X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :miłego poniedziałku i udanych wizyt :)

opóźniona, malika89 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....

Agsha powiedz więcej, wiem na czym polega , ale czy finansujesz sama czy w ramach jakiegoś programu? Ja w sobotę miałam genetykę i test podwójny , ale....niepewność będzie do porodu.

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Was dzisiaj witamy w dobrym humorze, bo zaczynamy II trymestr :)))

Agsha masz jakies wskazanie do nifty? Pappa plus dobre usg 3d daje niemal 100% pewnosci :) ale wazne: lekarz ktory przeprowadza usg genetyczne musi miec certyfikat FMF... czyli specjalizowac sie w tym co robi.

Malika pewnie bylo gorzej po iladianie bo to syf. Sam kwas hialuronowy, ktory co najwyzej nawilzy... ja z kolei polecam lactovaginal- najlepszy wg mnie z wyprobowanych :) i z tego co wiem ma status leku, nie suplementu :)

Co do stopnia ref. szpitali wiem, ze przynajmniej II stopien powinien byc... bo ciaza moze byc prawidlowa, ale nie wiemy, czy nie bedzie powiklan PO porodzie... :| wiec ja wychodze z zalozenia ze wole isc do bardziej specjalistycznego, nawet kosztem gorszego traktowania, niz lepszego, ktory nie ma sprzetu i w razie czego dopiero wsadza dziecko do karetki i zawozi gdzies indziej... a jak wiadomo, czasem pomoc potrzebna jest na cito...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:38

monirek, JRY1984, Dominique88 lubią tę wiadomość

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A ja zdecydowałam się robić test NIFTY. Mam skierowanie na PAPPA... to co ja będę gdybać i się stresować. Już wolę kawa na ławę....

Agsha,a jakie wyszło prawdopodobieństwo?

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ale na tym forum mozna sie wielu rzeczy dowiedziec. Nie mialam pojecia co to jest referencyjnosc. Sprawdzilam, moj szpital ma III wiec sie cieszę.

Mnie moj gin wspomnial o NIFTY, ze jest mozliwosc zrobienia ale koszt około 2400- nie na moja kieszen. Juz USG i PAPPA bedzie mnie kosztowalo 410 zł.

A ja dzis 10tydz zaczynam. Ostatnim razem dotrwalam wlasnie do tego momentu no ale juz wczesniej wiedzialam, ze zarodek sie nie rozwijał a teraz jest wszystko dobrze wiec jestem optymistycznie nastawiona :)

Udanych wizyt :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z rana, odebrałam mój wynik TSH, i złapałam się za głowę, mam aż 9,810! :(

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 12 tygodniu :)
    Czekam z niecierpliwością do piątku, żeby podejrzeć, co tam u dzidziusia słychać :)
    Udanego dnia!

Dominique88 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brała ktoras z Was Gynazol? Bo mi gin dala recepte jakby sie cos dzialo podczas antybiotyku. Ale to jest na grzyby i drozdze. Nie wiem czy brac czy czekac naczwartkowa wizyte...

malika89 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Witam się z Wami z rana, odebrałam mój wynik TSH, i złapałam się za głowę, mam aż 9,810! :(

A chorowalas wczesniej? Masz jakies leki? To trzebaby na moje szybciutko z endokrynologiem skonsultowac.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    No to kochana bez paniki ale jak najszybsza konsultacja z lekarzem, jak nie masz mozliwosci do endo i gin to nawet internista na poczatek moze jakas mala dawke leku przepisac to juz zawsze cos, bedzie wszystko w porzadku.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!! :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A brała ktoras z Was Gynazol? Bo mi gin dala recepte jakby sie cos dzialo podczas antybiotyku. Ale to jest na grzyby i drozdze. Nie wiem czy brac czy czekac naczwartkowa wizyte...

Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końca :/ więc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Witam wszystkich w najbardziej nielubianym dniu tygodnia. Ja mam dzisiaj pierwsza zmiane w pracy i standardowo dzien zaczelam zwrotami. Do tego dwoch kierowcow sie rozchorowalo i nie przyszli do pracy:-( nie mam jak ich zastapic wiec reszta kierowcow w nagrode ze przyszli do pracy, beda musieli robic za tych nieobecnych. Bede sie za to smazyc w piekle....ten tydzien zapowiada sie u mnie bardzo milo, poniewaz w srode wizytuje a od czwartu popoludniu zaczynam urlop do 7 lutego!!! :-)
    Hej, ja Ci moge pozyczyc moich dwoch bo jeszcze stoja i nie wiem co im dac za zajecie ;)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole witam sie przy poniedzialku, kto sie jeszcze ze mna stresuje dzisiejszym popoludniem? :)

opóźniona lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny życzę udanego nowego tygodnia i samych dobrych wiadomości. Ja za pół godziny wychodzę na wizytę tak się boję że nie potrafię się cieszyć. W dodatku od wczoraj bardzo boli mnie gardło :/ ech zapytam dzisiaj lekarza co z tym fantem zrobić. Dam znać jak będę po,modlę się aby to były dobre wiadomości.

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja się witam w 12 tygodniu :)
    Czekam z niecierpliwością do piątku, żeby podejrzeć, co tam u dzidziusia słychać :)
    Udanego dnia!

Ja też czekam na piątek :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Hej, ja Ci moge pozyczyc moich dwoch bo jeszcze stoja i nie wiem co im dac za zajecie ;)
    Niech plac odsnieza :-) moi jak nie maja pracy to bardzo sie rozleniwiaja :-) pozniej nie mozna ich doprowadzic do ladu. Jak z dziecmi po wizycie u dziadkow :-):-):-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja brałam, ale u mnie żadnego skutku leczniczego nie było. Raczej dobrze zaaplikowałam a mimo to następnego dnia większość wyciekła (a on niby ma działać kilka dni). Nie powiem czy polecam czy nie, bo ja na infekcje wybrałam pół apteki i nic nie pomogło wyleczyć się do końca :/ więc się "leczę" probiotykami - provag i lactovaginal. Co do testów ph - u mnie zawsze był wynik ok, a mimo to powodem infekcji były też bakterie.

A w ktorym tygodniu bralas? Testy ph umnie tez zawsze pozytyw...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujace!

opóźniona, Ninka0111 lubią tę wiadomość

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ