X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta kciuki za wizyte. ;) ja jeszcze musze kilka dni poczekac.

33karola33 witamy.

Dagmara lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami po kilku dniach nieobecności. Mialam nadzieje, ze zostaniemy w takim samym składzie ale życie pisze swoje scenariusze- S1985 strasznie mi przykro, tym bardziej ze byłysmy na podobnym etapie :(

U mnie na szczescie nic sie nie działo, lot bez problemów, ale ja poza bólami głowy i wzdeciami wieczornymi nie mam specjalnie innych męczących objawów.

Z checia polecialabym na usg dzis sprawdzic czy wszystko ok, byłam 10 dni temu-myslicie ze to przegiecie?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki tłuszczyk?? Przecież TY po jednym porodzie masz lepszą wagę niż ja kiedykolwiek ;) Mąż chyba przesadza... czy aby na pewno sam wygląda jak kulturysta ;)?
    Jakby tak cale zycie na te wagi itd patrzeć to by można zwariować... ja powinnam ważyć z 5 kg mniej... ale czy to znaczy, ze mam sie katować, skoro wcale nie mam na to ochoty:)

dziękuję za kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:38

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wazylam 49kg przy wzroscie 160 w dniu porodu 86kg nie obzeralam sie jedynie co to nie lubialam przed ciaza slodyczy a w ciazy jadalam(nie zarlam)okazalo sie jak mi wody odeszly ze mialam wielowodzie kilka dni po porodzie 73kg karmienie piersia pol roku waga 60 i super odstawilam dziecko od piersi waga w gore wow 83kg ok to Chodakowska w ruch pol roku i 60kg dla mnie ok i w nie caly rok 78kg znow a teraz 76kg no i w ciazy bardzo sie boje przytyc ze wzgledu na moje cisnienie ale najwazniejsze zeby dzieciatko bylo zdrowe☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta on ma bzika na tym punkcie. Biega, cwiczy, jezdzi na rowerze. Do tego je owsianki i inne ziarnka a ja tego nie lubie. Jest żołnierzem zawodowym i troche ma bzika na tym punkcie. Czasem mi dogryza, ze mam uwazac zeby za duzo nie przytyc. Po pieewszej ciazy przybralam tylko 6 kg. No ale jak rodzilam w 24 tc to nic dziwnego ze malo. Zobaczymy jak bedzie teraz.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pocieszenie dla duzych babek jak ja
    Przez 9 miesiecy nie jestesmy duze tylko w ciazy ☺ja wiem ze jak urodze chodzby sie walilo i palilo wezme sie za siebie teraz mieszkamy na wsi i mamy super warunki☺

SyHa85 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ci coś będzie mówił to powiedz mu, żeby najpierw sam był w ciąży, przeżył burzę hormonów, nosił w sobie człowieka, rozciąnął skórę a dopiero potem się czepiał twojego NORMALNEGO i do POZAZDROSZCZENIA tłuszczyku :)

alicjaaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta jaki masz ladny dzis suwaczek, 15 tc zaczynasz, zazdroszcze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:09

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takich znajomych. On niski, sto kilo, brzuch jak w 9 miesiącu ciąży. Ona niska, chuda, policzki zapadnięte i wiecznie na diecie. Wygląda jak anorektyczka. Pytam się jej czemu nie je, a ona na to, że jak fałdka jakaś jej się robi to mąż zaraz na nią woła grubasie.
    Pamiętam jak mi docinała, że w ciąży jestem , bo mi się przytyło. Jak jej powiedziałam, że się nie odchudzam, bo wolę się dobrze czuć niż szczupło wyglądać i nie dojadać to do dzisiaj mam z nią spokój.

sylwiaśta159, kaarolaa, 33Karola33, JRY1984 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - mam podobny dylemat ;-) Też chętnie poszłabym na usg,ale chyba jeszcze wytrwam 2 tyg. do kolejnej wizyty... zobaczymy.

Betty Boop lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Sylwiasta jaki masz ladny dzis suwaczek, 15 tc zaczynasz, zazdroszcze :-)
    Tak i moje dziecko przywitało mnie bólem głowy i 2x wymiotami... czasem mam wrażenie, że mój żołądek nie pracuje ;/

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?

Martynka30 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteronu nie powinno odstawiac się gwałtownie. Skoro bierzesz teraz 2 tabletki, to tydzień przed odstawieniem, bierz po jednej dziennie i dopiero odstaw.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam to samo napisac. Nie odstawia sie gwaltownie. Ja to jeszcze bede dlugo brala progesteron. Ale mi to nie przeszkadza moge nawet i do konca ciazy.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?
    Ja jestem w trakcie odstawiania duphastonu i luteiny. Robię to stopniowo chociaż moja gin też stwierdziła, żebym po prostu przestała brać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tą wagą to nie ma co przesadzać, jak się jest większym to źle, jak się jest chudym to też ludzie dogryzają. Najważniejsze to czuć się dobrze samemu z sobą :)

sylwiaśta159, kaarolaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • fanstephenking Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z Was miała ok 8, 9 tc gwałtowny spadek wagi a do tego plamienia brązowe i krwawienia bez specjalnych bólów brucha ? TZn mnie boli tak jak na okres ale rzadko..Czy to powód do niepokoju?

010i3e3kwou0dhvz.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanstephenking wrote:
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z Was miała ok 8, 9 tc gwałtowny spadek wagi a do tego plamienia brązowe i krwawienia bez specjalnych bólów brucha ? TZn mnie boli tak jak na okres ale rzadko..Czy to powód do niepokoju?
    Każde krwawienie w ciąży to powód do niepokoju. Idź na IP do najbliższego szpiatala z oddziałem ginekologiczno-położniczym.

malika89 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• fanstephenking Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mały problem mam z tym ale spróbuję jutro

010i3e3kwou0dhvz.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanstephenking wrote:
    Ok, mały problem mam z tym ale spróbuję jutro
    Nie ma na co czekać. Najlepiej idź od razu.

Agsha lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ