X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi w Twoim przypadku to tylko się cieszyć, też się ważyłam wczoraj ale nie ma się z czego cieszyć, 46 kg. Ja nie wiem gdzie mi to jedzenie idzie.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) pozdrawiamy Was z wakacji :) wysłałam fotkę jak podnoszę naszego okruszka:) Oli zrobił nam psikusa, śpi na drzemkę już dłuższy czas, a my chcemy wyjść coś zjeść :) No i tak sobie czekaaaamy :)

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ma włosków, że niedługo kolorowe frotki pójdą w ruch :). Zazdroszczę tego wesołego mini przedszkola!
    Oli widać lubi podróże i po plażowaniu pada jak mucha. :)
    Też w końcu wysłałam zdjęcia.

Makota znalazłaś coś dla siebie z lnu?

Jaskoleczko teraz chyba wiecie na czym stoicie i co z jedzonka odpada. Mam nadzieję, że problem z ulewaniem minie u Nikosia.

Na temat zodiakow nawet nie mam siły pisać, mam w domu już jedno lwiątko. Tupie, prycha i warczy obecnie jest chodzącym: nie-bo-nie! Mniejsze dziecię grzeczne i opanowane wśród obcych. W domu czasem pokazuje charakterek i już wiem, że lekko nie będzie. Potrafi walczyć o swoje już teraz.

Ostatnio myślałam, że zły sen to albo skok, albo plazma co oderwała się od słońca i niby ma wpływ na ludzi ;) pełnia też była podejżana. A tu przyczyna bardzo przyziemna, ząb prześwituje przez dziąsło. Jest nadzieja, że ilość pobudek zmniejszy się do kilku ;) dziwnie z tymi ząbkami, bo nie ma potrzeby nic gryźć jedynie palca, jak mu smarujemy żelem. Dwa dni nie smarowałam, bo nie wyglądał na cierpiącego i nagle wyskoczyła biała kulka. Może na roczek bedą trzy, bo w takim tempie na czwartego ząbka nie liczę :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis rozbraja mnie podobieństwo pomiędzy naszymi dzieciaczkami. Nie bezpośrednie, ale tak jak mówiłaś oczy, zęby, lysina, te poliki takie pełne. :D
    Agusienka jaka silna mama :)
    U nas ciężko zobaczyć coś w buzi, nigdy nie dawała, a na siłę jej nie chcę pchać. Te zęby u nas miały iść tak, tak jak zawsze idą i idą i nie mogą dojść coś.
    Wczoraj babcia była w odwiedzinach i Wiki jej nie poznała, normalne. Ale co z tego, i tak trzeba wziąć na ręce aż się poplacze, eh... Wczoraj tatko pierwszy raz w karierze wysadzil Małą na nocnik i to z powodzeniem hehe ;) wyczuł moment. O i się chyba skumalam że Wiki kończy dziś 10 miesięcy

• Gilis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, też widzę to podobieństwo, u nas żeby zajrzeć do paszczy trzeba łaskotać. Inaczej się nie da bo można stracić palce, albo oko. Albo kawałek nosa ;)
    Ciekawe czy z charakterku też podobne.

U nas przeszła druga ulewa, a miałam się przejść po rabarbar na ciacho.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie po czym poznałyście, że dzieci Wasze gotowe na nocnik? Mi nawet przez myśl nie przeszło jeszcze.

Ja nigdy nie daje Igi nikomu na ręce wziąć, zwłaszcza jak widzę, że jej się ktoś nie podoba, sama sobie przychodzi i wyciąga łapki jak chce, żeby ją wziąć.

Robię dzis eksperyment z twarogiem, może akurat jej podejdzie, jak mi ukradła kiedyś trochę to jej nic nie było :)

W poniedziałek koniecznie musimy badania zrobić, wyszły jej białe plamki na paznokciach (na dwóch) myślicie, że to brak wapnia czy co jeszcze to moze byc?

• Gilis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogła sobie przygryzać na macierzy i stąd plamki. Jak się uderzysz, albo wycinasz skórki i dociśnięcie też sie mogą pojawić. O niedobory chyba nie ma sie co martwić.

Ja nIe lubię babci dawać dziecka bo jak płacze to zamiast mi go oddać, to się z nim chowa i na siłę nosi. I potem obrażona, że dzieci się boją podejść ;) starszy ma uraz, nie cierpi jak go podnoszą i nie chcą odstawić z powrotem.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y nas miało padać a sucho, to oblecialam sklep z Wiki, pocztę, paczkę odebrałam też, piekarnie i taka obladowana wracałam jak zwykle ;)
    Gilis no ciekawe. Moja tez opanowana, ale chyba nie będzie z nią problemów. Nie wiem może jeszcze nie pokazała wszystkiego ;)
    Benus trzymam kciuki za twarog. Moja nie wola na nocnik, nie wiem czy gotowa. Ja zamierzalam od razu jak siądzie i ruszy to ją sadzac. I jak steka czy się skupia to szybko ale delikatnie pamper w dół i siedzi sobie a ja powtarzam tylko "kupa kupa", może kiedyś zawoła ;) nie ucieka, więc jest ok moim zdaniem

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ona hydrolizacie cały czas jest, nic mlecznego nie dostaje. Ale dzięki za pocieszenie, może faktycznie się martwiłam na zapas, bo kojarzyłam takie plamy z anemią czy czymś innym.

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga zjadła 2 placki twarogowe z kaszy manny z alaantkowe, już 3 godziny minęły i nic się nie dzieje, może przejdzie. Tak super by było!

Ja nie próbuje nocnika jeszcze, ona tak szaleje ostatnio, że ten nocnik to by zjadła albo na głowę włożyła i uciekła :)

sabanek lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    U nas teraz burza.
    Ja przed chwilą kosilam trawę. Moje ulubione zajęcie. Nikos pod opieką tatusia. Wczoraj na rowerze pojezdzilam z dziećmi także aktywny czas. Nie mogę się doczekać kiedy małego bedziemy mogli na rower wsadzić, wtedy całą 5 bedziemy mogli wycieczkę zrobić.

Ja nocusia jeszcze nie mam, ale chyb będę musiała kupić. Nikos kupy robi cichacze, raczej nie wylapie.

Benus trzymam kciuki za serek.

Super dzieciaczki na poczcie.

Kacper dostal od calej rodziny na urodziny elektryczną deskorolke, fajny sprzęt tylko trudno opanowac. Dziś rozwalił łokieć.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to cisza. Dziewczyny zniklyscie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zęby chyba. Nie widać, ale wszystko w buzi ląduje i marudzi okropnie.

• Benus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zęby ale poza pakowaniem do buzi wszystkiego to dzielnie znosi, jednak jedynki górne. Już je fajnie czuć pod palcami, mam nadzieję, że wyjdą niedługo i na czas wyjazdu wakacyjnego ząbkowanie odpuści.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia przy zabkowaniu.

My mamy wyjechac pod koniec wakacji. Syn wyjeżdża juz w sobotę na oboz harcerski.

A my dzis sprzedajemy samochod i kupujemy większy. Bo jednak na 5 osob zwykly za mały.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko jakie auto kupujecie? My też zmieniamy. Teraz mamy galaxego.
    U nas też żeby tyle że trójki. Nie widzę żeby były blisko a lekarka mówiła że tak.

My na wczasy też pod koniec wakacji to może Natan będzie już chodził.

Natan nauczył się pić z rurki. Pierwszego dnia tak mu się to spodobało że wypił tyle że kolacji nie zmieścił. W efekcie karmilismy go łyżeczką o 4.00 rano.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy grand scenic.
    Do konca wakacji jeszcze 2 miesiace pewnie chodzic się nauczy. Moj moze też. Juz tak bezpiecznie wszystko przy meblach robi ze nie muszę go pilnować.

Moj dzis przespal od 20 do 7 bez przerwy. A kolacja przed 19. Duzo lepiej spi jak ma kolację duzo przed spaniem.

Dzis dostal 1 raz kawaleczek ogorka kiszonego, podobno na regluks dobry. Jezeli nie przeszkodzi witamina c.

• Benus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byłyśmy na badaniach dziś, pobranie krwi, z rączki. Pani była zdziwiona, że Iga taką histerię zrobiła i tak się broniła biedna, mówiła, że zazwyczaj dzidziusie są grzeczne albo popłaczą tylko trochę. Ja się na innych dzidziusiach nie znam ale chyba mi się wydaje, że to normalna reakcja była :D

My też chcemy zmieniać samochód, kupiliśmy dla małej nowy fotelik joie every stage, ma wystarczyć już do 30 kg i on zajmuje strasznie dużo miejsca ale to pewnie po wakacjach dopiero.

Jutro piekę dla niej muffinki sernikowe, drugi raz będę twaróg dawać, po poprzednim nic jej nie było ale wiadomo, o niczym to nie świadczy. Trzeba dalej próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus u nas przy pobieraniu krwi była cisza, bo Wiki oglądała, co jej tam ta babka robi, zaciekawiona była, ale to było z pół roku temu. Moim zdaniem normalna reakcja..jak na bilansie ją pediatra oglądała to też płacz i "mamo ratuj".
    A ja myślę i myślę nad tym fotelikiem... Jeden musi być u babci, bo tam często jeździmy gdzieś, a drugi tu w razie co. A nie będę pociągiem wozić fotelika.. . :/ myślę i myślę i nie wiem...
    My na wakacje w sierpniu na tydzień do babci, więc pewnie morze w końcu wiki zobaczy. Mam w planach tam pociągiem jechać. Wiki w chuste, walizka i plecak i spokój. W środku luz, to sobie podchodzimy po korytarzu, a w aucie to ciasno, bez postojów zazwyczaj (tylko 1), bo syn kuzynki robił masakre za każdym razem.

• Benus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E pół roku temu to Iga też oglądała :) dziś dała popis swoich umiejętności, ledwo ją utrzymałam.

No pociąg i fotelik to lekka masakra, a nie ma tam gdzie jeździcie do babci jakiejś wypożyczalni? U nas jest tego sporo, przez wyjazdem być poprosiła babcie o wypożyczenie i potem zwrot? Zawsze jakiejś wyjście, bo kupować 2 to żal pieniążków

‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ