Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też brałam nospe 3xdziennie z polecenia lekarza ze szpitala, moj lekarz kazał odstawić. Powiedział, że dzieci rodzą się z problemami z napięciem mięśniowym, skraca też szyjke macicy. Wcześniej też gdzieś o tym czytałam. Jak nie kazał Wam lekarz to nie bierzcie same.
Kaarolaa, tez najchetniej jadłabym białe pieczywo. Wczesniej tylko ciemne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 17:51
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich w Nowym Roku, w roku ktory bedzie szczesliwy dla nas wszystkich. Jak tak po imprezie sylwestrowej? Ja bylam na domowce u znajomych, calkiem milo bylo. Co dziwne wytrzymalam do 2. Normalnie usypiam kolo 21 jedyne co to znowu dostalam plamien, obawiam sie ze przez odstawienie dupka.Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualnyMiMK wrote:Hey kochane.
Wczoraj nie pisałam bo prosto po pracy padlam i tak leżałam spałam leżałam spałam do 21 aż się wykompalam i poszłam spać :p
A co si spania to tak się naczytalam o waszych snach erotycznych ze sama mnie się śniło. Ale to raczej nie z przypływu ochoty, od jakiś 6 lat od kiedy zaczęłam brać tabletki anty( po 2 latach odstawiłam) NIE MAM OCHOTY W OGÓLE.
Nawet nie wpada mi ma myśl że mogłoby mi się coś zachciec, przez co też się trochę klucilismy.
Ale się zmusilam i ma szczęście w 3 cyklu się udało.
To już połowa 7 tyg. Kalendarz na dziś pokazuje bicie serduszka.
Za alkoholem nie przepadam tylko wesela ew urodziny wiec dziś jakoś nie cierpię
Co do płci. Ja zawsze chciałam synka. Mąż u teściowa dziewczynkę.
Mnie tak zależy ze wyczytalam pozycję i się stosowałam. Mam z Rzymu ze złota wisiorek PisiorkA i trzymałam go pod poduszka. Pod łóżko włożyłem młotek :p
Marze o synku i może to źle, ale nawet jak mowie do brzuszka to mówię on a nie ona i mam nadzieje, ze później nie będzie płaczu jak się okaże dziewczynka.sama nie wiem jak bym zareagowała.
Mama na wigilię powiedziała ze od 2 tygodni pięknie wyglądam a jak się dowiedziała o ciąży to powiedziała ze będzie chłopak ze ja taka ładna.
Ale robilam jakiś hisnki horoskop ze niby po wieku w ciąży (25) i miesiącu zapłodnienia- listopada wychodzi SYN!
Dziś poszłam do chinki po drodze po jakiś stanik do spania a ona do mnie: Szczęśliwego Nowego Roku będzie chlopak!
U mnie dalej bez objawów, jedynie spanie, większe piersi i czasem wpada mi myśl że może chce mi się wymiotowac.
Trochę się rozpisałam.
Życzę wszystkim dużo zdrowia, cierpliwości dużo sił i radości.
Wiele zmian nas czeka potrzebujemy tez szczęścia, i miłości. Mądrych mężów i przespanych nocy w 2016 roku!! CAŁUSY ;*
Marzyłam o córce, za pierwszym razem był chłopak i kocham go całym serduchem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:Dziewczyny czy jak byłyscie na tym etapie co ja teraz to tez Was brzuch pobolewał-takie kłucie na dole brzucha jakby nad spojeniem łonowym? Ja to czuje od wczoraj, troche ból ale przede wszystkim dyskomfort i martwi mnie to Powinno? Poza tym wszystko bez zmian.
Mnie natomiast zastanawia silny ból po lewej stronie na wysokości pępka. Nie kojarzę z poprzednich ciąż czegoś takiego. Boli kogoś przy pępku po lewej stronie? Z racji tej mojej bardzo mocno niepewnej ciąży zastanawiam się czy to nie jest zła oznaka. -
nick nieaktualnymonika454 wrote:Na ostatniej wizycie lekarz mi Powiedział, że na mdłości i wymioty dobra jest...coca cola!z lodem czy bez... Czytałam, że nie wolno a on powiedział że pomaga i nabyłam metoda kupna kilka puszek do pracy na zapas ale przyznam,że jednego dnia jak mnie mdłości męczyły to piłam przez 2h jedna puszkę to serio było mi lepiej. Imbiru nie próbuje bo na samą myśl mnie mdli
Moje poprzednie ciąże prowadziła świetna pani doktor, która powiedziała, że w ciąży można (a nawet trzeba) jeść ABSOLUTNIE WSZYSTKO! (Oczywiście alkohol i używki odpadają, wiadomo:)) Nie ma co sobie robić wyrzutów o słodycze czy fast foody. Masz ochotę, jesz Skoro ciągnie Cię do czegoś to znaczy, że właśnie tego dzidzia chcekaarolaa, SyHa85, sylwiaśta159, aniab91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagroz wrote:Potwierdzam cola najlepsza
Moje poprzednie ciąże prowadziła świetna pani doktor, która powiedziała, że w ciąży można (a nawet trzeba) jeść ABSOLUTNIE WSZYSTKO! (Oczywiście alkohol i używki odpadają, wiadomo:)) Nie ma co sobie robić wyrzutów o słodycze czy fast foody. Masz ochotę, jesz Skoro ciągnie Cię do czegoś to znaczy, że właśnie tego dzidzia chceSyHa85 lubi tę wiadomość
-
Nowy Rok nie zaczął się dla mnie dobrze. Co zjem to zwracam, zresztą jedyne co jadłam to sucharki bo na nic patrzeć nie mogę jeszcze takiego bólu żołądka nie przeżyłam. Nawet po wodzie mi się zbiera na wymioty przez co mało co piłam dzisiaj. Normalnie się poryczałam z tego wszystkiego, mam nadzieję, że z moją fasolką wszystko dobrze.
Przez chwilę się zastanawiałam czy może przypadkiem czegoś nie złapałam (w sensie czy się nie strułam) bo żeby aż takie mdłości mieć?Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Nowy Rok nie zaczął się dla mnie dobrze. Co zjem to zwracam, zresztą jedyne co jadłam to sucharki bo na nic patrzeć nie mogę jeszcze takiego bólu żołądka nie przeżyłam. Nawet po wodzie mi się zbiera na wymioty przez co mało co piłam dzisiaj. Normalnie się poryczałam z tego wszystkiego, mam nadzieję, że z moją fasolką wszystko dobrze.
Przez chwilę się zastanawiałam czy może przypadkiem czegoś nie złapałam (w sensie czy się nie strułam) bo żeby aż takie mdłości mieć?
Ja tak mam już trzeci tydzień, to nie zatrucie a ciąża
Ja się tak męczę juz jak widzisz długo, nie pije wody zwykłej bo wymiotuje po niej, na początku też bałam się o dzidzie ale teraz wierzę że sobie poradzi ze mam silnego malucha, muszę w to wierzyć że wszystko będzie dobrze, zobaczymy za tydzień 7 stycznia idę na wizytę i wtedy się dowiem czy miałam rację. Staram się nie stresować i myśleć pozytywniepigułka lubi tę wiadomość
-
ninciaa172 wrote:Też brałam nospe 3xdziennie z polecenia lekarza ze szpitala, moj lekarz kazał odstawić. Powiedział, że dzieci rodzą się z problemami z napięciem mięśniowym, skraca też szyjke macicy. Wcześniej też gdzieś o tym czytałam. Jak nie kazał Wam lekarz to nie bierzcie same.
Kaarolaa, tez najchetniej jadłabym białe pieczywo. Wczesniej tylko ciemne.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Witam Was w Nowym Roku
Chciałabym złożyć Wam najlepsze życzenia, by ten rok był wyjątkowy Dużo zdrówka dla Was i Waszych Maluszków, by ciąże przebiegały prawidłowo a "rozwiązania" były szybkie i bezbolesne
Wszystkiego dobrego w 2016 rokuSyHa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu
Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:34
bobo_frut, kaarolaa, pigułka, celia lubią tę wiadomość