WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Mi się podoba imię Adela ale mój nie chce słyszeć :D
    Znam kogoś kto dał córce Adela i teraz mówią Deli lub Delicja :)
    Ładnie :)

Martynka30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    kazali tylko obserwować, i przypominać na wizytach, byłam u mojej gin na nfz i mówiłam jej o tym (wykrył to mój prywatny lekarz, a potwierdził na prenatalnych inny) i nie zrobiła usg ani nic, zawsze dostaje babka 20zł pomimo wizyt na nfz, nawet jak 2 x w tyg jestem to tez jej "na kawę" zawsze wyrzucam, ale wg niej to nic.
    Kurde ona jest emerytowanym ginekologiem dorabia sobie te kilka godzin w przychodni i może olewa sprawę.
    Pójdę do prywatnego w przyszłym tyg i on mi zrobi usg - tylko po to tam chodzę, i może coś wiecej powie.
    Znów się trzeba prosić o usg, przecież te 3 min ją nie zbawią a byłabym spokojniejsza o wiele.
    Idę znów w poniedz, do niej po L4 i zobaczyć jak mi wyszły wyniki moczu, bo wg mnie coś się dzieje.
    W Polsce ponoc w Gdańsku czy gdzies jakiś profesor przecina te taśmy jak zagrażają dziecku, ale to w ostateczności.
    Stres bedzie do końca ciąży.

dziewczyny, przeczytalam o tym Waszym gownianym sznurku i mega wspolczuje, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! i trzymam kciuki zeby Waszym bachorkom nic zlego sie nie stalo :)

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    moja ukochana babcia miala na imie Michalina (babcia Misia), tez mam sentyment :)
    a wiesz... jak napisałaś, że dla dziewczynki szukasz typów, to pierwsze to imię mi się nasunęło na myśl... <3

Martynka30, amanina lubią tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to My w 14 tyg :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e262aa23ef.jpg

Paulka123, Martynka30, malika89, hella, amanina, pigułka, sylwiaśta159, kaarolaa, Sarayu, Dominique88, Domi793, Ania_1986, fasolkarośnie, Kw14tuszek, Ninka0111, monirek, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    kazali tylko obserwować, i przypominać na wizytach, byłam u mojej gin na nfz i mówiłam jej o tym (wykrył to mój prywatny lekarz, a potwierdził na prenatalnych inny) i nie zrobiła usg ani nic, zawsze dostaje babka 20zł pomimo wizyt na nfz, nawet jak 2 x w tyg jestem to tez jej "na kawę" zawsze wyrzucam, ale wg niej to nic.
    Kurde ona jest emerytowanym ginekologiem dorabia sobie te kilka godzin w przychodni i może olewa sprawę.
    Pójdę do prywatnego w przyszłym tyg i on mi zrobi usg - tylko po to tam chodzę, i może coś wiecej powie.
    Znów się trzeba prosić o usg, przecież te 3 min ją nie zbawią a byłabym spokojniejsza o wiele.
    Idę znów w poniedz, do niej po L4 i zobaczyć jak mi wyszły wyniki moczu, bo wg mnie coś się dzieje.
    W Polsce ponoc w Gdańsku czy gdzies jakiś profesor przecina te taśmy jak zagrażają dziecku, ale to w ostateczności.
    Stres bedzie do końca ciąży.

Prof. Preis się tym zajmuje.
    zastanawiam się nad wizytą u niego jeśli będzie się pogłębiać.
    Chociaż wczoraj moja mama gdzieś w necie znalazła, że wg niego 99% taśm się przykleja..ale czy to prawda, to trzeba by było sie z nim skonsultować

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo klasycznie - Anna albo Ignacy :)

Martynka30, 33Karola33 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf... Juz po ;)

Plec nieznana aczkolwiek dr mowi ze skąpo miedzy nóżkami ;)

Malucu ma 58mm i jest starszy o tydzień niž na OM ;) przeziernosc 1,6. Kosc nosowanjest. Ale jestem happy!!!

Teraz czekam na nifty... ;)

Rudi88, malika89, hella, pigułka, Asiasia, kaarolaa, Dominique88, Domi793, SyHa85, fasolkarośnie, Ninka0111, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobno ma być chłopiec i damy mu na imię Maciej. Jeśli byłaby dziewuszka to Zosia :)

Martynka30, Dominique88 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • hella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miała być Iga, ale mąż uparcie nie chce się zgodzić. Jemu podoba się Maja, Laura, Lena... Sama już nie wiem ;) Mi podoba się jeszcze Natalia :)

Dla chłopaka bez kłotni. Wciąż prym wiedzie Michał :)

Rodzice chrzestni to u nas będzie najbliższe rodzeństwo: moja siostra i młodszy brat męża. Różnie w życiu bywało, ale często się widujemy i wiem, że na pewno zawsze pomogą :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz was doczytam ale musze zjesc najpierw.

Ja tez juz po. Szyjka OK, mala spala, ale jak dr robila usg- juz przez brzuch to sie obudzila :) dalej obstawia dziewczynke, ale na 100 pr wiadomo na polowkowych powie bo tam super sprzet no i 4d.
    Nie mierzyla jej i nie mam zdjec bo juz za duza jest, wazy juz 160 gram!!!! :D

hella, Martynka30, pigułka, malika89, kaarolaa, Dominique88, SyHa85, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Uf... Juz po ;)

Plec nieznana aczkolwiek dr mowi ze skąpo miedzy nóżkami ;)

Malucu ma 58mm i jest starszy o tydzień niž na OM ;) przeziernosc 1,6. Kosc nosowanjest. Ale jestem happy!!!

Teraz czekam na nifty... ;)

To puszczam kciuki, bo mi paluszki zdretwiały hehehe Lece do lumpka, może uda mi się jeszcze jakies spodnie upolowac, chociaz o tej porze watpie

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Znam kogoś kto dał córce Adela i teraz mówią Deli lub Delicja :)
    Ładnie :)

Ja mam córcię Adelę i mówimy do niej Adi :) Ona sama tak do siebie mówi. Dopiero w 8/9 mc ciąży się zdecydowaliśmy na imię, nawet losowania były, nie mogliśmy kompromisu ustalić, ale Adela się przyjęła, choć moja mama kręciła nosem, ale mówi na nią Ada, albo Adi i jest spokój. Teraz synkowi damy na imię prawdopodobnie Leon, choć mój tata z kolei nie jest zadowolony (miał kiedyś przyjaciela Leona, ale przyjaźń się rozeszła). A jakby była dziewczynka jednak, to chciałabym żeby miała na imię Ida. Tylko mój mąż protestuje (Adelka miała być Idą wg mojego planu ;)).

Z chrzestnymi też mam problem. Adi wybraliśmy mojego brata i siostrę męża, ale teraz zostało już kuzynostwo, a oni, zwłaszcza faceci, nie są za bardzo religijni, a nam zależy jednak na tym, żeby chrzestni choć trochę byli związani z wiarą i Kościołem, bo tak chcemy chować nasze dzieci. No i też żeby znajomość się nie rozpadła w ciągu kilku najbliższych lat. I jest problem...

Martynka30, Dagmara lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wyjaśnienie, to może poszukam kogoś w ełku dobrego od połówkowego.
    mozesz sie zapisac do Eryka Piecikowskiego ja do niego chodze, ale jezdze do Grajewa tylko prywatnie, na fundusz ciezko sie dostac, lub Katarzyna Rybaczek ona mnie wczesniej prowadzila i tez robi polowkowe no i oczywiscie przyjmuje prywatnie, ale ceny Ci nie podam bo ja nie zdarzylam na polowkowe do niej

• pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz zaczal mowic do brzucha Julka i chyba tak zostanie. Nie znamy nikogo o tym imieniu, wiec nie mamy skojarzen;) co do chtzestnych to u nas problem, bo sami faceci dookola.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ok, płeć nie znana. 13+2 tydzień, długość 71,2 mm kość nosowa widoczna. NT trochę duże bo 2,2 ale doktor powiedział że jest dobrze. Serduszko 163 też powiedział że ok. Łożysko na tylnej ścianie i przepływy również dobrze.
    Termin mam na 16.08.16 i poproszę o wpisanie. Nie pamiętam co to bpd a wynosi 24,1 mm. Zdjęcie wstawię później.

pigułka, amanina, sylwiaśta159, kaarolaa, hella, Dominique88, Domi793, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    U nas też ok, płeć nie znana. 13+2 tydzień, długość 71,2 mm kość nosowa widoczna. NT trochę duże bo 2,2 ale doktor powiedział że jest dobrze. Serduszko 163 też powiedział że ok. Łożysko na tylnej ścianie i przepływy również dobrze.
    Termin mam na 16.08.16 i poproszę o wpisanie. Nie pamiętam co to bpd a wynosi 24,1 mm. Zdjęcie wstawię później.

Wymiar dwuciemieniowy glowki :) super ze dobrze wszystko!!

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzięki za info, oczywiście priv, bo na fundusz nie liczę, nie dosyć, że kolejki na maxa to jeszcze ciężko się dostać :/
    A do tego dr eryka nie można w ełku?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo! Ja mam! :-) Nina i Róża (tylko nie mów, że Ci się nie podoba bo to moje typy, najwyżej kłam :D)

A jeśli chodzi o drugie tętno to może spróbuj poszukać na plecach, bo może jedna Niunia zasłoniła drugą hi hi ? :D Super, masz z tymi bliźniakami :-)

Beza kochana, dawno się nie odzywałaś! 365 zł <szok> Zaczynam doceniać lux med :-) Praktykuje dokładnie takie samo rozwiązanie jak Ty :-)

Czuję się dobrze, tylko te kłucia są takie nieprzyjemne. Dzisiaj znowu się pojawiły dwa razy. Z lewej strony. A co u Ciebie? Dalej masz smaka na pomidorówkę? :-)

To forum to w ogóle jest coś wspaniałego. Nie wyobrażam sobie teraz samej przeżywać ciąży. A z Bezą to się nawet w szkole rodzenia spotkamy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:08

beza_cytrynowa lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama namawia mnie na Basię lub Anitę - może się komuś spodoba, i zrobi przyjemność mojej Mamie :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, którejś z Was się przyda w planowaniu :)

http://mamy-mamom.pl/imiona-2015-najpopularniejsze-i-najrzadsze/

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ