WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka piekny brzusio :))

My imiona mamy ustalone od 2 lat :)

Na 2 prenatalne moja klinika wyznacza terminy od skonczonego 20 tc do 22 tc- teraz tez zalapie sie na nfz :D

Martynka30 lubi tę wiadomość

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Friend mam argument dla Twojej mamy, żeby nie dawać Anita, bo ja jestem Anita i koledzy w podstawówce wołali na mnie Anita-psita jak chcieli mnie wkurzyć. Działało :-D Trauma na całe życie :-P (a tak w ogóle to Anita Olga jestem, więc nasze Mamy podobne gusta mają) ;-)

U mnie ok. Byłam teraz 4 dni w Gdyni i zamiast pomidorowej jadłam codziennie rybną :-D ale wróciłam i na myśl o rybach mnie odrzuca :-D
    Też ostatnio kłuje. Dzdziul się rozpycha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:23

Friend, opóźniona lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZWażyłam wszystkie owoce i warzywa w domu i wybrałam 160 gramowego pomidorka i chodzę z nim i podziwiam,, jaka ona już duzia :)) wali mi na dynke ;P

u mnie padał dziś taki śnieg, że jego płaty niektóre mialy z 5cm srednicy!

Friend, beza_cytrynowa, pigułka, kaarolaa, Dominique88, malika89, amanina, Paulka123, SyHa85, Karo Em lubią tę wiadomość

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    a nam zależy jednak na tym, żeby chrzestni choć trochę byli związani z wiarą i Kościołem, bo tak chcemy chować nasze dzieci. No i też żeby znajomość się nie rozpadła w ciągu kilku najbliższych lat. I jest problem...
    mamy podobnie- ale chrzestnych mamy upatrzonych i chrzestną jeszcze 6m-cy temu pytałam i chce, ale jak teraz bedzie śmiesznie, bo rodzi 2 tyg przede mną :D

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Hehehe Friend mam argument dla Twojej mamy, żeby nie dawać Anita, bo ja jestem Anita i koledzy w podstawówce wołali na mnie Anita-psita jak chcieli mnie wkurzyć. Działało :-D Trauma na całe życie :-P (a tak w ogóle to Anita Olga jestem, więc nasze Mamy podobne gusta mają) ;-)

U mnie ok. Byłam teraz 4 dni w Gdyni i zamiast pomidorowej jadłam codziennie rybną :-D ale wróciłam i na myśl o rybach mnie odrzuca :-D
    Też ostatnio kłuje. Dzdziul się rozpycha :-)
    My na Anitę wołaliśmy Ani ta, ani tamta :P

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karola dzięki za info, oczywiście priv, bo na fundusz nie liczę, nie dosyć, że kolejki na maxa to jeszcze ciężko się dostać :/
    A do tego dr eryka nie można w ełku?
    eryk dopiero bedzie swoj gabinet otwieral w ełku, ale do polowkowych raczej sie nie wyrobi...ze wzgledu na to, ze jestem jego pacjentka to robil mi I trymestru w szpitalu i narazie nic za te usg nie zaplacilam...to jest najlepszy gin w miescie i czeka sie do niego na pierwsza wizyte na nfz pol roku...a prywatnie tylko w Grajewie...
    Rybaczek tez jest ok, ona wspolpracuje z klinika z Bialymstoku wiec mysle, ze wszytsko dobrze sprawdzi...normalna wizyta u niej 100 zl kosztowala a ta to chyba 200 zl ale dobrze nie pamietam....

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    fc58fc673d0eca77med.jpg

moje 8,4 cm szczescia, troche kiepskie zdjecie bo lekarz ucial glowe...

szyjka dluga, prawie 5 cm...

wyniki lekarz obejrzal i mocz mu sie nie podoba bo sa fosforany, mam wiecej pic bo moze to oznaczac piasek w nerkach a to bedzie bolesne

gratuluje wizyty, dzidziuś duży, szyjka długa - idealnie :)

ja też mam coś z moczem chyba nie tak...
    jest koloru:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e7e4c886d19.jpg
    tak, tak neonowo żółty!!!
    nie wiem co się stało, wczoraj zawoziłam do badań i był normalny, słomkowy, jasny a dziś od rana neon!
    we wtorek byłam na nieplanowanej wizycie bo bardzo pobolewa mnie podbrzusze i ciśnie na pęcherz cały czas, zrobię siku i znów mi się chce, ledwo z kibelka wstanę, fakt wiecej piję, to wiecej sikam, ale to dziwne uczucie, nie piecze, nie boli przy sikaniu a nieprzyjemne, ciągłe parcie na pęcherz i martwie się poprostu.

A zgaga chce mnie wykończyć, piję alugastrin i mallox na zmianę po 5x dziennie i ulga tylko chwilowa.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    eryk dopiero bedzie swoj gabinet otwieral w ełku, ale do polowkowych raczej sie nie wyrobi...ze wzgledu na to, ze jestem jego pacjentka to robil mi I trymestru w szpitalu i narazie nic za te usg nie zaplacilam...to jest najlepszy gin w miescie i czeka sie do niego na pierwsza wizyte na nfz pol roku...a prywatnie tylko w Grajewie...
    Rybaczek tez jest ok, ona wspolpracuje z klinika z Bialymstoku wiec mysle, ze wszytsko dobrze sprawdzi...normalna wizyta u niej 100 zl kosztowala a ta to chyba 200 zl ale dobrze nie pamietam....

Dzięki za info :) Tylko ja bym nie chciała, żeby cokolwiek w karcie mi wpisywała, bo nie chcę, żeby mój gin wiedział,że jeźdzę po usg gdzie indziej. I czy nie będzie na mnie patrzyła źle jak bym chciała tylko na połówkowe zrobić? :(

Tam kasa się nie liczy, ważne, żeby było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:50

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziewczynki to juz od dawna mam imiona...bedzie albo Anastazja albo Marcjanna...z chlopcem jest problem bo ja ostatnio znalazłam Maurycy a maz mnie wysmial i ma byc Ksawery...a czy drugie imie damy to sie jeszcze pomysli...

jesli chodzi o chrzestnych to ja kupe rodzenstwa i maz, ale u niego juz kazda siostra ma po 2 chrzesniakow, jest brat, ale w zyciu nie dam mu trzymac mojego dziecka...ja mam siostry ale nie najlepiej sie dogadujemy i taki oto klopot, a kuzyni tez nie wchodza w gre bo slabo sie znamy...znajomych mamy jak na lekartwo i tez juz maja kupe chrzesniakow...bieda bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dzięki za info :) Tylko ja bym nie chciała, żeby cokolwiek w karcie mi wpisywała, bo nie chcę, żeby mój gin wiedział,że jeźdzę po usg gdzie indziej. I czy nie będzie na mnie patrzyła źle jak bym chciała tylko na połówkowe zrobić? :(

Tam kasa się nie liczy, ważne, żeby było dobrze
    ona chyba w karte nie wpisze tylko da osobny wydruk, z reszta mozna sie z nia dogadac. oczywiscie karte pacjenta zalozy w gabinecie, no i jak Ci sie spodoba to pojdziesz do niej na usg III trymestru

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka najlepiej zadzwon i sie dopytaj co i jak...poszukaj w necie, bp ona 3 albo 4 razy w tyg przyjmuje

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    dziewczyny, przeczytalam o tym Waszym gownianym sznurku i mega wspolczuje, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! i trzymam kciuki zeby Waszym bachorkom nic zlego sie nie stalo :)

dzieki Amanina :)
    ja aż tak bardzo się już nie przejmuje, bo mam dość, cała ciąża w nerwach, i jeszcze to. musi w końcu być dobrze :)

monika454 wrote:
    Prof. Preis się tym zajmuje.
    zastanawiam się nad wizytą u niego jeśli będzie się pogłębiać.
    Chociaż wczoraj moja mama gdzieś w necie znalazła, że wg niego 99% taśm się przykleja..ale czy to prawda, to trzeba by było sie z nim skonsultować

ale chyba te taśmy, które sobie tam fruwają się przykleją a te co mamy my mogą takie pozostać, ja wierzę że bedzie dobrze, czytałam dużo o tym i to prawdopodobnie jest pasmo owodni a ono nie jest takie groźne dla ciąży.

amanina lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak ja juz bym chciała mieć taki brzuszek jak Twój, bo mój to taki marny- wzdęte sadelko poprostu.
    Mój ostatnio stwierdził, że jak będzie miał córkę i ona przyprowadził chłopaka to on go przywitał w stroju służbowym i sprawdzi rodzinę 3 pokolenia wstecz ;-)

Martynka30, Lulu83, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Martyna jak ja juz bym chciała mieć taki brzuszek jak Twój, bo mój to taki marny- wzdęte sadelko poprostu.
    Mój ostatnio stwierdził, że jak będzie miał córkę i ona przyprowadził chłopaka to on go przywitał w stroju służbowym i sprawdzi rodzinę 3 pokolenia wstecz ;-)

Kochana masz ładny brzuszek :D

Rudi88 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    My na Anitę wołaliśmy Ani ta, ani tamta :P

Na mnie tak też wołali, ale dopiero w liceum. To była ta lajtowa opcja po podstawówce ;-)

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dziękuję Ci, porozmawiam jeszcze z moim ginem we wtorek czy on takie usg robi i wtedy będę wiedziała co i jak :) i w razie czego będę dzwonić :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    A ja nie mam pojęcia co z imionami. Dla dziewczynki podobała mi się Weronika, ale jak mają być dwie to żadne mi nie pasuje do niego, bo ja mam taki bzik że wszystko musi do siebie pasować :)
    Z chrzestnymi też problem, bo rodzina została wykorzystana do pierwszego dziecka a teraz trzeba będzie podwójnie...
    Do Weroniki pasuje Dominika (chociaż wielką fanką swojego imienia nie jestem) :)

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ZWażyłam wszystkie owoce i warzywa w domu i wybrałam 160 gramowego pomidorka i chodzę z nim i podziwiam,, jaka ona już duzia :)) wali mi na dynke ;P

Rozplakalam sie ze smiechu :D
    Uwazaj, bo ten Twoj prawdziwy Pomidor jeszcze bedzie zazdrosny o warzywo;))

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Rozplakalam sie ze smiechu :D
    Uwazaj, bo ten Twoj prawdziwy Pomidor jeszcze bedzie zazdrosny o warzywo;))

Poplulam tablet że śmiechu ;-) mój teraz chodzi i szuka czegoś co może ważyć 40g hihihi

sylwiaśta159, amanina, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Was też tak swędzi skóra. Mnie często swędzą plecy, chociaż mąż ma już w obowiązkach dokładne nacieranie przed snem. Te plecy mnie jeszcze przed pozytywnym testem zaczęły swędzieć. Podobno skóra jak się rozciąga, to swędzi, ale żeby na plecach?

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ