X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja chce SN, ale wszytsko bedzie jasne blizej porodu albo w trakcie...

Ja chyba tez. Ale mam cisnienie wysokie- jak sie nie zmieni to pewnie cc.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiadają mi się jutro super urodziny :( w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę :(

Rano trzeba będzie dzwonić do aptek a wiadomo, że ciężko się dodzwonić :(
    A jechać 60km w jedną stronę na darmo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:34

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Właśnie nacięcie, zszywanie mnie przeraża :(

Lepsze to niż jakby miało Cię porozrywać co nie?

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Zapowiadają mi się jutro super urodziny :( w moim mieście jest brak zastrzyków clexane brak w hurtowni, jutro mąż pojedzie do ełku chyba, bo zostało mi 8 szt, a te zastrzyki mi podtrzymują ciążę :(

Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz?

• pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Z Clexane jest już od dawna bardzo duży problem. Nie wiem jak jest w Ełku, ale mogą Ci nie powiedzieć przez telefon, albo powiedzą, że nie ma, bo jest dużo podrobionych recept. A którą dawkę bierzesz?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

ja mieszkam w Ełku, kurcze zebys szybciej cos napisala to bym sie przeszla dzisiaj po kilku i popytala...chyba ze jutro jak bedzie w miare ladna pogoda, bo z malym to tylko teraz wychodze jak jest pogoda

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja mialam naciecie na skurczu wiec nic prawie nie czulam w tych bolach, fakt szycie nie nalezalo do przyjemnych ale wtedy juz masz dzidzie na piersi :-) a kolezanki nie nacieli i popekala bardzo wiec i szycie jej nie ominelo i miala duzo gorsze rany :-/ teraz jesli tylko bede mogla to tez chce sn, boje sie cc i jeszcze jak widzialam dziewczyny po cieciu w szpitalu to zal mi ich bylo, ja przemeczylam swoje i juz dochodzilam do formy a one dopiero zaczynaly sie meczyc bo nie mogly wstawac, chodzic i znieczulenie puszczalo. Jestem drobna, normalna waga w granicach 50kg i dalam rade, mam kolezanke co wyglada jak patyk i ma kolo 155cm tak jak ja tylko jest duzo drobniejsza ogolnie w biodrach i bardzo sprawnie rodzila 1 dziecko z 2,5h, drugie 1h. Pamietam jak byla w szpitalu po porodzie i bylismy u jej meza, pytalismy jak zniosla porod bo byl z nia to mowi: widac bylo ze ja bolalo, skrzywila sie troche na twarzy, hehe, czyli porod jak marzenie. Ja rodzilam 15h, z czego prawie 3h parcie bez znieczulenia ale zdecydowalabym sie ponownie.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Lepsze to niż jakby miało Cię porozrywać co nie?
    Po za tym, lepsza mała ranka niż porozcinany brzuch i rozchodzące się szwy w upale....

Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
    Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:47

aniab91, amanina lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek. Przyjmij prosze bo inaczej nie moge Ci wyslac wiadomosci prywatnej.

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Mam kilka z poprzedniej ciazy a nie uzywam. Moge Ci wyslac ale pewnie dopiero w pon dojda. Chcesz?

Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
    Poczułam ulgę :)

pigułka, amanina lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mieszkam w Ełku, kurcze zebys szybciej cos napisala to bym sie przeszla dzisiaj po kilku i popytala...chyba ze jutro jak bedzie w miare ladna pogoda, bo z malym to tylko teraz wychodze jak jest pogoda

Karolinka dziękuje Ci bardzo :) dodzwoniłam się do kolna to bliżej i jutro rano mąż pojedzie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziękuję Ci kochana dodzwoniłam się do apteki i na jutro będę miała:)
    Poczułam ulgę :)

A to luz :) jakbys miala klopot w przyszlosci taki, ze nie bedzie nigdzie u Ciebie to daj znac, moge poszukac w Wawie i kupic bez problemu jakby co :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, ja mam dawkę 0,6 i do tej pory nie miałam problemu, żeby kupić, aż do teraz :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karolinka dziękuje Ci bardzo :) dodzwoniłam się do kolna to bliżej i jutro rano mąż pojedzie :)
    ok :) ale jakby co to pisz... ;)

• pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Po za tym, lepsza mała ranka niż porozcinany brzuch i rozchodzące się szwy w upale....

Poród sn boli podczas porodu, cc duuuużo dłużej.
    Jeżeli u mnie nie będzie wskazań do cc to chce rodzić sn. W końcu po coś nas natura do tego zaprogramowała :)
    Z tym dochodzeniem do siebie po porodzie to niestety bardzo indywidualna sprawa...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    o to mnie pocieszyłąś - to by mi pasowało :) tyle samo na l4 co w pracy :)

umowę ma od września 2015r, na 12 miesięcy z czego 10 na cały etat a wakacje na pół etatu, ale to już 4 umowa u tego samego pracodawcy, nie daje umów na wakacje poprostu, wcześniej miałam:
    2 umowy po 10 miesięcy,
    potem 3 umowy po 12 miesiecy, = te wszystkie u innych pracodawców
    teraz miałam 3 po 10 miesiecy - u jednego pracodawcy
    i teraz ta na 12 miesiecy ten sam pracodawca (wakacje prawie zawsze w urzedzie pracy)
    beznadzieja -wiem!

Jeśli umowę masz od września, a wcześniej była przerwa, bądź nastąpiła zmiana etatu, to liczy się od nowa. Jeśli chodzi o premię i inne dodatki, to wlicza się do podstawy zasiłkowej tylko w przypadku jeśli regulamin wynagradzania przewiduje, że jest ona proporcjonalnie zmniejszana za okres pobierania zasiłku.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mowilam ze rybka po grecku szybko pojdzie w ruch :-) pyyyychotka :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zjadlam kawalek pizzy takiej swojej robionej i chyba tego pozaluje, bleeee juz mi niedobrze, uciekam lezec, jak cos to do jutra.

• letty Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym Wy się teraz przejmujecie? porodami? Dajcie spokój :P ja ani o porodzie nie myślę ani o nacinaniu :P Ja miałam poród kleszczowy bez znieczulenia + wyrwali mi cewkę + 50 szwów, szyli mnie 1,5h. bolało... i tyle :P po 2 godzinach od porodu wstałam i razem z cewnikiem poszłam się myć.

Cieszcie się ciążami a nie takimi momentami jak poród :) nie taki straszny jak go piszą :P

amanina, sylwiaśta159, kaarolaa, ninciaa172, Friend lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja mam chłopiencą sylwetkę i wąskie biodra, mam nadzieję, że mi się rozejdą :/

Mam tak samo. W dodatku moja mama przeżyła dwa porody pośladkowe, więc genetyczne obciążenie jest. Z resztą podobnie jak Nincia za dużo naoglądałam się dzieci z powikłaniami okołoporodowymi. Zobaczymy, jak będzie, ale nastawiam się na CC.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ