobrze, ze na pocieszenie pięknie sie rozwija Nikodem. Moj Oli chyba nie zamierza z plecków na brzuszek sie przewracając

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka co podawalas wcześniej? Ja miałam po prostu zwiększoną na jakiś czas dawkę devikapu i ciemię do kontroli po chyba miesiącu. Oba preparaty mają taki sam składnik aktywny, ale dzieci na piersi bedą mieć i tak dobowo mniej wit D, bo wszystkie dostają początkowo jedną kapsułkę/kropelkę bez względu na rodzaj mleka. Znam dziewczynę, co karmiąc mm podawała właśnie w tabletce dużą dawkę wit D, ale jej dziecko szybko rosło, a miało z kolei problemy z napięciem mięśniowym. Zęby miał szybciej, a badała po roku to poziom wit. był w górnej granicy. U nas z kolei pediatra zwiększała na krotko, mówiąc, że za szybko nie może się zarastać. A dzieci z tego samego okresu.
    Teraz też nam pewnie zwiększy dawkę, widać że ciemię większe, a już na pewno nigdy nie było 1x1 jak to określa.
    U nas też śluz i być może po antybiotyku moim. Ząbki nawet nie dokuczają, myślę, że nie prędko się pokażą. Mały tylko za zabawką się z pleców próbuje obrócić. Pokazywałam mu stopki, ale też ma je w nosie na razie ;)

Jaskółeczko Nikoś to bardzo bardzo silny i zwinny chłopak z tego co piszesz i pokazałaś, super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 02:10

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejne noce i dnie z marudzeniem i jedzeniem co 2h.
    Jaskoleczko współczuję problem za problemem :-( Ale podziwiam tak silną mamę :-) To po phmetrii będziecie mogli wprowadzić ten lek z powrotem?
    Kurcze że wit. D ma aż takie znaczenie. . Moja chyba ma ciemie 1,5x1,5.
    Mam pytanie do Was. Czy któraś z Was ma może problem z siniakami? Wiadomo jak walne się mocniej o coś to mam, ale nawet lekkie uderzenie o coś i mam okropne krwiaki aż :-( Całe nogi w plamach mam od tego :-(
    Ja już chyba nie zrzuce kg po ciąży... 12poszło ale 15zostało i stoi w miejscu od praktycznie początku :-( Jem zdrowo, zawsze znajduje czas na posiłek bo boję się o laktacje, karmie piersią i co... Miałam szybko zrzucić i nic z tego :-(

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek zrzucisz ja mam 17 do zrzucenia nie tylko po ciąży, nie mogę się zebrać przez szpitale i przez smog bo nawet na pole nie można wyjść.

Nie wiem jakie ma mały ciemię bo nigdy nie mierzyłam, mi się wydaje duże nieraz pulsuje ale lekarze nic na to nie powiedzieli.

Mój mały ciśnie przez tą wodę źrodlaną 5 kup dziennie i go odparzyło. Jak nie urok to sraczka :)

Ja myślałam dziewczyny że Wasze dzieciaczki się obracają bo już dawno na bok się przekręcały a mój co dopiero zaczął.
    Ale to zależy od chęci dziecka, mały się zmobilizował udało się raz teraz jak tylko kładę delikwenta na plecki on skup i na brzuszku. A ulewa mi od tego, mogę go dopiero kłaść na brzuszku przed następnym jedzeniem a teraz po jedzeniu jest na brzuszku i od razu kałuża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 07:38

• Gilis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam, że jak Nikodem taki ruchliwy to i pewnie więcej ulewa. U nas czasem nogi do góry wystarczyły uniesione i był do przebrania jak nie odbił wcześniej.
    Sabanek u mnie teściowa tak miała z siniakami, ale nie pamietam co lekarz jej dał , że przeszło. Długo się męczyła, a leczenie było proste,jakimiś suplementami. Może Wiki ci wysysa jakiś potrzebny składnik? :) podejdź do lekarza, ja powiedziałam, że gin mi kazał zrobić wyniki po ciąży i dostałam cały pakiet na NFZ, tsh, morfologię, zapalne, i mnóstwo innych które może rozwiążą zagadkę mojego ciśnienia. Może u Ciebie też warto poprosić o szersze badania skoro po ciąży pojawił się problem. A miałaś tak wcześniej z siniakami?

Mój nauczył się udawać kaszel, babcia go podpuściła i teraz tak zwraca na siebie uwagę. Jak naprawdę się rozkaszle w chorobie to nikt się nie przejmie dzieckiem ;)

sabanek lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek moja siostra miała ciągle problemy z siniakami przerodziła się w żylaki. Dlatego warto iść do lekarza.

Gilis mały udawacz, dzieciaki muszą sobie radzić. Co będzie jak będzie minę 10 lat.

Gilis niestety to nie tylko wtedy gdy się rusza. Podczas spania też ulewa a obowiązkowo po karmieniu przynajmniej kwadrans noszenia w tym czasie mu się z 5 razy odbije. Usg brzuszka wykazało krótki odcinek między nie wiem czym gdzieś w przełyku co sprzyja refluksowi.

A ja dziś dostałam okres i zdycham z bólu wróciły mi te bolesne miesiączki.

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z pierwszej drzemki, w końcu po godzinie usypiania. Spi na mnie, nie mam odwagi go odłożyć.

Lulanie dało mi sie we znaki. Boli nNie odcinek szyjno barkowy plus łopatka. Modliłam sie, zeby zasnął przy jedzeniu, ale Oli wręcz ryczy jak mu daje jesc. Ja nie wiem, moze jakiś kolejny skok sie zaczyna. Zaczyna powtarzać samogłoski, moze to go tak rozprasza. W każdym razie czuje sie jak na torturach, boli jak cholera, a inaczej zasnąć nie chce. Pewnie bede musiała wyjść z nim na zewnątrz na druga drzemkę, bo inaczej nie da rady. A tam smog i mróz :( moze będzie jak wczoraj, ze zaśnie tam po minucie.

Marcianka, a dał wam skierowanie na badanie poziomu witaminy d i innych?

Sabanek, tak jak mówi Gillis, idź sie przebadaj. Mi w sumie tez sie łatwo robią siniaki, ale ja chyba zawsze tak miałam. Przy okazji dopytaj o ta wagę, bo moze to coś z tarczyca. U mnie druga skrajność, bo jestem minus 6 kg i tez sie obawiam o tarczyce :( choć z drugiej strony włosy mi No mniej wypadają niż przed ciąża. Dziwne to wszystko.

Gilis, moj Oli tez sporo kaszle, oby to tez było udawanie, bo pediatra, jak go odsłuchuje, to wszystko jest OK. Oby sie u Ciebie wyjaśniło. Kurczę, muszę sie wybrać do lekarza :( jednak te ciąże, karmienie, wyniszczają nas :(

Jaskółeczko, ja zamówiłam taka wodę Humana dla niemowląt. Moze ta będzie lepsza?

relganliumoc9u3n.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńko współczuję usypiania małego. Na pewno wszystko Cie boli.
    Mój właśnie usunął w minute przy inhalacji.
    Lecę sprzątac

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słaba noc, o północy wrzask o jedzenie, przy jedzeniu wrzask, potem śpiewanie i inne takie, pobudka o 6.
    Nie mogę już wytrzymać z tym smogiem, podobno przy takim poziomie zanieczyszczeń nawet niewskazane jest otwieranie okien, nie znoszę powietrza nagrzanego przez kaloryfery, po prostu nie cierpię. Iga też kicha, prycha, sucho w nosku ma, psikam wodą morską co chwilę ale ogrzewania wyłączyć przecież nie mogę.

Na siniaki i krwiaczki dobra jest zwykła maść z kasztanowca albo arkalen, szybko znikają po nim siniaki i wzmacniają się naczynka. Dobrze byłoby sprawdzić poziom płytek krwi, witaminy K i ogólnie morfologię :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Iga też nie jeszcze nie turla, martwi mnie trochę to, bo jak miała 3,5 miesiąca to ładnie się na brzuszek przewracała z pleców, odwrotnie też ale przez przypadek, a teraz ma stopy i nawet na bok się nie przekręca. Może to dlatego, że bardzo dużo urosła albo coś jest nie tak, za tydzień jestem umówiona z fizjoterapeutką to poogląda mi tego dzidziusia.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakieś chorobsko się przypałętało. Na szczęście maly nie ma gorączki. Jedynie lekki kaszel i katar. Starszy z przedszkola pewnie przyniósł.

Co do zębów jeden juz jest i widze że idzie kolejny.

Agusienko bidulko zameczy Cię to twoje dziecię. Wytrwałości

a55a0765ad.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, jesli zdecydowałaś sie na ta panią Dorote, to ona mówiła, ze 6 mc jest na obracanie, z tego co pamietam. Zdaj relacje :)

Moj Oli ani myśli przewracać sie na brzuch, bo nie ma potrzeby. Nie jest hejtere, brzuszka, ale podekscytowany tez nie jest.

No chyba ze kładę go na sobie pod katem, to jest ekstaza i wspinanie :):)

Kata, zdrowiejcie. No wymęczona jestem :(:(

Dziewczynyyyyyy, jest juz zestaw do jedzenia Hihihi
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d3d5ff92b67.jpg

Tylko na kubek muszę długo czekać, bo smyk kompletuje zamówienie ;)

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew Dziewczyny :) Kurczę ubezpieczenia nie mam, więc lekarzem się wstrzymam, ale może skoczę kiedyś krew zbadac. Została mi wit. K po Wiki bo jej nie tolerowała więc może ja użyję. Myślałam o anemii ale sama nie wiem. Zobaczymy co krew pokaże. Kiedyś zdarzały się siniaki ale normalne i raczej przy większej kontuzji, a te są paskudne.
    U nas zębów brak, chyba coś idzie. Ciężko stwierdzić bo Wiki nie chce pokazać ;)
    Wiki też się nie turla, nie ma potrzeby widocznie, ale Benuś zdaj relację z wizyty fizjoterapeuty proszę :) U nas też dość sucho w mieszkaniu, ale psikam solanką zabłocką, któraś z Dziewczyn kiedyś poleciła. Chyba coś pomaga.

Jaskółeczko, współczuję miesiączek, o jak ja nie chcę żeby to wróciło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka przygotowania idą ostro widzę :)
    My przerwałyśmy rozszerzanie, bo Wiki wysypało... Albo marchew, albo po prostu jedzonko ze słoiczka, bo dostałam dwa i wyprobować chciałam. :( Poczekam aż jednak będzie siedzieć całkiem sama.

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchew często uczula właśnie skórnie przy pierwszym podaniu, Ige też wysypało. Podam za jakiś czas znów ale tym razem własną z ogródka, bo też słoiczek zaszkodził.

Ja mam nawilżacz powietrza niby ale jakoś rewelacji nie robi ale czego się spodziewać jak mróz i kaloryfery muszą być non stop włączona.

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sabanek, i jak tu sie teraz powstrzymać. A jaka marcheweczke dawalyscie? Bo zamierzam zamówić i od razu wyeliminuje te słoiczki, choć pewnie to nie ma znaczenia. Jestem podekscytowana rozszerzaniem diety :):)

Benus, jak tam. Ja wyszłam dzisiaj na 10 min, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nawet nieanja

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Tak Sabanek, i jak tu sie teraz powstrzymać. A jaka marcheweczke dawalyscie? Bo zamierzam zamówić i od razu wyeliminuje te słoiczki, choć pewnie to nie ma znaczenia. Jestem podekscytowana rozszerzaniem diety :):)

Benus, jak tam. Ja wyszłam dzisiaj na 10 min, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nawet nieanja

U nas to była BoboVita, ale nie jest powiedziane, że to przez to ;) Niestety trzeba potestować :(

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:

U mnie był gerber. Nie wychodziłam, bo się boję trochę ale jak dalej będzie tak źle tj marudzenie na marudzeniu i ból głowy mi nie minie, to pójdę ją uśpić na osiedle

‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: