Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pigułka wrote:Moje było chyba mniejsze
3mm w 6+3
Moje 6,5mm....
A jakie macie pęcherzyki przy jakich dzieciach? Bo mój pęcherzyk wskazuje na ciążę młodszą niż zarodekOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Jezu dziewczyny ale noc!!! Teraz siadłam i przeczytalam wszystko na wdechu. My chyba osiwiejemy ze stresu zanim dzieciatka sie urodzą-a ja tak sie cieszylam ze pomimo 33 lat wciaz nie maluje włosów
Teraz musi byc juz tylko dobrze.
My z M powinnismy wlasnie jechac na obiadek gdzies ale tak mnie mdli ze czekam az przejdzie- hmmm, pewnie jutro rano
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
pigułka wrote:Moje było chyba mniejsze
3mm w 6+3
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Na takim wczesnym etapie nie ma się co za bardzo przejmować wielkością zarodka, bo u każdej z nas mogło dojść do zagnieżdżenia w innym dniu po owulacji i tym samym jedne będą miały już większe zarodki, a inne mniejsze. Poza tym te wartości też mają szerokie widełki, ważne żeby się w nich mieścić.
Aha i fasolki się też różnie zginają i czasami tak się mogą skulić, że są mniejsze niż w rzeczywistości.
Mój gin tak tylko zmierzył i mówił, żeby się póki co tym nie sugerować, bo przy takich maleństwach to usg może różnie pokazywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:21
opóźniona, aaniuskaa, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Ja nawet nie miałam jeszcze USG. Jutro pierwsze. Mega się stresuje, bo nie czuję się wogóle w ciąży, oprócz kilka drobnych objawów.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Agsha wrote:Moje 6,5mm....
A jakie macie pęcherzyki przy jakich dzieciach? Bo mój pęcherzyk wskazuje na ciążę młodszą niż zarodek
zarodek 4,3 mm tj. 6t3d.
Aparat usg pokazywał 6+1, ale w systemie mieli 6+3.
No i tętno 121 na minutę.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
pigułka wrote:Na takim wczesnym etapie nie ma się co za bardzo przejmować wielkością zarodka, bo u każdej z nas mogło dojść do zagnieżdżenia w innym dniu po owulacji i tym samym jedne będą miały już większe zarodki, a inne mniejsze. Poza tym te wartości też mają szerokie widełki, ważne żeby się w nich mieścić.
Aha i fasolki się też różnie zginają i czasami tak się mogą skulić, że są mniejsze niż w rzeczywistości.
Mój gin tak tylko zmierzył i mówił, żeby się póki co tym nie sugerować, bo przy takich maleństwach to usg może równie pokazywać.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja w opisie mam pęcherzyk 15 mm tj. 6t4d
zarodek 4,3 mm tj. 6t3d.
Aparat usg pokazywał 6+1, ale w systemie mieli 6+3.
No i tętno 121 na minutę.
A jak mierzyli tętno?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha nieźle przeboje miałaś dzieje się w tej służbie zdrowia. Ale faktycznie dziwne że z tego pierwszego szpitala Cię odesłali.
Ja tak sobie myślę ze pewnie moja gin mnie ładnie opiórka . Podejrzewam ze zapyta czemu nie polecialam do endokrynologa. Ale wiem z autopsji ze pod koniec roku to ciężko się gdziekolwiek dostać bo wszędzie rejestrują po nowym roku wiec te pare dni chyba wiele nie zmieni.
Wczoraj mnie kuzynka uspokoila ze teraz jestesmy w ciąż i mamy takie wahania hormonów że nie ma co panikować i pewnie wszystko wróci do normy.
Co do ciąży bliźniaczej to u mnie dalekie kuzynostwo jest z bliźniaków wiec wątpię by mi się przytrafiło. U męża tez nie występowały ciążę bliźniacze. -
do przychodni gdzie chodzę jak lekarz puszcza serduszko to tak głośno że wszyscy w poczekalni (poczekalnia wspólna do wszystkich gabinetów lekarskich) słyszą i od razu wiadomo kto w ciąży hehe
czuję się taka dumna jak wychodzę od lekarza a wszyscy patrzą
pigułka, opóźniona, SyHa85, Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:do przychodni gdzie chodzę jak lekarz puszcza serduszko to tak głośno że wszyscy w poczekalni (poczekalnia wspólna do wszystkich gabinetów lekarskich) słyszą i od razu wiadomo kto w ciąży hehe
Haha, z tą dumą to ja mam to samoJakbym w totka wygrała albo i lepiej. Czuję się w poczekalni taka...wyjątkowa
Kw14tuszek, Domi793 lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Kw14tuszek wrote:do przychodni gdzie chodzę jak lekarz puszcza serduszko to tak głośno że wszyscy w poczekalni (poczekalnia wspólna do wszystkich gabinetów lekarskich) słyszą i od razu wiadomo kto w ciąży hehe
U lekarza do którego poprzednio chodziłam tak było. Obecnie słychać tylko stukot obcasów
Co do zarodka to u mnie w 6t4d miał 4,0 mm -
Kochane moje, ja już po wizycie. Boże jaka ja jestem szczęśliwa. Cudziątko ma się dobrze ma prawie 4cm ( dokładnie 38,9mm) i serducho mocne, biło 178bpm. Tak się wierciło, kręciło, że lekarz miał problem żeby je zmierzyć. Machało rączkami do nas, nóżkami. Nie dotrwałam nigdy tego momentu, na sam koniec o mały włos nie zaczęłam płakać, łzy mi poleciały w samochodzie.
Kw14tuszek, Dominique88, bobo_frut, Dagmara, blondyna5555, sylwiaśta159, s1985, Ania_1986, Coconue, monirek, pigułka, SyHa85, opóźniona, JRY1984, Domi793, malika89, Paulka123, Lulu83, Pikcia, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz