Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak wogóle to witamy się w 16 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a0030e353b7.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f14e6e321f5.jpgSyHa85, ninciaa172, Friend, Ninka0111, pigułka, amanina, Ania_1986, Dominique88, hella, Lulu83, malika89, JRY1984, kaarolaa, sylwiaśta159, Domi793, fasolkarośnie, Kw14tuszek, alicjaaaa, monirek, MiMK lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
W ogóle dzisiaj mam trochę doła, bo moja koleżanka zadzwoniła, że dostała okres .. .A w poniedziałek była u lekarza i powiedział ze jest raczej w ciąży (testy też pozytywy). 6 tydzień by był. Ale on jej powiedział że to nie poronienie. Dziwny lekarz. W ogóle zbagatelizował sprawę. Pytała co dalej- no przecież wszystko wskazywało na ciąże, a on że nic. Poradziłam iśc do innego lekarza, który zrobi jakieś badania, np. hormonalne. Żeby takich przygód nie było za chwilę. Wiadomość od rana mnie ścięła z nóg
[/url]
-
nick nieaktualnyninciaa172 wrote:Hej Piekne
Ale sie ciesze, ze dzis wizyta !!Co prawda po przyspieszona, bo po przejsciach ( dwa tygodnie temu krwawienie, w tym tygodniu plamienie), ale wierze ze musi byc dobrze
). Troche mam stresa, bo dzis musze jechac sama bez mojego M. Jestem dzielna, dam rade !
)
Jaki duch w narodziepodoba mi sie
ninciaa172, Friend lubią tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Cześć
A ja mam pytanie intymne z innej beczki .. . Wstydzę się troszkę, ale wizytę mam w poniedziałek a muszę się kogoś poradzić. Ma ktoś może kłopoty z odbytem? Tzn nie wiem czy to są hemoroidy bo tylko swędzi mnie cała okolica i piecze i trochę zaczerwienione jest. Ale kłopotów z wypróżnianiem nie mam, nic mnie wtedy nie boli. Czytałam, że można jakieś maści w ciąży.
Ekspertem nie jestem ale moga to byc hemoroidy niestety czesto to sie zdarza w ciazy ze wzgledy na ucisk mi w poprzedniej ciazy lekarz polecil masc pomogla po ciazy nie raz znikaja najlepiej zglos lekarzowi na wizycie a jezeli jest to dla Ciebie duzy dyskomfort polecam isc do apteki i polecic sie farmaceutki moze da ci cos na zlagodzenieSyHa85 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Friend a robiłaś prenatalne u prowadzącego ciążę? ja się swojego zapytam na wizycie czy takie coś robi
Nie.. mój nie robi
Mój czasami mi zrobi usg na wizycie. Trwa ono z reguły max 2-3 min. Pokazuje mi że dziecko skacze, że widać jak serce pracuje - ale żadnych wymiarów nie robi. -
Nelk wrote:Zaraz jadę, wiecie że przez to że mój mąż obudził się o 1 z bólem brzucha i biegunka to przestałam myśleć o badaniu a zaczęłam się martwić czy nas nie pozararza. Jak żyć!
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martynka30 wrote:I ja bardzo źle spałam znów boli mnie głowa, wzięłam na noc apap ale nie pomógł
Mój detektor jest bezpieczny, nawet mówiłam dla gina, że mam to mówił, że można używać. Wiadomo, że nie będzie się jeździło godzinę po brzuchu i tętna słuchało. Zdania są podzielone, tak jak przy wszystkim. Teraz to szkodzi wszystko jedzenie pełno chemii, powietrze zanieczyszczone, telefony, komputery, mikrofalówki wytwarzają fale elektromagnetyczne, które też szkodzą. Jakby tak patrzeć na to wszystko człowiek by zwariował
Ja znajduję bez problemu tętno dzidzi, wiem gdzie najczęściej siedzi, ma swoje 2 miejsca
Ja wolę użyć niż mam stresować się, że coś jest nie tak. Stres szkodzi dzidzi.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
Teraz się nie boję jutrzejszej wizytyMartynka30 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Friend wrote:Nie.. mój nie robi
Mój czasami mi zrobi usg na wizycie. Trwa ono z reguły max 2-3 min. Pokazuje mi że dziecko skacze, że widać jak serce pracuje - ale żadnych wymiarów nie robi.
Mój na każdej wizycie robi, pomierzy dziecko, zmierzy tętno, obluka czy wszystko jest dobrze. Nk i kość nosową też mi mierzył. A potem pokazuje mi dzidzię jak rozrabiaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Friend wrote:ja wczoraj miałam tak samo po kawie. Tak mi ręce chodziły, że dla zdrowia maluszka odpuszczam już.
Ja na codzien nie pijam kawy, czasem jak mam ochote na cos slodkiegoale to pije taka kapsułkowa z ekspresu
za Wasza rada na bol glowy sprobowalam i pomoglo dwa dni temu, ale jak widac na krotko
Mysle, ze to przez to ze od poniedzialku caly czas lezalam, brak dostepu do powietrza i dlatego
-
nick nieaktualnyKaro Em wrote:Specjalistyczne połówkowe obejmuje jeszcze ocenę serca. Tu jest opis:
http://www.dobreusg.pl/badania_poloznicze/badanie_anatomiczne_ze_szczegolowa_ocena_serca_plodu
Oczywiście nie jest obowiązkowe, ale ja w pierwszej ciąży robiłam, więc chcę dzieci równo traktować
fajnie to opisali, dzieki za link
no i zdjecia czaderskie.
przeczytalam i widze, ze sie m.in podniebienie kostne ocenia. moja znajoma z liceum niecaly miesiac temu urodzila corke, chodzila do takiego lekarza bardzo milego, za raczke potrzymal, usg 3d mial, filmiki nagrywal, tylko jakos nie zauwazyl ze dziecko nie ma tego podniebienia i sie mala urodzila z dziura do tchawicy
tak w sumie ostatnio o tym myslalam, upraszczajac oczywiscie, ale najpierw sie szuka lekarza sympatycznego, co wytlumaczy wszystko, wizyta bedzie trwala 30 min, pousmiecha sie, a potem jak juz sie ma jakies przejscia za soba to sie szuka po prostu lekarza dobrego.
-
Ninka0111 wrote:Kochana czy to ty mowilas ze nie masz brzuszka?przepiekny☺
Mówiłam, że mój przestał rosnąć, a Wy macie takie ładne duże brzuszki
Nie pisałam Wam, wczoraj moje dziecko a raczej jelita postanowiły mnie zrobić w koniasiedzę pochylona przed laptopem i nagle coś mnie 2 razy wypchnęło od środka. Aż podskoczyłam, bo się przestraszyłam. Potem tak kilka razy
Potem okazało się, że mam ciągle takie uczucie, więc zwaliłam na jelitaFriend lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Friend wrote:Może chciała Ci je podbić pieczątką? Czasami lekarza wystawiają l4 i pacjenci zapominają później w rejestracji podbić i jest problem.
Nie. Ja z babką z rejestracji mam tylko kontakt telefoniczny. Jako takiej rejestracji tam nie ma więc to na pewno nie to. W sumie lekarz mnie pyta na każdej wizycie czy piszemy zwolnienie. -
To ja nie mam brzuszka. Nie ma co fotografować.
Martynka - piękna piłeczka
Ja niby też wg om zaczynam dziś 16 tydzień (nawet mam starszą ciąże wg usg) - ale u mnie nic.
Zobaczycie - jutro zrobię zdjęcie z rana. A później w 18 tygodniu przebiję Was wszystkie na wielkość
Aaa i wczoraj mówiłam, że mitem są dziwne połączenia w ciąży.. wczoraj też zjadłam zjadłam 3 ogórki kiszone, później zjadłam połówkę grapefruita, później znowu ogórka i znowu połówkę grapefruita. A na deser dwa kawałki pizzy margarity z pizzy hut. Ta daMartynka30, Dominique88, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Mówiłam, że mój przestał rosnąć, a Wy macie takie ładne duże brzuszki
Nie pisałam Wam, wczoraj moje dziecko a raczej jelita postanowiły mnie zrobić w koniasiedzę pochylona przed laptopem i nagle coś mnie 2 razy wypchnęło od środka. Aż podskoczyłam, bo się przestraszyłam. Potem tak kilka razy
Potem okazało się, że mam ciągle takie uczucie, więc zwaliłam na jelita
Ja jak wczoraj wracałam z pracy tramwajem tak się wczułam w słuchanie swojego brzucha, że czułam wszystkie trybiki w tramwaju -
Friend wrote:dzięki Karo. To zostanę przy swoim terminie
Też będę robić u tego samego lekarza co prenatalne.
Martynka, a jeśli chodzi o połówkowe to one nie są aż tak szczegółowe jak prenatalne - bo nie sprawdza się już tak tych pomiarów i narządów wewnętrznych - dziecko już trochę ma więcej ciałka i mniej widać. Ale za to właśnie wiem, że serducho się sprawdza
Dzisiaj czuję w brzuchu lekkie wibracje. Żadnych objawów gastrycznych w postaci bączków, czy wizyt w toalecie więc może to zapowiedź czegoś?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021