Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI ja czekam na 7.01 jak na zbawienie...
Tez uwazam, ze trzeba jesc to na co sie ma ochote. Jestem przeciwna tylko surowemu miesu, papierosom i alkoholuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:36
s1985, smerfetka84 lubią tę wiadomość
-
Felicidad wrote:Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu
Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze.....
Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Tak miałam jeszcze tydzień temu...sutki jedynie bolały i brzuszek delikatnie. Miałam apetyt ogromny i byłam bardziej senna oraz chciało mi się pić. Ja tak mam od poniedziałku z tym bólem żołądka ale dzisiaj to jest masakra...
Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.
Dziewczyny nie umie dodać suwaczka pomozcie -
Felicidad wrote:Witam Was wszystkie w Nowym Roku, aby ten rok był bogaty w najpiękniejsze chwile w Naszym życiu życzę każdej z Nas pięknej i spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania w sierpniu
Jak tak czytam co piszecie to aż wam współczuje.
Gdyby nie brak miesiączki , pozytywnego testu ciazowego, bolacych piersi i strasznej senności to w życiu bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży. Zero objawów ze strony układu pokarmowego. Wręcz przeciwnie apetyt mi dopisuje brzuszek czasami pobolewa i tylko tyle. Nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć, a jeszcze tydzień do pierwszego USG , oby wszystko było dobrze..... -
Felicidad wrote:Może faktycznie się zatrulas. Może zjedz jakieś biszkopty albo sucharki, kisiel też jest dobry na takie sprawy a na mdłości herbatka albo wodą z imbirem. Nie chce nic mówić ale moja znajomą zwracała do 6 mies.
Dziewczyny nie umie dodać suwaczka pomozcie
Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Ja cokolwiek zjem to wymiotuje, jadłam sucharki i po chwili był zwrot. Piłam mięte z imbirem i też zwrot...wszystko zwracam.Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyFelicidad wrote:Dziewczyny nie umie dodać suwaczka pomozcie
zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/
jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.
...aż sama sobie zmieniłam suwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:16
s1985 lubi tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:zacznij od tej stronki: https://www.suwaczki.com/
jak już stworzysz suwaczek, to skopiuj w podsumowaniu utworzonego suwaczka pole BBCode,
a tutaj w Ustawieniach -> społeczność -> wklejasz skopiowany wcześniej tekst BBCode.
...aż sama sobie zmieniłam suwaczek
Ok.dziekuje jak tylko mąż skończy okupować laptopa to sobie ustawie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale bym zjadła naleśniki...mmm i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić ))
polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówce -
bobo_frut wrote:ale bym zjadła naleśniki...mmm i pizze własnej roboty... jutro będę miała co robić ))
polecam przepis na to ciasto do pizzy: http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-pizza/203-przepis-na-pizza-margherita
składniki wg uznania, ja wrzucam wszystko co lubię i co mam w lodówcebobo_frut lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
monika454 wrote:mnie dziś pól dnia męczy ból w podbrzuszu... w pachwinach. Rozumiem, że Maleństwo musi sobie miejsce zrobić ale serio aż tak musi boleć?
Jak ja Cie rozumiem. Ja mam taki bol jak na biegunke... Tylko biegunki brak....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Jeśli o objawy chodzi to ja nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli, nie mam mdłości ani wymiotów podobnie jak w poprzedniej ciąży z której mam już 11miesięcznego synka
Co ciekawe nadal karmię piersią i może dzięki temu teraz nawet piersi mnie nie bolą tak jak niektóre z was. Mam chyba szczęście do łagodnego przechodzenia ciąży, chociaż później będzie trudniej z dużym brzuchem w upały.
Nie stresujcie się też tak bardzo objawami i tym że znikają czy wielkością zarodka bo są rzeczy na które wpływu nie mamy niestety a stres nie jest wskazany. Zresztą już do końca będziemy się martwić, później o to czy dziecko ma prawidłowe wymiary, o badania prenatalne, czy za mało nie kopie, będziemy czekać do granicy przezywalnosci itd
Nie wierzę w horoskop chiński co do płci bo u mnie się nie sprawdził, teraz tak jak i w poprzedniej ciąży z synkiem ciągnie mnie na słodkie ale o tycie akurat się nie boję bo po ciąży zrzucilam kilogramy w ekspresowym tempie, jem to na co mam ochotę z tym że w rozsądnych ilościach. Brzuszek mam już trochę widoczny a jestem szczupła i drobna, ważę 46kg, poprzednio przytyłam ok 10kg. Do coli też mnie ciągnie i do niezdrowego jedzenia, nie chce sobie odmawiać ale będę zwracała uwagę na ilość tego co jem więc nie martwcie się dziewczyny i korzystajcie z zachcianek byle z umiaremaniab91, s1985 lubią tę wiadomość
-
Witam w nowym roku
miałam ciekawego sylwestra nie ma co ;p byliśmy z mężem na domówce i troche potańczyłam, na tym się skończyło bo zaczął mnie boleć brzuszek przy ruchu... ale nie jestem pewna czy nie były to tylko zaparcia a potem... po jakiś 2godzinach snu wstałam z mężem żeby wypuścić ludzi z domu i po kilku minutach stania zjechałam... normalnie straciłam przytomność, na szczęście na chwile tylko ale podobno mąż do mnie mówił... przyznam ciekawe uczucie, bo zjeżdzałam tak pomału, w sensie z pełną świadomością traciłam wzrok, słuch... mam nadzieję że to nie będzie się powtarzać -
A ja dzisiaj czuję się...dobrze! Za Waszą radą wzięłam kilka łyczków coli wczoraj przed snem i spałam całą noc prawie 10h. Teraz udało mi się zjeść kiwi oraz trochę owsianki i póki co (tfu tfu) jest okey. Nadal jednak na niewiele rzeczy mam ochotę, ta owsianka to tak nie bardzo...od wczoraj najlepiej mi smakują paluszki z solą.
Może faktycznie coś mi zaszkodziło i dlatego aż tak wymiotowałam wczoraj? Chociaż moja mama mówi, że ona miała tak samo, jednego dnia ledwo żyła, a innego wszystko było dobrze i tak w kółko. Zobaczymy...
A jaki mi pryszcz na ramieniu wyszedł szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 10:42
Dominique88 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Mikołajkowa66 wrote:Witam z rana, ledwo co wstałam i witałam się z kibelkiem
Dzisiaj wyjeżdżamy od tesciowej i znowu z 6 godzin jazdy. Nie wiek jak ja to wytrzymam. A we wtorek wizyta.
Biedna mi się w aucie nudności nasilają ;-/. A 8 mam wizytę u ginekologa, co prawda to 1-2h jazdy ale tak czy siak już się boję ;-/Luteina 100mg x 2