Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Na pewno bedzie dobrze, tego Wam życzę!
ja tez mam kalejdoskop uczuć, bardziej sie boje niz ciesze ze jestem w ciąży i zła jestem za to na siebie. Musze dodawać otuchy dziecku, bo kto ma w nie wierzyć jaknie ja?! Ono to czuje!!!!
Ps- moj pęcherz nie boli gorzej, wytrzymam raczej jutro do wizyty. A dziś wit.C, żurawina i pokrzywa. I wiara że z maluszkiem nic złego sie nie dzieje[/url]
-
sylwiaśta159 wrote:Agsha mnoe do tej pory tetna nie mierzyli bo podobno robienie tego przed 10 tyg dosc mocno obciaza zarodek- nawet w necie pisza by robic to po 10 a najlepiej dopiero na prenatalnym. Mnie dr powiedziala tez ze zostawimy mierzenie na pozniej bo juz na oko widzi ze jest ok- a nie nalezy do tych byle jakich, jest bardzo skrupulatna.
Rokowania dobre to:
Tętno powyżej 100 uderzeń na minutę.
Okrągły kształt pęcherzyka ciążowego.
Dziękuję za uwagęSyHa85, Dominique88, Friend lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Agsha wrote:Ja na IP
Zadzwonili od lekarza. Ogromna prolaktyna, ogromna insulina. Beta urosla 100% w TYDZIEN! Siedze i rycze. Boje sie ze juz po wszystkim
Trzymam kciuki! A Kochana Ty już pewnie masz taki poziom bety, że ona już nie rośnie tak szybko! Przede wszystkim postaraj się żeby Ci USG zrobili bo bez tego to można sobie gdybać co się dzieje. Wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Tobą :*Luteina 100mg x 2
-
sylwiaśta159 wrote:Kurde... dlaczego maluszki przestaja walczyc...
oszaleje do jutra...
ja sobie myślę, ze to wszystko, mimo ze niesprawiedliwe jest gdzies juz zapisane..ale wierze też, i to bardzi, ze my przyciagamy dobro. I nieustannie wierząc że wszystko będzie dobrze po prostu taki scenariusz przyciagniemy!!!! Jestem coachem z zawodu i nie raz pracowałam z ludźmi, którzy dopiero kiedy zaczynali wierzyć w sukces go osiągali.
Głowa do góry! MUSI byc dobrze!Kw14tuszek, ninciaa172 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Agsha wrote:Jest serce!!! Ale nie wiem jakie tetno
czekam na wypis...
Zobaczyłam wiadomość, że jesteś na IP i od razu odpisałam, a dopiero dalej zobaczyłam, że serduszko widziałaś! No widzisz! A tak się ciągle martwisz
Cieszę się bardzo, teraz spokojnie czekaj na czwartkową wizytę, to już jutro :*Luteina 100mg x 2
-
Martynka30 wrote:Bo straciłam 3 ciążę, więc prawo mam się bać, 2 razy przeszłam przez ciążę obumarłą, raz było serduszko a na następnej wizycie już nie biło.
Kochana chcę czy nie chcę wspomnienia wracają
Wizytuję dziś wieczorem.
Trzymam za Ciebie kciuki z całej siły, uda się i ja w to wierzę!!
A ja dziś jak nowonarodzona, nie mam mdłości i udało mi się pierwszy raz od ponad tygodnia zjeść calutkie śniadanie. Spałam prawie 10 godzin i nie budziłam się tak często jak zwykle. Jestem w szoku
Jutro idę badać glukozę i jak będę miała mdłości to ja tyle czasu nie wysiedzę po tej glukozie...Oczywiście zapomniałam wczoraj kupić glukozę i jutro o 7 rano będę musiała gnać do apteki jeszcze.Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Trzymam za Ciebie kciuki z całej siły, uda się i ja w to wierzę!!
A ja dziś jak nowonarodzona, nie mam mdłości i udało mi się pierwszy raz od ponad tygodnia zjeść calutkie śniadanie. Spałam prawie 10 godzin i nie budziłam się tak często jak zwykle. Jestem w szoku
Jutro idę badać glukozę i jak będę miała mdłości to ja tyle czasu nie wysiedzę po tej glukozie...Oczywiście zapomniałam wczoraj kupić glukozę i jutro o 7 rano będę musiała gnać do apteki jeszcze.
A czemu robisz to badanie tak wcześnie? Jesteś obciążona cukrzycą?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:A w laboratorium nie mają glukozy? Bo u mnie mają i to cytrynową
A czemu robisz to badanie tak wcześnie? Jesteś obciążona cukrzycą?
Nie mają
Nie mam cukrzycy, dostałam takie zalecenie od mojej ginekolog
opóźniona lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Trzymam za Ciebie kciuki z całej siły, uda się i ja w to wierzę!!
Jutro idę badać glukozę i jak będę miała mdłości to ja tyle czasu nie wysiedzę po tej glukozie...Oczywiście zapomniałam wczoraj kupić glukozę i jutro o 7 rano będę musiała gnać do apteki jeszcze.
ja wczoraj robiłam badania i miałam też skierowanie na glukoze ale tylko na czczo, nie krzywą cukrową... -
Kw14tuszek wrote:ja wczoraj robiłam badania i miałam też skierowanie na glukoze ale tylko na czczo, nie krzywą cukrową...
Ja mam na kartce napisane glukoza więc sama nie wiem. To może tylko na czczo? Bo w sumie nie pamiętam żeby mówiła, że mam krzywą zrobić. To pójdę chyba na czczo i tyle, najwyżej jak w piątek powie, że mam zrobić krzywą to wtedy zrobię
Ja kiedyś krzywą robiłam tzn. rok temu w lutym i wszystko było ok, nie byłam wtedy w ciąży, po prostu musiałam zrobić wiele badań w tym krzywąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:44
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Ja mam na kartce napisane glukoza więc sama nie wiem. To może tylko na czczo? Bo w sumie nie pamiętam żeby mówiła, że mam krzywą zrobić
. To pójdę chyba na czczo i tyle, najwyżej jak w piątek powie, że mam zrobić krzywą to wtedy zrobię
Ja kiedyś krzywą robiłam tzn. rok temu w lutym i wszystko było ok, nie byłam wtedy w ciąży, po prostu musiałam zrobić wiele badań w tym krzywą
Ja przed ciążą też robiłam tylko krzywą cukrową i insulinową.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Karo Em wrote:A ja miałam mierzone tętno na wizycie kiedy wiek ciąży to było 7+2. Ale chodzę do doświadczonego lekarza, więc wierzę że c wiedział co robi...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
aaniuskaa wrote:Ja mam na kartce napisane glukoza więc sama nie wiem. To może tylko na czczo? Bo w sumie nie pamiętam żeby mówiła, że mam krzywą zrobić
. To pójdę chyba na czczo i tyle, najwyżej jak w piątek powie, że mam zrobić krzywą to wtedy zrobię
Ja kiedyś krzywą robiłam tzn. rok temu w lutym i wszystko było ok, nie byłam wtedy w ciąży, po prostu musiałam zrobić wiele badań w tym krzywą
Ja też tak miałam napisane i też się zastanawiałam, czy to nie jest ta krzywa, dopiero w gabinecie okazało się, że nieoj na czczo to też nie wiem czy bym wytrzymała... Jak mnie zassie z głodu i natychmiast czegoś nie zjem to strasznie mnie mdli...
-
nick nieaktualnyJa mam również zbadać glukozę na czczo, o krzywej nic mi nie wiadomo. Z tej listy co dostałam od ginekologa to łącznie chyba 9 próbek krwi mi pobiorą. Jak u Was było z tym? Nie kazano Wam przychodzić "na raty", bo to dość sporo krwi?
A jak u Was Dziewczyny z prawdopodobieństwem ciąży mnogiej? Macie jakieś szanse? U mnie w rodzinie zdarzały się bliźniaki, a i mój luby ma też braci bliźniaków, więc mieliśmy jakieś szanse. Ale pani ginekolog wnikliwie badała fasolkę i żadna inna się za nią nie schowała.
A słyszałam, że na jednym USG widać jedną fasolkę, a po czasie druga fasolka wychodzi zza pierwszej, bo się schowała i zaskoczenie -
Ja ostatnio miałam całą masę badań, te wszystkie toxo i hivy i mi pobrali tylko 1 fioleczkę krwi. Byłam zaskoczona, a Pani powiedziała, że z takiej fiolki to 18 badań można zrobić. To ile próbek pobiorą zależy od tego czy robią z pełnej krwi, z surowicy, czy musi być dodatek EDTA we fiolce itp, a nie od ilości badań. Mi maksymalnie pobierali 3 fiolki. Nie wiem jak jest u Was, ale u nas kłują tylko raz i tylko wkładają odpowiednie fiolki w ten taki początek strzykawki.
A co do ciąży mnogiej to u nas w rodzinie nie było przypadków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:07
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Ja już się kiedyś awanturowałam na ten temat i drugi raz nie zamierzam. Powiem tylko, że jak lekarz zamierza sprawdzić rokowania ciąży to tętno w 7 tygodniu jest bardzo ważnym wyznacznikiem. Ja po mojej stracie musiałam mieć takie rokowanie zrobione i tętno zostało zmierzone, bez żadnego "ale".
Rokowania dobre to:
Tętno powyżej 100 uderzeń na minutę.
Okrągły kształt pęcherzyka ciążowego.
Dziękuję za uwagę
aaniuskaa wrote:Ja mam na kartce napisane glukoza więc sama nie wiem. To może tylko na czczo? Bo w sumie nie pamiętam żeby mówiła, że mam krzywą zrobić. To pójdę chyba na czczo i tyle, najwyżej jak w piątek powie, że mam zrobić krzywą to wtedy zrobię
Ja kiedyś krzywą robiłam tzn. rok temu w lutym i wszystko było ok, nie byłam wtedy w ciąży, po prostu musiałam zrobić wiele badań w tym krzywąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:15
-
Kw14tuszek wrote:ja wczoraj robiłam badania i miałam też skierowanie na glukoze ale tylko na czczo, nie krzywą cukrową...