X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka gorączka potrafi wymazać z głowy umiejętności przyswojene zaraz przed nią.

Agusienka podeszła do przychodni i sprawdziłam waga 7.7 a wzrost 63.
    Idzemy we wrześniu do kardiologa i zobaczymy. Potem mam zamiar tylko obserwować. Na pewno nie eliminuje glutenu. Troszkę za wcześniej. Patrząc na starsze dzieci nie wszystkie są wielki. Potem ruszają. Córka jest teraz jako 8 latka średnia syn niski ale wcale nie najniższy z rówieśników.
    Córka ma robione regularnie badania na celiaklie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi bojeden wskaźnik jest podwyższony ale nie aż tak żeby mówić o celiaklie. Jak robiłam jak miała rok to wyszły tak że nikt nie potrafił ich zinterpretować.
    Natan na pewno ulewa po kieszonka, pomidorach i po zupka gotować. Nie wiem czy wszystkich bo niewiele ich jadł.
    Teraz nie podaje mu ani kasze gotowych ani zupę. Czasem owoce w tubie na spacerze.

A je tak jadłospis z wczoraj
    5.00 i 6.00 cyc
    7.00 grysik gotowany na 300ml wody z mlekiem modyfikowany ( często dodaje jeszcze troszkę masła)
    10.00 3/4 banana
    12.00 300 ml zupy
    14.00 pół jogurtu
    16.00 kawałek ciasta drożdżowe domowego
    19.30 owsiane z owocem i mlekiem modyfikowanym gotowana na 300ml wody

To jest przykład bo np wczoraj dziubal jedzenie popołudniu bo normalnie o 14.00-15.00 je z nami drugie danie wczoraj odmówił. Stąd serek ale znowu zjada cały a wczoraj był strajk i zjadł tylko połowę. I skusił się na troszkę ciasta. Ja nie mam wliczony hej ilości ile ma zjeść. Ostatnio jak była kuzynka i chciała go karmić i już nie chciał to ta pyta się czy musi mu wszystko dać? Bo ona nie wie ile mu daje? Ja jej odpowiadam że tyle ile ma ochotę a ta że córce dawała np 200ml a jak nie chciała to zabawiała. No wyszło że niedozywiam. A u nas czasem jest tak że zrobię mu owsiane a ten krzyczy podczas jedzenia nie i pokazuje że chce to co jedzą starsze czyli np kanapkę.
    Dzisiaj zjadł na śniadanie cała porcje a o 9.00 moja porcje jajecznica. W sumie o stałej porze je śniadanie obiad i kolacje i Zadko nie zje wszystkiego. Podwieczorek i drugie śniadania to duża dowolność.
    Co do węglowodanów i tłuszczu to nie wiem czy dużo je. Na śniadanie to kasza manna często pełnoziarnista, owsiana, płatki jaglane albo kukurydziane. Do tego jakiś owoc, zupy z płatkami, kasza albo ziemniakiem, oczywiście makaron na mięsie i np z oliwa z oliwek czy masłem. Lubi kromki np serem białym na drugie śniadanie. Chleb żytni robie sama. Więc syfu w nim nie ma. Cukry je tylko w postaci ciasto np. Biszkopt czy drożdżowe też swoje. Nie wiem co za tłuszcze miałabym mu jeszcze dawać.

A ja szukałam dzisiaj butów bo dzieciach i nie mam małych sandałów. Wszystkie buty mam pełne. Natana ma 19 rozmiar a sandały mam 20 21. Wczoraj chodził na działce pchają traktor albo taki zabawkowy wózek sklepowy i buty przydałyby się. Mamy tylko trampki ale na taki skwar to nawet wsadzenie ich jest ciężkie.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi każdy robi jak uważa. Ja mysle ze warto zrezygnować z glutenu na jakis czas i zobaczyc jak dziecko się bedzie zachowywalo. Jezeli bedzie poprawa to znaczy ze gluten winny.

Najgorsze że ty Agusienko musialabys zrezygnowac z glutenu.

Ja malemu robię chleb bezglutenowy, bo jak widzu ze my chleb jemy tez chce. Oprocz tego je makaron ryzowy lub kukurydziano ryzowy, bo te bez glenu, nalesniki tez robie bez glutenu ale maly nie lubi bo nie ma tez tam jaja i mleka.
    Maki ktorych uzywam to gryczana, jaglana kukurydziana ryzowa kokosowa z cieciezycy ziemniaczana, wczesniej nie wiedzialam o istnieniu takich mąk, a i siemię lniane zamiast glutenu obowiazkowe, miele sama.w mlynku do kawy.

Nikos wazy mysle miedzy 10 a 11 kg, nie mam pojecia ile wzrostu. Nosi ciuszki na 86.

A nasza dieta
    6:00 180 ml mleka
    9:00 dzis arbuz i wafelek ryzowy
    12:00 180ml mm
    15:00 warzywa na parze dzis ziemniak, cukinia i marchew posypane koperkiem, małą ilością soli morskiej i polane olejem rzepakowym, do tego miesko z naszej zupy, dzis kurczak. Nikos zup nie chce, bo mama nie pozwoli jesc samemu.
    18:00 banan
    20:00 180 ml mmm plus 2 miarki kaszki jaglanej, czasami daje ryżowa, gryczana lub kukurydzianą.
    Wczesniej o 6 byly kaszki z owocem ale Nikosiowi się znudzily i nie chce kaszek łyżeczką. Kaszki wszystkie bez dodatku cukru np firmy nominal lub holle.

A i jeszcze kaszki robie malemu na mleku kokosowym, jaglanym lub mogdalowym.
    Ja sama polubilam kaszke jaglaną na mleku kokosowym, dla mnie pycha.

Krisi moj tez chodzi po trawie, z taką dużą smieciera jeszcze po starszym bracie.

I dzis wyjmowalam malemu kleszcza z pachwinki, muszę się jeszcze doedukowac w tej.sprawie, bo kleszczy się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 14:59

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcianka, neurolog stwierdza opóźniony rozwój ruchowy, ale na Mikołaja ma chodzić. Zaleciła rehabilitacje, choć niekoniecznie, bo jakiś wzorzec ruchu niby ma. Gratuluje słów! Brawo,

Martwie sie, bo Natanek Krisi choć drobny, to rozwój ruchowy do przodu, a u nas dwie rzeczy na raz.

Krisi, moj Oli chyba nie je tyle co Twój Natanek nawet. Na śniadanie skubnie trochę pieczywa i dodatku (kaszek w ogole nie chce). Najwiecej je na obiad, ale zup tez nie je.
    Na kolacje tez tak zależy jak mu posmakuje. Podobnie jak Ty nigdy go nie zmuszam ani nie odwracam uwagi by jadł.
    Gastrolog na podstawie wywiadu stwierdziła, ze Oli je za mało węgli. Tłuszcz trzeba ponoć dodawać obficie, np skrapiać makaron tłuszczem, np oliwa, do zupy tez dodawać tłuszcz, tylko Oli zup nie je.
    Pewnie i u nas celiakia nie wyjdzie jednoznacznie,
    Czy miałaś na myśli 73 cm?
    Jaskółeczko! Podziwiam z kleszczem, ja chyba bym padła!
    Robisz sama mleko koko, czy kupujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 15:01

relganliumoc9u3n.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka dopiero całkiem niedawno skończyłam dietę bezglutenowa u syna. Na razie poobserwuje. Dietę musiałabym wprowadzić na 3-6miesiecy. Nie wiem czy tak drastyczne zmiana nie przyniosła y więcej szkody niż pożytku. Bo widzę że jest przyzwyczajony że kasza manna jest rani i jak zrobiłam wieczorem to nie chce. Może ograniczy y. W końcu przetestuję płatki z quinoa. Ciężko będzie zrezygnować z owsiana bo ja kocha. Co do chleba koleżanka ma córkę ns diecie BG i ta je i nic jej nie jest po chlebie czysto żytni.
    Ja żałuję że kleszcza nie oddałam do badania. Byłabym pewna że nie jest nosicielem.

Mam pytanie czy zupy dajecie już takie bardziej żadkie? Bo ja robię dalej gęstrze. Dodaj zawsze jakaś kasze np jaglaną czy ryżowa. Reszta w kawałkach jak nam.

Agusienka ja te tłuszczach daje. Bo dobre pozwalają przyswaja inne składniki. Ja to nawet do ubitych ziemniaków daje masło.
    Nie martw się tylko posprawdzaj wszystko. Mój syn zaczął chodzić jak miał 18m i nie ma stwierdzone żadnej choroby. No może że słabe napięcie a córka chodziła na roczek i chora. Powiem Ci tylko że wyborcze jedzenie czy niechęć do papkę to może byc objaw zaburzeń si.
    Tak 73cm. Ale mierzone na leżąc. Wtedy zawsze więcej niż na stojąco.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja kaszki na wodzie robię, Mleko moje jej wystarczy.
    U nas na oko:
    7 cyc
    8 Kaszka na wodzie z owocem startym/placki/jajecznica z bułką
    10 cyc
    11 zupa jakas z kasza np. Bulgur, łącznie 160g
    13 owoc
    14 cyc
    16 kaszka/placki/jajecznica
    18 parę chrupkow jak glodna/kanapka
    19 cyc

Make gryczana też używam, niektóre Kasze nie zawierają glutenu to można samemu w młynku na mąkę zmielic i zrobić placki.
    Jaskółeczko Siemię lniane podobno zastępuje dobrze jajko w cieście, może jak z wodą się zmiesza. Kojarzysz coś takiego? Rzeczywiście tak jest?
    My mleka roślinnego nie bo mój fundusz lichy :(
    Po roczku mam zamiar karmienia w ciągu dnia wyeliminować i zastąpić wodę w Kaszkach mlekiem z krowy, aczkolwiek muszę poczytać jeszcze.
    Ja muszę zmierzyć wiki z ciekawości

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi ja daję nadal gęsta ale nie miele dokładnie warzyw, żeby sobie pogryzla sama. Z tłuszczu to tylko do zup daje oliwę,żeby się lepiej przyswajaly witaminy. Odrobina tłuszczu czy białka niby obniża indeks glikemiczny.
    Krisi u nas Wiki po domu boso, póki na własne nogi nie pójdzie to nie kupię butów, ale po podwórku to pewnie, ja też się w trampkach gotuje, sandały wygodne i lżej, my raczej na lato z chodzeniem się nie zalapiemy.
    Czytam cały czas Was, ale jakoś nie ma kiedy napisać. Gratuluję postępów, zwłaszcza w gadaniu. U nas z nowości to hmm pokazywanie palcem na muchy, chętnie biega po piasku do wody, kici kici zrobi, psa naśladuje, ogólnie chyba mniej w tych kwestiach niż u Was :) Marcianka Zosia mnie zadziwia po prostu.
    Moja waży mało, bo jakoś 8,4kg.
    a84kg.
    A butów mam dla Wiki 4 pary, najmniejsze to 19, ale na dzień dzisiejszy to by miała 17,bardziej już chyba 18.
    Aaa i rosną jej włosy, blond bardzo jasne, ale są, nadal mało widać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 15:51

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek, włosy fajnie, ze rosną, ale łysa była przesłodka!

Dziewczyny wzięliśmy z mężem w końcu Oliego i sami go zmierzyliśmy.
    On nie ma 72, ma 68!
    To 72 musiał maz palnąć i pewnie neurolog tak zapisała. Gastrolog go nie mierzyła.
    Teraz jak patrze na to, to sa u nas niskie osoby w rodzinie... raczej kobiety: ciocia i jej pierwsza córka. Także moja babcia. Wszystkie Ok 150, moja mama trochę wiecej, ale poniżej 160.

:(:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 16:16

relganliumoc9u3n.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci coś te stopny mają wielkie. Natan jak się urodził miał 9.5cm mierzył bo były ogromne a do tego 1cm różnicy. Wyjeżdżamy za tydzień i te buty jak najbardziej się przydadzą. Młody nie nasienia za długo czy w wózku czy na kocu.

Nie jadłam nigdy kaszy bulgur.

U nas w dzień czasem cyc też się zdarzy ale staram się już nie. Ostatnio rehabilitantka od si nastraszylas mnie ze jedna mam jak karmilismy urodziła w 27tc. A ja wyglądam tak że co rusz ktoś mówi że mam chyba już tuż tuż termin. Dzisiaj w przychodni położna nie mogła uwierzyć że na koniec października.

Jak pięknie wygląda nasza stopka "NATUŚ rok". Kiedy to zleciało.

Znowu jest tak że jak patrzę na wasze jadłospis to Natan je sporo. Ale kupy jeszcze większe a on mały i chudy. To samo było z córką. Mm nawet taki film jak wwcina i tam widać jakie ilości.

Agusienka moja kuzynka ma córkę dwa lata starsza niż moja. Wysokością identyczne. Stopa mojej o 2 rozmiary większą. Co idzie do lekarza i ja zmierza i zważą przerażenie i badania. Na celiaklie, TSH itp. I nic. Jak zerkłam kuzynka do książeczki to w jej wieku była 10cm nniższa. Taki urok. Mój m też był mały. A potem jak wystrzelił to ma poprzeczne rrozstępy na plecach.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma rozmiar buta 21, na w 20 się jeszcze zmiesci. Moj gania po polku i sandalki ma kupione, rozmiar 20 ale juz malawe.
    Ja ma rozmiar 40 moj maz 46, moja corka 13 letnia 41, moj 10 letni syn 37. Wszyscy mamy wielkie stopy to i Nikos tez.
    Co do wzrostu to jak stoi jest wielkosci stołu. Muszę zmierzyc ile ten stół ma.

• makota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Natusia!!!

Agusieńka, nie zamartwiaj się już - jutro idziesz do pediatry, to może się czegoś więcej dowiesz. Wrzuć lepiej jakieś zdjęcia z imprezy urodzinowej

Siemie lniane zmielone działa jak jajo - ja dodaję łyżkę jako jedno jajko

U nas jadłospis wygląda tak

6-7 cycuś razy 2
    8-9 śniadanko - kiedyś kanapki i owoc albo seruszki czy inne placki - teraz dzidziuś gardzi chlebem i już nie wiem co mu dawać

13.30-14.30 obiadek i owoc - dzisiaj np zjadł kopiatą miseczkę kaszy gryczanej z serkiem wiejskim i cebulką czyli apetyt wraca

16-17 - cycuś musi być

18 - banan

19-20 serek wiejski/kiedyś kanapeczka
    20-21 cycuś do spania

dziewczyny, my też chyba niebawem będziemy się do pierwszych butów przymierzać, jakie polecacie?

jaskółeczka, rzeczywiście jesteście wielkie stopy! Ja mam 37 mąż 43, dzidzuś też mała stopa - jak to się mierzy? centymetrem? skąd mam wiedzieć jaki ma rozmiar?

krisi, nie słuchaj takiego straszenia i rób tak jak się czujesz na siłach i jak uważasz. Podejrzewam, że lekko nie jest

Dzisiaj byłam rano taka słaba, po całej nocy pocenia się w gorączce, że Leoś zaliczył pierwszy upadek z łóżka... przez ręce mi przeleciał i oczywiście na łepetynę. A łóżko mamy wysokie. Na szcęście niedawno kupiliśmy dywan, dość miękki. Popłakał trochę, ale dał się uspokoić czyli chyba nic mu nie jest

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka to już nic nie mówię o dużych stopach. U nas małe ja 38 m 42.

Makota w książce blw robią np kasze jaglane z czymś gęsta i jak wystyhnie kroją w kostke.
    Ja jestem miłośnikiem butów elephanten dla małych dzieci. To chyba niemiecka firma. Bardzo miękkie i wygodne. Poezja łamie się tak gdzie trzeba a nie na środku.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Makota, to uważaj na to, zeby te węgle jadł, bo nas uczulila. Mówiła, ze jak nie chce jesc chleba na śniadanie, to można dac makaron byleby były węgle.
    Wy nie macie problemów z waga, wiec tak tylko na zaś ostrzegam. Nie moze tez być za dużo białka, bo wtedy sie bilans kaloryczny ponoć nie zgadza i dziecko nie tyje.
    Najlepsze życzenia dla Natusia tez!

relganliumoc9u3n.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agusienka,nie wiedzialam o tym. Bede uważała,bo ostatnio wlasnie sporo bialka je. Probowalam tak kasze jaglana do łapki dawac,ale to nie to... musialabym chyba musztarda posmarowac i ogórkiem kiszonym przyklapnąć...chociaż dzisiaj nas zaskoczył i zjadł pumpernikla. Przepada tez za chałką. W polsce sie nauczyl,takze zamierzam mu czasem piec
    Krisi,dzieki zerkne na te buciki

Marcianka, Zosia jest niesamowita!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 20:17

relgwn15uyzm1mjb.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ode mnie tez caluski dla Natusia. Kiedy imprezka urodzinowa.

Ja zaluje ze nie mogę malemu dawać serka, jogurtu naturalnego, masła, ale takie zycie.

My kupilismy jako pierwsze paputki z ccc, takie na spacer. Akurat jak bylismy u fizjoterapeutki maly je miał. Pokazalismy jej, była nimi zachwycona. Ale to takie tylko kolo domu. Maly tez je lubił ale wyrósł. Sandalki mamy lasockiego tez z ccc. Maly chodzi w nich bez skarpet i są dla niego bardzo wygodne.
    Firmy Emel tez polecają ale ja ich nigdy nie miałam.

A Nikos mowi ciagle takie coś bardzo podobne do ku.wa. Na przeciwko nas buduje się dom i budowlancy strasznie klna. Mały chyba załapał, masakra.

A i zmierzylam stół cale 80'cm. Tyle wlasnie ma Nikos jak stoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 21:00

makota lubi tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota że świeża cebula jadł?
    Lubi musztarde?
    Te kostki były np z zielonym groszkiem i marchewka. Pewnie x ogórkiem też możma☺️
    Stopy nie mierzyłam. Ubrałam co miałam czyli 20 rozm. i widzę że nr mniejsze powinny być.

My białek dużo jemy. A ile mięsa dajecie? Mój mięsożerni je sporo. Za to nie lubi naleśników, pierogów, placków itp mącznych.
    I ostatnio mniej owoców je. Chyba posmakowały te tubki bo do ręki nie papu. Tylko do kaszek.
    Agusienka jakie węgle!?

Czytam teraz o niedobrze Wit z grupy B i jestem w szoku. Agusienka poczytaj sobie. Interesuje mnie to bo gdzieś przeczytałam że wczesne siwienie wynika właśnie z niedoboru witaminy B. Moja córka ma 8 lat i co rusz coś widzę. Ja też miałam wcześniej ale pasemka które się powiększło Może mamy jakiś wrodzony niedobór.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka przez te upały nie wiedziałam co robić. Nie chciałam męczyć gości. A przy takiej temp to nawet na działce gorąco. Widzę jednak ze ciut mniej w niedzielę więc robimy. Właśnie tort a dokładnie spod piecze się.

Jak zrobię sobie napój bogów to Natan zaraz woła KAWA. Może Nikuś to woła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 21:08

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi węgle tj węglowodany. Niedobór witaminy b rozkminialam jak Oli miał drgawki kiedyś. Ja akurat nie mam chyba w ogole siwych włosów, choć mam juz 32 lata...
    Ja do tej pory sie kierowałam, tym, ze dziecko instynktownie wie czego potrzebuje.
    Czyli No jak na obiad zjadł równoważnik 3 łyżek mięsa i mało węglowodanów, np 5 kokardek makaronu, to uważałam, ze jest Ok, Ale w sumie ma to sens co mówi ta babka, bo przecież np dieta dukana jest wysokobiałkowa i sie na niej chudnie,
    Oczywiście tez nie chodzi o to, zeby same węgle jesc, ale trzeba pilnować, zeby nie przebialkowac.

Moj Oli tez raczej z mięsożernych i bialkowcow. Węgle tak średnio lubi, toleruje biały makaron i białe pieczywo, choć to nie zdrowe, teraz moze spróbuje tej diety bezglutenowej, nie wiem co mu dam wtedy,

Dziewczyny, wasze dzieci juz dużo mówią :) ale,fajnie, Oli na razie papa mówi i daaaa :)

Aniu, jak tu zaglądasz czasami, to zwracaj uwagę, zeby Maja nie siedziała taz z podwinięta nóżka, jak na tym zdjęciu, nóżki zawsze z przodu. Możliwe, ze to tak tylko jednorazowo złapałaś na zdjeciu, ale na wszelki wypadek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 21:39

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spontanicznie na wyjeździe, wrzucę zdjęcia niedługo, moje dzieciaki razem są chwilami nie do opanowania.

Ja ostatnio nie jestem w stanie podać co mały je tak szczegółowo. Ale dużo rzeczy jadł, a teraz nie i już. Lubi ziemniaki z masełkiem i chleb z masełkiem. I kaszkę na wodzie z owocami. No i cyc ile się zmieści.

Krisi a ty nie masz mocno przegięty kręgosłup w lędźwiach? Lordoza czy jak to sie nazywa, że brzuch wydaje się większy? Tak pytam bo ja tak miałam. I mam nadal. Jak się ustawię "do pionu" to brzuch znika.

U nas but rozmiar 20 z niewielkim zapasem. Ale tej samej firmy poprzednia kolekcja rozmiar 19. Stopy sama nie mierzyłam.
    Mamy sandały Emel i są rewelacyjne, mierzyłam ecco i były idealne, ale za mały zapas miały. Drugie ecco leżały złe w kostce, wiec wiem już ze jest różnie. Elephanten miałam dla starszego i i tez elastyczne. Ja muszę mieć na wysokie podbicie, większą tegosc stopy wiec cieżko dopasować. Kupiłam tez kapcie z odkrytymi palcami i szczerze powiem, że gdybym je kupiła jako pierwsze to nie dałabym tyle kasy za emel. Bo kapcie by wystarczyły zamiast sandałów.

Waga w okolicy 10 kg, jak pędziła przez pół roku w gore, a jak doszło rozszerzanie diety to zwolniła, wręcz zeszczuplał. A buzia pucołowata. U nas nie ma przewagi węglowodanów, jak tak czytam wasze wpisy. Bliżej mu do dukana i niestety soki go kuszą. A niedobra mama wodę każe pić. W sumie je co lubi, huba niezbyt to zbilansowane niestety.

Agusienko, z dietą to najgorsze początki, i może warto poszukać dietetyka, który rozpisze jakie produkty nie są zanieczyszczone glutenem. Z rozpiską typu produkt - firma.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gillis, ale fajnie macie - a gdzie odpoczywacie?

dzięki za rady co do butów, pomalutku się musimy zacząć rozglądać, ale Mysza jeszcze nie chodzi

Krisi, surowej cebuli to nie próbowałam, ale przysmażono - mmmmm dzidziusiowe delicje! Robię taką pastę na chleb - właściwie miała być dla nas, a dla niego wersja dzidziusiowa - dynia, musztarda, papryka wędzona słodka ostra, sos sojowy, cebulka smażona i dla zagęszczenia kasza jaglana. Wcinał aż miło i jeszcze mi z kanapki podkradał ogórka kiszonego!!!

jaskoleczka, ale bedzie miał wspomnienia Nikoś z dzieciństwa - dobrze, że kuwa to nie pierwsze słowo. Swoją drogą mogliby się panowie budowlańct hamowac troche

Agusienka, mój Leoś też za dużo nie mówi, ale teraz po dzidziusiowemu się rozkręcił i coś tam sobie tworzy. Daj znać jak Cię pediatra pokieruje

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...Byliśmy, mamy pare badań do zrobienia. W tym mocz, muszę jakieś wskazówki poczytać.
    Endokrynolog dopiero 29 września...waga 7.3, wzrost 70. Wszystko pod 3 centylem.
    Skierowanie na rehabilitacje
    Doszedł temat jakiejś brązowej plamki, juz nawet o tym nie pisze.
    Załamka :( płakać mi sie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:24

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ