Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsha wrote:A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....
Agsha powiedz więcej, wiem na czym polega , ale czy finansujesz sama czy w ramach jakiegoś programu? Ja w sobotę miałam genetykę i test podwójny , ale....niepewność będzie do porodu.Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
nick nieaktualnyMy Was dzisiaj witamy w dobrym humorze, bo zaczynamy II trymestr
))
Agsha masz jakies wskazanie do nifty? Pappa plus dobre usg 3d daje niemal 100% pewnosciale wazne: lekarz ktory przeprowadza usg genetyczne musi miec certyfikat FMF... czyli specjalizowac sie w tym co robi.
Malika pewnie bylo gorzej po iladianie bo to syf. Sam kwas hialuronowy, ktory co najwyzej nawilzy... ja z kolei polecam lactovaginal- najlepszy wg mnie z wyprobowanychi z tego co wiem ma status leku, nie suplementu
Co do stopnia ref. szpitali wiem, ze przynajmniej II stopien powinien byc... bo ciaza moze byc prawidlowa, ale nie wiemy, czy nie bedzie powiklan PO porodzie...wiec ja wychodze z zalozenia ze wole isc do bardziej specjalistycznego, nawet kosztem gorszego traktowania, niz lepszego, ktory nie ma sprzetu i w razie czego dopiero wsadza dziecko do karetki i zawozi gdzies indziej... a jak wiadomo, czasem pomoc potrzebna jest na cito...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:38
monirek, JRY1984, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Agsha wrote:A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....
Agsha,a jakie wyszło prawdopodobieństwo?
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
Witajcie
Ale na tym forum mozna sie wielu rzeczy dowiedziec. Nie mialam pojecia co to jest referencyjnosc. Sprawdzilam, moj szpital ma III wiec sie cieszę.
Mnie moj gin wspomnial o NIFTY, ze jest mozliwosc zrobienia ale koszt około 2400- nie na moja kieszen. Juz USG i PAPPA bedzie mnie kosztowalo 410 zł.
A ja dzis 10tydz zaczynam. Ostatnim razem dotrwalam wlasnie do tego momentu no ale juz wczesniej wiedzialam, ze zarodek sie nie rozwijał a teraz jest wszystko dobrze wiec jestem optymistycznie nastawiona
Udanych wizytMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Mikołajkowa66 wrote:Witam się z Wami z rana, odebrałam mój wynik TSH, i złapałam się za głowę, mam aż 9,810!
-
Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!!Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
SyHa85 wrote:A brała ktoras z Was Gynazol? Bo mi gin dala recepte jakby sie cos dzialo podczas antybiotyku. Ale to jest na grzyby i drozdze. Nie wiem czy brac czy czekac naczwartkowa wizyte...
Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końcawięc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.
-
Paulka123 wrote:Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!!
-
Witajcie dziewczyny życzę udanego nowego tygodnia i samych dobrych wiadomości. Ja za pół godziny wychodzę na wizytę tak się boję że nie potrafię się cieszyć. W dodatku od wczoraj bardzo boli mnie gardło
ech zapytam dzisiaj lekarza co z tym fantem zrobić. Dam znać jak będę po,modlę się aby to były dobre wiadomości.
-
Dere wrote:Hej, ja Ci moge pozyczyc moich dwoch bo jeszcze stoja i nie wiem co im dac za zajecie
moi jak nie maja pracy to bardzo sie rozleniwiaja
pozniej nie mozna ich doprowadzic do ladu. Jak z dziecmi po wizycie u dziadkow
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Rybaaaa wrote:Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końca
więc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.
A w ktorym tygodniu bralas? Testy ph umnie tez zawsze pozytyw...[/url]