Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I w ogóle na myślenie. Ja zapominam co zrobiłam i co miałam zrobić. Wczoraj napisałam do koleżanki czy wraca na obiad zamiast do męża. Co śmieszniejsze, zapomniałam, że w ogóle coś takiego napisałam. Wydawało mi się, że myślałam o tym, ale że tego nie zrobiłam. Zawias totalny.
-
Noo, z tym mysleniem to kiepsko, ja w poprzedniej ciazy rozbilam caly tyl auta bo wjechalam w ciezarowke cofajac na parkingu, no nie widzialam jej ... I duzo innych rzeczy zapominalam, nie mowiac o bledach w pracy, masakra.
A teraz, no coz raz zapomnialam dac dziecku drugie sniadanie i przypomnialo mi sie po 1,5 godziny ze chyba nie jadl.
To dzieciatka nam zabieraja inteligencje bo im bedzie potrzebna
-
Odnośnie auta...
Kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństwa, żeby dolny pas nie leżał na brzuszku?
Ja w miarę sił jestem zmuszona jeździć autem do porodu - mieszkamy na "odludziu". Do najbliższego przystanku jest ponad kilometr, najbliższy sklep 1,5 km...Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Odnośnie auta...
Kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństwa, żeby dolny pas nie leżał na brzuszku?
Ja w miarę sił jestem zmuszona jeździć autem do porodu - mieszkamy na "odludziu". Do najbliższego przystanku jest ponad kilometr, najbliższy sklep 1,5 km...
Ja myślę nad tym, tym bardziej, że dojeżdżam pon 60km w jedną stronę do lekarzamalika89 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja robilam tak ze pas mialam zapiety caly czas i jak wsiadalam do auta to tylko przekladalam przez siebie a dolna czesc mialam za pupa. Nie wiem, moze i to nie najlepszy sposob, az tak sie nie znam ale zawsze to trzyma klatke zeby nie poleciec w szybe w razie stluczki i teraz tez bede tak pewnie robila.
pigułka, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Malika ja ostatnio czytałam jakąś gazetkę u gina w poczekalni właśnie o bezpiecznej jeździe w ciąży i pisali, że można po prostu układać pas pod brzuchem, czyli bardziej na tych kościach miednicy i powinno być ok. Adapter polecali jak ktoś na długie trasy jeździ.
malika89 lubi tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Ja robilam tak ze pas mialam zapiety caly czas i jak wsiadalam do auta to tylko przekladalam przez siebie a dolna czesc mialam za pupa. Nie wiem, moze i to nie najlepszy sposob, az tak sie nie znam ale zawsze to trzyma klatke zeby nie poleciec w szybe w razie stluczki i teraz tez bede tak pewnie robila.
-
Kurcze bylam na sor i lekarz osiol. Zmierzyl mi temperature z odleglosci 10 cm na czole, gdzie bylam zaraz po wejsciu z dworu i pokazalo 36.4 a ja mierze w domu i mam 38 juz.... Mowie mu ze mnie zatyka jak cholera i boli, ledwo oddycham i mowie, prawie mnie nie slychac. A on ze nic nie slyszy, nie mam goraczki to chora nie jestem. I co ja mam robic????
[/url]
-
Ja mam 154cm u waga 59,5kg waga u lekarza 23.12 i dziś tak samo
lekka nadwaga ale to ten tłuszczyk na brzuszku żeby dzidzi nie było zimno ;p
Dziś Wydalam 304zl na badania krwi + 3 badania miałam na skieriwaniu warte 35zl
I pani Pobrala mi aż 6 próbek! Czułam i SLYSZALAM jak krew leciała. Ale czułam się ok, od razy w aucie zjadłam.
Wyniki w poniedziałek pewnie będę was pytać co to znaczy i czy wszytko dobrze, nigdy nie robilam jakiś tsh czy innych takich.
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:50
malika89 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Kurcze bylam na sor i lekarz osiol. Zmierzyl mi temperature z odleglosci 10 cm na czole, gdzie bylam zaraz po wejsciu z dworu i pokazalo 36.4 a ja mierze w domu i mam 38 juz.... Mowie mu ze mnie zatyka jak cholera i boli, ledwo oddycham i mowie, prawie mnie nie slychac. A on ze nic nie slyszy, nie mam goraczki to chora nie jestem. I co ja mam robic????
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dziś 11+0
Rośniemy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08c50fb18185.jpgPaulka123, Domi793, MiMK, monirek, aniab91, kaarolaa, Musik, alicjaaaa, rosax3, Emma1985, Dominique88, Ninka0111, Pikcia, Ania_1986, Straciatellaa, Elza :), pigułka, Lulu83, Betty Boop, ninciaa172, madziara0080 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Friend wrote:Malika a to Twoja pierwsza ciąża? Bo faktycznie brzuszek już ciążowy!
U mnie to podobno rodzinne, że w trzecim miesiącu juz widać
urodzony 40+1 tc.
MiMK, dopóki Ci nie przeszkadza to możesz nosić. Wraz z rosnącym brzuszkiem, kolczyk będzie coraz bardziej odstawał i może się zahaczać o ubrania.
MiMK lubi tę wiadomość
urodzony 40+1 tc.
MiMK wrote:Dziewczyny właśnie mnie mąż zapytał kiedy powinnam wyjac kolczyk z pępka?
W sumie nie wiem.
A czy ten z języka tez powinnam?MiMK lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18