X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę cały czas eutyrox, ostatnio endo zmieniła mi dawke na 25 z 50, jutro mam wizytę u gina, zobaczymy co powie.

Dagmara lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko dziś postanowiło zrobić mi na złość i zrobiło kupę, kiedy znikąd raunku... Efekt? Nie wytarta pupa, pobrudzone wszystko dookoła, bo "zadanie" musiałam przerywać ma wizyty w kibelku... :-( czuję się taka beznadziejna, że własnym dzieckiem nawet normalnie zająć się nie umiem... :-( na każdy "dziwny" zapach dostaję ślinotoku, a krok następny to już kibelek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:39

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A moje dziecko dziś postanowiło zrobić mi na złość i zrobiło kupę, kiedy znikąd raunku... Efekt? Nie wytarta pupa, pobrudzone wszystko dookoła, bo "zadanie" musiałam przerywać ma wizyty w kibelku... :-( czuję się taka beznadziejna, że własnym dzieckiem nawet normalnie zająć się nie umię... :-( na każdy "dziwny" zapach dostaję ślinotoku, a krok następny to już kibelek..
    Za kilka misiecy wszystkie tu bedziemy miec takie "problemy" z kupa :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa ja tez sie tego balam, ale odpukac u mnie na szczescie moge przebrac malego bez zadnego problemu...

trzymam kciuki za wizytujace :)

ja sie probuje dodzwonic do poloznej zeby sie zapisac na polowe lutego i od godziny nikt nie odbiera, zaraz cos mnie trafi...

syna musze zapisac do ortopedy i tam tez caly czas zajete...

opóźniona lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Tak w ogole witam sie przy poniedzialku, kto sie jeszcze ze mna stresuje dzisiejszym popoludniem? :)
    Ja :( Już mam czarne myśli :/

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny.

Ponad godzinę zajęło mi nadrabianie weekendowych pogaduchy :-)

Ja jutro mam prenatalne. Razem z Mężem przebieramy nóżkami - od dzisiaj zaczęłam się lekko stresować.

Brzusio u mnie już też jest widoczny. Mój Mąż wymyślił sobie tekst, za każdym razem jak idę siusiu (a robię to z 15-20 razy dziennie) to krzyczy za mną "To dlatego, że macica urosła i naciska na pęęęęcherz!!".

Jedną rzecz przeczytał i się wymądrza :-)

Poza tym jest przesłodki. Mam tydzień miłości do niego. Wszystko co robi mnie rozczula - nawet jak standardowo nie słyszy co do niego mówię, i musze powtarzać trzeci raz to i tak się wzruszam - ooo jaki głucholek. Rozczula mnie nawet sposób w jaki zakłada skarpetki. To musi być ciąża, bo standardowo mam ochotę go udusić za nie słuchanie :-)

Wczoraj nawet pierwszy raz serduszkowaliśmy od kiedy dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. Trochę strachu było, ale żadnych plamień ani bóli nie było. Któraś z Was pisała, że u niej doznania są fajniejsze - u mnie jednak jest większy dyskomfort. Bardziej się boję.

Paznokci nie maluję - co jest szokiem bo mam milion lakierów Essie i OPI w domu i zawsze byłam maniakiem. Nie mam jakiejś zasady, że może to zaszkodzić dziecku - po prostu nie czuję chęci.

A farbowanie włosów mam zaplanowane w tym tygodniu po prenatalnym. Mój gin mówi, że można. A farbuje się na bardzo jasny blond więc odrost jest bardzo widoczny ;/

s1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że na Żelaznej za usg prenatalne policzyli sobie 240 zł, a razem z Testem Pappa ponad 500 zł. Chyba 550 zł dokładnie. Szoooook!

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Widze, że sporo was wizytuje w tym tygodniu, powodzenia i trzymam kciuki. Ja się jeszcze naczekam.

Wracając do szpitala, mój ma jak wcześniej wspomniałam 3 stopień, co bardz mnie cieszy choć oczywiście mam nadzieje,że ani ja ani dzidziuś nie będziemy musieli z tych udogodnień korzystać.

Mnie dziś naszło na miód i wszamałam 2 bułeczki z miodkiem :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że na Żelaznej za usg prenatalne policzyli sobie 240 zł, a razem z Testem Pappa ponad 500 zł. Chyba 550 zł dokładnie. Szoooook!
    U mnie usg 250 zł. Ten sam lekarz z żelaznej robi. Pappa nie robię, bo to statystyka. Jak coś będzie nie tak to amniopunkcja.

Dagmara lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend dobre.... :-) moj ostatnio mowi do brzuszka i oppwiada co przeczytal w aplikacji ciazowej ktora pobral sobie na tableta i czyta w pracy. CoS w stylu: mmasz juz 6-7 cm dlugosci! Robisz minki.... bawisz sie pewnie pepowina, i fikasz fikolki :-):-):-):-):-) a mi kaze nie podsluchiwac.... odbilo mu. :-)

Dere, Friend, hella, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja tez wizytuje na 11.45trzymam kciuki za was☺
    Jak bede miec zdjecie usg to super bo moja coreczka chce zobaczyc dzidzie☺Pochwale sie jak bede umiala wstawic☺

opóźniona, Magdzia88, monirek lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Niech plac odsnieza :-) moi jak nie maja pracy to bardzo sie rozleniwiaja :-) pozniej nie mozna ich doprowadzic do ladu. Jak z dziecmi po wizycie u dziadkow :-):-):-)

Haha dokladnie, dosadnie to ujelas :D

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A moje dziecko dziś postanowiło zrobić mi na złość i zrobiło kupę, kiedy znikąd raunku... Efekt? Nie wytarta pupa, pobrudzone wszystko dookoła, bo "zadanie" musiałam przerywać ma wizyty w kibelku... :-( czuję się taka beznadziejna, że własnym dzieckiem nawet normalnie zająć się nie umię... :-( na każdy "dziwny" zapach dostaję ślinotoku, a krok następny to już kibelek..

Nie przejmuj sie kazdy ma gorszy dzien/moment w ciagu dnia, glowa do gory zjedz czekolade to poprawia humor i zabierz sie za odkupkowanie pobrudzen ;)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    dzięki bogu ja mam refundowane ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Hej dziewczynki ja tez wizytuje na 11.45trzymam kciuki za was☺
    Jak bede miec zdjecie usg to super bo moja coreczka chce zobaczyc dzidzie☺Pochwale sie jak bede umiala wstawic☺

Ale Ci zazdrosze, ja czekam do 17tej :( a przed tym jeszcze milion spraw do zalatwienia

512ee1ecf0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarza się Wam.mieć taki klujacy ból w podbrzuszu. Ale nie po bokach czy w pachwinie tylko na środku powyżej linii bioder? Albo macie wiedzę w temacie takiego bólu? Męczy mnoe od 2 dni. Wierzę, że to na skutek rozrastajacej się macicy ale z tyłu głowy mam negatywne myśli

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dzisiaj wizyt..... mam nadzieje ze wszystkie zaczniecie ten tydzien samymi dobrymi wiadomosciami. I naogladamy sie dzisiaj cudnych fotek z usg :-)

opóźniona, SyHa85 lubią tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny zdarza się Wam.mieć taki klujacy ból w podbrzuszu. Ale nie po bokach czy w pachwinie tylko na środku powyżej linii bioder? Albo macie wiedzę w temacie takiego bólu? Męczy mnoe od 2 dni. Wierzę, że to na skutek rozrastajacej się macicy ale z tyłu głowy mam negatywne myśli
    Ja ze trzy dni temu miałam kłujący, pulsujący ból nad kością łonową. Straszne mnie denerwował, bo trwał prawie cały dzień. Przeszedł i na razie spokój.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Dere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli po lewej stronie na wysokosci jajnika, do tego mam jeszcze promieniujacy bol od ledzwi do polowy uda w jednej nodze ze jak dotykam to mam ta linie bolu taka zdretwiala. Dzis musze zapytac gina czy na to mam brac magnez czy inne cudo, bo to jest nie do wytrzymania:(

512ee1ecf0.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu, myslalyscie o znieczuleniu zewnatrzoponowym? Jakie jest Wasze zdanie?

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ