X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego obsypało po deserku z mlekiem krowim. Podzieliłam na dwie porcje i na drugi dzień doszły plamki. Tak mi się wydaje, że to mleko. Dobrze wiedzieć, że bobowita ma coś takiego :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za sprowadzenie na ziemię. Niby wszystko wiem ale jak zaczęła lekarka sieć wątpliwości że mała waga jakieś szeryf sercu to dodałam a+B i włączyły się wątpliwości. Druga sprawa jestem w ciąży a wtedy lubi zmniejszać się ilość mleka ale w sumie nie od dziś waży mało. Badania krwi robiłam miesiąc temu i dzisiaj powtórzyłam potem antybiotyku co go uczulił. Zresztą szmery też po nim wyszły.

Z Wit D troszkę bardziej skaplikowana sprawa. Musicie poczytać. Czy karnacji ciemniejsze tym mniejsze wchłanianie. Powinno się wystawiać na słońce bez filtrów 20 min dziennie. Taki czas wystarcza a potem zaczynamy się co raz mocniej opalać i gorzej wchłaniamy. Są różne takie drobnoustrojów co do wchłaniania. Dziś iem zawsze suplementowałam a mimo to u syna w pewnym momencie zauważyłam duże pocenie i wtedy doczytałam że podanie jej z herbata osłabia jej wchłanianie. Podaję się ją podczas jedzenia czegoś tłustego. Ja latem daje 400j.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis u nas ciemiaczko jest małe, jakoś na oko 1,5x1. Też lekko wklesle ale zawsze było takie, widać dopiero gdy się przyjrzyjmy. Nie jest odwodniona na pewno, siku robi, łzy lecą, je i pije ładnie. Też lepiej widać bo łysa. Inne mamy nie widzą i nie ma stresu pewnie, nie wiem jak duże powinno być, może skonsultować to z innym lekarzem?
    U nas pierwsze karmienie teraz dopiero :) chyba uda mi się ją całkiem przestawić, nie jadła w nocy nie wolała jeść teraz, tylko się zaklinowala w łóżeczku to już ją wzięłam

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas ciemnie teraz 1,5 na 1,5 w pewnych chwilach bylo nawet 4na 3.Tak mam przymusowe dzienne odpoczywanie hehe.Moja mala jest slidkim babaskiem,lecz wymagajacym.Dzieki temu mamy niesamowita wiez.Ogolnie przebyeamy ze soba jakies 23h/dobe.Bo wieczorem daje mi godzine ma mycie I pogadanie z mezem hehe:)

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez w nocy coraz mniej je ,ale budzi sie by sie przytulic I spi dalej:)

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Jak tam dziewczyny.

U mnie weekend fajny, wycieczka się udała.

Wczoraj bylismy u gastrologa i na 100 procet mamy refluks alergiczny. U nas pogorszenie teraz placze i wybudzanie sie w nocy. Najprawdopodobniej przez prowokacje bmk. Mamy przez miesiac nie wprowadzamy zadnych produktow ani nie dajemy niczego po czym wiecej ulewa aby podleczyc przelyk, ktory najprawdopodobniej jest poparzony z stad te pobudki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko biedny Maluszek, oby szybko się tam podgoilo i już będzie lepiej.
    U nas też weekend spoko, grzeczna była bardzo, na działce się pobawila, w namiocie się śmiała, chyba będziemy w domu bazę budować niedługo :D
    Marcianka śliczna Zosia, kudlata jak zawsze :) Kota dorwala nawet sprytna już.
    Wiki nie je w nocy, budzi się, ale z pomocą mamy zasypia. Nie jest głodna, tylko gubi smoka i w sumie zawsze nad ranem dużo pobudek było. Była pierwsza kupka na nocnik ;)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek: gratulacje kupki.

Jaskółeczko biduś. Macie jakiś probiotyki.?
    Jade dzisiaj do neurologa Jakubowskiej. Zobaczymy co powie.
    Do której poradni należycie? Załatwiam teraz wczesne wspomaganie na Półkolu.

U nas na działce ciężko. Natan jest malostateczny i na końcu jest parę sekund. A niekoniecznie chce żeby raczkował na ziemi. Prowadzić też nie chce. Super jest jak śpi.
    Podjęcie sama Wit D czy z dha

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My samą Wit. D. W ciąży dha też nie brałam
    Nie dziwię się, że na ziemię nie chcesz puszczać, kleszcze w trawie, ślimaki bardzo interesujące ;) U nas Wiki zainteresowana namiotem, akuku przez siatkę robi, może warto spróbować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:41

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi gdzie do Jakubowskiej jedziesz.

Probiotyk bierze ciągle od kiedy zaczął lekarstwo brac.

Moj z kacyka od razu na trawę schodzi, więc też wiecej chwastów niz krzewow mam. Choc maly strasznie lubi wyrywac trawę. Za kosiarke robić morze :).

• krisi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na alei pokoju. Mamy zrobić jednak eeg w czuwaniu.

Jest tu jakieś spokojne dziecko? Czy wszystkie lewki są takie charakterne.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi mój juz panna jest, staesza cora też panna. Te to dopieeo charakterek mają. A ja lew jestem.

Prywatnie czy Panstwowo byłaś. Jak ta lejarka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że Wiki jest z tych spokojnych, grzecznych, opanowanych haha. Ogólnie ludzie mówią, że spokojna i grzeczna. No zobaczymy jak długo.
    Ja też lew, Wiki lew, a ojciec to panna.

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panna i mam charakterek taki, że samej ze sobą ciężko wytrzymać czasami :)
    Iga lew, więc jest spokojna do momentu, kiedy jest spokojna, potrafi pokazać, że nie da sobie w kaszę dmuchać.
    Ojciec baran - uparty jak stado tychże :D

Czuje możliwe starcia :D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lew mąż ryby więc sier dogadujemy. Jeszcze 2 panny w domu i blizniak.

Nikos juz wstał na 20 min. A mialam dzis ogarnąć dom, dzis gości bo Kacper skończył 10 lat, dokladnie o 9:25. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 09:40

sabanek, Benus lubią tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mieszanki małżeńskie niezłe. U nas też fajnie. Ja strzelec, mąż wodnik. Dzieci byk, baran, lew, a najmłodszy będzie waga albo skorpion. Aż sama się przekaziłam.

Jaskółeczko: byłam prywatnie. Po jednej wizycie nie ocenie. Zwłaszcza że musimy zrobić to eeg jeszcze i wtedy ma ocenić czy jest ok.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko sto lat dla syna :)
    Az z ciekawości czytam sobie o znakach zodiaku i nic dosłownie nie zgadza się u mnie i u K. :D

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, odkąd Iga swobodnie się przemieszcza po domu, a raczej plądruje dom w tempie, którego nie powstydziłby się koń wyścigowy, wieczorami padam totalnie. Zawsze tyle planów mam, a to góra prasowania, a to obiad na jutro albo ciasto chociaż i po prostu padam. Mam nadzieję, że szybko się zaadaptuje do nowego trybu dzidziuś wyścigowy.
    Pokazuje mi ostatnio jaki ma charakterek, chyba testuje matkę czy nie wolno to na pewno nie wolno, a może jednak wolno tylko trochę?:D

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ta prędkość jest porazajaca :D
    U nas jemy razem śniadanko, w sensie ja i tatuś, a Wiki patrzy, ale nie krzyczy, nie wymusza, fajnie :)
    Ja tak na szybko tylko napiszę, że dietę trzymam teoretycznie 2 tygodnie, waga początkowa 71,8kg,a dziś zeszlam poniżej 70 i jest 69,2kg.;)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sabanek. U mnie dokładnie na odwrót. Trzy tygodnie temu jeszcze 69 a teraz 71.5

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ