Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krisi kołderkę mamy inter widex 4 pory roku. Sennababy.pl
Pospał dziś do 8, bo moje chłopaki poszły się bawić i obudziłam się połamana. Jak mały nie spi w łóżeczku to ja całą noc na boku, bo boje się go przygnieść, a teraz dwie godzinny na brzuchu i nie mogłam się pozbierać
Makota naleśniki jaglane to dajesz namoczoną kaszkę do masy? Mój na widok łyżeczki zatyka sobie ostatnio dziubka rączkami. -
Właśnie taką podwójną kołderka oglądałam ale ona poliester i zapachami się.
A rozmiar jaki macie? Bo niby do łóżeczka dla dzieci jest 90x110 ale w żadnym sklepie stacjonarnym nie było takiej. Wszystkie 110x135.
Mazy mi się taka podwójna gdzie ta letnia jest cieniutka i miła. Taka ja mam. Boję się kupić przez neta w ciemno bo kiedyś już tak kupiłam i była sztywna jak pled. Normalnie robił się nad dzieckiem tunel i nie otulina taka wcale.
Ja już po szpitalu to czasu mniej do pisania. A żeby było mało córka chora na gardło i okropnie boli ją głowa. -
Krisi, współczuję, jak dzieciaki chore to masakra...
Gillis, naleśniki robię z tego przepisu i podaje mu z serkiem Philadelfia albo z ulubionym i owocami. Smaczne są i sycące
http://codziszjemnasniadanie.pl/post/91581020596
Ja też mam często ten problem jak mały przyśnie z nami. Od jakiś 3 nocy budzi się co 15 -30 minut. Nie daję za każdym razem pociamkać. Nosimy na zmianę, tulimy i jesteśmy jak zombie już
zjadł całego sporego naleśnikasa wczoraj na śniadanie. Dzisiaj na obiad gulasz z cieciorki za masłem orzechowym. Zobaczymy czy posmakuje
jaskóleczka, to ciekawe co z tymi uszami pisałaś, że dziecko się łapie za uszy kiedy się wstydzi/boi - muszę to przyuważyć - mój się czasem tak łapie, ale nie wygląda na przestraszonego
Kajka, zalogowałaś się już na poczte? Dawno żadnych zdjęć nie dodawałyście. CHciałabym pooglądać coś nowego. Ja wrzuciłam teraz trochę zdjęć z urlopuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 11:14
-
Cześć Wam
U nas cały weekend w biegu i w trasie, dopiero teraz mam chwilkę, bo młoda już zasnęła po całym dniu wrażeń
Próbuję się właśnie zalogować i nie udało się, wyskoczył mi taki komunikat
"Odblokuj urządzenie Huawei HUAWEI P10 lite
Kliknij Tak w potwierdzeniu od Google, by się zalogować."
Benuś to pewnie Ty musisz coś kliknąć
Próbuję się zalogować z Laptopa Samsung...
My już kucyki robimy, bo włosy na czubku ma długie i się strasznie poci w taką pogodę
Dobrej nocy i spokojnej dla Was, bo coś burzowo się zapowiada -
nick nieaktualnyMakota cudowna chusta :o chcę taką samą! A Lew już chyba nabrał trochę więcej masy? Kojarzę Go takiego patyczaka
Kajka zazdroszczę czupryny u Małej
My wczoraj testowalismy u Wiki Mleko sojowe i było ok, więc dziś dostała placki z jabłkami na mlekumakota lubi tę wiadomość
-
Czesc
My w weekend bylismy na weselu. Wczoraj spalam cale 1,5 godziny bo Nikos obudzil mi się juz o 5.
Dzis jeszcze spi. Tez chyba odsypia, bo u niego niespotykane ze spi tak dlugo.
Makota Lew przystojny chlopczyk.
U mnie sprawdza się to z uszami. Jak idziemy na spacer i zaczepi go ktos nieznajomy, albo jak ktos zrobi halas, albo mama zabierze od swinek to maly wlasnie tak robi. Popularne kiedys zrob ale mam kłopoty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 07:18
makota lubi tę wiadomość
-
A u nas się z uchem nie sprawdza. Jak ciągnie za ucho to śpiący poirytowany. Jak się wstydzi to odwraca głowę.
Uczymy się schodzić z łóżka. Ma teraz etap że wszystko powtarza to może się uda. Ślicznie macha pa, pokazuje jaki duży, jak robi wiatr i gdzie są domownicy. I śmiesznie tańczy.makota lubi tę wiadomość
-
Ja z telefonu też nie mogę wejść, z kompa bez problemu. Wszystko poklikałam już, muszę poszukać ustawien jak z tej poczty zrobić wspólną, żeby takich cyrków nie robiło.
U nas weekend intensywny, goście goście goście. Czterolatek + Iga oj działo się Iga 2 noce budzi się koło 1.00 i tak ze 2 godziny się chce bawić, żadne tulenie ani jedzenie tylko bawcie się ze mną
Słabiej też coś je, pewnie od upału. Maż sie strasznie martwi tym, bo jak dziecko nie je, no straszne, zasnac nie mógl nawet biedny.[/url] -
Krisi byłam przekonana, że mam kołderkę 120, ale chyba takich nawet nie ma. Muszę mieć 110x135. Koleżanka bardzo chwaliła pościel z włókna tencel dla pocącego się dziecka. Ta nasza letnia wersja jest bardzo cienka, a rozpięta to jak pieluszka otula.
U nas młody najbardziej poci się od naszego materaca, w łóżeczku ma jednak lepszą wentylację. -
Makota śliczna ta chusta. Lew robi super minki, słodziak jeden. Napisz jak u niego z zębami, są tylko te co na zdjęciu czy ma więcej?
Wiki wiecznie roześmiana, chyba tylko mój to wieczna powaga na zdjęciach
Dziewczyny, pierwszy bobas sierpniowych mamusiek skończył już rok, tak mówi nasza początkowa lista -
dzięki za komplementy dziewczyny - w imieniu własnym i młodego
chusta to Natibaby Mereschka Urre - bawełna, jedwab, wełna - nosi jak złoto i jest przepiękna!!! Czasem można ją na jakiejś chustowej grupie dostać. Moja będzie jeszcze wnuki nosić.
Gillis, Leoś ma dwa ząbki na dole i widać już dwa u góry- są jeszcze w drodze. Mój do 6 miesiąca życia też był ZAWSZE poważny na zdjęciach, a teraz suszy zęby jak widzi aparat. Co do pocenia się w łóżeczku- ja mam dla małego prześcieradła z lnu - polecam bardzo, -podobno ja też na nich spałam dziecięciem będąc - i w łóżeczku nigdy się nie poci i nie ma mokrych włosków - przy mnie w łóżku notorycznie. Len fajnie chłodzi latem - tak samo w chustach.
Dzisiaj mój mąż wpadł na pomysł co do obiadów młodego - skoro na gulasz kręci nosem i podchodzą mu głównie kotlety przerabiamy wszystko co się da na kotlety. Także gulasz został pognieciony widelcem, do tego jajko i wninał kotleciki aż miło!
Krisi, ale Natan już mądry!!! mój to jeszcze patrzy jak cielątko małe jak ktoś mu papap robi, a wy już z łóżka schodzicie - gratulacje
Jaskółeczka jak było na weselu? współczuję niewyspania, ale mam nadzieję, że chociaż się dobrze bawiłaś
Sabanek, mały teraz waży około 8,400 ważyłam go w zesz łym tygodniu. On zawsze był drobny i teraz też do dużych nie należy, ale jest proporcjonalny. Uważaj z tym mlekiem sojowym w nadmiarze, różne opinie są na ten temat - fitoestrogeny w nadmiarze i to, że soja najczęsciej jest z upraw modyfikowanych genetycznie najgorszego sortu... może migdałowe albo ryżowe? -
nick nieaktualnyDzięki Makota za info o mleku sojowym, dobrze wiedzieć. Mi zostało z koktajlu dużo i stwierdziłam że jak mam wylać, to spróbuję dać Wiki Super pomysł z kotletami. Ja dziś Małej daję na obiad placki warzywne, zobaczymy czy przejdą, zawsze to ręce wolne mam i mogę coś ogarnąć sobie.
Kupiłam nocnik i muszę go tylko odebrać z poczty, będziemy próbować
Gilis no Wiki to dużo się uśmiecha, jak widzi aparat to of razu zęby pokazuje
Ja ostatnio wieczorem na mailu jakies urządzenie zaakceptowalam też.
Jaskółeczko całą noc był z wami? Spał w wózku gdzieś,? Powiem Ci, że ten bidon to super sprawa Mała sobie pije sama kiedy chce, na spacerze przydatne bardzo. -
Dziewczyny podrzucicie jakie macie te bidoniki?
Iga wczoraj dostała truskawki i jestem podwójnie zdziwiona, raz, że nie uczuliły, a dwa, że wcale nie była zachwycona
Robię jej dziś pasztet warzywny i bułeczki piekę, będzie miała do łapy na spacer. Nie zapeszając to udało mi się chyba ją przekonać do wózka, za każdym razem jak zaczyna jej być źle w nim to ją wyjmuję i chwilkę niosę, pokazuje wszystko i potem wraca jakoś pogodzona z losem Chyba wie, że jakby co to mama weźmie. A nie kurde katować dziecko 4 godzinnym spacerem na siłę jak radziła pani doktor.
Iga też pokazuje jaka urośnie ale ona wie, że nieduża po mamie, bo tak niziutko rączkę wyciąga za to ptaki latają straaaasznie wysoko
Makota ale mnie rozbawiłaś z tą chustą i wnukami nie dlatego, że twierdzę, że nie przetrwa tyle czasu tylko od razu sobie wyobraziłam gdzie wylądowałaby chusta, którą teściowa by mi dała z rekomendacją, że najlepsza na świecie dla mojego dziecka :D:Dmakota lubi tę wiadomość
[/url] -
Sabanek moja córkę po jakimś czasie mleko sojowe uczuliło. I czytałam że jak dajesz często to właśnie dochodzi do uczuleń.
Makota my z okucia iem łóżka nie mamy wyboru. Nie chcę żeby Natalia za parę. Idziemy jak będzie musiał oddać łóżko młodszej siostrze czuł że to ona mu zabrała miejsce. Muszę więc przygotować wszystko sporo przed październik iem. Dzisiaj w nocy od2-3 wojowal. Płakał, a raczej zawodził po czym klas się i zasypiam na min i od nowa. Chyba z 30 razy. Potem zasnął i spał do 6.
Wczoraj się popłakałam. Moja mam trzymala Natanka na rękach i gadała z sąsiadem a ten wił się na rękach. W pewnym momencie słyszę jak woła Papapapapa. Ja patrzę a tenacha mocno macha i woła. Co za cwaniak.
Natanka nie chcę pić. Najlepiej idzie łyżeczka. Bidon, rurki itp gryzie.
Ciekawe jak się ma pierwszy sierpniowy roczniczek. My mamy z TT. Lubię z tej firmy bo dobrze się myje.
Sabanek my nocnik czasem używamy.
Benus ja właśnie tak robię z Natanem. Nie nosiłam go i pchałam wózek tylko zatrzymuje się i potem do wózka i dalej spacer.
Córka ma angina i 10 dni jesteśmy uziemieni.
-
nick nieaktualnyMy mamy chyba identyczny jak jaskółeczka. Nie wiem czemu ę mój mózg zakodowal, że ma być ten, nawet innych kolorów nie szukałam, nie mam pojęcia jak to działa https://www.aptekagemini.pl/akuku-kubek-bidon-niekapek-sportowy-z-silikonowa-slomka-360ml.html
Krisi zdrowia dla Córki. A jak wygląda takie załatwianie się na nocniku? Bo ja się trochę boję że w domu kupka na nocnik, a na spacerze nie i że mała będzie głupiala od tego, że raz tak, raz tak. współczuję nocy, u nas pobudki też częste dziś.
Benus gratuluję z wózkiem Oby działało jak najdłużej.
Moja pione przybije, pomacha, ale trzeba najpierw jej rączkę wziąć i pomachac, później robi sama, dzieli się zabawkami, jedzeniem też, akuku standard, muszę ją nauczyć pokazywać jaka duża urośnie Pamiętam, że siostra młodsza łapala się za głowę, jak się jej pytalismy jaki ma kłopot