X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czekam na 7.01 jak na zbawienie... :)

Tez uwazam, ze trzeba jesc to na co sie ma ochote. Jestem przeciwna tylko surowemu miesu, papierosom i alkoholu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:36

s1985, smerfetka84 lubią tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu :) życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu :)

Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
    Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje :) brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....

Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Felicidad Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...

Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.

Dziewczyny nie umie dodać suwaczka pomozcie :)

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu :) życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu :)

Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
    Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje :) brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....
    Mam to samo tyle, że wiem, że fasolek jest. A jak się rozwija dowiem się 21.01 ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:
    Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.

Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.
    Wcześniej miałam po prostu mdłości, raz zwróciłam śniadanie ale potem było troszkę lepiej...Dzisiaj jedynie śpię, piję wodę i zwracam.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicidad wrote:

zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/

jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
    a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.

...aż sama sobie zmieniłam suwaczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:16

s1985 lubi tę wiadomość

• Felicidad Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/

jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
    a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.

...aż sama sobie zmieniłam suwaczek :D

Ok.dziekuje jak tylko mąż skończy okupować laptopa to sobie ustawie :)

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro imprezka urodzinowa dzieciaków bratowej. Będzie Okolo 15 osób plus dzieci. Mam nadzieję ze dalej bez problemu będę mogla utrzymać mój stan w tajemnicy ;) tym bardziej ze jeszcze wszystko może się zdarzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym zjadła naleśniki...mmm :) i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić :)))
    polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
    składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówce ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    ale bym zjadła naleśniki...mmm :) i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić :)))
    polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
    składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówce ;)
    ja włąśnie wczoraj robiłam swoją pizze ;]

bobo_frut lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś pól dnia męczy ból w podbrzuszu... w pachwinach. Rozumiem, że Maleństwo musi sobie miejsce zrobić ale serio aż tak musi boleć?

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    mnie dziś pól dnia męczy ból w podbrzuszu... w pachwinach. Rozumiem, że Maleństwo musi sobie miejsce zrobić ale serio aż tak musi boleć?

Jak ja Cie rozumiem. Ja mam taki bol jak na biegunke... Tylko biegunki brak.... :-P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow nie umiem spac... obudzę się w nocy i koniec.. a zawsze spalam "jak zabita". Ciaza to rzeczywiscie "odmienny stan" hehe ;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o objawy chodzi to ja nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli, nie mam mdłości ani wymiotów podobnie jak w poprzedniej ciąży z której mam już 11miesięcznego synka :-)
    Co ciekawe nadal karmię piersią i może dzięki temu teraz nawet piersi mnie nie bolą tak jak niektóre z was. Mam chyba szczęście do łagodnego przechodzenia ciąży, chociaż później będzie trudniej z dużym brzuchem w upały.

Nie stresujcie się też tak bardzo objawami i tym że znikają czy wielkością zarodka bo są rzeczy na które wpływu nie mamy niestety a stres nie jest wskazany. Zresztą już do końca będziemy się martwić, później o to czy dziecko ma prawidłowe wymiary, o badania prenatalne, czy za mało nie kopie, będziemy czekać do granicy przezywalnosci itd

Nie wierzę w horoskop chiński co do płci bo u mnie się nie sprawdził, teraz tak jak i w poprzedniej ciąży z synkiem ciągnie mnie na słodkie ale o tycie akurat się nie boję bo po ciąży zrzucilam kilogramy w ekspresowym tempie, jem to na co mam ochotę z tym że w rozsądnych ilościach. Brzuszek mam już trochę widoczny a jestem szczupła i drobna, ważę 46kg, poprzednio przytyłam ok 10kg. Do coli też mnie ciągnie i do niezdrowego jedzenia, nie chce sobie odmawiać ale będę zwracała uwagę na ilość tego co jem więc nie martwcie się dziewczyny i korzystajcie z zachcianek byle z umiarem :-)

aniab91, s1985 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z okrutnymi mdlosciami ;( i mam jeszcze dwa dni do wizyty ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, ledwo co wstałam i witałam się z kibelkiem :(
    Dzisiaj wyjeżdżamy od tesciowej i znowu z 6 godzin jazdy. Nie wiek jak ja to wytrzymam. A we wtorek wizyta. <3

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym roku ;D
    miałam ciekawego sylwestra nie ma co ;p byliśmy z mężem na domówce i troche potańczyłam, na tym się skończyło bo zaczął mnie boleć brzuszek przy ruchu... :( ale nie jestem pewna czy nie były to tylko zaparcia ;D a potem... po jakiś 2godzinach snu wstałam z mężem żeby wypuścić ludzi z domu i po kilku minutach stania zjechałam... normalnie straciłam przytomność, na szczęście na chwile tylko ale podobno mąż do mnie mówił... przyznam ciekawe uczucie, bo zjeżdzałam tak pomału, w sensie z pełną świadomością traciłam wzrok, słuch... mam nadzieję że to nie będzie się powtarzać ;D

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czuję się...dobrze! Za Waszą radą wzięłam kilka łyczków coli wczoraj przed snem i spałam całą noc prawie 10h. Teraz udało mi się zjeść kiwi oraz trochę owsianki i póki co (tfu tfu) jest okey. Nadal jednak na niewiele rzeczy mam ochotę, ta owsianka to tak nie bardzo...od wczoraj najlepiej mi smakują paluszki z solą.
    Może faktycznie coś mi zaszkodziło i dlatego aż tak wymiotowałam wczoraj? Chociaż moja mama mówi, że ona miała tak samo, jednego dnia ledwo żyła, a innego wszystko było dobrze i tak w kółko. Zobaczymy...

A jaki mi pryszcz na ramieniu wyszedł :O szok! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 10:42

Dominique88 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Witam z rana, ledwo co wstałam i witałam się z kibelkiem :(
    Dzisiaj wyjeżdżamy od tesciowej i znowu z 6 godzin jazdy. Nie wiek jak ja to wytrzymam. A we wtorek wizyta. <3

Biedna :( mi się w aucie nudności nasilają ;-/. A 8 mam wizytę u ginekologa, co prawda to 1-2h jazdy ale tak czy siak już się boję ;-/

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ