Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta kciuki za wizyte. ;) ja jeszcze musze kilka dni poczekac.

33karola33 witamy.

Dagmara lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami po kilku dniach nieobecności. Mialam nadzieje, ze zostaniemy w takim samym składzie ale życie pisze swoje scenariusze- S1985 strasznie mi przykro, tym bardziej ze byłysmy na podobnym etapie :(

U mnie na szczescie nic sie nie działo, lot bez problemów, ale ja poza bólami głowy i wzdeciami wieczornymi nie mam specjalnie innych męczących objawów.

Z checia polecialabym na usg dzis sprawdzic czy wszystko ok, byłam 10 dni temu-myslicie ze to przegiecie?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki tłuszczyk?? Przecież TY po jednym porodzie masz lepszą wagę niż ja kiedykolwiek ;) Mąż chyba przesadza... czy aby na pewno sam wygląda jak kulturysta ;)?
    Jakby tak cale zycie na te wagi itd patrzeć to by można zwariować... ja powinnam ważyć z 5 kg mniej... ale czy to znaczy, ze mam sie katować, skoro wcale nie mam na to ochoty:)

dziękuję za kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:38

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wazylam 49kg przy wzroscie 160 w dniu porodu 86kg nie obzeralam sie jedynie co to nie lubialam przed ciaza slodyczy a w ciazy jadalam(nie zarlam)okazalo sie jak mi wody odeszly ze mialam wielowodzie kilka dni po porodzie 73kg karmienie piersia pol roku waga 60 i super odstawilam dziecko od piersi waga w gore wow 83kg ok to Chodakowska w ruch pol roku i 60kg dla mnie ok i w nie caly rok 78kg znow a teraz 76kg no i w ciazy bardzo sie boje przytyc ze wzgledu na moje cisnienie ale najwazniejsze zeby dzieciatko bylo zdrowe☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta on ma bzika na tym punkcie. Biega, cwiczy, jezdzi na rowerze. Do tego je owsianki i inne ziarnka a ja tego nie lubie. Jest żołnierzem zawodowym i troche ma bzika na tym punkcie. Czasem mi dogryza, ze mam uwazac zeby za duzo nie przytyc. Po pieewszej ciazy przybralam tylko 6 kg. No ale jak rodzilam w 24 tc to nic dziwnego ze malo. Zobaczymy jak bedzie teraz.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pocieszenie dla duzych babek jak ja
    Przez 9 miesiecy nie jestesmy duze tylko w ciazy ☺ja wiem ze jak urodze chodzby sie walilo i palilo wezme sie za siebie teraz mieszkamy na wsi i mamy super warunki☺

SyHa85 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ci coś będzie mówił to powiedz mu, żeby najpierw sam był w ciąży, przeżył burzę hormonów, nosił w sobie człowieka, rozciąnął skórę a dopiero potem się czepiał twojego NORMALNEGO i do POZAZDROSZCZENIA tłuszczyku :)

alicjaaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta jaki masz ladny dzis suwaczek, 15 tc zaczynasz, zazdroszcze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:09

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takich znajomych. On niski, sto kilo, brzuch jak w 9 miesiącu ciąży. Ona niska, chuda, policzki zapadnięte i wiecznie na diecie. Wygląda jak anorektyczka. Pytam się jej czemu nie je, a ona na to, że jak fałdka jakaś jej się robi to mąż zaraz na nią woła grubasie.
    Pamiętam jak mi docinała, że w ciąży jestem , bo mi się przytyło. Jak jej powiedziałam, że się nie odchudzam, bo wolę się dobrze czuć niż szczupło wyglądać i nie dojadać to do dzisiaj mam z nią spokój.

sylwiaśta159, kaarolaa, 33Karola33, JRY1984 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - mam podobny dylemat ;-) Też chętnie poszłabym na usg,ale chyba jeszcze wytrwam 2 tyg. do kolejnej wizyty... zobaczymy.

Betty Boop lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Sylwiasta jaki masz ladny dzis suwaczek, 15 tc zaczynasz, zazdroszcze :-)
    Tak i moje dziecko przywitało mnie bólem głowy i 2x wymiotami... czasem mam wrażenie, że mój żołądek nie pracuje ;/

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?

Martynka30 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteronu nie powinno odstawiac się gwałtownie. Skoro bierzesz teraz 2 tabletki, to tydzień przed odstawieniem, bierz po jednej dziennie i dopiero odstaw.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam to samo napisac. Nie odstawia sie gwaltownie. Ja to jeszcze bede dlugo brala progesteron. Ale mi to nie przeszkadza moge nawet i do konca ciazy.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?
    Ja jestem w trakcie odstawiania duphastonu i luteiny. Robię to stopniowo chociaż moja gin też stwierdziła, żebym po prostu przestała brać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tą wagą to nie ma co przesadzać, jak się jest większym to źle, jak się jest chudym to też ludzie dogryzają. Najważniejsze to czuć się dobrze samemu z sobą :)

sylwiaśta159, kaarolaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • fanstephenking Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z Was miała ok 8, 9 tc gwałtowny spadek wagi a do tego plamienia brązowe i krwawienia bez specjalnych bólów brucha ? TZn mnie boli tak jak na okres ale rzadko..Czy to powód do niepokoju?

010i3e3kwou0dhvz.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanstephenking wrote:
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z Was miała ok 8, 9 tc gwałtowny spadek wagi a do tego plamienia brązowe i krwawienia bez specjalnych bólów brucha ? TZn mnie boli tak jak na okres ale rzadko..Czy to powód do niepokoju?
    Każde krwawienie w ciąży to powód do niepokoju. Idź na IP do najbliższego szpiatala z oddziałem ginekologiczno-położniczym.

malika89 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• fanstephenking Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mały problem mam z tym ale spróbuję jutro

010i3e3kwou0dhvz.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanstephenking wrote:
    Ok, mały problem mam z tym ale spróbuję jutro
    Nie ma na co czekać. Najlepiej idź od razu.

Agsha lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ