Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale przygody. Dobrze ze wszystko jest ok.

Ja tez lubie ogladac zdjecia maluszkow.

Benus nam pediatra tez polecila dr gruszke, tylko jest u nich tylko raz w miesiacu i termin na marzec. Ale jak juz jestesmy w tym szpitalu poczekamy.

My mamy luzeczko turystyczne i mamy je od urodzenia, chyba dlatego frajdy nie sprawia drapanie w łóżeczko.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadkółeczka:trafnej diagnozy i krótkiego pobytu życzę

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję. Ja bym sobie chyba nie poradziła :( Dzielna Mama z Ciebie :)

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek poradzilabys sobie w stresie jestesmy w stanie duzo rzeczy zrobic :) ale ten stres i ta droga to byla masakra miejscami -17

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pol tekstu mi ucielo ahh Jaskoleczka szybkiego powrotu do domu i trafnej diagnozy ;) my już po drugiej drzemce i to w łóżeczku zasypia jak narazie bez problemu.. a i zdjęcia które wyslalam widze ze trafily do ofert po raz kolejny ciekawie czemu gmail tak to dziwnie dzieli..? A i widzialam,ze ktoras z dziewczyn tez kupila ksiazke u malucha na talerzu u nas pierwsza zupka marchewkowa smakuje Nathankowi bardzo :) teraz bede robic zupke jarzynowa ale pietruszka nedzie nowoscia wiec ostroznie z tym bede dzialac :)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Jaskółeczko dobrze sie stało, będziecie mieć z głowy, No i szybciej sie wyjasni!

Kasiu, Gillis, dobrze, ze zwróciliście uwagę na ta apteczkę. Ja to jakaś taka nieprzygotowana jeżdżę :( a maz mnie namawia na wakacje teraz. Boje sie z nim jechać, ze ciśnienie mu nie będzie służyło itd...

Krisi, tag pietruszkowy super, polecam!

Marcianka! U mnie juz ta metoda dawno nie działa :( raz ostatnio zadziałało, jak juz był właściwie padnięty i wcześniej 2 H lulany.
    Niestety raczki to podstawa, zbawieniem jest jak akurat chce jesc, to wtedy przy piersi zasypia, ale nie zawsze chce. A jak zbyt głodny to sie dławi i tez ze spania nici.

Ehh dziewczyny, mi sie juz odniechcialo tego rozszerzania diety. Mały nie jest zbyt zainteresowany. Muszę u malucha na talerzu zamówić.
    Te zupy sa tak ułożone, ze i dla dorosłych sa porcje, czy taka malutka porcyjka wychodzi?

Słuchajcie u nas noce lepsze. Nie wiem co sie stało, ale Oli spał dobrze 2 noce. Wczoraj obudził sie dopiero o 1.30, a spal od 20.30. Pozniej troszkę gorzej, ale wynik super. Od paru dni nie robimy juz 3 drzemki, bo nie chce. Tzn czasem wypadną 3, ale nie ma tej popołudniowej.

A u Was jak z drzemkami?

Czytałam wczoraj "w głębi kontinuum". Znacie? Strasznie ciekawe...chyba zaopatrze sie w nosidło. Ponoć dla psychiki dziecka wazne jest, zeby go dużo nosić. No ale juz i tak chyba za późno, bo zaraz zacznie pełzać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:04

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczko super, że na noworodkach, tam większa izolacja od wirusów pewnie niż na pediatrii.

U nas właśnie trzecia drzemka, wiec wpadnie jeszcze jedna około 18 godziny, czasem chce spać chwilę później ale na noc. Pobudki przed 7 to standard.
    Usypianie gorzej niż dotychczas, wszystko rozprasza i ciekawi. Mam wrażenie, że zauważa nawet przesuniętą lamkę nocną bo ma wzrok pytający: a dlaczego teraz tak?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka trzymam kciuki.
    Muszę apteczkę zorganizować.
    U nas drzemki 3 czasem 4... Śpi na rękach ,w nocy źle śpi...Budzi się ciągle.Wieczorem muszę z nią być inaczej co chwila pobudka.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki w dzień są 3 średnio. Śpi po 30-45 minut, dłużej nie ma mowy.

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Jaskoleczka trzymam kciuki.
    Muszę apteczkę zorganizować.
    U nas drzemki 3 czasem 4... Śpi na rękach ,w nocy źle śpi...Budzi się ciągle.Wieczorem muszę z nią być inaczej co chwila pobudka.
    Marcianka, próbowałaś odkładać z czymś pod główka?
    U mnie ogólnie lepiej ze snem, ale faktycznie baaardzo ciezko uśpić.

relganliumoc9u3n.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drzemki dwie, o 11 i o 15, śpi po 1,5 godziny ale tylko wózku, zaraz zacznie z niego wyłazić, więc nie wiem co będzie. Jak mi uśnie na spacerze to już tej drugiej drzemki nie robi. Na noc idzie spać o 20. Zawsze przesypiała do tej 7-8 czy tam 9, a teraz się budzi o 5 na jedzenie, dodatkowo kilka razy w nocy się przebudza albo z kwileniem albo z płaczem - rzuca smokiem po pokoju, śpiewa, obraca się na brzuch, nie umie potem wrócić i tak tam.

Apteczka - jak ja mogłam o tym nie pomyśleć, zawsze mam przy sobie tylko dicoflor i paracetamol. Muszę zorganizować resztę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam książkę w której piszę że dzieci karmione piersi a dostają wszystko co potrzebne i jedzenie nowych pokarmów to zabawa. Mniej są chętne ale potem nie mają kryzysu i ładnie jedzą. My na razie nie jemy nic. Daje mu czasem tylko oblizywac i jest chętny. Dwa razy dostał od taty sinlack bo mama nie dojechala i zjadł ale z łyżeczki.
    Pisze też w książce że mleko matki jest najbardziej kaloryczne i wprowadzanie stałych pokarmów przynosi przeciwny skutek. Czyli dzieci nie tyja.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Ja czytam książkę w której piszę że dzieci karmione piersi a dostają wszystko co potrzebne i jedzenie nowych pokarmów to zabawa. Mniej są chętne ale potem nie mają kryzysu i ładnie jedzą. My na razie nie jemy nic. Daje mu czasem tylko oblizywac i jest chętny. Dwa razy dostał od taty sinlack bo mama nie dojechala i zjadł ale z łyżeczki.
    Pisze też w książce że mleko matki jest najbardziej kaloryczne i wprowadzanie stałych pokarmów przynosi przeciwny skutek. Czyli dzieci nie tyja.
    Krisi, a nie piszą nic o żelazie? WHO sie czepia tego.

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi ja mam zamiar kleik itp. dawać na swoim mleczku :-) Więc tylko zupka będzie bez dodatku mleczka i deserek. Mam nadzieję że będzie mi ładnie przybierala. W sumie to i tak o pierś woła po posiłku jeszcze. W weekend kupię kleik i spróbujemy wprowadzać kolację.
    Kurcze zaczyna się okres tych bardziej "pachnacych" pampersów :-D

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co śmiać mi się chce jak lekarze zalecają warzywna ,bo dziecko za mało przybiera.Wiedza lekarzy o kp w Polsce to niestety dni.Na wszystko chcą dawać mm.Gdzie to powinna być ostateczność .Bo coś się dzieje takiego że nie można karmić.

marcianka86
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszylyscie tym,ze dziecko kp nie jedza zazwyczaj dużo dodatkowych posiłków. Moja tylko popróbuje i potem cyc. Sabanek u Milki od 3 dni kupy są mega śmierdzące.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka, zazwyczaj jest tak, że mama z dzieciakiem trafia do pediatry, a pediatrzy to nie są lekarze od żywienia, to są lekarza od leczenia chorób wieku dziecięcego. Ciężko od nich wymagać, by mieli najszerszą z możliwych wiedzę o kp, bo to jakby od pulmonologa wymagać, by kolana operował. Mamy po prostu nie wiedzą gdzie szukać, a potem obrażają się na pediatrów. Niestety ale trzeba samemu przekopać kopalnię wiedzy, a lekarzy wybierać nieprzypadkowo :)

My mamy dziś "dzień cały na nie" - ja przeziębiona, a Iga wyjątkowo chce się tulić i tulić, bo ten ząb, którego już widać i widać, a wyjść całkiem nie chce, jej dokucza. Zarazi się ode mnie katarem na bank, na razie drzemka. Może wstanie i będzie lepiej.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Benus kuruj sie i niech zab szybko wyjdzie.

Ja czekam na wyniki i lece do domu, z krwi i moczu ok zostal kal i ph metria, ktora musi opisac lekarz, rurki juz nie mamy, mały zniósł dzielnie. Ja sie nawet dzis wyspalam, maly ladnie spal.

• Benus Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie dziś? :) Super!!! Trzymam kciuki za wyniki, żeby się wreszcie mały przestał męczyć.

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos rozszerzania diety. Ja bym w ogole nie nazwała dawania jednej łyżeczki czegoś innego dziennie rozszerzaniem diety. To bardziej wstęp...
    Tym tropem, to moj Oli juz dawno rozszerzył dietę zjadając moje włosy :p

Dałam mu pare razy coś na łyżeczce i juz widze, ze dziecko tak szybko nie załapuje. Musi pare razy coś skubnąć by w końcu zaakceptować...Ogólnie lepiej zacząć, zanim dziecko musi, bo wtedy większy stres.

Benus, trzymam kciuki, zeby Igunia nie podłapała. Kurczę, ciagle mnie martwi, jak to będzie z tymi zębami. Czy tylko u mnie jeszcze ni widu ni słychu?

Jaskółeczko, raportuj jak tam wyniki, oby udało sie zdiagnozować i wyleczyć!

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ