Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:kazali tylko obserwować, i przypominać na wizytach, byłam u mojej gin na nfz i mówiłam jej o tym (wykrył to mój prywatny lekarz, a potwierdził na prenatalnych inny) i nie zrobiła usg ani nic, zawsze dostaje babka 20zł pomimo wizyt na nfz, nawet jak 2 x w tyg jestem to tez jej "na kawę" zawsze wyrzucam, ale wg niej to nic.
Kurde ona jest emerytowanym ginekologiem dorabia sobie te kilka godzin w przychodni i może olewa sprawę.
Pójdę do prywatnego w przyszłym tyg i on mi zrobi usg - tylko po to tam chodzę, i może coś wiecej powie.
Znów się trzeba prosić o usg, przecież te 3 min ją nie zbawią a byłabym spokojniejsza o wiele.
Idę znów w poniedz, do niej po L4 i zobaczyć jak mi wyszły wyniki moczu, bo wg mnie coś się dzieje.
W Polsce ponoc w Gdańsku czy gdzies jakiś profesor przecina te taśmy jak zagrażają dziecku, ale to w ostateczności.
Stres bedzie do końca ciąży.
dziewczyny, przeczytalam o tym Waszym gownianym sznurku i mega wspolczuje, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! i trzymam kciuki zeby Waszym bachorkom nic zlego sie nie stalo -
amanina wrote:moja ukochana babcia miala na imie Michalina (babcia Misia), tez mam sentyment
Martynka30, amanina lubią tę wiadomość
-
A to My w 14 tyg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e262aa23ef.jpgPaulka123, Martynka30, malika89, hella, amanina, pigułka, sylwiaśta159, kaarolaa, Sarayu, Dominique88, Domi793, Ania_1986, fasolkarośnie, Kw14tuszek, Ninka0111, monirek, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:kazali tylko obserwować, i przypominać na wizytach, byłam u mojej gin na nfz i mówiłam jej o tym (wykrył to mój prywatny lekarz, a potwierdził na prenatalnych inny) i nie zrobiła usg ani nic, zawsze dostaje babka 20zł pomimo wizyt na nfz, nawet jak 2 x w tyg jestem to tez jej "na kawę" zawsze wyrzucam, ale wg niej to nic.
Kurde ona jest emerytowanym ginekologiem dorabia sobie te kilka godzin w przychodni i może olewa sprawę.
Pójdę do prywatnego w przyszłym tyg i on mi zrobi usg - tylko po to tam chodzę, i może coś wiecej powie.
Znów się trzeba prosić o usg, przecież te 3 min ją nie zbawią a byłabym spokojniejsza o wiele.
Idę znów w poniedz, do niej po L4 i zobaczyć jak mi wyszły wyniki moczu, bo wg mnie coś się dzieje.
W Polsce ponoc w Gdańsku czy gdzies jakiś profesor przecina te taśmy jak zagrażają dziecku, ale to w ostateczności.
Stres bedzie do końca ciąży.
Prof. Preis się tym zajmuje.
zastanawiam się nad wizytą u niego jeśli będzie się pogłębiać.
Chociaż wczoraj moja mama gdzieś w necie znalazła, że wg niego 99% taśm się przykleja..ale czy to prawda, to trzeba by było sie z nim skonsultować
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Uf... Juz po
Plec nieznana aczkolwiek dr mowi ze skąpo miedzy nóżkami
Malucu ma 58mm i jest starszy o tydzień niž na OMprzeziernosc 1,6. Kosc nosowanjest. Ale jestem happy!!!
Teraz czekam na nifty...Rudi88, malika89, hella, pigułka, Asiasia, kaarolaa, Dominique88, Domi793, SyHa85, fasolkarośnie, Ninka0111, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
U mnie miała być Iga, ale mąż uparcie nie chce się zgodzić. Jemu podoba się Maja, Laura, Lena... Sama już nie wiem
Mi podoba się jeszcze Natalia
Dla chłopaka bez kłotni. Wciąż prym wiedzie Michał
Rodzice chrzestni to u nas będzie najbliższe rodzeństwo: moja siostra i młodszy brat męża. Różnie w życiu bywało, ale często się widujemy i wiem, że na pewno zawsze pomogąMartynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaraz was doczytam ale musze zjesc najpierw.
Ja tez juz po. Szyjka OK, mala spala, ale jak dr robila usg- juz przez brzuch to sie obudziladalej obstawia dziewczynke, ale na 100 pr wiadomo na polowkowych powie bo tam super sprzet no i 4d.
Nie mierzyla jej i nie mam zdjec bo juz za duza jest, wazy juz 160 gram!!!!hella, Martynka30, pigułka, malika89, kaarolaa, Dominique88, SyHa85, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Agsha wrote:Uf... Juz po
Plec nieznana aczkolwiek dr mowi ze skąpo miedzy nóżkami
Malucu ma 58mm i jest starszy o tydzień niž na OMprzeziernosc 1,6. Kosc nosowanjest. Ale jestem happy!!!
Teraz czekam na nifty...
To puszczam kciuki, bo mi paluszki zdretwiały hehehe Lece do lumpka, może uda mi się jeszcze jakies spodnie upolowac, chociaz o tej porze watpie -
Karo Em wrote:Znam kogoś kto dał córce Adela i teraz mówią Deli lub Delicja
Ładnie
Ja mam córcię Adelę i mówimy do niej AdiOna sama tak do siebie mówi. Dopiero w 8/9 mc ciąży się zdecydowaliśmy na imię, nawet losowania były, nie mogliśmy kompromisu ustalić, ale Adela się przyjęła, choć moja mama kręciła nosem, ale mówi na nią Ada, albo Adi i jest spokój. Teraz synkowi damy na imię prawdopodobnie Leon, choć mój tata z kolei nie jest zadowolony (miał kiedyś przyjaciela Leona, ale przyjaźń się rozeszła). A jakby była dziewczynka jednak, to chciałabym żeby miała na imię Ida. Tylko mój mąż protestuje (Adelka miała być Idą wg mojego planu
).
Z chrzestnymi też mam problem. Adi wybraliśmy mojego brata i siostrę męża, ale teraz zostało już kuzynostwo, a oni, zwłaszcza faceci, nie są za bardzo religijni, a nam zależy jednak na tym, żeby chrzestni choć trochę byli związani z wiarą i Kościołem, bo tak chcemy chować nasze dzieci. No i też żeby znajomość się nie rozpadła w ciągu kilku najbliższych lat. I jest problem...Martynka30, Dagmara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Dziękuję dziewczyny za wyjaśnienie, to może poszukam kogoś w ełku dobrego od połówkowego.
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
U nas też ok, płeć nie znana. 13+2 tydzień, długość 71,2 mm kość nosowa widoczna. NT trochę duże bo 2,2 ale doktor powiedział że jest dobrze. Serduszko 163 też powiedział że ok. Łożysko na tylnej ścianie i przepływy również dobrze.
Termin mam na 16.08.16 i poproszę o wpisanie. Nie pamiętam co to bpd a wynosi 24,1 mm. Zdjęcie wstawię później.
pigułka, amanina, sylwiaśta159, kaarolaa, hella, Dominique88, Domi793, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyNelk wrote:U nas też ok, płeć nie znana. 13+2 tydzień, długość 71,2 mm kość nosowa widoczna. NT trochę duże bo 2,2 ale doktor powiedział że jest dobrze. Serduszko 163 też powiedział że ok. Łożysko na tylnej ścianie i przepływy również dobrze.
Termin mam na 16.08.16 i poproszę o wpisanie. Nie pamiętam co to bpd a wynosi 24,1 mm. Zdjęcie wstawię później.
Wymiar dwuciemieniowy glowkisuper ze dobrze wszystko!!
-
Karola dzięki za info, oczywiście priv, bo na fundusz nie liczę, nie dosyć, że kolejki na maxa to jeszcze ciężko się dostać
A do tego dr eryka nie można w ełku?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Karo! Ja mam!
Nina i Róża (tylko nie mów, że Ci się nie podoba bo to moje typy, najwyżej kłam
)
A jeśli chodzi o drugie tętno to może spróbuj poszukać na plecach, bo może jedna Niunia zasłoniła drugą hi hi ?Super, masz z tymi bliźniakami
Beza kochana, dawno się nie odzywałaś! 365 zł <szok> Zaczynam doceniać lux medPraktykuje dokładnie takie samo rozwiązanie jak Ty
Czuję się dobrze, tylko te kłucia są takie nieprzyjemne. Dzisiaj znowu się pojawiły dwa razy. Z lewej strony. A co u Ciebie? Dalej masz smaka na pomidorówkę?
To forum to w ogóle jest coś wspaniałego. Nie wyobrażam sobie teraz samej przeżywać ciąży. A z Bezą to się nawet w szkole rodzenia spotkamyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:08
beza_cytrynowa lubi tę wiadomość