Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ninciaa172 wrote:No wlasnie nic nie moglam znaleźć na temat jakie, a ja jestem bliska zdecydowania sie na cesarke jednak. Teraz sie przestraszylam troche..
Ciekawa jestem gdzie u mnie łożysko się znajduje bo mu lekarka nie mówiła.
A to się stwierdza w którym tygodniu? I chyba usg brzuszka musi być, nie? -
nick nieaktualnyA tak z innej manki, widzialam ze na 1. stronie sa linki do ubran z odzieza ciazowa, wiec chcialam Wam polecic sklep HAPPY MUM - maja sliczne i dobrej jakosci ciuchy (plaszcz nosze 4. rok, a ma taki kroj ze bez ciazy wyglada rownie super).
Czesto maja rozne wyprzedaze tez:
Happymum.pl
Od razu mowie, ze nie jestem powiazana z nimi kapitalowo ani rodzinnie, ani nicpolecam bo sa sliczne
Emma1985 lubi tę wiadomość
-
amanina wrote:To dobry maz
moj tez nie pozwala nosic i nie nosze
wiem ze sie martwi, ale on cale zycie spedzil "na kanapie", a ja od malego sporty uprawiam bardzo roznorakie.
Ostatnio znalazlam bloga takiej dziewczyny, ktora przed ciaza duzo biegala (duzo = codziennie plus maratony). Teraz jest w 6 mcu i biega nadal (do 10 km). Bo nic sie nie dzieje.
Ja uwazam ze jesli nie ma przeciwwskazan zdrowotnych to mozna byc aktywnym w ciazy, zwlaszcza jesli organizm przyzwyczajony do wysilku fizycznego, ale trzeba wybierac te najmniej "urazowe" sporty. Narty chyba bym odpuscila.amanina lubi tę wiadomość
[/url]
-
kaarolaa wrote:no niestety moga byc, bo lozysko jest bardzo ukrwione i zle naciecie moze spowodowac krwotok...
ja to jeszcze nie wiem gdzie jest moje lozysko, ale mam nadzieje ze na tylniej scianie. oby nie nisko przy szyjce...
Na szczęście do 20 tygodnia ciąży może się to zmienić. Moja kuzynka miała na pierwszym usg na przedniej ścianie, a na kolejnym badaniu na tylnej i już tak zostało. Gin jej powiedział, że to łożysko migrujące.
Kurczę ja mam mieć cc
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyteż cały czas biję się z myślami odnośnie tego jak rodzić, bo jak będę chciała CC to dr wypisze mi skierowanie. Ale jakos wizja cięcia mnie przeraza chyba bardziej niż SN... w koncu to operacja... jest jeszcze troche czasu...
ja mam na tylnej ale nisko... ale dr mowila ze na tym etapie czesto jest nisko a potem powinno sie podniesc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:36
-
sylwiaśta159 wrote:ja mam na tylnej ale nisko... ale dr mowila ze na tym etapie czesto jest nisko a potem powinno sie podniesc..
Dziewczyny, a boli Was kość łonowa? Bo mi od rana strasznie dokucza.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Ja też się cały czas zastanawiam nad porodem. Jakbyście mnie pytały przed ciążą to bankowo chciała cesarkę, poród naturalny mnie przerażał, a teraz coraz częściej myślę nad naturalnym. Myślę, że urządzimy sobie z moim lekarzem długą pogawędkę na ten temat. Z resztą zobaczymy czy mi się w ogóle miednica odpowiednio rozejdzie, bo chuchro ze mnie:/
-
nick nieaktualnymnie nie kość, ale czasem mam wrażenie, jakby lekko nad spojeniem łonowym coś mi tam uciskało. Moge to uczucie porownac do wrazenia pelnego pecherza, ale przeciez nie tam, tak nisko... Jakby był to z 20 tc to pomyslalabym ze to dzidzia, a tak, nie mam pojecia co to moze byc!?
opóźniona lubi tę wiadomość
-
Czemu ? Chyba ze wzgledu na to, ze na codzien pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi i wiem jak wiele jest uszkodzeń okołoporodowych. Pewnie to przewrażliwienie, ale mam taka mozliwosc, ze moge wybrac. Duzo dziewczyn na około mialo komplikacje po SN, a po CC juz dawno zapomnialy, ze ja mialy. Kuzynka meczy sie do teraz, a w marcu minie rok jak urodziala. Rodzila na Inflanckiej, paprze jej sie do tej pory, a maly mial uszkodzony bark. Wiadomo, moze sie zdarzyc wszedzie i zawsze. Ja mam sie zdecydowac do 20 tyg. Tez mnie przeraza wizja operacji. Nie wiem co postanowie, ostatnio troche mi sie zmienia w glowie..
opóżniona a Ty dlaczego CC ? -
opóźniona wrote:Mi też tak lekarz powiedział, że jak macica będzie się rozrastać to łożysko powinno się podnieść.
Dziewczyny, a boli Was kość łonowa? Bo mi od rana strasznie dokucza.
Ja mam czasami jakby skurcze. Dziś akurat nie ale wczoraj pare razy się zdarzyłoopóźniona lubi tę wiadomość
-
ninciaa172 wrote:Czemu ? Chyba ze wzgledu na to, ze na codzien pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi i wiem jak wiele jest uszkodzeń okołoporodowych. Pewnie to przewrażliwienie, ale mam taka mozliwosc, ze moge wybrac. Duzo dziewczyn na około mialo komplikacje po SN, a po CC juz dawno zapomnialy, ze ja mialy. Kuzynka meczy sie do teraz, a w marcu minie rok jak urodziala. Rodzila na Inflanckiej, paprze jej sie do tej pory, a maly mial uszkodzony bark. Wiadomo, moze sie zdarzyc wszedzie i zawsze. Ja mam sie zdecydowac do 20 tyg. Tez mnie przeraza wizja operacji. Nie wiem co postanowie, ostatnio troche mi sie zmienia w glowie..
opóżniona a Ty dlaczego CC ?
Moja Wiki miała wyrwany staw biodrowy, pękniety obojczyk, zastój moczu w nerkach od 12 h bóli, a ja krwotok wewnętrzny i zewnętrzny po porodzie, pęknięcia wszędzie - na szyjce, na zewnątrz, naciete krocze itd, masakra, taka utrata krwi, że szkoda mówić. Teraz też nie widzą wskazań do CC, wiec znów po 13,5 roku bede się męczyć
Mnie też boli podbrzusze/kość łonowa, coś na dole, sama nie wiem co, i jak się poruszam to ciągnie mnie tam coś, pewnie wiezadła, takie uroki ciąży
A głowa mi pęka od ok 16.00, leże z zimnym okładem, aż mnie mdli od tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:54
-
Ania_1986 wrote:Ja kiedyś też myślałam ze będę wolała CC ale od kiedy jestem w ciąży to biorę pod uwagę tylko SN no chyba że lekarz zdecyduje inaczej.
W ogóle z tego co wiem to kobiety szczuplejsze łatwiej rodzą SN bo miednicajest bardziej elastyczna.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:Moja Wiki miała wyrwany staw biodrowy, pękniety obojczyk, zastój moczu w nerkach od 12 h bóli, a ja krwotok wewnętrzny i zewnętrzny po porodzie, pęknięcia wszędzie - na szyjce, na zewnątrz, naciete krocze itd, masakra, taka utrata krwi, że szkoda mówić. Teraz też nie widzą wskazań do CC, wiec znów po 13,5 roku bede się męczyć
Mnie też boli podbrzusze/kość łonowa, coś na dole, sama nie wiem co, i jak się poruszam to ciągnie mnie tam coś, pewnie wiezadła, takie uroki ciąży
A głowa mi pęka od ok 16.00, leże z zimnym okładem, aż mnie mdli od tego. -
nick nieaktualnyJa bym chciala SN, ale nie wiem jak bedzie - mialam operowane jajniki i mam duzy szew, do tego mam zwichniety kregoslup po bungee, wiec nie wiem czy wytrzyma i uczulenie na dolargan
Chociaz najbardziej bym chciala zdazyc do Mamy, wiec rozwazam pojechanie do niej 2 tyg przed terminem, zeby ona odbierala porod, bo wtedy czy to SN czy CC to wiem ze nic sie zlego nie stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 19:58