X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :miłego poniedziałku i udanych wizyt :)

opóźniona, malika89 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....

Agsha powiedz więcej, wiem na czym polega , ale czy finansujesz sama czy w ramach jakiegoś programu? Ja w sobotę miałam genetykę i test podwójny , ale....niepewność będzie do porodu.

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Was dzisiaj witamy w dobrym humorze, bo zaczynamy II trymestr :)))

Agsha masz jakies wskazanie do nifty? Pappa plus dobre usg 3d daje niemal 100% pewnosci :) ale wazne: lekarz ktory przeprowadza usg genetyczne musi miec certyfikat FMF... czyli specjalizowac sie w tym co robi.

Malika pewnie bylo gorzej po iladianie bo to syf. Sam kwas hialuronowy, ktory co najwyzej nawilzy... ja z kolei polecam lactovaginal- najlepszy wg mnie z wyprobowanych :) i z tego co wiem ma status leku, nie suplementu :)

Co do stopnia ref. szpitali wiem, ze przynajmniej II stopien powinien byc... bo ciaza moze byc prawidlowa, ale nie wiemy, czy nie bedzie powiklan PO porodzie... :| wiec ja wychodze z zalozenia ze wole isc do bardziej specjalistycznego, nawet kosztem gorszego traktowania, niz lepszego, ktory nie ma sprzetu i w razie czego dopiero wsadza dziecko do karetki i zawozi gdzies indziej... a jak wiadomo, czasem pomoc potrzebna jest na cito...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:38

monirek, JRY1984, Dominique88 lubią tę wiadomość

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....

Agsha,a jakie wyszło prawdopodobieństwo?

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ale na tym forum mozna sie wielu rzeczy dowiedziec. Nie mialam pojecia co to jest referencyjnosc. Sprawdzilam, moj szpital ma III wiec sie cieszę.

Mnie moj gin wspomnial o NIFTY, ze jest mozliwosc zrobienia ale koszt około 2400- nie na moja kieszen. Juz USG i PAPPA bedzie mnie kosztowalo 410 zł.

A ja dzis 10tydz zaczynam. Ostatnim razem dotrwalam wlasnie do tego momentu no ale juz wczesniej wiedzialam, ze zarodek sie nie rozwijał a teraz jest wszystko dobrze wiec jestem optymistycznie nastawiona :)

Udanych wizyt :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z rana, odebrałam mój wynik TSH, i złapałam się za głowę, mam aż 9,810! :(

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 12 tygodniu :)
    Czekam z niecierpliwością do piątku, żeby podejrzeć, co tam u dzidziusia słychać :)
    Udanego dnia!

Dominique88 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brała ktoras z Was Gynazol? Bo mi gin dala recepte jakby sie cos dzialo podczas antybiotyku. Ale to jest na grzyby i drozdze. Nie wiem czy brac czy czekac naczwartkowa wizyte...

malika89 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Witam się z Wami z rana, odebrałam mój wynik TSH, i złapałam się za głowę, mam aż 9,810! :(

A chorowalas wczesniej? Masz jakies leki? To trzebaby na moje szybciutko z endokrynologiem skonsultowac.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    No to kochana bez paniki ale jak najszybsza konsultacja z lekarzem, jak nie masz mozliwosci do endo i gin to nawet internista na poczatek moze jakas mala dawke leku przepisac to juz zawsze cos, bedzie wszystko w porzadku.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!! :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A brała ktoras z Was Gynazol? Bo mi gin dala recepte jakby sie cos dzialo podczas antybiotyku. Ale to jest na grzyby i drozdze. Nie wiem czy brac czy czekac naczwartkowa wizyte...

Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końca :/ więc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!! :-)
    Hej, ja Ci moge pozyczyc moich dwoch bo jeszcze stoja i nie wiem co im dac za zajecie ;)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole witam sie przy poniedzialku, kto sie jeszcze ze mna stresuje dzisiejszym popoludniem? :)

opóźniona lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny życzę udanego nowego tygodnia i samych dobrych wiadomości. Ja za pół godziny wychodzę na wizytę tak się boję że nie potrafię się cieszyć. W dodatku od wczoraj bardzo boli mnie gardło :/ ech zapytam dzisiaj lekarza co z tym fantem zrobić. Dam znać jak będę po,modlę się aby to były dobre wiadomości.

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja się witam w 12 tygodniu :)
    Czekam z niecierpliwością do piątku, żeby podejrzeć, co tam u dzidziusia słychać :)
    Udanego dnia!

Ja też czekam na piątek :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Hej, ja Ci moge pozyczyc moich dwoch bo jeszcze stoja i nie wiem co im dac za zajecie ;)
    Niech plac odsnieza :-) moi jak nie maja pracy to bardzo sie rozleniwiaja :-) pozniej nie mozna ich doprowadzic do ladu. Jak z dziecmi po wizycie u dziadkow :-):-):-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końca :/ więc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.

A w ktorym tygodniu bralas? Testy ph umnie tez zawsze pozytyw...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujace!

opóźniona, Ninka0111 lubią tę wiadomość

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ