X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    A ja się dzis wpadam pochwaalic. Nikos zaczął chodzic. Są to na razie 4 kroczki, ale robi to zupelnie samodzielnie. Dzis wstal na srodku pokoju i doszedł do zabawki. Wczoraj jak stał to mu mowie choc do mamusi i przyszedł, a ile przy tym radosci.

Nikos robi kroczki pomału w skupieniu i pilnuje aby się nie wywrocic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 08:40

sabanek, makota lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Nikosia :) teraz będzie się z mamą w berka bawić ;)

• Benus Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Nikosia :)

Witam się z Wami dzis ja i roczna Iga :) jak mi to zleciało strasznie, wzruszyłam się dziś rano, o 7.29 ją wycałowałam to się chichrała jak szalona :D

Dziękuję Wam dziewczyny za ten kawał czasu, który już razem piszemy. Można się pochwalić i pożalić :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus buziaczki dla Igi, niech dalej rosnie uśmiechnięta.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje:)

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczek za roczkiem teraz będzie :)
    Gratulacje dla Iga :)

• makota Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całuski urodzinoe dla Igi, a dla Nikosia gratulacje!!!!

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nikuś.

Wszystkiego najlepszego Iga.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz ja się pochwalę, Iga zrobiła mamie prezent na roczek i raczkuje - prościutko jak strzałka, więc pewnie się uczyła dlatego nogę wykrzywiała. Strasznie się cieszę, tak chciałam żeby raczkowała no i mam :)

Jaskółeczka jak tam u alergolog?

makota lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja po lekarzu.

Nikos mierzy 79 i wazy 10300.

Jak ząb wroci mamy zrobic prowokacje glutenu, po miesiacu zbadac kal ma krew utajona, jak nic nie wyjdzie i bie bedzie za duzych cofek to bedziemy jedli. Co do bmk po 3 miesiacach od wprowadzenia glutenu najwczesniej prowokacja. Takze bedziemy się jeszcze bujać z nutramigenem. Przy okazji bylam z córką, testow nie moglismy miec bo jest w trakcie migreny. Ogolnie ta goraczka to mogla byc 3 dniowka. Pani powiedziala że nie musi byc wysypki. Dzis malego przebadala i chlob jak dab zdrowy. Była pod wrazeniem gadulstwa Nikosia. Nikos się wyjatkowo rozgadal, a pozniej jeszcze poszedl sam do tatusia :).

Benus gratulacje dla Igi, teraz dopierobedzie śmigala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus gratuluję dla Igi.
    Ale wasze dzieci dużo ważą ;) Jaskółeczko moja pediatra widziała wiki jakiś czas po trzydniowce i jej mówiłam o tym, a ona do mnie że to na pewno nie było trzydniowka, bo wysypka pojawiła się któregoś dnia z gorączką a nie po gorączkach, czy jakoś tak. Kiedyś ją pytałam o pastę, jaką dla takiego maluszka, czy z fluorem, czy bez, to ki powiedziała jakąś konkretną nazwę, że jest ona dla dzieci, ale czy ma fluor czy nie, to już nie powiedziała... ;)
    Wasze Maluszki też są przy Was bardziej marudne?wiki przy ludziach jak jest gdzieś z babcią to grzeczna siedzi cały czas w wózku, a dziś byłam razem z nimi to maruda. Czasami babcia ją bawi i jest ok, a przyjdę ja to już cyrkuje.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dla maluszków i ich postępów.
    Przypomniało mi się i nie wiem czy już pisałam, że układanie wieży z klocków to umiejetność dla dziecka o kilka miesięcy starszego. Miałam w poprzedniej książeczce zdrowia taką tabelkę do zaznaczania co dziecko kiedy się nauczyło i tak mi się skojarzyło z Olim. wieża z dwóch klocków nawet to spora umiejętność, a co dopiero z trzech.

Ja dziś się wystraszyłam. Mały zaniósł mi się tak bardzo, że nie pomagało ani dmuchanie ani nic innego. Chyba ugryzł się w palec, ale aż się trząsł z bólu i nie mogłam go uspokoić. Pierwszy raz tak wył żałośnie. Parę razy już miał bezdechy, ale nigdy tak długo, miałam wrażenie, że to trwa wieczność. Najgorsze, że nie wiem jak długo to może trwać i co robić.
    A do tego marudny bo zęby idą. Dziś po piasku plażowym pięknie chodził na boso, oczywiście za rękę, coś nie przepada za trawą, a po chodńiku mama nie da na boso latać.
    Jutro wracamy do domu, niby odpoczynek, ale u teściów to cieżko odpocząć psychicznie. Próba wmówienia, że dziecku zimno jak spi w cieniu przy 26 stopniach i powinno być przykryte cienkim kocykiem, to chyba najmniejszy zgrzyt. Najgorsze, że później ubarwiają takie historie i robią z nas wyrodnych rodziców w całej okolicy. ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota no tesciowie bez komentarza.

Sabanek bo większość lekarzy nie zna się, nie doucza i leczy aby wyleczyc skutki a nie przyczyny. Trzeba dobrze szukac aby znalezc dobrego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 11:31

• makota Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gillis, ale mały nie oddycha jak się zanosi? jak to wygląda?

Współczuje tesciów...

jaskóleczka, tym razem nie moi tesciowie

Sabanek, wszyscy mówią, ze bez fluoru i ja sie z tym zgadzam, bo flor w nadmiarze jest trujący - w ciąży przed tym przestzregali, a to jeszcze małe dzieci
    a już bedziesz myła Wiki zęby pastą?

My zaraz wyruszamy w naszą podróż -dziś 5 rocznica slubu. Wracamy w piatek wieczorem. Mały ma na razie dobry humor i pogoda tez ok. Trzymajcie kciuki zeby tak zostalo

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z okazji rocznicy :) My w tę niedzielę będziemy mieć 10 lat razem, cała rodzina na Igi roczek się zjedzie to będą dwie imprezy za jednym zamachem.

Ja się już poddaje powoli z tą sikilonową szczoteczką na palec, kupię taką maleńką z włoskami już normalną, bo strasznie mnie Iga gryzie i ma z tego przyjemność, że mamę użarła.

Byłam w żłobku po zaświadczenie do szczepinia darmowego na ospę i pani dyrektor mi powiedziała, że Iga będzie najmłodsza ale jest jeszcze jedno dziecko niechodzące to razem bedą raczkować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, Benus wszystkiego najlepszego :)
    Makota my myjemy jakąś bez fluoru od kiedy jej ząbki pierwsze bardziej wyszły, codziennie rano i wieczorem, już nawyk :) Szczoteczki mam jakieś chyba z babyono zestaw taki, jest jak normalna szczoteczka, jest silikonowa też i taka do nie wiem czego, wygląda jak buława, Wiki lubiła ją gryźć, jak zęby szły.
    Benus takie najmłodsze to pewnie oczka w głowie będą :)
    Makota udanej podróży.
    My w niedzielę na kajaki , ale my zostajemy z wiki na lądzie :) może za rok poplyniemy z resztą. Mam wizję na torta, tylko muszę jeszcze świeczkę kupić ładną :)

• Benus Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta buława jak mówisz to jest chyba szczoteczka treningowa, żeby dziecko samo się uczyło myć.

My kajaki i rowerki tez w tym roku tylko z lądu, mimo że zapewniali nas, że można i że bezpiecznie. Ona jednak ruchliwa jest szalenie, wolałam odpuścić.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota przepraszam.

Nikosiowi myje taką z wloskami i pastą ziaja z xylitorem, ma dobre opinie i podobno skład.

Benus, Makota wszystkiego dobrego.

My mamy w sierpniu duzo imprez.
    16 -14 rocznica slubu
    19 - moje 35 lat
    39 - Nikos roczek a 1 wrzesnia Natalci 13 lat.

Benus od kiedy Iga do przedszkola idzie.

• Benus Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 21 sierpnia zaczynamy adaptację;
    ja też tą ziają z xylitolem myję ale po roku dentystka mi polecała przejście na pastę z fluorem już, zobaczę co z tym zaleceniem zrobię.

Umyłam okna i zawiesiłam mokre firanki, schłodziło mi się w domu chyba o 5 stopni :) szkoda, że codziennie tak nie można firanek prac.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, nie oddycha. To wyglada jakby mu ktoś głos wyłączył. Buzia otwarta, czerwony i oddechu nie może złapać. Oby sie nie powtórzyło. Choć wczoraj w sklepie mu odebrałam coś z łapek i podobnie zrobił, ale z mniejszym nasileniem i dało się odwrócić uwagę.
    Jaskoleczko to ty nie wyglądasz na swoje lata ani troszkę. :)
    U nas koniec z imprezami aż do konca roku.

My tez pasta bez fluoru. Z dziecięcych past gdzieś czytałam, że elmex kiepski w składzie, nawet nie o fluor chodziło. A bardzo popularny. Dla starszego mam biorepair juńior. A mały ziaja.

U teściów dobrze, że słońce jest to można uciec na cały dzień, inaczej nie wypuścili by małego z objęć. To nic że wyje, że chce sam latać, ma być na rekach i koniec. Jak w dybach ;) Brat staje w obronie, dzielny mój obrońca ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ