Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie na 1 wizycie lekarz 2 razy Malucha mierzył bo się poprawił i nagle "zyskał" na długości a na wieku wg usg 2 dni. Pewnie, też zależy od tego z jakich statystyk korzysta dany sprzęt usg, tzn co zostało mu wgrane, bo jak same zauważyłyście nawet na różnych stronach internetowych podane są różne rozmiary dla danego wieku
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Przykro mi bardzo dziewczyny, mam nadzieje ze szybko wrocicie tutaj pochwalic sie 2 kreseczkami.
Ehh i ja zaczelam sie jeszcze mocniej stresowac, ze spotka mnie to samo.
Co do chrypki to moze siemie lniane? jesli jestes w stanie to przelknac, podobno dobrze nawilza i smaruje gardlo.
-
aniab91 wrote:Przykro mi bardzo dziewczyny, mam nadzieje ze szybko wrocicie tutaj pochwalic sie 2 kreseczkami.
Ehh i ja zaczelam sie jeszcze mocniej stresowac, ze spotka mnie to samo.
Co do chrypki to moze siemie lniane? jesli jestes w stanie to przelknac, podobno dobrze nawilza i smaruje gardlo.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Pozwolę sobie rozładowac troszkę tą smutną atmosferę choć i tekst pasuje do różnych nastrojów.
Zaczytane dzisiaj.
Jaki jest najlepszy przyjaciel kobiety?
Kot. Dlaczego?
Bo nie zapyta się: dlaczego żresz po nocy?
Tylko będzie żarł razem z Tobąkaarolaa, SyHa85, Ania_1986, Betty Boop, Lulu83, Paulka123, makota lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
monika454 wrote:Pozwolę sobie rozładowac troszkę tą smutną atmosferę choć i tekst pasuje do różnych nastrojów.
Zaczytane dzisiaj.
Jaki jest najlepszy przyjaciel kobiety?
Kot. Dlaczego?
Bo nie zapyta się: dlaczego żresz po nocy?
Tylko będzie żarł razem z Tobą
Luteina 100mg x 2
-
SyHa85 wrote:Aj dzieki dziewczyny. Kurcze wszystko wuprobowane. I miod, cebula i siemie. Chyba zostaje mi wierzyc ze w koncu minie...albo laryngolog.
a czosnek?? trzeba wycisnąć ząbek lub 2na łyżeczkę dodać kropelkę miodu i połkąć i tak 4 razy dziennie. Może potem niezaładnie człowiek pachnie, ale działa -
Agsha wrote:A masz jakieś przesłanki? Kiedy miałaś USG :-*?
-
Agsha wrote:Ja się zastamawiam jak z tym liczeniem terminu porodu jest.
Ty masz termin 22 sierpnia. Ja 28 sierpnia
Twój dzidź ma 2.2cm, mój dokładnie tyle samo...
Twój dzidź wg suwaczka ma 9 tydzień i 4 dni mój 9 tygodni i 0 dni. Żadna z tych liczb się nie zgadzaJa już nie wiem jak oni na tym USG to wyliczają w takim razie
Ale gratuluję serdecznie wizyty :-**** Piękny dzidźMój za to tak się ruszał że zdjęcia wszystkie są rozmazane. Kręcił się jak mały głupolek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:55
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
kaarolaa wrote:To ja tydzien temu bylam w 9+1 i dzidziol mial dokładnie 2,87 cm i wg usg odpowiadalo rowno 9+1 czyli ciaza mlodsza a dziec wiekszy i termin caly czas mam na 16 sierpnia.
To dziwne... a u mnie 2.2 cm i 9i0 wg usg... Bądź tu mądryOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
kaarolaa wrote:To ja tydzien temu bylam w 9+1 i dzidziol mial dokładnie 2,87 cm i wg usg odpowiadalo rowno 9+1 czyli ciaza mlodsza a dziec wiekszy i termin caly czas mam na 16 sierpnia.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
U mnie termin porodu sie idealnie zgadza z owulacją i przytulaniem, bo miałam podany pregnyl i monitoring cyklu. Po prostu nasze dzidziolki są różne i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:56
-
nick nieaktualny
-
Rudi88 wrote:U mnie termin porodu sie idealnie zgadza z owulacją i przytulaniem, bo miałam podany pregnyl i cyklu. Po prostu nasze dzidziolki są różne i tyle
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
MiMK wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7f7d7373d2a.jpg
Aż dziwnie się chwalić, ale tak długo (miesiąc od 1 wizyty)czekałam na ta wizytę. U Nas wszytko w najlepszym porządku!
Moje badania super, mam zjeść folik do końca tyle co mi zostało 60tabl i zacząć łykać Pregnaplus i skoro łapią mnie skurcze lydek mogę brać sobie aspargin czyli tak jak przed ciążą.
Żelek jak nazwał dzidzia Pan Doktor, ma się dobrze, ma 2,2cm piękne pikające 140 serduszko, długą pępowinkę i pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówił, że się rusza, chociaż ani ja ani Mąż nie widzieliśmy innego ruchu niż pikające serduszko. Nawet Pan poruszał brzuszek bo chciał żeby dzidz się rozruszał ale nie chciał się inaczej ułożyć. Na razie idziemy wg planu zostaje termin 22 sierpnia.
Następna wizyta 8 lutego to prenatalne 3D a już 25 tego znowu do doktorka, fajnie ze nie będę czekać znowu cały miesiąc.
Bardzo się cieszę
Muszę jakoś ustawić suwaczek ale na razie znalazłam taki który wg OM ustala mi 21 sierpnia a mi się 22 podoba bo to akurat dziadka 50 urodziny będą
A co to jest ta kuleczka po prawej stronie? Mówił Ci lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:58
-
nick nieaktualny
-
Pikciu, Aniu ogromnie mi przykro
Sama przeżyłam stratę i pamiętam, że lekarz powiedział mi wtedy, że dziecko po prostu stwierdziło, że przyjdzie na świat w innym terminie. Może banalne, ale mi wtedy bardzo pomogła ta myśl. A pół roku później zaszłam w ciążę i właśnie leży koło mnie sierpniowa Justysia, a w brzuszku rośnie kolejny sierpniowy Cud
A propos wózka i gondoli. Moja Żabka urodziła się w połowie sierpnia i gondola służyła nam do lutego. Owszem, w 6 miesiącu usiadła, ale gondola wciąż się sprawdzała i było w niej cieplej. Przy wyborze pamętaj, by była duża, bo zimą ubierasz dziecko grubo, opatulasz i musi się jakoś zmieścić
Co do porodów. Ja nie miałam opłaconej położnej ani swojego lekarza. Urodziłam w 1.5h. Niestety nie ma reguły, choć oczywiście liczę, że tym razem też będzie szybko i sprawnie
Moja Fasolinka w poniedziałek miała 15,3mm i pięknie biło jej serduszkoJest 4 dni młodsza. Prenatalne mam chyba najpóźniej z Was wszystkich - 16 lutego, ale i termin porodu 30 sierpnia (belly) 2 września (moja ginka)