X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Mnie rwa dotrwała teraz ledwo gire za sobą ciągnie:\ dotrwam do 23go i l4.

Ja na razie jedynie mam takie czasowe bóle w kręgosłupie, dwa dni miałam tak, że noga bolała..typowego ataku rwy jeszcze w ciąży nie miałam ale boję się co może być później jak już będzie większy ciężar do noszenia.
    Od drugiego trymestru wracam do ćwiczeń z delikatnym obciążeniem i piłką bo dzięki temu udało mi się ładnie wzmocnić mięśnie i rwa była rzadsza, a teraz po tej przerwie od ćwiczeń czuję, że kręgosłup siada tym bardziej, że dużo czasu spędzam w pozycji siedzącej ;-/

Może porób ćwiczenia na rozciąganie kręgosłupa, na YT są bardzo fajne, mi w momencie rwy przynosiły ulgę, początkowo bolało ale potem w miarę rozciągania było naprawdę lepiej!

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam wskazanie do cc właśnie ze względu na kręgosłup. Oczywiście ortopeda powiedziała mi, że jak się uprę, mogę rodzić naturalnie, ale nie obiecuje mi, że po takim porodzie bóle się nie nasilą (a mam czasami straszne bóle przy obustronnej skoliozie 2/3 st.).

Dziewczyny, ale mnie dziś naszła ochota na truskawki… kupiłam i zjadłam kilka. Wiem kurczę, że one teraz bardziej chemiczne niż naturalne, ale nie było siły…

No i wiem już na pewno, że czuję pierwsze ruchy dzidziulka. Niesamowite, że tak szybko. Raz, może dwa razy dziennie, ale to na pewno to :)

Aaa i mnie proszę wpisać na 8.08, choć pewnie przy cesarce będzie szybciej :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:40

ninciaa172, laven81, oLena31, Kw14tuszek, Rudi88, malika89, Rybaaaa, mmalibu, kaarolaa, Ania_1986, Coconue, Dominique88, rosax3, Elza :), Martynka30, Nelk, SyHa85, Betty Boop, amanina, alicjaaaa, Sarayu, beza_cytrynowa, monirek, Paulka123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:

Dziewczyny, ale mnie dziś naszła ochota na truskawki… kupiłam i zjadłam kilka. Wiem kurczę, że one teraz bardziej chemiczne niż naturalne, ale nie było siły…

Ja te "chemiczne" truskawki jem co 2-3 dni, z Biedronki albo Lidla, no nie mogę się powstrzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:12

oLena31 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    O kurde a ja mam regularnie rwę, szczególnie jak się przeciążę to w okresie jesienno-zimowym zawsze mnie trapi i to porządnie, często nie mogę wstać z łóżka i silnie promieniuje mi ból do prawej nogi, że nie mogę na nią stanąć bo mnie aż wygina ten ból...Dziwne, że latem nie mam rwy?
    Miałam rezonans i mam skoliozę w odcinku krzyżowo-lędźwiowym i coś tam z krążkami i coś jeszcze.... Powinnam o tym powiedzieć mojej ginekolog?
    U mnie odbywa się to tak samo.
    Wiem, że mam lordoze (ogonek wycięty w stronę brzucha?)
    Myślę że warto o tym wspomnieć.
    Znajoma dostała rwy na miesiąc przed porodem i biedna się ruszać nie mogła.(wrzesień/październik) Rodziła CC ale szczerze nie wiem czy to w końcu miało coś wspólnego.

Może dostaniemy jakieś ćwiczenia wspomagające lędźwia.
    Na skórze łydek i bolące kolana gin zalecił specjalny magnes aspargin. Dopiero zaczęłam wiec jeszcze się nie wypowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:16

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Chętnie :) Ale wiecie, już na usg prenatalnym było ciężko uchwycić obie naraz. Na kolejnym już na pewno nie będzie to możliwe.
    Akurat na prenatalnym dostałam filmik i powycinałam kilka screenów, ale jakość nie jest najlepsza.

Ale słodziaki! A ta która salutuje to wygląda jakby się uśmiechała od ucha do ucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:23

Karo Em lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Chętnie :) Ale wiecie, już na usg prenatalnym było ciężko uchwycić obie naraz. Na kolejnym już na pewno nie będzie to możliwe.
    Akurat na prenatalnym dostałam filmik i powycinałam kilka screenów, ale jakość nie jest najlepsza.

2ptntdz.jpg

Tu jedna salutuje :)

nnju3d.jpg

A tu 3D, ale widać tylko jedną, a ta pionowa ściana po prawej to błona pomiędzy ich mieszkaniami :)

vniiqe.jpg
    Jeju... Ale piękny widok...
    Aż nie wiem co napisać.
    Gratuluję i teraz tylko się cieszyć ;)

Który to tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:23

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    U mnie odbywa się to tak samo.
    Wiem, że mam lordoze (ogonek wycięty w stronę brzucha?)
    Myślę że warto o tym wspomnieć.
    Znajoma dostała rwy na miesiąc przed porodem i biedna się ruszać nie mogła.(wrzesień/październik) Rodziła CC ale szczerze nie wiem czy to w końcu miało coś wspólnego.

Może dostaniemy jakieś ćwiczenia wspomagające lędźwia.
    Na skórze łydek i bolące kolana gin zalecił specjalny magnes aspargin. Dopiero zaczęłam wiec jeszcze się nie wypowiem.

No powiem swojej ginekolog, pokażę jej opis i zobaczymy. Ale pewnie jak coś to wyśle mnie do ortopedy.
    A ja mam właśnie wygięty w bok kręgosłup w tym odcinku. Moja siostra po porodzie zaczęła mnie problemy z rwą kulszową tzn, już w ciąży ją bolał kręgosłup ale po porodzie zaczęła mieć takie ataki rwy. Kiedyś podniosła syna żeby go do fotelika wsadzić i tak jej poszło, że wylądowała w szpitalu, ryczała z bólu, chodzić nie mogła w ogóle ;-/
    Ta rwa to masakra...

Dagmara lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny czy wdychanie farby olejnej jest bardzo niebezpieczne? Malujemy z mezem drzwi i futryny a ze ja lubie takie prace i nie odrzuca mnie od tego zapachu to tez malowalam, ze 2 godzinki to trwalo... :-( glupia jestem, ale pomyslalam ze skoro mnie nie odrzuca od takich zapachow to moge :-(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:

2ptntdz.jpg

Tu jedna salutuje :)

nnju3d.jpg

A tu 3D, ale widać tylko jedną, a ta pionowa ściana po prawej to błona pomiędzy ich mieszkaniami :)

vniiqe.jpg

Śliczne :)
    Tylko pozazdrościć ;-)
    A ta po prawej na 1 zdjęciu to chyba ma focha... Hehe

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Jeju... Ale piękny widok...
    Aż nie wiem co napisać.
    Gratuluję i teraz tylko się cieszyć ;)

Który to tydzień?

Wg tego USG jedna wyszła na 13+0 a druga na 13+2. Zgadzałoby się to z terminem OM, ale jestem pewna że owulacja była później, u mojego prowadzącego gina zawsze były z 5 dni młodsze i to by się zgadzało.

preg.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my odebraliśmy wyniki z krwi. Ryzyko spadło baaardzo, kamień z serca :)
    Miałam robione jeszcze raz usg, bo ostatnio robiłam prywatnie, ale w związku z tym, że lekarz skierował na dodatkowe badania, to włączył nas do programu na nfz i musiał zrobić badanie nfz-towskie.
    Bobo ma 7,76 cm, przezierność ok. 2 mm, czyli w tydzień wzrosła o 0,4 mm, a dziś mamy 13t6d.
    Ja myślałam, że mojego M to wszystko jakoś nie rusza, a on dziś w drodze mówi, że nie wie czy będzie chciał kiedyś kolejne dziecko, jak miałby jeszcze raz się tak denerwować. W I ciąży prenatalnych nie robiłam i byłam "zdrowsza" psychicznie. Drugi raz na te pierwsze chyba bym się nie zdecydowała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:53

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em cudne maluszki. Fajnie wygladaja dwie glowki obok siebie :) cuda po prostu.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...
    Trzymam dłoń nisko na brzuchu i czuje coś! Kogoś!?

Tak jakby położyć dłoń na policzku i językiem od środka po policzku przejechać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:08

hella, Dominique88, aaniuskaa, SyHa85, Paulaaa, monirek, Paulka123 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis dola i to strasznego jakos nie potrafie sie w pelni cieszyc ciaza chyba przez remont nowego domu pochlania tyle czasu i pieniedzy niestety ja chcialam byc fer wobec pracodawcy i powiedzialam o ciazy i co pozegnal sie ze mna...ciezko mi pracowac z dojazdem do klientow bo nie moge dzwigac ciezarow a w domu poki co nie mam mozliwosci bo remonty dobrze ze maz w miare zarabia jak na warunki naszego miasta.Druga sprawa to moja waga jak mam ochote na cos slodkiego albo nie zdrowego to nie moge bo musze pilnowac wagi o polozeniu sie w dzien ostatnio moge pomazyc nie umiem sie nawet zrelaksowac nie wiem co ze soba zrobic przepraszam was ze sie tak zale ale mialam potrzebe wygadania sie wlasnie wam...o depresji po porodzie to slyszalam ale o ciazowej...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja mam dzis dola i to strasznego jakos nie potrafie sie w pelni cieszyc ciaza chyba przez remont nowego domu pochlania tyle czasu i pieniedzy niestety ja chcialam byc fer wobec pracodawcy i powiedzialam o ciazy i co pozegnal sie ze mna...ciezko mi pracowac z dojazdem do klientow bo nie moge dzwigac ciezarow a w domu poki co nie mam mozliwosci bo remonty dobrze ze maz w miare zarabia jak na warunki naszego miasta.Druga sprawa to moja waga jak mam ochote na cos slodkiego albo nie zdrowego to nie moge bo musze pilnowac wagi o polozeniu sie w dzien ostatnio moge pomazyc nie umiem sie nawet zrelaksowac nie wiem co ze soba zrobic przepraszam was ze sie tak zale ale mialam potrzebe wygadania sie wlasnie wam...o depresji po porodzie to slyszalam ale o ciazowej...
    Ninka, ale jaką miałaś umowę? Bo jak o pracę to nie mogą Cię zwolnić.

preg.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, ale jak sie z Tobą pożegnał?????

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie mialam umowy...liczylam ze jak sie przyznam to to zrozumie ze jestem fer i pozwoli mi dalej pracowac a tydz pozniej mielismy podpisac umowe...glupia jestem co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 22:59

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo piękne te Twoje dzidzie. Ale to niesamowite że masz dwa bobasy w brzuszku :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    No wlasnie nie mialam umowy...liczylam ze jak sie przyznam to to zrozumie ze jestem fer i pozwoli mi dalej pracowac a tydz pozniej mielismy podpisac umowe...glupia jestem co...

Po fakcie każdy jest mądry... Twoja postawa dobrze o Tobie świadczy Ninka. Najważniejsze teraz żeby dzidzia była zdrowa, a reszta się jakoś poukłada.
    A co do szefa to...daj mu Boże jak najgorzej... ;)

Wojciech <3
    we86vd6.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ