Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapowiadają mi się jutro super urodziny
w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę
Rano trzeba będzie dzwonić do aptek a wiadomo, że ciężko się dodzwonić
A jechać 60km w jedną stronę na darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:34
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Zapowiadają mi się jutro super urodziny
w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę
A jechać 60km w jedną stronę na darmo
Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz? -
Martynka30 wrote:Zapowiadają mi się jutro super urodziny
A jechać 60km w jedną stronę na darmo -
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Zapowiadają mi się jutro super urodziny
A jechać 60km w jedną stronę na darmo -
Dokladnie, ja mialam naciecie na skurczu wiec nic prawie nie czulam w tych bolach, fakt szycie nie nalezalo do przyjemnych ale wtedy juz masz dzidzie na piersi
a kolezanki nie nacieli i popekala bardzo wiec i szycie jej nie ominelo i miala duzo gorsze rany
teraz jesli tylko bede mogla to tez chce sn, boje sie cc i jeszcze jak widzialam dziewczyny po cieciu w szpitalu to zal mi ich bylo, ja przemeczylam swoje i juz dochodzilam do formy a one dopiero zaczynaly sie meczyc bo nie mogly wstawac, chodzic i znieczulenie puszczalo. Jestem drobna, normalna waga w granicach 50kg i dalam rade, mam kolezanke co wyglada jak patyk i ma kolo 155cm tak jak ja tylko jest duzo drobniejsza ogolnie w biodrach i bardzo sprawnie rodzila 1 dziecko z 2,5h, drugie 1h. Pamietam jak byla w szpitalu po porodzie i bylismy u jej meza, pytalismy jak zniosla porod bo byl z nia to mowi: widac bylo ze ja bolalo, skrzywila sie troche na twarzy, hehe, czyli porod jak marzenie. Ja rodzilam 15h, z czego prawie 3h parcie bez znieczulenia ale zdecydowalabym sie ponownie.
-
Ania_1986 wrote:Lepsze to niż jakby miało Cię porozrywać co nie?
Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:47
aniab91, amanina lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
amanina wrote:Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz?
Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
Poczułam ulgępigułka, amanina lubią tę wiadomość
kaarolaa wrote:ja mieszkam w Ełku, kurcze zebys szybciej cos napisala to bym sie przeszla dzisiaj po kilku i popytala...chyba ze jutro jak bedzie w miare ladna pogoda, bo z malym to tylko teraz wychodze jak jest pogoda
Karolinka dziękuje Ci bardzododzwoniłam się do kolna to bliżej i jutro rano mąż pojedzie
kaarolaa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
Poczułam ulgę
A to luzjakbys miala klopot w przyszlosci taki, ze nie bedzie nigdzie u Ciebie to daj znac, moge poszukac w Wawie i kupic bez problemu jakby co
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malika89 wrote:Po za tym, lepsza mała ranka niż porozcinany brzuch i rozchodzące się szwy w upale....
Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowała -
Truskaweczka83 wrote:o to mnie pocieszyłąś - to by mi pasowało
tyle samo na l4 co w pracy
umowę ma od września 2015r, na 12 miesięcy z czego 10 na cały etat a wakacje na pół etatu, ale to już 4 umowa u tego samego pracodawcy, nie daje umów na wakacje poprostu, wcześniej miałam:
2 umowy po 10 miesięcy,
potem 3 umowy po 12 miesiecy, = te wszystkie u innych pracodawców
teraz miałam 3 po 10 miesiecy - u jednego pracodawcy
i teraz ta na 12 miesiecy ten sam pracodawca (wakacje prawie zawsze w urzedzie pracy)
beznadzieja -wiem!
Jeśli umowę masz od września, a wcześniej była przerwa, bądź nastąpiła zmiana etatu, to liczy się od nowa. Jeśli chodzi o premię i inne dodatki, to wlicza się do podstawy zasiłkowej tylko w przypadku jeśli regulamin wynagradzania przewiduje, że jest ona proporcjonalnie zmniejszana za okres pobierania zasiłku. -
nick nieaktualny
-
Czym Wy się teraz przejmujecie? porodami? Dajcie spokój
ja ani o porodzie nie myślę ani o nacinaniu
Ja miałam poród kleszczowy bez znieczulenia + wyrwali mi cewkę + 50 szwów, szyli mnie 1,5h. bolało... i tyle
po 2 godzinach od porodu wstałam i razem z cewnikiem poszłam się myć.
Cieszcie się ciążami a nie takimi momentami jak poródnie taki straszny jak go piszą
amanina, sylwiaśta159, kaarolaa, ninciaa172, Friend lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Ja mam chłopiencą sylwetkę i wąskie biodra, mam nadzieję, że mi się rozejdą
Mam tak samo. W dodatku moja mama przeżyła dwa porody pośladkowe, więc genetyczne obciążenie jest. Z resztą podobnie jak Nincia za dużo naoglądałam się dzieci z powikłaniami okołoporodowymi. Zobaczymy, jak będzie, ale nastawiam się na CC.