X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, bardzo mi przykro. Takie rzeczy nigdy nie powinny mieć miejsca

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze chwile wiec wtrace, moja szefowa podsunela mi mądra myśl, znaczy ma pierwszy rzut oka bo z nikim tego nie komsulyowalam.
    Ona też urodzila syna w sierpniu wiec chyba wie co mówi.

A mówi ze lepiej by było kupić wózek gondola używany żeby dzieciaka nie ugotować w lato, bo maluch zaraz 5msc będzie chciał na siedząco oglądać świat a nie leżąc w głębokiej budce. A pozatym jak będzie miał 5msc to będzie to grudzień, wiec lepiej zainwestować w lepsza spacerówke która po odpieciu grubego śpiwora po zimie przyda się jeszcze ma conajmniej pół roku.

Na razie wydaje mi się to logiczne, może doświadczone mamy się wypowiedzą?
    Z jakiej pory roku macie już dzieci? ;)

malika89 lubi tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia od przed dnia wigilii nie bylas na USG? Tak bardzo Ci wspolczuje :( bardzo... trzymaj sie jakos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:36

• monirek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, trzymaj się kochana :(

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, bardzo mi przykro. :-(

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, miałam tylko wizytę 7 stycznia w Medicover, bo kończyło mi się zwolnienie szpitalne, ale nie robili mi USG. Pani doktor oceniła w badaniu, że to 8 tydzień, co by się zgadzało, dała skierowanie na badania, wystawiła zwolnienie i następną wizytę miałam mieć 8.02.
    A że miałam skierowanie na USG z przychodni przyszpitalnej, to stwierdziłam, że skorzystam wcześniej i zobaczę co i jak.
    Poprzednia stracona ciąża też mniej więcej w tym czasie się zakończyła...
    A tak bardzo wierzyłam, że już nic złego mnie nie spotka i z Dzieciątkiem będzie dobrze:(

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia bardzo Ci wspolczuje! mam nadzieje ze kolejna ciaza bedzie pomyslnie zakonczona:)

• Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia tak mi przykro :(

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z moją ginekolog, cieszyła się z moich wyników glukozy, na czczo jestem w końcu poniżej 90 :).
    Powiedziałam jej o moich obawach i powiedziała, że nie ma problemu żebym przyjechała do niej na USG, wyśle mi sms'a kiedy bo akurat nie miała kalendarza.
    Ulżyło mi bo do kolejnej wizyty mam 3 tygodnie bo wtedy wypada mi USG prenatalne i chyba bym zawału dostała w tym czasie. Ufff :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia bardzo mi przykro :(

A ja na usg nie byłam od połowy grudnia (tj. 6 tc) i teraz troche sie boje bo myslalam ze tak czesto chodzic nie trzeba. A prenatalne mam dopiero w piatek za tydzien :(

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    A ja na usg nie byłam od połowy grudnia (tj. 6 tc) i teraz troche sie boje bo myslalam ze tak czesto chodzic nie trzeba. A prenatalne mam dopiero w piatek za tydzien :(
    ja byłam 30ego i po plamieniu, które co prawda było brązowe i trwało krótko nie byłam na wizycie- mam za tydzień. Ale wierzę, że jest ok. A prenatalne mam jak będzie 11t3d- trochę szybko, ale z głowy będzie ;)

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia bardzo mi przykro.. :( trzymaj sie dzielnie!

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Pikcia bardzo mi przykro :(

Bo standardowo wizyty są raz na miesiąc. Częściej jak są wskazania medyczne. Ja miałąam co 2, max 3tyg bo ciąża podwyższonego ryzyka. Ale teraz już będę co miesiąc, oczywiście zakładając wersję (innej opcji nie ma!!!) że na prenatalnych będzie wszystko ok.

Skoro nic się nie dzieje to myślę, że nie masz się co martwić :) A to znaczy, że nie słyszałaś serduszka jeszcze? I teraz dopiero prenatalne, tak? Ale będziesz miała radość- serduszko i może płeć już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:14

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia ogromnie mi przykro :( będę się modlić obyś niedługo wróciła na fioletowe strony.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Sylwiaśta, miałam tylko wizytę 7 stycznia w Medicover, bo kończyło mi się zwolnienie szpitalne, ale nie robili mi USG. Pani doktor oceniła w badaniu, że to 8 tydzień, co by się zgadzało, dała skierowanie na badania, wystawiła zwolnienie i następną wizytę miałam mieć 8.02.
    A że miałam skierowanie na USG z przychodni przyszpitalnej, to stwierdziłam, że skorzystam wcześniej i zobaczę co i jak.
    Poprzednia stracona ciąża też mniej więcej w tym czasie się zakończyła...
    A tak bardzo wierzyłam, że już nic złego mnie nie spotka i z Dzieciątkiem będzie dobrze:(
    tojak nie zrobiła usg to na jakiej podstawie stwierdzila 8 tc? Czemu nie zrobila USG?

• hella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Skoro nic się nie dzieje to myślę, że nie masz się co martwić :) A to znaczy, że nie słyszałaś serduszka jeszcze? I teraz dopiero prenatalne, tak? Ale będziesz miała radość- serduszko i może płeć już :)

Tak, na serduszko było za wcześnie. Też mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, zwłaszcza że moja ginekolog mnie badała i powiedziała że nie ma sensu wcześniej usg robić, więc jej zaufałam.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro się czyta takie wiadomości :( Ja sobie tłumaczyłam na początku, że jak coś będzie nie tak,to dlatego, że dzieciaczek byłby bardzo chory.
    Ja też będę miała szybko prenatalne bo jutro, ale dłużej bym umarła ze stresu przez tą przezierność... To będzie najbardziej stresujący dzień w moim życiu. Nawet wspomniany ślub mnie tak nie stresował.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikciu bardzo bardzo mi przykro. Nawet nie masz pojecia jak ja przezywam te stratu Wasze. Kochanie badz dzielna.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia tak mi przykro. Trzymaj się.

Tak się zastanawiam a nie czułaś ze cos się dzieje niepokojącego? Żadnych plamień ani nic?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7f7d7373d2a.jpg

Aż dziwnie się chwalić, ale tak długo (miesiąc od 1 wizyty)czekałam na ta wizytę. U Nas wszytko w najlepszym porządku!

Moje badania super, mam zjeść folik do końca tyle co mi zostało 60tabl i zacząć łykać Pregnaplus i skoro łapią mnie skurcze lydek mogę brać sobie aspargin czyli tak jak przed ciążą.

Żelek jak nazwał dzidzia Pan Doktor, ma się dobrze, ma 2,2cm piękne pikające 140 serduszko, długą pępowinkę i pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówił, że się rusza, chociaż ani ja ani Mąż nie widzieliśmy innego ruchu niż pikające serduszko. Nawet Pan poruszał brzuszek bo chciał żeby dzidz się rozruszał ale nie chciał się inaczej ułożyć. Na razie idziemy wg planu zostaje termin 22 sierpnia.

Następna wizyta 8 lutego to prenatalne 3D a już 25 tego znowu do doktorka, fajnie ze nie będę czekać znowu cały miesiąc.

Bardzo się cieszę :)
    Muszę jakoś ustawić suwaczek ale na razie znalazłam taki który wg OM ustala mi 21 sierpnia a mi się 22 podoba bo to akurat dziadka 50 urodziny będą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:43

kaarolaa, SyHa85, monirek, Sanka, Betty Boop lubią tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ