Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5531092c9f33.jpg
Moje pierwsze zakupy dla FasolkiI jakoś zamiast różowych bardziej wpadają mi w ręce te niebieskie
Tutaj starałam się w miarę uniersalnie, a rozmiary różne bo jeszcze nie mam doświadczenia
Martynka30, malika89, SyHa85, Domi793, rosax3, Kw14tuszek, pigułka, celia, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
hella wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5531092c9f33.jpg
Moje pierwsze zakupy dla FasolkiI jakoś zamiast różowych bardziej wpadają mi w ręce te niebieskie
Tutaj starałam się w miarę uniersalnie, a rozmiary różne bo jeszcze nie mam doświadczenia
Śliczne ciuszkiMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja chyba tez nie jestem najlepszą matka
około 4 tyg mialam olbrzymia ochote na piwo Karmi i kupilam 3 butelki i tak przez 2 tyg popijalam po czym sie zorientowalam, ze jakis tam setny procenta alkohol tam jest
Jem tez jajka na miekko od czsu do czasu.
Poszłam dzis na strych i wykopalam olbrzymie pudło po mojej siostrzenicy, ktora mieszka w londku. Piekne, markowe ubranka ale wszystkie dziewczynskie a ja na pewno bede miala chłopaka bo po stronie meza i jego rodziny same chłopyJak sie jednak okaże ze bedzie dziewczynka to bedzie to bardzo miła niespodzianka.
Dziewczyny ja ciąże przechodze w zasadzie bezobjawowo (patrząc na wasze mdlości i dolegliwosci). Mam jednak od dawna problemy z kręgosłupem lędźwiowym idyskopatie. Pracuje w zasadzie fizycznie (sama u siebie)i zawsze po całym dniu pracy stania/siedzenia przy stole na koniec lapie mnie straszny ból ,ktory promieniuje na noge ze az chodzic nie moge. najorsze, ze teraz po zaledwie 2 h juz mam ten straszny ból ktory wyciska łzy z oczu. ledwo teraz siedze. jak ja bede pracowała? Strasznie mnie to matrwi...MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:Ja chyba tez nie jestem najlepszą matka
około 4 tyg mialam olbrzymia ochote na piwo Karmi i kupilam 3 butelki i tak przez 2 tyg popijalam po czym sie zorientowalam, ze jakis tam setny procenta alkohol tam jest
Jem tez jajka na miekko od czsu do czasu.
Poszłam dzis na strych i wykopalam olbrzymie pudło po mojej siostrzenicy, ktora mieszka w londku. Piekne, markowe ubranka ale wszystkie dziewczynskie a ja na pewno bede miala chłopaka bo po stronie meza i jego rodziny same chłopyJak sie jednak okaże ze bedzie dziewczynka to bedzie to bardzo miła niespodzianka.
Dziewczyny ja ciąże przechodze w zasadzie bezobjawowo (patrząc na wasze mdlości i dolegliwosci). Mam jednak od dawna problemy z kręgosłupem lędźwiowym idyskopatie. Pracuje w zasadzie fizycznie (sama u siebie)i zawsze po całym dniu pracy stania/siedzenia przy stole na koniec lapie mnie straszny ból ,ktory promieniuje na noge ze az chodzic nie moge. najorsze, ze teraz po zaledwie 2 h juz mam ten straszny ból ktory wyciska łzy z oczu. ledwo teraz siedze. jak ja bede pracowała? Strasznie mnie to matrwi...
Może powinnaś pomyśleć już teraz o rehabilitacjach? Moj G. od lat ma problemy z kręgosłupem i jego rehabilitant pytał jak się mam, bo ponoć w ciąży i po ciąży bardzo często "siada" kręgosłup i stawy biodrowe... -
Właśnie słabo cos wierze w powodzenie rehabilitacji. Juz wczesniej chodzilam na rózne zabiegi, kriokomory i to była tylko strata czasu. Nie poprawiło mi sie w najmniejszym procencie.
Powinnam pojsc do lekarza rodzinnego z tym?Dagmara lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Hey, która ostatnio pisała o pierogach z truskawkami?
Dzięki! Tego mi było trzeba.
Na szczęście tesciowka (nie to żeby zaraz przyjaciółka ale nic do siebie nie mamy) usłyszała w wekend ze miałabym ochotę, więc mi zrobiła cały półmisek pierożkow ;p
Ciuszki jakieś i jak będzie jeszcze w Lidlu ta mata, to kupie we wtorek po poniedziałkowych prenatalnych.
Ja dalej bez objawów.
Jedynie zmęczenie i boli mnie codziennie wieczorem a dziś cały dzień jedno miejsce. Tak jakby rwa kulszowa. Mam nadzieje ze to nie to.
Boli tak jakby jakaś kość mi nie chciała przeskoczyć i blokuje mi nogę.czasem całą dretwieje zawsze prawa...
Do tego chyba już z bólu i zmęczenia kluje "serce".
-
Kurcze słyszałam kiedyś ze rwa to wskazanie do CC.
Bardzo chciałabym sama urodzić...
Nie, ja mam to od początku ciąży jakoś, chociaż dretwienie miałam zawsze przy okresie o tez prawy bok i udo.
Od wczoraj jest dziecięca gazetka Lidia, dziewczyny pisały o bodziakach, dziś koleżanka mówiła mi o spodenkach, a w gazetce wypatrzyalam matę/narzute szaro żółta ze słonikiem
Mam całym domu kafelki na podłodze wiec pewnie będę cały dzień na rozłożonym narożniku maleństwo bawić i myślę że taka mata by nam się przydała -
Hej Dziewczyny! My po badaniach, noszę w brzuszku zdrowego, bardzo szybkiego chłopczyka
za każdym razem jak lekarz chciał go zmierzyć to odwracał się w drugą stronę
raz ładnie pomachał rączka do rodziców
jestem przeszczęśliwa!
Martynka30, MiMK, hella, Paulka123, kaarolaa, SyHa85, beza_cytrynowa, Domi793, JRY1984, pigułka, Nelk, malika89, celia, Canario, Betty Boop, alicjaaaa, alicjaaaa, alicjaaaa, alicjaaaa, Friend, monirek lubią tę wiadomość
-
Mikolajkowa, poczekaj do czwartku i zrób faworki i paczki, po co się 2 dni będziesz bawić w cukiernika
Ja czekam na paczki z tofi i adwokatem. Chyba taka ilość alko mi nie zaszkodzi?
Ciekawe czy akurat trafię na dzień slodkiego bo jakiś nie zawsze mnie ciągnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:49
Mikołajkowa66 lubi tę wiadomość
-
Wreszcie! udało mi się was nadgonić. Od rana czytam i nadrabiam zaległości i tak mi ochoty narobiłyście na szperaka, że pojechałam na małe zakupy
u nas jest taki fajny, podzielony na dwie części, jedna to rzeczy nowe, z metkami po ok 20zł a druga to rzeczy używane na wagę. Wypatrzyłam nawet sweter massimo dutti za 25 zl ale był na mnie za mały. Kupiłam koszulę, sweterek i coś jakby bluzę. Miałam ochotę kupić coś dla dzidziola, w pepco akurat ponad połowa powierzchni sklepu była zarezerwowana dla działu dziecięcego
ale wszystko było takie ładne, mięciutkie, kolorowe i tak mnie jakoś naszło że jeszcze >>nie jestem gotowa na tak odważny krok<<
W sumie to mam dwia pary skarpeteczek które mąż kupił jak dowiedział się o pierwszej ciąży. Mam też dwa małe niebieskie body które kiedyś kupiłam dla koleżanki, ale jak urodziła to ja akurat straciłam ciążę, i nie miałam najmniejszej ochoty iść do niej w odwiedziny. A body nadal leżą i czekają
.
Ktoś pytał o retinyl palmitate, to jest pochodna witaminy A. Sama wit A jest dosyć mocna i czasem powoduje podrażnienia na skórze, dlatego częściej się stosuje jej pochodne, właśnie ester retinolu, jest słabszy i delikatniejszy dla skóry. Ja bym tak nie panikowała z tą wit A. owszem wchłania się przez skórę ale działa tylko powierzchniowo, zanim przeniknie do krwioobiegu a dalej przez łożysko do dziecka to już dawno się rozłoży. Witaminy nie są trwałe i bardzo szybko ulegają rozkładowi. Ja mam kilka kremów z estrem retinolu i używam ich kiedy mam taką potrzebę. Oczywiście nie wolno nam przyjmować wit A "doustnie".
Ja mam wizyty co 4 tygodnie i jakoś mi z tym dobrze bo nie denerwuje się tak co powie lekarz, co zobaczę na usg. Wierzę że jest wszystko dobrze i w takim przekonaniu mijają dni do kolejnej wizyty. Wiadomo, na początku miałam ochotę biegać do lekarza co drugi dzień ale po prenatalnych jestem spokojna.
Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka a powiedz mi jak to jest z szamponami z olejkami eterycznymi i z wyciągami z ziół? np rozmaryn lekarski, mydlica lekarska, cedr, można czy raczej odpuścić ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:28
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
sylwiaśta159 wrote:Dziekuje cioteczki kochane
) my male dzidziole lubimy smakolyki, wiec to dla Was za mile slowa
PS; MAM SLINOTOK
mniaaaam to jest ciasto Pani Walewska/Pychotka? piekłam w zeszłym tygodniu, zajadaliśmy z mężem jak nigdy pyyyyyycha -
Martynka30 wrote:Paulka a powiedz mi jak to jest z szamponami z olejkami eterycznymi i z wyciągami z ziół? można czy raczej odpuścić ?
czyt. są tłuste. Oznacza to, że w szamponach jest ich tylko mini mini. Ale nawet jeśli... to uwierzcie, że nasza skóra jest dość mocną barierą która uniemożliwia przenikanie wielu składników kosmetyków.Większość działa tylko powierzchniowo. Ja używam zupełnie normalnie wszystkich kosmetyków które używałam do tej pory. Zmieniłam jedynie szampon bo przez te hormony moje włosy bardzo źle wyglądały. Teraz używam z herbal care szampon łopianowy, ma fajne składniki i został pozbawiony tych "bajerów" które mają np, nivea, head and shoulders i inne, które niepotrzebnie obciążają włosy.
Jedyne do czego rzeczywiście mam zastrzeżenia to lakiery do paznokci, tak jak sama kiedyś napisałaś zawierają często formaldehydy, toluen i inny syf, i farby do włosów- te z amoniakiem śmierdzą co może szkodzić dziecku a te bez amoniaku zawierają często metyloaminę, którą stosuje się w zdecydowanie większym stężeniu niż amoniak, przenika przez strukturę włosa i kumuluje się w tkankach. Jedyne co to nie śmierdzi....
A jeszcze zioła- tu moja wiedza się kończy. Zioła potrafią mieć "nieobliczalne" właściwości i to już wyższa szkoła jazdy. Ja z ziołami raczej ostrożnie bo nie wiem jakie mają działanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:30
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Kochana dzięki za odpowiedź, ja używałam przed ciążą rosyjskich szamponów, bez sls i tych substancji drażniących i jak po drogeryjnych swędziała mnie strasznie głowa, te mi pasowały i nawet powiem więcej wyleczyły mi stany zapalne skóry spowodowane drogeryjnymi szamponami, ale mają zioła te co pisałam i nie wiem czy można. Jak tylko się dowiedziałam o ciąży poszły w odstawkę i używałam albo dla dzieci albo szamponu z aloesem, ale mi się kończy i stąd było moje pytanie.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz