X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Betty - mam podobny dylemat ;-) Też chętnie poszłabym na usg,ale chyba jeszcze wytrwam 2 tyg. do kolejnej wizyty... zobaczymy.

Postanowilam nie miec dylematu i ide na 12:30 ;)
    Mam to gdzies, jestem po 2 poronieniach i chce sie uspokoic. Od przyszlego tyg moze juz zlapie tetno na detektorze to bede sobie sama sprawdzała ;)

Co do duphastonu to ja tez mialam ładny progesteron ale patrzac na moja historie to mam brac po 1 tab do 16 tygodnia.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie. Daj znać po wizycie jak maleństwo :-)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nie szkodzi :) wiec jesli mama sie denerwuje, a ma taka mozliwosc, niech idzie podejrzec dzidziolka :)) spokoj mamy najwazniejszy teraz jest :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że dam. Oczywiscie juz łapie stresa szczególnie jak przeczytalam o stracie S1985. No ale nic, grunt to pozytywne nastawienie.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?

Mi lekarz na ostatniej wizycie odstawił duphaston, brałam taką dawkę jak Ty :)
    Mówił, że już na tym etapie ciąży łożysko produkuje częściowo progesteron.

Dziewczyny wizytujące trzymam kciuki <3

Karola a myślałam, że tylko mój mąż tak ma :) Ćwiczenia, bieganie, jogurt z musli itp :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:32

Dagmara lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę... Mam na tyle tabletek, ze chyba odstawię stopniowo. Przez 10dni jeszcze po dwie a potem 7 dni po jednej. Mam nadzieje, ze łożysko do tego czasu całkowicie przejmie prace. No i mam nadzieje, ze skoro nie miałam z nim problemu od początku ciąży i lek dostalam profilaktycznie na tzw. wszelki wypadek, to nic złego sie nie stanie. Dzieki za odp!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży tez odstawiłam stopniowo mimo że lekarz mówił że mogę odstawić od razu .Czułam się tak bezpieczniej :)
    Przepraszam zapomniałam nicka ( a w telefonie ciężko mi się cofnąć) kobieto z tym pięknym wyrzeźbionym ciałem wyglądasz bosko. Ja dużo ćwiczyłam przed poprzednia ciążą i pomiędzy chcącymi ale tak nie wyglądałam :) teraz tez ćwicze mniej intensywnie 3 razy w tygodniu. w poprzedniej ciąży przytyłam kolo 20 kg. samo zeszło około 15 kg o resztę musiałam sama walczyć. zaczęłam tez biegać i ważyłam mniej niż przed ciążą :)
    Hi hi ja też wcinam jogurt z musli zielone koktajle :) ale żeby nie było tak pięknie na deser Karpatka albo inne ciacho ;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Agsha: tak na Inflanckiej jest? Może następnym razem spróbuj na Żelaznej. Nigdy mnie tam nie zlali i dostawałam pakiet informacji na IP.

Nie, na Karowej tym razem byłam.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w planach rodzic na karowej. Raz już tam rodzilam i byłam zadowolona, gorzej z opieką po ale tak naprawdę to przy czwartym dziecku to ta ich opieka nie za bardzo mi potrzebna.
    Tak mi się dzisiaj kręci w głowie że chyba nie wstanę z łóżka, dobrze że babcia wzięła dzieci na ferie.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston? Ja dostałam profilaktycznie 2x1 (pomimo dobrego wyniku progesteronu) i na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że mam dokończyć opakowanie i tyle. Zastanawiam się tylko, czy nie powinnam jakoś stopniowo zmniejszyć dawki - zapomniałam się z nerwów dopytać :/ Może któraś z Was ma podobnie?
    Ja przy plamieniu miałam brać 3x1. Po 2,5 tygodnia lekarz zmniejszył dawkę na 2x1. Będę brała tak długo jak mi będzie kazał lekarz, chociaż teraz wyniki i badanie gin były ok.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy lekarz rodzinny moze mi wypisac skierowanie na rozyczke, toxo czy hiv? Te typowe wyniki dla ciezarnych. Bo morfologia i mocz to bez problemu. Musze zrobic wyniki ale bedzie mnie to sporo kosztowalo bo prywatnie i tak sie zastanawiam czy na te wyniki tez moze.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    A ja mam w planach rodzic na karowej. Raz już tam rodzilam i byłam zadowolona, gorzej z opieką po ale tak naprawdę to przy czwartym dziecku to ta ich opieka nie za bardzo mi potrzebna.
    Tak mi się dzisiaj kręci w głowie że chyba nie wstanę z łóżka, dobrze że babcia wzięła dzieci na ferie.

Ja też myślałam o Karowej (z Karowej mam prywatną dr która jest ANIOŁEM) ale jak sobie wczoraj tam pobyłam to mi się odechciało. Nie dość, że mało miło, na IP w rejestracji przychodzi ktoś raz na godzinę (a co jak zacznę rodzić?), byłam 2 razy w kibelku gdzie było stado mrówek- ostatecznie miałam je centralnie w majtach... Zrobili poczekalnie jak talala i na tym chyba remont sie skończył. Gdybym miała pewność, że moja dr będzie miała dyżur to bym rodziła tam :-) ale ona jest tak rzadko, że nie mam co liczyć. A 80m od domu mam Inflancką... więc chyba tam pójdę. Myślę jeszcze nad Bielańskim.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mam pytanie. Czy lekarz rodzinny moze mi wypisac skierowanie na rozyczke, toxo czy hiv? Te typowe wyniki dla ciezarnych. Bo morfologia i mocz to bez problemu. Musze zrobic wyniki ale bedzie mnie to sporo kosztowalo bo prywatnie i tak sie zastanawiam czy na te wyniki tez moze.

O! Mnie też to interesuje. Bo niestety mój gin nie chciał mi dać na różyczkę mówiąc, że niby nie refundują mu czy coś... Babka w laboratorium wymownie się na mnie spojrzała, jak jej powiedziałam o tym.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz spoko to wypisze. Ale jak maja problemy z wystawianiem na podstawowe badania to i tu może być problem.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi szpitalami to tak jest że jak się usłyszy od kogoś coś złego to już się człowiek zastanawia
    Ja rodzilam za każdym razem w innym i na szczęście nigdzie mnie źle nie potraktowano ale za to ostatni poród w szpitalu brodnowskim i to ze swoim lekarzem był najbardziej stresujący. Nie dość że porodowka z czasów gierka lezysz rozkraczona na wprost rozsowanych drzwi i kto przechodzi to zagląda masakra. U mnie stało w drzwiach całe audytorium bo mała wychodziła z ręką i trochę krzyczalam to wszyscy chcieli zobaczyć dlaczego. Łóżko do porodu bez podpórki na nogi i w trakcie partych kazali mi samej trzymać nogi. Nie wiem jak inni ale ja jak mnie coś boli to opuszczam nogi więc było mi ciężko. Ale za to po porodzie opieka super, niestety sale również wczesny gierek.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • letty Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

u mnie nie wystawiają... Jak to twierdzili "ciąża to nie jest wskazanie do zrobienia tych badań" chyba, że im ściemnisz, że chodzi o co innego niż ciąża typu... szłam po drodze i wdepnęłam w strzykawkę z igłą i teraz się boje :P bo to już jest wskazanie :D ahaha... chyba, że masz jakiegoś spoko lekarza to wystawi :) ja latam prywatnie

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też by lekarz nie dał, by stwierdził, że jak jestem w ciąży to do ginekologa, ale jak masz lekarza rodzinnego spoko to próbuj może da.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja mam dziś wizytę o 12;45 ;)

Dziewczyny przestańcie z tymi wałkami... jak wy macie wałki to mnie powinni zabić za otyłość ;) bez przesady... jak wy siebie tak nazywacie to jak mają się poczuć dziewczyny, które mają problemy z waga? Może jestem trochę przewrazliwiona, ale moja mama zawsze miala problem z takimi sytuacjami- wieczna nadwaga, mimo, że jadła jak wróblek i bardzo się pilnowała. Zawsze było jej przykro, jak szczupła osoba w jjej obecności nazywała siebie grubą itd...

Dzieki kochana. Bo ja jz tu naprawde megakompleks jestem :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ale mam pocieszenie dla duzych babek jak ja
    Przez 9 miesiecy nie jestesmy duze tylko w ciazy ☺ja wiem ze jak urodze chodzby sie walilo i palilo wezme sie za siebie teraz mieszkamy na wsi i mamy super warunki☺

Ciut pocieszylas :-D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja rodzinna wydaje sie ok, znam ja dopiero od roku, bo jak wrocilismy z malym ze szpitala to wtedy sie do niej zapisalam i dziecko...ogolnie bardzo dobry lekarz, zajmuje sie trudnymi przypadkami, no ale nie wiem czy wystawi skierowanie...niech da chociaz podstawowe i tsh i zawsze 40 zł zostanie w kieszeni

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ