X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrzyłam jej do paszczki już, bo tylko się wkurzała, a od mojego patrzenia szybciej nie urosną. Poczułam go jak mnie ugryzła i wtedy patrze no przebił się kawałeczek :D Myślę, że jak wierzyć przesądom to Wiki i Iga do dentysty będą chodzić tylko na przeglądy, w 9 miesiącu zęby to już muszą być najzdrowsze na świecie :D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus gratulacje zęba.

Makota mojemu bylo ciasno, ale on z tych wiekszych jest. Jak mu wymienilam fotelik to zaczęłam z nim sama jeździć. Wczesniej nie dalo rady.

My jutro do alergologa, bedziemy robic testy na mleka. Chcialabym juz małemu normalne mm dawać, a nie to paskuctwo.

A z babcią był bardzo grzeczny. Tylko strasznie powarzny, co chwile na drzwi patrzył. Ale jak przyjechałam to wielko radosc byla. I super usciski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 19:55

• Benus Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dajcie koniecznie znać jak Wam wyszły te testy. Oj tam paskudztwo, dzidziusie kochają swoje mleczko nawet jak to jest nutramigen ale mnie naciąga, zwłaszcza jak butelki do mycia są. Blee

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Ja nie patrzyłam jej do paszczki już, bo tylko się wkurzała, a od mojego patrzenia szybciej nie urosną. Poczułam go jak mnie ugryzła i wtedy patrze no przebił się kawałeczek :D Myślę, że jak wierzyć przesądom to Wiki i Iga do dentysty będą chodzić tylko na przeglądy, w 9 miesiącu zęby to już muszą być najzdrowsze na świecie :D

To może ta teoria sprawdzi się też z włosami? Że późno wyrastają, ale za to mocne. Ja tak w sumie miałam ;)
    Jaskółeczko czekamy na info z testów.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Z testow nic Nikosiowi nie wyszlo, dlatego od jutra przeprowadzamy prowokacje na bmk. Jutro do jednego mleczka pol miarki mleczka zwyklego, jak ok to powtarzamy za dwa dni tez tyle i pozniej pomalu zwiększać dawkę. Trzymajcie kciuki.

Kupilismy malemu spacerowke, stary jest na wylocie, mam 2 panie chętne mysle.ze sie uda sprzedać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:40

sabanek lubi tę wiadomość

• Benus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka a jakie mleka testowaliście? :)

Stary za mały już? :) Na pewno się sprzeda :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary wlasnie za duzy. Majac 5 osobowa rodzine i planujac wyjazd samochdem. Ten jest duzo mniejszy po zlozeniu.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie za duzy. Nie mogliy się zmiescic do samochodu 5 plus wozek. Ten jest poreczny

Benus bebilon pepti, bebilon zwykly, nan bezlaktozowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:37

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Nikos wlasnie skonczyl 8 miesięcy, ale jest juz duzy.
    Wazy 9260 i na siatce centylowej trochę spadł, juz nie jest takim grubaskiem.

Marcianka Twoja mala tez 8 miesiecy ma. Buziaczki.

sabanek lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 8 miesiecy juz cudne maluuchy.Juz takie madre,Dzis znow plakala po powrocie z ogrody ,bp ona chciala jeszcze tam byc

marcianka86
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłam sie tylko przywitac :)

Widzie, że Wasze dzieciątka już takie fajne z opowieści :) .

u nas Nikola ma 8 mieś i 3 tyg, juz sama bez podtrzymywania robi 3-4 kroki, a koło mebli/ścian chodzi sama, zaczynała mając 7 miesiecy, co sie natłukła to szkoda gadac, mam za nią tyle biegania, ze nie mam czasu na nic. Ale jest super, jak każdy maluch, mówi mało, zebów 6 sztuk , nadal nie za bardzo chce jeść waga ok 8 kg a urodzeniowa byłą 4130gr - chyba jeszcze nie podwoiłą jej, tak mało je:)

Ucałujcie małe sierpnióweczki :)

makota lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie ze się pokazalas Truskaweczko.
    Gratulacje umiejetnosci.
    Wpadaj czesciej i pisz co tam u Was

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka czesc!!!Pojawiaj sie czesciej prosze:)

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Truskaweczka! :) Nie opuszczaj nas, dawaj znać co i jak tam u Was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Truskaweczko, tak się martwiłas tym niejedzeniem,a skoro ma siły chodzić i rozwija się w takim tempie to nie było widocznie czym się martwić :)
    My dziś od rana na działce, obiad zjadła tam cyca też tam a mama i tata przekopywali ziemie i wszystko posiane, posadzone. Oprócz trawy, bo za dużo na raz. :)
    Wiki chyba coś się rozwija coraz bardziej, wczoraj ojcu w dłonie zabawki wsadzala i się śmiała :D A i już widać że z ojcem najlepsza zabawa

Wysłany: 2 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bardzo dziekuje za odzew :)
    Nie wiedziałam z małym kurduplem tyle roboty, ciągle chodze ze ściereczką i sprzątam po małej w międzyczasie sie z nią bawie - pilnując jej, a jak śpi to sprzątam, gotuje, piore itd.
    Pewnie jak Wy wszystkie.
    Szybka jest jak diabli raczkuje pędem i wstaje o wszystkim i 3-4 kroki sama robi po czym upada - ale juz bezpieczniej na pupe albo rączki i tnie dalej, a ja za nią, i tak w koło :)
    Bałagani, zabawki wysypuje, ja sprzątam, żeby sie na nich nie przewróciła, i tak 3-4h i drzemka :)
    i znów i w koło to samo.
    Ale dzieciaczki są super :)

Waga stoi mi na +4 i tak juz chyba pozostanie :/
    Jędrności szukać na marne u mnie, brzuch za duży, bius zwiędł - eh...
    Jeszcze te problemy ginekologiczno-poporodowe (wg mnie źle zszyte krocze i obniżona macica nie dają o sobie zapomnieć.

U nas pada i jest brzydko - majówka w domu z przyczyn - brak funduszy.
    Męża wysłałam na prawo-jazdy kategorii C+E bo kasy za mało a to kosztuje ponad 7 tyś, na moja prace sie nie zanosi od września (albo bede mieć taka za 1400zł max z czego 250zł przejeżdze) albo nic - to wole nic i być z małą w domu jeszcze rok a mąż niech zarabia :)

Jak tylko czas pozwoli to podczytuje co u Was i Waszych maleństw :)

iv09roeqjdjavel4.png

Wysłany: 2 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam pytanie jedzeniowe:

jak wygląda Wasz dzień oprócz mleka:
    tzn: sniadanie, obiad, kolacja?
    podwieczorek to owoc lub mus ale moja nie lubi, i czy pilnujecie godzin stałych?

u nas w kółko to samo:
    kromka z masłem, kaszka, mięso z rosołku, krupnik (1 łyżka i już nie chce) danonek, jogurt, jajka nie chce, i brak pomysłów, ona dużo rzeczy nie chce jesc, choć daje jej wszystko po troszku, a ja juz nie wiem co podawac, zaparcia ma straszne, pomimo tych różnych do picia typu xenna balance junior i to na d... na zaparcia , mamy nawet te mikrowlewki melilax (lewatywy)
    mleko pije w małych porcjach, nan bezlaktozowy. a mamy pic nutramigen.

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    a i mam pytanie jedzeniowe:

jak wygląda Wasz dzień oprócz mleka:
    tzn: sniadanie, obiad, kolacja?
    podwieczorek to owoc lub mus ale moja nie lubi, i czy pilnujecie godzin stałych?

u nas w kółko to samo:
    kromka z masłem, kaszka, mięso z rosołku, krupnik (1 łyżka i już nie chce) danonek, jogurt, jajka nie chce, i brak pomysłów, ona dużo rzeczy nie chce jesc, choć daje jej wszystko po troszku, a ja juz nie wiem co podawac, zaparcia ma straszne, pomimo tych różnych do picia typu xenna balance junior i to na d... na zaparcia , mamy nawet te mikrowlewki melilax (lewatywy)
    mleko pije w małych porcjach, nan bezlaktozowy. a mamy pic nutramigen.
    Truskaweczko czopek zwykły dziecku nie pomoże? Jest chyba mniej inwazyjny. Może taka uroda, że kupki nie robi zbyt często, męczy ją to? Czy po prostu robi twarde? Dajesz jej po posiłku wodę do picia?
    U nas na cycu, więc dieta trochę inaczej wygląda, ale mniej więcej tak:
    Noc 2 razy cyc, na pobudke cyc, placki bananowe na drugie śniadanie, cyc, zupka z mięsem, jabłko na deser i trawienie albo gruszka, cyc, kleik ryżowy z jabłkiem np. Cyc przed snem.
    A próbowałaś jajko przemycic jakoś, np. Chleb w jajku na patelni?

• Benus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja nic nie rozumiem :P kromka z masłem, danonek i nan bezlaktozowy albo nutramigen? To jak u Was z tymi alergiamia? Co Wam tam powychodziło, że normalnie jej dajesz produkty z laktozą i bmk a mleko bez?

Ja jestem zwolennikiem numer 1 śliwek suszonych dla dzieci, nie widziałam nic bardziej skutecznego na zaparcia.

Ja pilnuje stałych pór bardzo.

o 8 mleczko, o 12 obiadek i tu dosłownie wszystko je (teraz jajko kurze wprowadzam, dotąd było przepiórcze), o 14 deserek (owoce) o 16.30-17.00 kasza albo z owocem albo bez zależy czy był deser i o 19.30 mleko.

Do picia głównie woda albo 1/3 soku owocowego i 2/3 wody. Herbatkami wzgardziła, a takie dobre miała, teraz ja je pije.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko nie wiem z jakieego powodu mala powinna jesc nutramigen a dlaczego je mleko bezlaktozowe, ale przy tego rodzaju problemach nie powinna tez jesc masła jogurtow itp.

Moj raczej mleczny jak jest spiacy albo bardzo glodny nie zje niczego oprocz mleczka.

My jemy
    Sniadanie nitramigen z kaszka owsiana luz jaglaną do tego banan lub upieeczone jablko. Ostatnio tez robię placuszki amaeantusowo bananowe. Pozniej mleczko, pozniej zupke albo warzywną albo z mięsem pozniej mleczko, pozniej kaszke kukurydziana lub jaglaną lub owsiana, ryzowej nie jemy bo po niej musi się nastekac.
    Moj nie je jeszcze zadnych doroslych potraw ani z solą ani z cukrem, kaszki kupujemy bezcukrowe. Jedyne przyprawy to koperek, natka pietruszki itp.
    U nas jajko odpada bo uczulony, prowokacje na bmk bedziemy robic, jeszcze nie mialam okazji dac.

Sabanek jak robisz placuszki bananowe.

‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ