Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsha wrote:Uf... Juz po

Plec nieznana aczkolwiek dr mowi ze skąpo miedzy nóżkami
Malucu ma 58mm i jest starszy o tydzień niž na OM
przeziernosc 1,6. Kosc nosowanjest. Ale jestem happy!!!
Teraz czekam na nifty...
Super!
A mój Robaczek ma 5,1 cm ..I boję się czy to nie za mało, chociaż pokazuje idealnie na USG jak z OM, że 12t1d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:41
Luteina 100mg x 2

-
aaniuskaa wrote:Super!

A mój Robaczek ma 5,1 cm ..I boję się czy to nie za mało, chociaż pokazuje idealnie na USG jak z OM, że 12t1d.
Mój w 12+2 miał 5.89cm i też idealnie pasowało do OM
ale ja mam chłopa 192 cm to może dzidzia też większa
-
Martynka30 wrote:Każdy mały szkrab rośnie w swoim tempie

Wiem, wiem tylko ja na tym wykresie belly tak blisko tej dolnej kreski jestem i mnie to schizuje
No ale dobra! Koniec z tym, sama pani ginekolog mówiła, że wszystko jest dobrze
Za tydzień znowu zobaczę maluszka bo mamy USG w klinice umówione, tam mają ponoć super dobry sprzęt i to też będzie USG prenatalne, miałam je już wcześniej umówione i stwierdziliśmy, że mimo wszystko pojedziemy bardziej po to żeby móc wszystko tak dokładnie zobaczyć
Luteina 100mg x 2

-
Rudi88 wrote:Mój w 12+2 miał 5.89cm i też idealnie pasowało do OM
ale ja mam chłopa 192 cm to może dzidzia też większa 
Nie wiem czy to ma duży wpływ ale my oboje jesteśmy z tych niskich osób
Ja mam 166cm, a mąż 170
. Z jego strony wszyscy raczej niscy
Luteina 100mg x 2

-
Właśnie, Dziewczyny ufajmy swoim lekarzom
Jakby było coś nie tak, to na pewno coś by powiedział. Chyba, że uważacie, że się nie znają na robocie to trzeba zmienić jak najszybciej 
Też dzisiaj świętuję, bo powtarzałam badanie na Toxo i wyszło dobrze. Oczywiście coś sobie wmówiłam, że pewnie toxo złapię w ciąży
<głupia_ja>
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili

-
Rudi88 wrote:Dziewczyny zacieszam na maxa,że wizyty udane:)
Bobaski przesłodkie i cudowne:)
Ja w poniedziałek mam wizytę, może podejrze swojego kluseczka:D
JA też mam w poniedziałek u nas w szpitalu, tylko tam nie robią usg od razu tylko dają skierowanie
[/url] -
Mój gin mówi, że teraz w 2 trymestrze są bezpieczne leki na tokso, ale wiadomo lepiej nie mieć
ja nie mam przeciwciał.
A orientujecie się czy jak ktoś chorował i był szczepiony na różyczkę to musi badania robić teraz?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia

Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja chorowałam na różyczkę ale ginekolog i tak dla pewności dała mi skierowanie na badania.
Właśnie czekam sobie w poczekalni na swoją kolej. Ale że to wizyta bez usg to na spokojnie
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychyba nie, bo na pewno masz przeciwciała-tak myślę, alepewna nie jestemMartynka30 wrote:Mój gin mówi, że teraz w 2 trymestrze są bezpieczne leki na tokso, ale wiadomo lepiej nie mieć
ja nie mam przeciwciał.
A orientujecie się czy jak ktoś chorował i był szczepiony na różyczkę to musi badania robić teraz?
ja nie chorowałam, ale byłam szczepiona i mam przeciwciała- nie muszę powtarzać
byłaś szczepiona po chorobie, czy przed? A lekarza pytałaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:06
-
Ja chorowałam i byłam szczepiona i nie robię badań. Gin mi nie kazała.Martynka30 wrote:Mój gin mówi, że teraz w 2 trymestrze są bezpieczne leki na tokso, ale wiadomo lepiej nie mieć
ja nie mam przeciwciał.
A orientujecie się czy jak ktoś chorował i był szczepiony na różyczkę to musi badania robić teraz?
A CMV badacie? Ja nie mam przeciwciał
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martynka30 wrote:A orientujecie się czy jak ktoś chorował i był szczepiony na różyczkę to musi badania robić teraz?
A nie wiem, jak to jest, ale pewnie zależy od lekarza. Robiłam też na różyczkę i okazało się że mam przeciwciała. Pewnie też byłam szczepiona.
CMV też dzisiaj robiłam i czekam na wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:06
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili

-
Ja chorowałam, byłam szczepiona i kazał mi mimo wszystko zrobić.Martynka30 wrote:Mój gin mówi, że teraz w 2 trymestrze są bezpieczne leki na tokso, ale wiadomo lepiej nie mieć
ja nie mam przeciwciał.
A orientujecie się czy jak ktoś chorował i był szczepiony na różyczkę to musi badania robić teraz? -
Dziewczyny tarczycowe !!!
Jakie macie normy tsh dla drugiego trymestru? Bo ja właśnie podejrzałam wyniki i tsh mam 3,06.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 16:11
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Jakieś trzy tygodnie. Jak w karcie badania wpisałaś maila to Ci przyślą wynik.beza_cytrynowa wrote:Aaaa i oddałam też krew na konflikt płytkowy. Opóźniona, chyba Ty też robiłaś. Dobrze pamiętam? Ile czasu czeka się na wynik?
beza_cytrynowa lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021