X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syha włosy- bomba :D

SyHa85 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha piękne włosy. Ja też miałam taki kolor, ale mi się szybko zmył. Chociaż planuję jeszcze raz się zafarbować pod koniec kwietnia. Jedyny plus zmywania, że nie widać u mnie odrostów. Jestem żółtą blondynką.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Syha piękne włosy. Ja też miałam taki kolor, ale mi się szybko zmył. Chociaż planuję jeszcze raz się zafarbować pod koniec kwietnia. Jedyny plus zmywania, że nie widać u mnie odrostów. Jestem żółtą blondynką.

Ja w dziecinstwie bylam ładnie ruda, z wiekiem zaczęly płowiec i takie bezpłciowe robic :-/ włosy to moj najwiekszy jak nie jedyny atut wizualny :-) dlatego ja na walentynki farbuje. Bardzo mi źle jak sa takie byle jakie :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja w dziecinstwie bylam ładnie ruda, z wiekiem zaczęly płowiec i takie bezpłciowe robic :-/ włosy to moj najwiekszy jak nie jedyny atut wizualny :-) dlatego ja na walentynki farbuje. Bardzo mi źle jak sa takie byle jakie :-(
    EEEE TAM, JA WIDZĘ NA ZDJĘCIU PIĘKNA TWARZYCZKĘ

SyHa85, Paulka123 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    EEEE TAM, JA WIDZĘ NA ZDJĘCIU PIĘKNA TWARZYCZKĘ

Oj jak miło, hehe :-) no no :-P od brody w dół jest gorzej :-) ale co tam. Teraz dzidzia najważniejsza. Potem sie bede martwic. Ale wlosy musze doprowadzic do porzadku bo moje samopoczucie upadlo przez nie aktualnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)
    wczoraj chyba byl w ogole dzień ZŁA WSZECHMOGACEGO bo mnie maz tez wkurzyl i w ogole było mi ze wszystkim zle.

AKTUALIZUJE informacje z sieci (sprawdziłam dzis) - na Wrocławskiej jest sklep z ubraniami ciazowymi, na Grochowskiej przy rondzie Wiatraczna jest sklep z ubraniami zarowno nowymi jak i uzywanymi. na nowe nie oplaca sie patrzec (drogie i brzydkie), mnie urzekly jedne tylko portki i na szczescie byly przecenione, wiec zanabylam. jesli chodzi o uzywane - zalezy pewnie co akurat sie trafi, ale dla mnie to wygladalo babcinie.

JRY: piekny brzuch!! Jaki kuleczkowaty:))

Hella: i jak, pomogła kawa? Mi wtedy na bóle migrenowe bardzo, mimo że też mnie odrzuca.

Fasolkarosnie: ja wczoraj pierwszy raz miałam taki kryzys, ze mi było BARDZO zle i w ogole sama nie wiedziałam czego chce, ani co zrobić, ale ciagle beczałam, masakra jakas :) to mija mam nadzieje ;) ze spaniem się nie martw, bo ja tez spie pol dnia i jestem non stop zmeczona :) podobno mija w 2. Trymestrze :) co do mdlosci.. roznie bywa. Ostatnio poznałam dziewczyne, która wymiotowala kilka razy dziennie do 20 tygodnia. Mi niby przeszły, ale czasem mnie „uderzają” i znowu to samo :)

Syha: WŁOSY MISTRZ :D

fasolkarośnie, SyHa85, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6fd73a1084c.jpg

Apropo włosów- to moje sprzed ciąży :) Mój mąż się w nich zakochał. Teraz niestety są niezadbane . .. Po pierwsze kolor był podretuszowany (naturalny mam blondo-rudy, ale taki bez wyrazu, a teraz mega odrost i w ogóle lipa) no i nie mam motywacji przez to żeby wklepywać w nie odżywki, piiankę itp.

Kusi mnie ściąć, ale szkoda mi. Ale jakbym ścięła to też bym chętnie oddała potrzebującemu. Super gest!

WoW!
    piękne! za "panny " robiłam trwałą na moim blondzie i wyglądały podobnie i mąż się w tych moich loczkach zakochał, potem po porodzie też raz lub 2 razy zrobiłam trwałą, ale już jakoś inaczej to było i zostawiam moje, ale Twoje to cudeńko, marzę o takich zawsze, tylko, że ja musze mieć blond :) choć rude śliczne :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-( urosłam przez te komplementy :-)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:
    Śliczne są!!!
    Ja też kiedyś miałam rude, ale bardzo szybko mi się "spierały" :(

Mój tez się we mnie w takich zakochał :) teraz sa krótsze i lekko zbrązowione, fryzjerka powiedziała, że widac poprawę w ich stanie po zmianie koloru na bardziej naturalny :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha piekne wloski i sliczny kolor:))
    Wow!

SyHa85 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomniałam sobie o co miałam was zapytać już wczoraj, a mianowicie: czy którejś z was lekarz zalecił badanie na zapelenie wątroby? Ja mam 3 tatuaże (oczywiście robione w dobrym salonie a nie u Mietka w piwnicy) ale z tych emocji na prenatalnych zapomniałam się zapytac.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny przypomniałam sobie o co miałam was zapytać już wczoraj, a mianowicie: czy którejś z was lekarz zalecił badanie na zapelenie wątroby? Ja mam 3 tatuaże (oczywiście robione w dobrym salonie a nie u Mietka w piwnicy) ale z tych emocji na prenatalnych zapomniałam się zapytac.

ja tez mam 3 tatuaze i mialam zlecone hcv (razem z hiv, grupa krwi i innymi tego typu), ale chyba to tak ogolnie w ramach standardu 1 trymestru, a nie dlatego ze mam tatuaze (przynajmniej nie komentowal;)).

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam badań ani na hcv ani hiv. Nie wiem czy bedę miała je robione. Może później?

Ja dzisiaj mam dzień pod znakiem mega wkurw*** . Wszyscy mnie denerwują i z nikim nie chce mi się gadać. I cały dzien mnie mdli, nic jeść się nie chce :(
    Teraz będę robic naleśniki, je zawsze dawałam rade wcisnąc mimo braku apetytu

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa piękne włosy!

Ja swoje dla odmiany namiętnie prostowałam (chociaż nigdy nie miałam takiego skrętu, jak Ty), niszcząc je przeokrutnie, aż odkryłam keratynowe prostowanie! Cóż za wybawienie dla moich włosów :) Nie mogłam uwierzyć, że można umyć włosy, rozczesać je i czekać, aż same wyschną :)
    Normalnie każdy układa się jak chce i już nawet nie o skręt chodziło, ale o puszenie się... Mam puszka okruszka na włosach normalnie. Po trwałym prostowaniu - spokój na co najmniej pół roku :) Miałam powtarzać w grudniu, ale okazało się, że upragniona fasolka w drodze i musiałam zrezygnować.

Chyba rzeczywiście mam babę w brzuchu, bo cera jak u nastolatki... :/ Wychodzą mi takie grube, bolące gule :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde odebrałam wyniki moczu morfologii i glukozy i o ile mocz i glukoza ok- glukoza 81
    tak morfologia skopana ;/
    bazofile,limfocyty poniżej normy
    neutrofile powyżej normy

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    ja nie miałam badań ani na hcv ani hiv. Nie wiem czy bedę miała je robione. Może później?

Ja dzisiaj mam dzień pod znakiem mega wkurw*** . Wszyscy mnie denerwują i z nikim nie chce mi się gadać. I cały dzien mnie mdli, nic jeść się nie chce :(
    Teraz będę robic naleśniki, je zawsze dawałam rade wcisnąc mimo braku apetytu

No ja właśnie też nie miałam, to jak pójdę w piątek to chyba sobie zrobię:)
    Na HIV to nie wiem czy muszę, bo mój ma robione ze względu na pracę raz na pół roku.

Naleśniki to bardzo dobry pomysł, ja przed prenatalnymi dzięki nim przeżyłam:)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie miałam ani hcv ani hiv. Ale tatuaży tez nie mam :-)

Ja zjadlam marchew gotowana- podobno pomaga na problemy żoladkowe. Czuje jak ki tam ciągle buzuje :-/ na kolacje kisiel- matczyne sposoby :-) mam nadzieje ze do jutra minie, bo mam zamiar robic pizze z okazji Dnia Pizzy i 5 rocznicy poznania męża :-)

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiv i hcv robi się w ciąży standardowo- tak mówiła moja gin. Ucieszona że chyba mi mdłości mijają nazarłam się gołąbków i czekoladęk. Teraz padam pewnie zaraz mną sponiewiera od żołądka;) ale macie piękne włosy <3

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    No ja właśnie też nie miałam, to jak pójdę w piątek to chyba sobie zrobię:)
    Na HIV to nie wiem czy muszę, bo mój ma robione ze względu na pracę raz na pół roku.

Naleśniki to bardzo dobry pomysł, ja przed prenatalnymi dzięki nim przeżyłam:)

Ja w sumie jestem kosmetyczką i nie raz miałam do czynienia z krwią obcych ludzi , więc raczej powinnam zrobić.

A naleśniki już się smażą, w ogóle to się zastanawiam czy herbata mi nie potęguje mdłości

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja nie mam tatuazy a lekarz zlecil mi na zaoaletnie watroby typu b i c...

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ