WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A właśnie pytanie techniczne: wam też tak szybko dretwieja nogi i ręce? Mnie też atakują tzw mrówki najczęściej nogi...
    Mnie na początku drętwiały głownie ręce. Dostałam Aspargin i mi przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:29

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja głównie z uwagi na różnicę wieku (obie są w wieku mojej mamy) i poglądów nie mówie. One wszystko wiedzą najlepiej itd. Chociaż jedna z nich nie ma dzieci to zawsze mówi, że naobserwowała się wychowywania swojego siostrzeńca.

A pracę lubie bo ogarniam w firmie marketing internetowy, więc się nie nudzę :) Z czasem myśle o rozwiązaniu: 4 godz w pracy, 4 zdalnie w domu.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Jeszcze miałam Tobie SyHa odpisać, bo ja niestety miałam ten problem w ciąży i od swędzenia się zaczęło. Nie wiem czy widziałaś tę stronę z tym co można stosować: http://gastrologia.mp.pl/hemoroidy/show.html?id=92518
    A ginekolog lub proktolog pewnie pozwolił by na więcej.
    Niestety nie ma to wiele wspólnego z zaparciami tzn. one mogą pogłębiać, ale proktolog mi mówił że to jest kwestia ucisku na żyły i naczynia krwionośne, niestety wraz z rosnącym brzuchem jest gorzej :|

Widzialam stronke, ale dzieki. Kupilam w aptece kore debu do obmywania. Masci mi zadnej farmaceutka nie chciala dac. Poczekam chyba do poniedzialkowej wizyty niech gin rzuci okiem. Swedzi cala okolica ze szok! I czerwone jest. Zaczelam sie zastanawiac czy to hemoroidy czy jakis stan zapalny? Jak nie urok to sraczka jak to mawiaja :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A właśnie pytanie techniczne: wam też tak szybko dretwieja nogi i ręce? Mnie też atakują tzw mrówki najczęściej nogi...

Mi ostatnio ręce drętwieją a śpię na bokach wiec to dla mnie spory dyskomfort

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Widzialam stronke, ale dzieki. Kupilam w aptece kore debu do obmywania. Masci mi zadnej farmaceutka nie chciala dac. Poczekam chyba do poniedzialkowej wizyty niech gin rzuci okiem. Swedzi cala okolica ze szok! I czerwone jest. Zaczelam sie zastanawiac czy to hemoroidy czy jakis stan zapalny? Jak nie urok to sraczka jak to mawiaja :-(
    Nawet jeśli stan zapalny to kora dębu pomoże. Jak będziesz u gina to porozmawiaj z nim tez o włączeniu czegoś na uszczelnienie naczyń krwionośnych, np. cyclo3fort (to co dziewczyny na żylaki biorą), żebyś potem tak nie cierpiała pod koniec ciąży.

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff kamień z serca, bo już myślałam,że dopadło mnie coś co nikt inny tego nie ma. Teraz pokucałam chwilke żeby ziemniory obrac i takie mrowienie w nogach,że masakra.

A i dzisiaj mnie dopadł dzień sikania...masakra!!!!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomnialam jeszcze myslalam nad imieniem Lidia. :-) ja jeszcze pracuje ale ze wzgledu na likwidacje zakladu chyba pojde na l4 wczesniej niz planowalam.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0bb1033e5b.jpg

Hej dziewczyny! ja już po prenatalnym :) Wszystko jest ok, dziecię ma 6,6cm. Kość nosowa jest, przezierność 1.9, tętno 160ud/min. Tylko uparciuch siedział po turecku i nie chciał odsłonić co ma między nóżkami. Ale fajne fotki lekarz cyknął :)

Malika, proszę o wpisanie mnie na pierwszej stronie - termin 18.08 :)

Paulka123, Martynka30, hella, Rudi88, pigułka, beza_cytrynowa, kaarolaa, sylwiaśta159, SyHa85, Domi793, Sarayu, amanina, Emma1985, monirek, malika89, JRY1984, Dominique88, MiMK, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek- slicznosci :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Aaa zapomnialam jeszcze myslalam nad imieniem Lidia. :-) ja jeszcze pracuje ale ze wzgledu na likwidacje zakladu chyba pojde na l4 wczesniej niz planowalam.

Lidka-jedna z najpiękniejszych dziewczyn jakie poznałam w zyciu! poza tym jest cudowną osoba, wspaniałą żoną i mamą :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3045e1a65cb.jpg

Moje szczęście

Martynka30, Kw14tuszek, beza_cytrynowa, kaarolaa, pigułka, Sarayu, hella, amanina, malika89, JRY1984, Dominique88, MiMK, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Lidka-jedna z najpiękniejszych dziewczyn jakie poznałam w zyciu! poza tym jest cudowną osoba, wspaniałą żoną i mamą :)
    Znam dwie Lidki i obie fajne dziewczyny. Lubie to imie. Ale chyba bardziej mi sie podoba Alicja. ale to i tak nie ma znaczenia bo ppdejrzewam ze bedzie chlopak. Ppdoba mi sie Leon ale kuzynka meza nazwala tak syny i gdybym zrobila to samo to zapewne popelnilaby na mnie morderstwo. Jak nic.... dlatego bedzie Leszek :-)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! :))
    My już po USG prenatalnym, wszystko jest dobrze :)
    Maluch bardzo aktywny był hehe, mój mąż z uwagą słuchał i patrzył na wszystko co mu ginekolog pokazywała. Ja się szczerzyłam jak głupia z radości :D
    Płci nie podawała, uważa, że to za wcześnie i można się mocno pomylić.
    Ja tam ciągle mówię, że mam w brzuszku Laurę...a jaka z niej wstydnisia! Zasłoniła się rączkami jak do niej zerknęliśmy ale po chwili szalała :)
    Serduszko bije 160/min, NT 1mm, a CRL 51mm :)
    Jestem niesamowicie szczęśliwa :)

Data z OM jest taka sama jak data z USG :)
    Dalej muszę brać luteinę, do około 20 tygodnia ze względu na to, że wcześniejsza ginekolog od razu mi dała dawkę 100mg i cykl był stymulowany to nie mogę za szybko odstawić teraz. Minus jest taki, że ginekolog powiedziała, że biorąc luteinę dopochwową należy się wstrzymać ze współżyciem jeszcze...Nie wiem czy się na Duphaston nie przerzucę jak mi mdłości przejdą :P

A 30 marca jedziemy z siostrami na konsultacje w poradni genetycznej i będą już wyniki naszych badań...Moja mama ma mutację genu BRCA1 i też musiałyśmy się zbadać czy któraś z nas odziedziczyła go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:18

Kw14tuszek, Martynka30, beza_cytrynowa, kaarolaa, sylwiaśta159, SyHa85, pigułka, Domi793, hella, malika89, JRY1984, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że Dzidziuś czuje/słyszy mruczenie? :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5109eb360c2c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8435e5eaba96.jpg

kaarolaa, Kw14tuszek, sylwiaśta159, SyHa85, pigułka, Nelk, Sarayu, Ania_1986, amanina, malika89, Friend, Dominique88, MiMK, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny :) pieknosci dzidzie

a juz mialam pisac gdzie sa te co mialy wizyty bo jakos dlugo nic nie pisza..

juz teraz tylko same dobre wiesci beda na wizytach

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza slodko :) dzidzia jeszcze nie slyszy, czuje ewentualne wibracje cialem... ale pomruki to slabe wibracje wiec jeszcze nie teraz je poczuje

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza - ale cudnie :) ja mam labradorke, lubi się we mnie wtulać jak śpię w pozycji "embrionalnej" :) w ogóle w ciąży się taka jakby opiekuńcza zrobiła ;)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle ciesze się, bo wszystkim nam wychodzą bdb prenatalne :) OBY TAK DALEJ MALUSZKI!

kaarolaa, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka ma na imię Alicja i muszę Wam powiedzieć że jest grzeczna i bardzo mądra i nie mówię tego bo to moje dziecko naprawdę. Wiecie że ona w marcu skończy 4 lata a zna 10 modlitw, chodzi do przedszkola a tam się modlą przed posiłkiem, nawet nie wiedziałam ale któregoś dnia chciałam syna pouczyć na religie a on ni w ząb no i Ala zaczęła mówić ojcze nasz aż buzię rozdziawilam.
    U nas jak dziewczyna to chyba Zośka ale dla chłopca nie mamy.

Sarayu lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zacieszam na maxa,że wizyty udane:)
    Bobaski przesłodkie i cudowne:)
    Ja w poniedziałek mam wizytę, może podejrze swojego kluseczka:D

aaniuskaa lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ