Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ninciaa172 wrote:Ja mam czasem traumę z tego powodu, mój maz pracuje prawie codziennie 12h.... jak się kłócimy to własnie o to. Staram sie byc silna i go zrozumieć, ale czasem puszczają mi nerwy...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martynko, wszystkiego najlepszego! Oby Twoje 30-ste urodziny były początkiem cudownego czasu jaki jest przed Tobą. Wielkiej radości i miłości-matczynej i partnerskiej:)
Jeśli chodzi o wagę... to mała nie jestem. 180cm wzrostu a waga przed ciążą 78kg. Dzis rano 75 czyli -3. a jem... czasem nie racjonalnie. Cieszę się, że u mnie nie widać mojej wagi. Bo jak BMI w normie jeszcze to ja nie wyglądam na moje wysokie cyferki. Swoją droga waże więcej niż mój TŻ (choć on 190cm ma)
Czytałam, że o cukierkach z alkoholem jakoś ostatnio rozmawiałyście. Ze 2 lata temu w robocie postanowiliśmy test zrobić. Wzięłam 2 trufle do buzi, rozgryzłam i dmuchnęłam a alkomat... jaki był wynik? ponad 2 promile!!! Ale taki wynik tylko przez moment się utrzymuje, po chwili już nie ma nic w wydychanym powietrzuNietrzeźwy kierowca na cukierki nie może zgonić
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Dziewczyny a czy Wy tez sobie teraz tak latwo kaleczycie rece. Ja czegokolwiek bym nie dotknela to mam rany. Dzisiaj sie pocielam wieczkiem od smietany, a ost lekko dotknelam kartonu z ikei i tez rana. Przy mrozie mi za to zaczely pekac, chociaz nigdy w zyciu tego nie doswiadczylam. Non stop z plastrami latam.
-
Dziewczyny wzruszyłam się poryczałam się jak bóbr. Musicie to zobaczyć
https://www.youtube.com/watch?v=nIsCs9_-LP8Dominique88 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
MiMK wrote:Miałam już umówiona wizytę na 11 ale postanowiłam zapytać, i jak usłyszałam NIE to sama się zdziwiłam ale zareagowałam płaczem( tak mi było przykro źr ktoś mi tak e twarz odmówił) u wyszłam.
Ja tak miałam na początku ciąży- chciałam pobrać krew w przychodni, oczywiście kolejka milion pińcet, mnie słabo, niedobrze. Zapytałam grzecznie czy ktoś by mnie przepuścił, mówię jaka sytuacja, zresztą wyglądałam jak śmierć (blada, oczy podkrążone). No i co? Wielkie oburzenie, że śmiałam zapytać! Że jaka to ja bezczelna jestem, bo "bachora sobie zrobiła i się mądrzy". Serio rozpłakałam się. Ale jednocześnie tak wqrwiłam, że poszłam do pielęgniarki, powiedziałam o co kaman i ostatecznie weszłam pierwsza na badanie.
Teraz już się nastawiłam bojowo, że niech mi ktoś uwagę zwróci np. w autobusie, że sobie siedzę to obiecuję, że przywalęs1985, Friend, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:Rudi jako tytul komedii? Chetnie bym cos obejrzala ale brak pomyslow...
"Agentka" z Melissa McCarthy, Jude Law i ten co grał w "Transporterze".
A dziewczyny mialyscie takie dziwne bóle kujaco-rwące tam gdzie dzidziek jest ułożony? Bo mnie dziś takie coś napadło i nie wiem czy panikowac ?Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Dziewczyny wzruszyłam się poryczałam się jak bóbr. Musicie to zobaczyć
https://www.youtube.com/watch?v=nIsCs9_-LP8
Nie mogę, nie mogę oglądać bo się obsmarkam zaraz z płaczu i czkawki dostanę.
Boże, zjadłabym to dziecko -
Rudi88 wrote:"Agentka" z Melissa McCarthy, Jude Law i ten co grał w "Transporterze".
A dziewczyny mialyscie takie dziwne bóle kujaco-rwące tam gdzie dzidziek jest ułożony? Bo mnie dziś takie coś napadło i nie wiem czy panikowac ?
Mnie boli raz na jakiś czas od 8 tygodnia. Mniej więcej na wysokości spojenia łonowego, takie ukłucia (rwanie) czuję. Ale konsultowałam to z lekarzem, jest ok. Spróbuj wziąć sobie pół nospy, połóż się i odpoczywaj. Będzie dobrze :* -
nick nieaktualnybo tak naprawde nie ma co porównywać wagi, bo wszystko zależy od budowy ciała- to my mamy się dobrze czuć w swoim ciele, a nie patrzeć na cyferki.
MNIE ZAWSZE ROZCZULA ONA
https://www.youtube.com/watch?v=C2qMQvkSwOQ marzyliśmy o takiej córusiDominique88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuchaolucha wrote:Ja tak miałam na początku ciąży- chciałam pobrać krew w przychodni, oczywiście kolejka milion pińcet, mnie słabo, niedobrze. Zapytałam grzecznie czy ktoś by mnie przepuścił, mówię jaka sytuacja, zresztą wyglądałam jak śmierć (blada, oczy podkrążone). No i co? Wielkie oburzenie, że śmiałam zapytać! Że jaka to ja bezczelna jestem, bo "bachora sobie zrobiła i się mądrzy". Serio rozpłakałam się. Ale jednocześnie tak wqrwiłam, że poszłam do pielęgniarki, powiedziałam o co kaman i ostatecznie weszłam pierwsza na badanie.
Teraz już się nastawiłam bojowo, że niech mi ktoś uwagę zwróci np. w autobusie, że sobie siedzę to obiecuję, że przywalę
Szkoda, że mdłości mijają, bo z chęcią bym zwymiotowała na takich ludzi ;/pigułka, Muchaolucha lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:"Agentka" z Melissa McCarthy, Jude Law i ten co grał w "Transporterze".
A dziewczyny mialyscie takie dziwne bóle kujaco-rwące tam gdzie dzidziek jest ułożony? Bo mnie dziś takie coś napadło i nie wiem czy panikowac ?
Miewam srednio raz w tygodniu. Dosc silny. Trwa ok. 1 dnia. Nospa idzie w ruch i zawsze przechodzi. Z dzieckiem ok wiec nie nartwimy sie[/url]
-
Martynka30 wrote:Dziewczyny wzruszyłam się poryczałam się jak bóbr. Musicie to zobaczyć
https://www.youtube.com/watch?v=nIsCs9_-LP8
Widziałam już kiedyś ten filmik... Mega się wzruszyłam, ale ja i bez ciąży beksa jestem i oglądając takie rzeczy płaczęPodobnie z filmami przyrodniczymi!
Uwielbiam na poprawę humoru puszczać sobie filmiki ze śmiejącymi się bobasami! Miód na uszy i od razu człowiek ma banana na twarzy
EDIT: Apropos badań laboratoryjnych - nienawidzę pobierania krwi, zawsze mi słabo itd. I co? Na moje "szczęście" laboratorium zrobiło mi badania na boreliozę, zamiast na toksomplazmozę! Muszę iść kłuć się jeszcze raz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:05
-
pigułka wrote:Dziewczyny a czy Wy tez sobie teraz tak latwo kaleczycie rece. Ja czegokolwiek bym nie dotknela to mam rany. Dzisiaj sie pocielam wieczkiem od smietany, a ost lekko dotknelam kartonu z ikei i tez rana. Przy mrozie mi za to zaczely pekac, chociaz nigdy w zyciu tego nie doswiadczylam. Non stop z plastrami latam.
-
Bruśka wrote:Witam może któraś z Was będzie zainteresowana kupnem detektora tętna płodu
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-baby-sound-b-i5958137631.html
szkoda, że nie było go wcześniej, mam taki sam, ale za 140zł używany przez prawie rok. trudno. -
SyHa85 wrote:Miewam srednio raz w tygodniu. Dosc silny. Trwa ok. 1 dnia. Nospa idzie w ruch i zawsze przechodzi. Z dzieckiem ok wiec nie nartwimy sie
Dzięki dziewczyny, jak siedzę to mnie boli, ale jak się położę na płasko to lepiej. Trochę spanikowałam, bo moja siostra w późnej ciąży straciła dzidziusia i czasami mnie czarne myśli łapią. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
DLA MNIE NASTAŁA ŻAŁOBA ...
WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE W TYM ROKU NIE ZJEM ANI ŚLIWEK, ANI CZEREŚNI, ANI WIŚNI.... BO PRZY KP NIE MOŻNA... NIECH JESZCZE CUKRZYCY CIĄŻOWEJ DOSTANĘ TO I O ARBUZIE POMARZĘ...
DLA MNIE- CZŁOWIEKA UBÓSTWIAJĄCEGO OWOCE TO TRAGEDIA... NIE WIEM JAK JA TO PRZEŻYJĘ, JAK LATEM ŻYJE ZAWSZE NA OWOCACH......... -
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:
DLA MNIE NASTAŁA ŻAŁOBA ...
WŁAŚNIE ZDAŁAM SOBIE SPRAWĘ, ŻE W TYM ROKU NIE ZJEM ANI ŚLIWEK, ANI CZEREŚNI, ANI WIŚNI.... BO PRZY KP NIE MOŻNA... NIECH JESZCZE CUKRZYCY CIĄŻOWEJ DOSTANĘ TO I O ARBUZIE POMARZĘ...
DLA MNIE- CZŁOWIEKA UBÓSTWIAJĄCEGO OWOCE TO TRAGEDIA... NIE WIEM JAK JA TO PRZEŻYJĘ, JAK LATEM ŻYJE ZAWSZE NA OWOCACH.........