Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas noce pozostawię bez komentarza
Kupiłam Wiki jej własne lustro Leży na brzuszku i podziwia siebie Na chwilę nie można jej zostawić, bo momentalnie ucieka z koca i na podłodze trochę twardo. Przewraca się na brzuszek, ale nie robi tego jakoś z ekscytacją.
Benus super, że po szczepieniu wszystko ok
Jaskółeczko to chociaż pupę się da zagoić -
Iga strasznie ruchliwa jest, w dzień i w nocy. Jak chce się do niej przytulić to się wyrywa i od razu na podłogę chce iść i się turlać albo machać nogami i rękami. Może ona przez to taka chuda jest,a nie dlatego, że mało je.
Ciężko mi jej dać więcej jedzenia, nie mam kiedy, próbowałam w nocy obudzić nakarmić ale się wściekła tylko.[/url] -
Benus mysle ze taka uroda malej, moj tez jest ruchliwy a grubasek jest. Starszy tez byl ruchliwy a grubasek byl teraz jest chudziutki.
Lekarka powiedziala ze bedziemy badania robic jak maly wyjdzie ze szpitala i powiedziala aby nalegac aby w szpitalu jak najwiecej badan zrobic, kleik kazala wprowadzac do mleka po szpitalu. Bo nutritonu maly nie toleruje. Mam nadzieje ze z kleikiem bedzie ok.
Sabanek to super ze mala tak duzo pelza. Pupa juz prawie zagojona, oby tylko nie bylo zatwardzenia po nim, ale chyba po tych biegunkach musi sie wyprodukowac w brzyszku.
-
nick nieaktualnyBenuś Wiki nogi patyki miała, jedynie szyja zawsze gruba i pucusie na buzi miała, a teraz fałdek nabrała na nóżkach itp. Jedzenie w nocy u nas chyba się do tego przyczyniło, bo kiedyś to ona spała 9-10h w nocy, a potem jeszcze 4-5h po karmieniu.
Ah i dodam jeszcze, że nie wiem czy to skok, czy co, ale od jakiegoś czasu Wiki dłużej czuwa w dzień, nie potrzebuje tyle snu, co kiedyś. Wprowadzam po kolei warzywa, niedługo będziemy próbować wprowadzać śniadanie i mam nadzieję, że dzień się trochę ustabiizuje, tj. drzemki, pory posiłków, itp. Chociaż ciężko przewidzieć,czy się uda, bo na piersi cały czas będzie, to i posiłków nie będzie stała ilośc, jak na mm, zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:28
-
nick nieaktualnyJaskoleczko trzymajcie się, już niedługo porobią badania i może się coś rozjasni. A zapowiadało się coś wcześniej że Mały będzie stopki próbował?
A my niespodziewanie jutro jedziemy do babci. Niestety znów na miesiąc aż, trochę za długo, no ale niestety nie jestem niezależna Nie lubię tak.
Dziewczyny cudowne Malenstwa Już takie kumate te nasze dzieci i to widać na zdjęciachWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:31
-
Dziewczyny, nic nie pisze, bo u nas masakra. Nie. Chce jesc, nie chce spać, nie chce leżeć na brzuszku, śluz w kupach, baki, drzemki 10 min i płacz...
Maz wczoraj policzył...26 tydzien. Chyba kolejny skok
Sabanek, martwisz sie o te stopki...najpierw było u mnie uderzanie w kolana, zaraz potem stopy. -
Sabanek. Maly bawil sie wczesniej stopkami, a wczoraj na go smaruje mascia a on mi siup noge zjada. Dobrze ze jeszcze nie byla posmarowana
Agusienko współczuje. Ale sluz w kupie i baki to raczej nie skok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:48
-
Jaskoleczka rozumiem cię doskonale ulewaniem i alergia to masakraJa w nocy trzymała mała za rączki by się nie drapała...Ogólnie nie mam życia w dzień by spala muszę z nią byćW nocy to samo..
Agusoenka boję się tego skoku okropnie ...I ogólnie...U nas remonty kurierzy fachowcy oszaleć można...Ale staram się małej zachować względny spokój.Raz zasnęła wieczorem sama cud ...marcianka86 -
Jaskółeczko, tak! Skok a do tego baki,połączenie doskonale!
Marcianka, tez współczuje, remont i dziecko ehhh. Jak to zrobiłaś, ze sama zasnęła? Moj Oli prawie zasnął sam (prawie robi różnice, po 2 H usypiania na raczkach i noszenia w końcu padł jak go sobie na łożku położyłam na nogach, tez padnięta. Normalnie w minutę padł.
-
Agusoenka nie wiem ...Zrobiłam jak zawsze czyli mycie ,picie ,masowanie.Potem kręciła się z boku na bok i usnela.Ogólnie budzi się ciągle wieczorem ...Czy śpi w dzień godzinę czy 4.kiedys musiałam bujać i mieć na rękach .Teraz na leżąco robię wszystko by usnela na leżąco.Najczesciej przy cycu teraz.Wtedy nie chciała przy piersi tylko sama...Zaczęła robić foke i pelza do tylu.marcianka86
-
No ja tez robię wszystko, zeby mi przy piersi zasnął. Zeby sam, to nie ma opcji, drze sie jak oszalały. Tez niezależnie od czasów czuwania naukę zaczniemy jak dostanie łóżeczko nowe. No moze wcześniej...
Musi sie nauczyć zasypiać, bo wracam do pracy w kwietniu i jak go ktoś inny niż ja uśpi zreszta pewnie i tak nic z tego, bo pewnie ząbkowanie sie zacznie. No tego jeszcze nie znamy
Super, Zosia robi fokę, pewnie sie do show przygotowywała, jak miała ten katarek i nic nie robiła.
Oli mi usnął przy piersi, pozniej spał na raczkach. I wiecie co, tego obrazu dziecka śpiącego mi na raczkach nigdy nie zapomnę. Cudowny, wspaniały widok, wynagradza wszystkie cierpienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 11:25
-
Agusienka zgadza się. Sa piekne chwile przy maluszkach ktore wynagrodza wszystko.
Marcianka gratulacje dla małej nowych umiejetnosci.
Ja dzis tez trzymam malego jak spi. Strasznie go dzis refluks meczy, kwasne z buzki czuć. Co usnie to sie biedak prezy wygina bo zgage ma. U mnie na raczkach troche bardziej w pionie wiec moze jedzonko tak mu nie podchodzi.
My bylismy wczoraj z malym u babci w chlewie. Mały oglądał króliczki, maja 30 malutkich, swinki, kurki ale najbardziej podobały mu się gołębie.
Benus pięknie mała pije.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:40
-
Jaskoleczka przepraszam że tak pisze,ale myślałaś może by wrócić do piersi? Pamiętam że on chyba jakoś mniej problemów miał ...?Spokojnie możesz wrócić do laktacji...Nikos jest ewidentnym przykładem dziecka o którym mówiła moja alergolog...Że alergia ujawnia się i poglebia po odstawieniu od mleka mamy.Być może jest inaczej ,ale mi się wydaje że pogorszyło mu się zaraz po tym jak przestał pić Twoje mleczko.marcianka86