X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Aniu wybacz miał być cytat a nie lubię, ja mam do wyrwania 8, ale zrobię to po ciąży, bo przyjmuje clexane i acard a one mocno rozrzedzają krew, więc ciężko by było wyrwać zęba bez krwotoku, na razie nie boli i oby tak zostało.

W porządku :)

Ja właśnie się zastanawiam jak to z tym wyrywaniem jest. Moja gin mówiła żeby nie dopuścić do stanu zapalnego i ze znieczulenie miejscowe nie ma wpływu na ciążę. Ja się jednak obawiam ze jak wyrwę i będzie bolało to tylko apap.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Karola a przepraszam, ze tak pytam ale nie mozesz przejsc juz na zwykle mleko ze wzgledu na zdrowko Marcelego? czy po prostu takie masz przekonania, ze do ukonczenia 2 lat tylko mm?
    Ja sie tez boje ze teraz mi sie zeby posypia bo to druga ciaza w tak krotkim czasie i przez 6 miesiecy karmilam piersia.
    Niestety u malego chyba wyszla skaza bialkowa . Jeszcze musze isc z nim do dermatologa i jak potwierdzi ze plamy na ciele to skaza to do 3 roku zycia nie będzie mogl pic mleka krowiego i produktow mlekopochodnych

• Musik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:52

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Oj no to sporo wydatków się szykuje. A na NFZ?
    Na fundusz do endo najszybciej na listopad a do gina tego mojego sie nie da bo on tylko prywatnie przyjmuje...a ja innemu nie zaufam. A jak pezyjmowal na fundusz to srednio 3 miesiace sie czekalo na wizyte tyle pacjentek ma.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Na fundusz do endo najszybciej na listopad a do gina tego mojego sie nie da bo on tylko prywatnie przyjmuje...a ja innemu nie zaufam. A jak pezyjmowal na fundusz to srednio 3 miesiace sie czekalo na wizyte tyle pacjentek ma.

Kurczę miałam zacytować

Ale mi chodziło o dentystę

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musik wrote:
    Ja wizytuje w czwartek o 17 już się doczekać nie mogę. :)

A co do spodni ciazowych też już mam z h&m ależ mi w nich wygodnie.

A Ty o której wizytujesz?

Ja o 18tej dopiero. Specjalnie tak pozno bo maz chce isc ze mna :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny... Wybaczcie, że to powiem ale ZAZDROSZCZE WAM TYCH WIZYT!!! zobaczycie swoje Maluszki... po ostatnim "razie" mogłabym chodzić na usg codziennie... piekny, cudny widok...

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Kurczę miałam zacytować

Ale mi chodziło o dentystę
    Aaa. A jesli chodzi o dentyste to ja jestem przyzwyczajona do tego jednego. Drogi nie jest bo za zrobienie zeba bierze 100 , gdzie wcześniej chodzilam do jednej dentystki i 350 chciala. A tak mi zatrula zeba ze musialam szukać innego bo ból byl nie do zniesienia i zostal ten tanszy...

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A kto ze mna w czwartek? :-)

Dziewczyny jakie super spodnie ciążowe h&m czarne weekendowe dzis w lumpeksie kupilam za 5zl :-)

A co do zapominania. Zrobilam liste na zakupy i jej do marketu zabrac :-P

Ja kochana idę w czwartek na USG ale zwykłe, prenatalne dopiero 11.02 :))

Dobrze, że moja siostra jest dentystką, jak coś się dzieje to hop na fotel.
    Z tym, że ja prawie nie muszę chodzić bo u mnie nic się nie dzieje akurat, tak to chyba jest właśnie :D. Ósemka mi wychodzi, bardzo wolno. Boli co jakieś 2-3 tygodnie ale nawet się nie przebiła jeszcze bo nic nie widać :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:03

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz wszystkie 8 przebily. Ale ostatnia wychodzila 5 lat i zawsze cos sie dzialo. Raz mialam goraczke i zapalenie gardła przez tego zeba i raz zrobil mi sie ropien. A tak to na wiosne i jesien puchnie dziaslo i boli...mam nadzieję ze jak juz sie przebil to w końcu te akcje sie skoncza. A za jakis czas i tak musze wyrwac wszystkie 8 bo chce zalozyc aparat.

• palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam do was pytanko miala moze ktoras z was plamienie brazowe ale bardzo skąpe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:26

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    hej dziewczyny mam do was pytanko miala moze ktoras z was plamienie brazowe ale bardzo skąpe?

Ja raz miałam trochę takiego brązowego śluzu, bardzo jasnego i w naprawdę niewielkiej ilości. Tylko raz to się zdarzyło i od tamtej pory nic.

palma lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów gardło :( i nie za specjalnie się czuje, wczoraj było dobrze a dziś znów :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma ja miałam. Trwało to ok 3 tygodnie. Plamienia były spowodowane krwiakiem w macicy. Miałam nakaz leżenia plackiem i przyjmowania luteiny.

palma lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja raz miałam trochę takiego brązowego śluzu, bardzo jasnego i w naprawdę niewielkiej ilości. Tylko raz to się zdarzyło i od tamtej pory nic.
    aha rozumiem bo ja dzis takie mialam ale bardzo malutko a wizyta dopiero we wtorek, nic mnie nie boli wiec nie panikuje

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mi sie juz wszystkie 8 przebily. Ale ostatnia wychodzila 5 lat i zawsze cos sie dzialo. Raz mialam goraczke i zapalenie gardła przez tego zeba i raz zrobil mi sie ropien. A tak to na wiosne i jesien puchnie dziaslo i boli...mam nadzieję ze jak juz sie przebil to w końcu te akcje sie skoncza. A za jakis czas i tak musze wyrwac wszystkie 8 bo chce zalozyc aparat.

No właśnie ona mi już kilka lat wyłazi i wyjść nie może i za każdym razem boli mnie gardło po tej stronie gdzie ta 8 jest ;-/
    Prawda jest taka, że u jednych wychodzą 8,a u niektórych nigdy i wolałabym być w tej drugiej grupie ale niestety się nie udało...

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    palma ja miałam. Trwało to ok 3 tygodnie. Plamienia były spowodowane krwiakiem w macicy. Miałam nakaz leżenia plackiem i przyjmowania luteiny.
    ja wlasnie tez leze dzis i jutro ale niestety w pon i wtorek musze isc na uczelnie bo mam egzaminy

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    ja wlasnie tez leze dzis i jutro ale niestety w pon i wtorek musze isc na uczelnie bo mam egzaminy
    Jeśli masz możliwość do udaj się jak najszybciej do lekarza. Może to być zupełnie nic groźnego i mam nadzieję, że tak jest, ale lepiej, żeby nie było za późno. Oszczędzaj się. Jak zaobserwujesz krew to natychmiast na IP.

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    aha rozumiem bo ja dzis takie mialam ale bardzo malutko a wizyta dopiero we wtorek, nic mnie nie boli wiec nie panikuje

Jakby się coś nasiliło lub też pojawił się ból to jedź na wszelki wypadek na IP żebyś się nie denerwowała:)
    A tak to zalecam dziś i jutro leżenie plackiem :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A mnie znów gardło :( i nie za specjalnie się czuje, wczoraj było dobrze a dziś znów :(

Martynka ja ciagle z chrypa chodze i czuje ze ciagle nie jestem w 100% formy. Miesiac juz! A skonczylam 10 dni antybiotyku w srode. Dzis znowu troche zmarzlam :-/ ale wlasnie wskoczylam pod koldre z sokiem malinowym z cytryna, a jestem po sphagetii z duuuuuużą ilościa czosnku :-) nie moge sie doczekac konca zimy!!!!! Zdrowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:38

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: