X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjezdzam jutro z pl do de, przed nami 10 godzin jazdy samochodem.. na szczescie nie mam nudnosci i wymiotow, tylko rano kiedy sie obudze i jestem glodna.
    W poniedzialek rano mam wizyte u mojego niemieckiego gin i juz nie umiem sie doczekac:) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i ze uslysze serduszko

s1985 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jakos przezylam te 2 dni z bolami i wczoraj doszlam do wniosku ze poza bólami na dole brzucha bolał mnie tez załadek-prawdopodobnie mam wrzody i raz na kilka mies odzywa mi sie taki tępy ból i trzyma 2-3 dni. Dzis juz sie czuje troche lepiej, spalam 11,5 h.
    Ja tez mam wizyte 8 stycznia :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pobolewalo a raczej lekko kulo po prawej stronie a w nocy znów brudzenia wiec mysle ze to macica się rozciąga i jakies naczynka pękają.

• olenka_30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Mnie też od kilku dni pobolewa żołądek,ale zrzucam to na karb świątecznego ciężkiego jedzenia.Nie jadłam co prawda wiele,ale zawsze to inne jedzenie iz na co dzień.U mnie na wadze -4kg,ale ja troszke ciałka mam więc wyjdzie mi to na dobre :)

Jeśli chodzi o samopoczucie i tzw. ciążowe zachcianki to ani słodycze ani słone nie przesądzaja o konkretnej płci.W każdej ciąży czułam się inaczej,a tak napawdę w tej najgorzej-synka i córkę już mam,a wyboru nr 3 nie ma ;)

Ja wizytuję we wtorek,co prawda byłam już na jednej wizycie w 7 tyg i widziałam serduszko,ale lekarka nie trafiła do mojego serca więc ją zmieniam.

Miłego dnia :)

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś pomimo mroźnej aury za oknem ( -10 !!! ) na drugie śniadanie zjadłam lody :)

Dzień dobry w 11 tygodniu ;)

pigułka, Dominique88, SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)wiecie co kiedyś mi sie wydawało że te tygodnie ciaży beda sie ciagneły i ciagneły a tu ledwo sie obejrzałam a już sie witam w 10 tygodniu :)mam nadzieje że tak szybko beda leciały pod koniec ciaży jak bedziemy już z dużymi brzuszkami :)nie moge doczekać sie brzuszka i momentu jak poczuje jak maleństwo buszuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:16

bobo_frut lubi tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    witajcie :)wiecie co kiedyś mi sie wydawało że te tygodnie ciaży beda sie ciagneły i ciagneły a tu ledwo sie obejrzałam a już sie witam w 10 tygodniu :)mam nadzieje że tak szybko beda leciały pod koniec ciaży jak bedziemy już z dużymi brzuszkami :)nie moge doczekać sie brzuszka i momentu jak poczuje jak maleństwo buszuje :)

Mi też szybko leci. W zasadzie o ciąży dowiedziałam się w 6 tygodniu to może dlatego

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    A ja dzisiaj czuję się...dobrze! Za Waszą radą wzięłam kilka łyczków coli wczoraj przed snem i spałam całą noc prawie 10h. Teraz udało mi się zjeść kiwi oraz trochę owsianki i póki co (tfu tfu) jest okey. Nadal jednak na niewiele rzeczy mam ochotę, ta owsianka to tak nie bardzo...od wczoraj najlepiej mi smakują paluszki z solą.
    Może faktycznie coś mi zaszkodziło i dlatego aż tak wymiotowałam wczoraj? Chociaż moja mama mówi, że ona miała tak samo, jednego dnia ledwo żyła, a innego wszystko było dobrze i tak w kółko. Zobaczymy...

A jaki mi pryszcz na ramieniu wyszedł :O szok! :D

Mi owsianka tez nie smakowała dlatego "przyprawiam" ją łyżeczką miodu

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram na mdłości i wymioty. Bez coli z cytryną nie mogę nic zjeść ani ruszyć się z łóżka. Zaczynam się martwić czy ta cola nie szkodzi Małemu.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:

Zazdroszczę, bo mi się ciągnie... I ciąża jak z bicza strzelił do 25 tc kiedy pierwszy raz trafiłam do szpitala, a wcześniej praca, później drzemka i tak głównie dni leciały. Teraz akurat jak mnie nachodzi na drzemkę to moja łobuziara ma ochotę porozrabiać trochę. Coś za coś ;-) No i jeszcze to samopoczucie..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się ciągnie, ale to dlatego, że siedzę w domu i nic mi nie wolno. Jak już dotrwam do 2 trymestru to mam nadzieję, że będzie lepiej :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Mi też się ciągnie, ale to dlatego, że siedzę w domu i nic mi nie wolno. Jak już dotrwam do 2 trymestru to mam nadzieję, że będzie lepiej :)

Ja nawet po domu nie chodze wiec nudze sie jak mops. Ile mozna spac, ogladac tv, czytac i jesc. Macie jakies sposoby na takie nudy w lozku?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja nawet po domu nie chodze wiec nudze sie jak mops. Ile mozna spac, ogladac tv, czytac i jesc. Macie jakies sposoby na takie nudy w lozku?
    polecam jeszcze krzyżówki i książki Stephen'a King'a :)))

aaa i gry karciane na tel. :D albo gry na kurniku, a właśnie może któraś będzie chętne do zagrania? :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:54

Dominique88, Domi793, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi po glowie kupno playstation:p

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem domatorem i nigdy nie miałam problemu na zajęcie sobie czasu, ale odkąd jestem w ciąży to ciężko jest mi się na czymś skoncentrować na dłużej niż 10 min. Zaczynam oglądać jakiś film, a po 10 min już włączam pauzę i zaczynam robić coś innego i czasem ten film cały dzień oglądam. Nigdy nie miałam takiego rozkojarzenia wcześniej, no może jak się zakochałam w moim mężu to też taka roztargniona chodziłam, ale szybko wtedy wróciłam do normalnego funkcjonowania :)

s1985 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    polecam jeszcze krzyżówki i książki Stephen'a King'a :)))

aaa i gry karciane na tel. :D albo gry na kurniku, a właśnie może któraś będzie chętne do zagrania? :)))

My mamy całą biblioteczkę książek Kinga, nic tylko czytać przez te 9 miesięcy :D
    Mieliśmy XBOX'a ale daliśmy siostrzeńcowi,ja albo cos na necie czytam/przeglądam albo właśnie książki sobie czytam lub oglądam seriale. Ale z tym oglądaniem to tak mam jak pigułka, chwile oglądam, a potem zaczynam coś innego robić :D

Dziś z mężem pojechaliśmy na obiadek i tak jak w domu nie mam na nic ochoty tak w restauracji zjadłam barszczyk i grillowaną pierś z warzywami. Jednak najbardziej smakowały mi ziemniaki z wody i surówki. Coś z tym ziemniakami mam bo ja przed ciążą rzadko kiedy je jadłam, a teraz tak mi smakują! Piersi bym w domu nie zjadła..a tam zjadłam. Ja nie ogarniam tego wszystkiego już :-)

bobo_frut lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja zaczynam sie juz martwic bo tydzien walcze z tym moim przeziebieniem, a tu ciagle nie widac końca...nie nam na nic juz siły, wstaje to mokra jestem taka słaba jestem od walki z choróbskiem :-( dzis do syropu z cebuli, czosnku i cytryny dołączył syrop z buraka. I hektolitry rosołu własnej roboty...czy takie przeziębienie może szkodzić maluszkowi?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Kurcze a ja zaczynam sie juz martwic bo tydzien walcze z tym moim przeziebieniem, a tu ciagle nie widac końca...nie nam na nic juz siły, wstaje to mokra jestem taka słaba jestem od walki z choróbskiem :-( dzis do syropu z cebuli, czosnku i cytryny dołączył syrop z buraka. I hektolitry rosołu własnej roboty...czy takie przeziębienie może szkodzić maluszkowi?

Kochana, a masz gorączkę?
    Nie wiem czy bezpośrednio to szkodzi maluchowi ale wiadomo, że jak organizm walczy z czymś innym to ma mniej siły więc może idź do lekarza albo skoro jest weekend to na pogotowie? Może akurat mogliby pomóc jakoś?
    Nie jestem lekarzem ani też ekspertem ale ja bym pojechała na pogotowie bo skoro już tydzień się męczysz+jesteś w ciąży to, to nie są przelewki.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja bym w poniedziałek poszła do rodzinnego, niech Cię osłucha, może coś zaleci, czasami lepiej jest wziąć lekarstwo niż choroba by miała się rozwinąć. Zdrówka życzę!

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gorączki na szczęście dlatego nie byłam na pogotowiu. Byłam w środę u rodzinbego i było ok. Ale chyba faktycznie w poniedziałek pójdę jeszcze raz. Kurcze ryczec mi sie chce, zawsze coś :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ