X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czekam na 7.01 jak na zbawienie... :)

Tez uwazam, ze trzeba jesc to na co sie ma ochote. Jestem przeciwna tylko surowemu miesu, papierosom i alkoholu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:36

s1985, smerfetka84 lubią tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu :) życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu :)

Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
    Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje :) brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....

Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Felicidad Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...

Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.

Dziewczyny nie umie dodać suwaczka pomozcie :)

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu :) życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu :)

Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
    Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje :) brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....
    Mam to samo tyle, że wiem, że fasolek jest. A jak się rozwija dowiem się 21.01 ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.

Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.
    Wcześniej miałam po prostu mdłości, raz zwróciłam śniadanie ale potem było troszkę lepiej...Dzisiaj jedynie śpię, piję wodę i zwracam.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:

zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/

jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
    a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.

...aż sama sobie zmieniłam suwaczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:16

s1985 lubi tę wiadomość

• Felicidad Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/

jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
    a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.

...aż sama sobie zmieniłam suwaczek :D

Ok.dziekuje jak tylko mąż skończy okupować laptopa to sobie ustawie :)

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro imprezka urodzinowa dzieciaków bratowej. Będzie Okolo 15 osób plus dzieci. Mam nadzieję ze dalej bez problemu będę mogla utrzymać mój stan w tajemnicy ;) tym bardziej ze jeszcze wszystko może się zdarzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym zjadła naleśniki...mmm :) i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić :)))
    polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
    składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówce ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    ale bym zjadła naleśniki...mmm :) i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić :)))
    polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
    składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówce ;)
    ja włąśnie wczoraj robiłam swoją pizze ;]

bobo_frut lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś pól dnia męczy ból w podbrzuszu... w pachwinach. Rozumiem, że Maleństwo musi sobie miejsce zrobić ale serio aż tak musi boleć?

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    mnie dziś pól dnia męczy ból w podbrzuszu... w pachwinach. Rozumiem, że Maleństwo musi sobie miejsce zrobić ale serio aż tak musi boleć?

Jak ja Cie rozumiem. Ja mam taki bol jak na biegunke... Tylko biegunki brak.... :-P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow nie umiem spac... obudzę się w nocy i koniec.. a zawsze spalam "jak zabita". Ciaza to rzeczywiscie "odmienny stan" hehe ;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o objawy chodzi to ja nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli, nie mam mdłości ani wymiotów podobnie jak w poprzedniej ciąży z której mam już 11miesięcznego synka :-)
    Co ciekawe nadal karmię piersią i może dzięki temu teraz nawet piersi mnie nie bolą tak jak niektóre z was. Mam chyba szczęście do łagodnego przechodzenia ciąży, chociaż później będzie trudniej z dużym brzuchem w upały.

Nie stresujcie się też tak bardzo objawami i tym że znikają czy wielkością zarodka bo są rzeczy na które wpływu nie mamy niestety a stres nie jest wskazany. Zresztą już do końca będziemy się martwić, później o to czy dziecko ma prawidłowe wymiary, o badania prenatalne, czy za mało nie kopie, będziemy czekać do granicy przezywalnosci itd

Nie wierzę w horoskop chiński co do płci bo u mnie się nie sprawdził, teraz tak jak i w poprzedniej ciąży z synkiem ciągnie mnie na słodkie ale o tycie akurat się nie boję bo po ciąży zrzucilam kilogramy w ekspresowym tempie, jem to na co mam ochotę z tym że w rozsądnych ilościach. Brzuszek mam już trochę widoczny a jestem szczupła i drobna, ważę 46kg, poprzednio przytyłam ok 10kg. Do coli też mnie ciągnie i do niezdrowego jedzenia, nie chce sobie odmawiać ale będę zwracała uwagę na ilość tego co jem więc nie martwcie się dziewczyny i korzystajcie z zachcianek byle z umiarem :-)

aniab91, s1985 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z okrutnymi mdlosciami ;( i mam jeszcze dwa dni do wizyty ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, ledwo co wstałam i witałam się z kibelkiem :(
    Dzisiaj wyjeżdżamy od tesciowej i znowu z 6 godzin jazdy. Nie wiek jak ja to wytrzymam. A we wtorek wizyta. <3

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym roku ;D
    miałam ciekawego sylwestra nie ma co ;p byliśmy z mężem na domówce i troche potańczyłam, na tym się skończyło bo zaczął mnie boleć brzuszek przy ruchu... :( ale nie jestem pewna czy nie były to tylko zaparcia ;D a potem... po jakiś 2godzinach snu wstałam z mężem żeby wypuścić ludzi z domu i po kilku minutach stania zjechałam... normalnie straciłam przytomność, na szczęście na chwile tylko ale podobno mąż do mnie mówił... przyznam ciekawe uczucie, bo zjeżdzałam tak pomału, w sensie z pełną świadomością traciłam wzrok, słuch... mam nadzieję że to nie będzie się powtarzać ;D

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czuję się...dobrze! Za Waszą radą wzięłam kilka łyczków coli wczoraj przed snem i spałam całą noc prawie 10h. Teraz udało mi się zjeść kiwi oraz trochę owsianki i póki co (tfu tfu) jest okey. Nadal jednak na niewiele rzeczy mam ochotę, ta owsianka to tak nie bardzo...od wczoraj najlepiej mi smakują paluszki z solą.
    Może faktycznie coś mi zaszkodziło i dlatego aż tak wymiotowałam wczoraj? Chociaż moja mama mówi, że ona miała tak samo, jednego dnia ledwo żyła, a innego wszystko było dobrze i tak w kółko. Zobaczymy...

A jaki mi pryszcz na ramieniu wyszedł :O szok! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 10:42

Dominique88 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Witam z rana, ledwo co wstałam i witałam się z kibelkiem :(
    Dzisiaj wyjeżdżamy od tesciowej i znowu z 6 godzin jazdy. Nie wiek jak ja to wytrzymam. A we wtorek wizyta. <3

Biedna :( mi się w aucie nudności nasilają ;-/. A 8 mam wizytę u ginekologa, co prawda to 1-2h jazdy ale tak czy siak już się boję ;-/

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ