X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle chrypne :-/ aj...kurcze dziewczyny chyba jakas infekcja intymna mi aie przyplątala... A biore cały czas probiotyki, teraz akurat iladian. Antybiothk skonczylam w srode i myslalam ze udalo mi sie "ocalic" dół...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja ciągle chrypne :-/ aj...kurcze dziewczyny chyba jakas infekcja intymna mi aie przyplątala... A biore cały czas probiotyki, teraz akurat iladian. Antybiothk skonczylam w srode i myslalam ze udalo mi sie "ocalic" dół...
    Mi po iladianie było zawsze gorzej... Moja mama też tak miała.
    Ja polecam Trivagin na infekcje :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Ja walcze też z infekcją. Pewnego dnia zauważyłam różowe upławy i oczywiście nasiałam paniki i fermentu, ale lekarz mnie uspokoił. Dostałam Macmiror, dziś ostatnia dawka :)
    Niestety w ciązy infekcje to dośc częsta sprawa.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jutro wizytuje beda tez wyniki badan i zobacze moja fasolke
    Ja nie mam wogole apetytu jem na sile a w buzi rosnie zamykam oczy i jakos daje rade wiem ze dzidzia bierze z zapasow ale tez nie chce w ciazy chodzic glodna bo mam wyzuty sumienia ja poki co nie przytylam i dobrze bo startowalam z nadwaga a teraz sie boje zeby nie powtorzyly sie stany przedzucawkowe w pierwszej ciazy startowalam z49kg a teraz szkoda gadac deprecha normalnie ale aby dzidzia byla zdrowa a po porodzie Chodakowska w ruch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 21:26

Magdzia88 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslicie juz o porodzie?Ja jestem ciekawa jak to jest urodzic naturalnie bo mialam cesarke...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zorientowałam się w tych szpitalach co brałam pod uwage i okazuje się ze żaden z nich nie ma stopnia referencyjnosci. Za to doczytałam ze w jednym z nich jest szkola rodzenia. Zadzwonię na dniach i wypytam co i jak. A i się dowiedziałam że ten szpital co bralam pod uwagę jako pierwszy to jednak nie pracuje w nim moja ginekolog za to pracuje ta do której wcześniej chodziłam.
    Teraz wzięłam pod uwagę jeszcze jeden szpital ma 1 stopień ale współpracuje z dwoma szpitalami z 3 stopniem. Dodatkowy atut jest taki ze w tym szpitalu zawsze ktoś mnie odwiedzi bo tu mieszka sporo mojej rodziny :) ale minus ze najdalej od domu. No zobaczymy mam jeszcze czas na decyzję.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital to niestety tylko I stopień. Ale to już wiedziałam przy I ciąży. Jak leżałam na patologii od 35 tc to położne cały czas "ostrzegały" żebym nie rodziła jeszcze, bo będą mnie musieli odsyłać do wojewódzkiego (a on ma III stopień). Aż tak daleko nie mam więc się nie martwię, a jeździć mi się nie chce więc zostaje przy cudnym szpitalu w moim mieście :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze tym razem u mnie wszystko potoczy sie jak trzeba i ciaza zakonczy sie kolo 38 tyg... bo nie powiem bardzo fajna opieka jest w szpitalu w Olsztynie ale to troche daleko i maz do mnie i do malego przyjezdzal raz na tydzien czasem raz na dwa tygodnie...

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szpital czyli w Ustce mam 20km ma II stopien niestety nie ma gorszego szpitala znaczy personelu chodz teraz zmienil sie ordynator szpital ma zostac przeniesiony do Słupska mam nadzieje ze personel wymienia oczywiscie nie caly ale tyle co tam dzieci skrzywdzono i kobiet rodzacych szkoda gadac chciałabym rodzić w Miastku ale to odemnie 50km i nie wiem czy zdaże☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do najbliższego szpitala z 3 stopniem mam 35 km drugi 45 km. Ale z drugiej strony to chyba nie ma się co tym martwić bo moja ciąża przebiega prawidłowo.

Teraz sama sobie wbiłam ćwieka bo juz nie wiem gdzie bym chciała rodzic.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Moj szpital czyli w Ustce mam 20km ma II stopien niestety nie ma gorszego szpitala znaczy personelu chodz teraz zmienil sie ordynator szpital ma zostac przeniesiony do Słupska mam nadzieje ze personel wymienia oczywiscie nie caly ale tyle co tam dzieci skrzywdzono i kobiet rodzacych szkoda gadac chciałabym rodzić w Miastku ale to odemnie 50km i nie wiem czy zdaże☺

Dlatego ja się zastanawiam nad tym szpitalem z 1 stopniem. Tam rodziło wiele kobiet z mojej rodziny i wiem że maja bardzo dobrą opiekę. Z resztą pracuje tam moja kuzynka wiec pilnowała by tam wszystkich żeby mi się krzywda nie działa. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dlatego ja się zastanawiam nad tym szpitalem z 1 stopniem. Tam rodziło wiele kobiet z mojej rodziny i wiem że maja bardzo dobrą opiekę. Z resztą pracuje tam moja kuzynka wiec pilnowała by tam wszystkich żeby mi się krzywda nie działa. :)

Jezeli masz znajomosc ktora mozesz "wykorzystac" nie zastanawiaj sie porod powinien byc pieknym przezyciem mimo tego co nie uniknione
    Ja jezeli chodzi o opieke medyczna to noe moge nazekac lezalam w szpitalu 2tyg bo mialam cisnie ie 210/110 wywolano mi porod mialam rodzinny ale po porodzie masakra a jestem osoba mila ktora stara nie fatygowac nie potrzabnie ludzi do tego moja mala pieknie ssala teraz jestem juz starsza madrzejsza i nie pozwole zeby ktos mi okazywal brak szacunku☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja walcze też z infekcją. Pewnego dnia zauważyłam różowe upławy i oczywiście nasiałam paniki i fermentu, ale lekarz mnie uspokoił. Dostałam Macmiror, dziś ostatnia dawka :)
    Niestety w ciązy infekcje to dośc częsta sprawa.

Mnie infekcje nawiedzają non stop :/ Już zdążyłam wziąć dwa antybiotyki od początku ciąży :/ Od jakiegoś czasu cały czas zażywam trivagin, ale mam mega skłonności niestety. Najgorsze jest to, że nie jestem w stanie odróżnić infekcji od normalnego śluzu - nie mam żadnych innych objawów. Zawsze dowiaduję się tego u ginekologa :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka dlatego właśnie ten szpital jest teraz dla mnie numerem jeden. Zobaczymy czy się uda mi tam rodzić :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj kolezanka utwierdzila w przekonaniu, ze wybralam dobry szpital, wiec chociaz jedna decyzje mam z glowy.
    Co do iladianu to badziew niestety. Dobry jest lactovaginal dopochwowy, trivagin tez jest spoko.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze czeka wizyta u dentysty niestety bo sie bardzo boje i wiem ze bedzie to duzy stres dla mnie i dla dziecka dlatego tez chce isc w marcu.Bylam w 3ciazach(bedzie drugie dzieciatko) i w kazdej ukruszyl mi sie zab i wiem napewno ze mam 3 do robienia bo wiem ze przy porodzie jezeli wejdzie zapalenie np od zeba jest to grozne wiecie co ja porodu sie tak nie boje☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do infekcji... Ja odczuwam swędzenie. Zrobiłam ten test paskowy na ph i wychodzi że to grzybek :( Już stosuję Clotrimazol i teraz nie wiem co jeszcze... Mi polecano ActiCand, słyszałyście o takim?
    Jutro będę dzwonić do ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 23:54

preg.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja też porodu się mniej boje (przynajmniej na dzień dzisiejszy) niż dentysty a juz zwłaszcza wyrywania.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest I stopien, do szpitala z II mam 30km, a z III kolo 70km wiec nawet jesli cos mialoby sie dziac wczesniej to w moim przypadku najlepiej jechac do najblizszego i w razie czego wysylaja karetke gdzie trzeba. Ale ciaze donosze i dzidzia bedzie zdrowa wiec nawet nie biore pod uwage tego scenariusza :-)
    Dzisiaj wizyta o 14.15 (15), juz chce byc po i cieszyc sie zywym, zdrowiutkim zelusiem.
    A co do porodu, na razie do mnie nie dociera ale wole zeby mi wyrwali 5 zebow niz rodzic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 05:15

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ