X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego obsypało po deserku z mlekiem krowim. Podzieliłam na dwie porcje i na drugi dzień doszły plamki. Tak mi się wydaje, że to mleko. Dobrze wiedzieć, że bobowita ma coś takiego :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za sprowadzenie na ziemię. Niby wszystko wiem ale jak zaczęła lekarka sieć wątpliwości że mała waga jakieś szeryf sercu to dodałam a+B i włączyły się wątpliwości. Druga sprawa jestem w ciąży a wtedy lubi zmniejszać się ilość mleka ale w sumie nie od dziś waży mało. Badania krwi robiłam miesiąc temu i dzisiaj powtórzyłam potem antybiotyku co go uczulił. Zresztą szmery też po nim wyszły.

Z Wit D troszkę bardziej skaplikowana sprawa. Musicie poczytać. Czy karnacji ciemniejsze tym mniejsze wchłanianie. Powinno się wystawiać na słońce bez filtrów 20 min dziennie. Taki czas wystarcza a potem zaczynamy się co raz mocniej opalać i gorzej wchłaniamy. Są różne takie drobnoustrojów co do wchłaniania. Dziś iem zawsze suplementowałam a mimo to u syna w pewnym momencie zauważyłam duże pocenie i wtedy doczytałam że podanie jej z herbata osłabia jej wchłanianie. Podaję się ją podczas jedzenia czegoś tłustego. Ja latem daje 400j.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis u nas ciemiaczko jest małe, jakoś na oko 1,5x1. Też lekko wklesle ale zawsze było takie, widać dopiero gdy się przyjrzyjmy. Nie jest odwodniona na pewno, siku robi, łzy lecą, je i pije ładnie. Też lepiej widać bo łysa. Inne mamy nie widzą i nie ma stresu pewnie, nie wiem jak duże powinno być, może skonsultować to z innym lekarzem?
    U nas pierwsze karmienie teraz dopiero :) chyba uda mi się ją całkiem przestawić, nie jadła w nocy nie wolała jeść teraz, tylko się zaklinowala w łóżeczku to już ją wzięłam

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas ciemnie teraz 1,5 na 1,5 w pewnych chwilach bylo nawet 4na 3.Tak mam przymusowe dzienne odpoczywanie hehe.Moja mala jest slidkim babaskiem,lecz wymagajacym.Dzieki temu mamy niesamowita wiez.Ogolnie przebyeamy ze soba jakies 23h/dobe.Bo wieczorem daje mi godzine ma mycie I pogadanie z mezem hehe:)

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w nocy coraz mniej je ,ale budzi sie by sie przytulic I spi dalej:)

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Jak tam dziewczyny.

U mnie weekend fajny, wycieczka się udała.

Wczoraj bylismy u gastrologa i na 100 procet mamy refluks alergiczny. U nas pogorszenie teraz placze i wybudzanie sie w nocy. Najprawdopodobniej przez prowokacje bmk. Mamy przez miesiac nie wprowadzamy zadnych produktow ani nie dajemy niczego po czym wiecej ulewa aby podleczyc przelyk, ktory najprawdopodobniej jest poparzony z stad te pobudki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko biedny Maluszek, oby szybko się tam podgoilo i już będzie lepiej.
    U nas też weekend spoko, grzeczna była bardzo, na działce się pobawila, w namiocie się śmiała, chyba będziemy w domu bazę budować niedługo :D
    Marcianka śliczna Zosia, kudlata jak zawsze :) Kota dorwala nawet sprytna już.
    Wiki nie je w nocy, budzi się, ale z pomocą mamy zasypia. Nie jest głodna, tylko gubi smoka i w sumie zawsze nad ranem dużo pobudek było. Była pierwsza kupka na nocnik ;)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek: gratulacje kupki.

Jaskółeczko biduś. Macie jakiś probiotyki.?
    Jade dzisiaj do neurologa Jakubowskiej. Zobaczymy co powie.
    Do której poradni należycie? Załatwiam teraz wczesne wspomaganie na Półkolu.

U nas na działce ciężko. Natan jest malostateczny i na końcu jest parę sekund. A niekoniecznie chce żeby raczkował na ziemi. Prowadzić też nie chce. Super jest jak śpi.
    Podjęcie sama Wit D czy z dha

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My samą Wit. D. W ciąży dha też nie brałam
    Nie dziwię się, że na ziemię nie chcesz puszczać, kleszcze w trawie, ślimaki bardzo interesujące ;) U nas Wiki zainteresowana namiotem, akuku przez siatkę robi, może warto spróbować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:41

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi gdzie do Jakubowskiej jedziesz.

Probiotyk bierze ciągle od kiedy zaczął lekarstwo brac.

Moj z kacyka od razu na trawę schodzi, więc też wiecej chwastów niz krzewow mam. Choc maly strasznie lubi wyrywac trawę. Za kosiarke robić morze :).

• krisi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na alei pokoju. Mamy zrobić jednak eeg w czuwaniu.

Jest tu jakieś spokojne dziecko? Czy wszystkie lewki są takie charakterne.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi mój juz panna jest, staesza cora też panna. Te to dopieeo charakterek mają. A ja lew jestem.

Prywatnie czy Panstwowo byłaś. Jak ta lejarka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że Wiki jest z tych spokojnych, grzecznych, opanowanych haha. Ogólnie ludzie mówią, że spokojna i grzeczna. No zobaczymy jak długo.
    Ja też lew, Wiki lew, a ojciec to panna.

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panna i mam charakterek taki, że samej ze sobą ciężko wytrzymać czasami :)
    Iga lew, więc jest spokojna do momentu, kiedy jest spokojna, potrafi pokazać, że nie da sobie w kaszę dmuchać.
    Ojciec baran - uparty jak stado tychże :D

Czuje możliwe starcia :D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lew mąż ryby więc sier dogadujemy. Jeszcze 2 panny w domu i blizniak.

Nikos juz wstał na 20 min. A mialam dzis ogarnąć dom, dzis gości bo Kacper skończył 10 lat, dokladnie o 9:25. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 09:40

sabanek, Benus lubią tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mieszanki małżeńskie niezłe. U nas też fajnie. Ja strzelec, mąż wodnik. Dzieci byk, baran, lew, a najmłodszy będzie waga albo skorpion. Aż sama się przekaziłam.

Jaskółeczko: byłam prywatnie. Po jednej wizycie nie ocenie. Zwłaszcza że musimy zrobić to eeg jeszcze i wtedy ma ocenić czy jest ok.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko sto lat dla syna :)
    Az z ciekawości czytam sobie o znakach zodiaku i nic dosłownie nie zgadza się u mnie i u K. :D

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, odkąd Iga swobodnie się przemieszcza po domu, a raczej plądruje dom w tempie, którego nie powstydziłby się koń wyścigowy, wieczorami padam totalnie. Zawsze tyle planów mam, a to góra prasowania, a to obiad na jutro albo ciasto chociaż i po prostu padam. Mam nadzieję, że szybko się zaadaptuje do nowego trybu dzidziuś wyścigowy.
    Pokazuje mi ostatnio jaki ma charakterek, chyba testuje matkę czy nie wolno to na pewno nie wolno, a może jednak wolno tylko trochę?:D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ta prędkość jest porazajaca :D
    U nas jemy razem śniadanko, w sensie ja i tatuś, a Wiki patrzy, ale nie krzyczy, nie wymusza, fajnie :)
    Ja tak na szybko tylko napiszę, że dietę trzymam teoretycznie 2 tygodnie, waga początkowa 71,8kg,a dziś zeszlam poniżej 70 i jest 69,2kg.;)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sabanek. U mnie dokładnie na odwrót. Trzy tygodnie temu jeszcze 69 a teraz 71.5

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ