X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja chce SN, ale wszytsko bedzie jasne blizej porodu albo w trakcie...

Ja chyba tez. Ale mam cisnienie wysokie- jak sie nie zmieni to pewnie cc.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiadają mi się jutro super urodziny :( w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę :(

Rano trzeba będzie dzwonić do aptek a wiadomo, że ciężko się dodzwonić :(
    A jechać 60km w jedną stronę na darmo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:34

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Właśnie nacięcie, zszywanie mnie przeraża :(

Lepsze to niż jakby miało Cię porozrywać co nie?

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Zapowiadają mi się jutro super urodziny :( w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę :(

Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Z Clexane jest już od dawna bardzo duży problem. Nie wiem jak jest w Ełku, ale mogą Ci nie powiedzieć przez telefon, albo powiedzą, że nie ma, bo jest dużo podrobionych recept. A którą dawkę bierzesz?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

ja mieszkam w Ełku, kurcze zebys szybciej cos napisala to bym sie przeszla dzisiaj po kilku i popytala...chyba ze jutro jak bedzie w miare ladna pogoda, bo z malym to tylko teraz wychodze jak jest pogoda

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja mialam naciecie na skurczu wiec nic prawie nie czulam w tych bolach, fakt szycie nie nalezalo do przyjemnych ale wtedy juz masz dzidzie na piersi :-) a kolezanki nie nacieli i popekala bardzo wiec i szycie jej nie ominelo i miala duzo gorsze rany :-/ teraz jesli tylko bede mogla to tez chce sn, boje sie cc i jeszcze jak widzialam dziewczyny po cieciu w szpitalu to zal mi ich bylo, ja przemeczylam swoje i juz dochodzilam do formy a one dopiero zaczynaly sie meczyc bo nie mogly wstawac, chodzic i znieczulenie puszczalo. Jestem drobna, normalna waga w granicach 50kg i dalam rade, mam kolezanke co wyglada jak patyk i ma kolo 155cm tak jak ja tylko jest duzo drobniejsza ogolnie w biodrach i bardzo sprawnie rodzila 1 dziecko z 2,5h, drugie 1h. Pamietam jak byla w szpitalu po porodzie i bylismy u jej meza, pytalismy jak zniosla porod bo byl z nia to mowi: widac bylo ze ja bolalo, skrzywila sie troche na twarzy, hehe, czyli porod jak marzenie. Ja rodzilam 15h, z czego prawie 3h parcie bez znieczulenia ale zdecydowalabym sie ponownie.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Lepsze to niż jakby miało Cię porozrywać co nie?
    Po za tym, lepsza mała ranka niż porozcinany brzuch i rozchodzące się szwy w upale....

Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
    Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:47

aniab91, amanina lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek. Przyjmij prosze bo inaczej nie moge Ci wyslac wiadomosci prywatnej.

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz?

Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
    Poczułam ulgę :)

pigułka, amanina lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mieszkam w Ełku, kurcze zebys szybciej cos napisala to bym sie przeszla dzisiaj po kilku i popytala...chyba ze jutro jak bedzie w miare ladna pogoda, bo z malym to tylko teraz wychodze jak jest pogoda

Karolinka dziękuje Ci bardzo :) dodzwoniłam się do kolna to bliżej i jutro rano mąż pojedzie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
    Poczułam ulgę :)

A to luz :) jakbys miala klopot w przyszlosci taki, ze nie bedzie nigdzie u Ciebie to daj znac, moge poszukac w Wawie i kupic bez problemu jakby co :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, ja mam dawkę 0,6 i do tej pory nie miałam problemu, żeby kupić, aż do teraz :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karolinka dziękuje Ci bardzo :) dodzwoniłam się do kolna to bliżej i jutro rano mąż pojedzie :)
    ok :) ale jakby co to pisz... ;)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Po za tym, lepsza mała ranka niż porozcinany brzuch i rozchodzące się szwy w upale....

Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
    Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowała :)
    Z tym dochodzeniem do siebie po porodzie to niestety bardzo indywidualna sprawa...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    o to mnie pocieszyłąś - to by mi pasowało :) tyle samo na l4 co w pracy :)

umowę ma od września 2015r, na 12 miesięcy z czego 10 na cały etat a wakacje na pół etatu, ale to już 4 umowa u tego samego pracodawcy, nie daje umów na wakacje poprostu, wcześniej miałam:
    2 umowy po 10 miesięcy,
    potem 3 umowy po 12 miesiecy, = te wszystkie u innych pracodawców
    teraz miałam 3 po 10 miesiecy - u jednego pracodawcy
    i teraz ta na 12 miesiecy ten sam pracodawca (wakacje prawie zawsze w urzedzie pracy)
    beznadzieja -wiem!

Jeśli umowę masz od września, a wcześniej była przerwa, bądź nastąpiła zmiana etatu, to liczy się od nowa. Jeśli chodzi o premię i inne dodatki, to wlicza się do podstawy zasiłkowej tylko w przypadku jeśli regulamin wynagradzania przewiduje, że jest ona proporcjonalnie zmniejszana za okres pobierania zasiłku.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mowilam ze rybka po grecku szybko pojdzie w ruch :-) pyyyychotka :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zjadlam kawalek pizzy takiej swojej robionej i chyba tego pozaluje, bleeee juz mi niedobrze, uciekam lezec, jak cos to do jutra.

• letty Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym Wy się teraz przejmujecie? porodami? Dajcie spokój :P ja ani o porodzie nie myślę ani o nacinaniu :P Ja miałam poród kleszczowy bez znieczulenia + wyrwali mi cewkę + 50 szwów, szyli mnie 1,5h. bolało... i tyle :P po 2 godzinach od porodu wstałam i razem z cewnikiem poszłam się myć.

Cieszcie się ciążami a nie takimi momentami jak poród :) nie taki straszny jak go piszą :P

amanina, sylwiaśta159, kaarolaa, ninciaa172, Friend lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja mam chłopiencą sylwetkę i wąskie biodra, mam nadzieję, że mi się rozejdą :/

Mam tak samo. W dodatku moja mama przeżyła dwa porody pośladkowe, więc genetyczne obciążenie jest. Z resztą podobnie jak Nincia za dużo naoglądałam się dzieci z powikłaniami okołoporodowymi. Zobaczymy, jak będzie, ale nastawiam się na CC.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ