Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
opóźniona wrote:Bo hematokryt jest mniejszy im więcej pijesz, bo on oznacza jakby koncentrację krwi. Nie zmienia to faktu, że powinien mieścić się w normach. Ja miałam kiedyś ponad normę to internistka kazała mi więcej pić, a przed pobraniem krwi szklankę wody wypić.
No się wyjaśniło. Ja w szpitalu krew miałam pobieraną po 6 rano, a w nocy zwykle nie za bardzo piję bo mało się budzę natomiast w dzień staram się aby pić sporo.
opóźniona, Dagmara lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Widział te przedostatnie bo robiłam je na wizytę, a kolejna wizyta 10 marca i wtedy jej te pokażę albo wyślę dziś mailem. W szpitalu nic na te wyniki nie mówili.
Ja z reguły pije strasznie dużo, dosłownie co chwilę więc mnie dziwi trochę ten hematokryt. Tym bardziej, że ostatnio miałam trochę niższy niż norma więc zaczęłam jeszcze więcej pić, a tu znowu spadł. Krwi czerwone mam 4,07 i norma jest do 4 więc jeszcze nie spadło poniżej i zacznę już pić buraka
A ja łykam LadeeVit dla kobiet w ciąży i tam niby żelazo jest ..chyba nie daje zbyt dużo
Mojej Sis gin przepisał preparat "Szelaso" i wyniki były lepsze
-
nick nieaktualnyzgodnie z obietnica informuje, ze Gruby (ha!! na 90% syn
) jest zdrowy. krew do pappa dopiero za tydzien ale ryzyko skorygowane o wyniki z usg jest naprawde ladne:
trisomnia 21 - 1:9065
trisomnia 18 - <1:20000
trisomnia 13 - <1:20000
serducho bije 156, NT 1,6 (dla swojej dlugosci jest ponizej mediany). Gruby jest dlugi na 6,6 cm
kosc nosowa obecna, przeplyw na zastawce trojdzielnej zwykla, czaszka i mozg obraz prawidlowy, brzuch, rece, stopy i zoladek prawidlowe, cisnienie tetnicze prawidlowe, ductus venosus 0,92.
generalnie sobie grzecznei lezal i dal sie mierzyc, ale czasem zaslanial dlonia oczy i raz WESTCHNAL teatralnie, wiec mam nadzieje ze mi zaden filozof w rajstopach z niego nie wyrosnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:41
Friend, SyHa85, pigułka, Ninka0111, malika89, alicjaaaa, Dominique88, Nelk, Rudi88, kaarolaa, Penelope30, Rybaaaa, Dere, celia, monirek lubią tę wiadomość
-
aaniuskaa wrote:Widział te przedostatnie bo robiłam je na wizytę, a kolejna wizyta 10 marca i wtedy jej te pokażę albo wyślę dziś mailem. W szpitalu nic na te wyniki nie mówili.
Ja z reguły pije strasznie dużo, dosłownie co chwilę więc mnie dziwi trochę ten hematokryt. Tym bardziej, że ostatnio miałam trochę niższy niż norma więc zaczęłam jeszcze więcej pić, a tu znowu spadł. Krwi czerwone mam 4,07 i norma jest do 4 więc jeszcze nie spadło poniżej i zacznę już pić buraka
A ja łykam LadeeVit dla kobiet w ciąży i tam niby żelazo jest ..chyba nie daje zbyt dużo
A nie możesz powtórzyć przed wizytą? Bo do 10.03 to hoho czasu jeszcze. A te wyniki jak dziewczyny pisały- zmieniają się czasem z dnia na dzień.[/url]
-
opóźniona wrote:Bo hematokryt jest mniejszy im więcej pijesz, bo on oznacza jakby koncentrację krwi. Nie zmienia to faktu, że powinien mieścić się w normach. Ja miałam kiedyś ponad normę to internistka kazała mi więcej pić, a przed pobraniem krwi szklankę wody wypić.
A jak jak miałam za niski to ginekolog kazała więcej pićDlatego tak poradziłam.
[/url]
-
amanina wrote:zgodnie z obietnica informuje, ze Gruby (ha!! na 90% syn
) jest zdrowy. krew do pappa dopiero za tydzien ale ryzyko skorygowane o wyniki z usg jest naprawde ladne:
trisomnia 21 - 1:9065
trisomnia 18 - <1:20000
trisomnia 13 - <1:20000
serducho bije 156, NT 1,6 (dla swojej dlugosci jest ponizej mediany). Gruby jest dlugi na 6,6 cm
kosc nosowa obecna, przeplyw na zastawce trojdzielnej zwykla, czaszka i mozg obraz prawidlowy, brzuch, rece, stopy i zoladek prawidlowe, cisnienie tetnicze prawidlowe, ductus venosus 0,92.
generalnie sobie grzecznei lezal i dal sie mierzyc, ale czasem zaslanial dlonia oczy i raz WESTCHNAL teatralnie, wiec mam nadzieje ze mi zaden filozof w rajstopach z niego nie wyrosnie
Super!haha moja Laura (możliwe, że dziewczynka ale to takie 60-70%) też się zasłania na USG i przy okazji chyba ćwiczy kopanie bo jak byłam w szpitalu na USG to prostowała nogi i zginała jak szalona, nawet lekarz się śmiał
Jutro jednak jadę do tej kliniki w Poznaniu na badania, tam mają super sprzęt i nawet mi o przezierność nie chodzi bo ta była mierzona i jest w normie ale żeby mi te przepływy sprawdzili i narządy. Mąż stwierdził, że jeśli ma to mnie uspokoić to lepiej jechać niż jakbym potem mu marudziła.
Mam wyrzuty sumienia, że tak wariuję... No i tych USG mi wpada tyle, dwa w ciągu weekendu (szpital) i znowu jutro..eh!amanina lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Super!
haha moja Laura (możliwe, że dziewczynka ale to takie 60-70%) też się zasłania na USG i przy okazji chyba ćwiczy kopanie bo jak byłam w szpitalu na USG to prostowała nogi i zginała jak szalona, nawet lekarz się śmiał
Jutro jednak jadę do tej kliniki w Poznaniu na badania, tam mają super sprzęt i nawet mi o przezierność nie chodzi bo ta była mierzona i jest w normie ale żeby mi te przepływy sprawdzili i narządy. Mąż stwierdził, że jeśli ma to mnie uspokoić to lepiej jechać niż jakbym potem mu marudziła.
Mam wyrzuty sumienia, że tak wariuję... No i tych USG mi wpada tyle, dwa w ciągu weekendu (szpital) i znowu jutro..eh!
A tak w ogóle miałam Ci pisać w sobotę odnośnie detektora i ...zapomniałam! Wybacz mi ale całkowicie mi to wyleciało głowy ;-/ (w ciąży dużo zapominam, nie odpisuje na sms itd:P). W niedzielę jak wyszłam ze szpitala okazało się, że mój mąż zamówił detektor w ramach prezentu (mimo, że jest sceptycznie nastawiony do tego) i dziś przyszedł...a ja się boję go użyćamanina lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualny
-
amanina wrote:nie ma klopotu, wystawie go na bazarku dzis po prostu
ja tez sie boje detektorow, wiec Ci sie nie dziwie
poza tym tyle mialas tego usg i jeszcze zaraz znowu ze ja juz bym odpuscila Laurze smazenie w najblizszym czasie
Tylko, że dziś rano potwierdzałam wizytę bo do mnie dzwonili. Lekarz w szpitalu mi mówił, że USG wykonane prawidłowo i dobrym sprzętem nie ma wpływu na dziecko i, że USG i tak nie robi się zbyt długo.
Sama już nie wiem ;-/Luteina 100mg x 2
-
Lepsze moga byc tylko fryteczki z oleju
Ciesze sie, ze dzisiejsze wizyty udane i juz tylko takie wiesci chce tu widziec. Gratuluje dziewczyny slicznych dzidziolkow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:33
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaniuskaa wrote:Tylko, że dziś rano potwierdzałam wizytę bo do mnie dzwonili. Lekarz w szpitalu mi mówił, że USG wykonane prawidłowo i dobrym sprzętem nie ma wpływu na dziecko i, że USG i tak nie robi się zbyt długo.
Sama już nie wiem ;-/
Ja jak poszlam po kolizji do luxmedu sprawdzic czy wszystko ok to usg trwalo 10 min minimum i ciagle trzymal w tym samym mscu, wiec juz bylam wsciekla! A dzis na genetycznym ze sprawdzeniem wszystkiego, pomierzeniem i przeplywami to bylo miedzy 3-5 minWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:43
-
amanina wrote:Ja jak poszlam po kolizji do luxmedu sprawdzic czy wszystko ok to usg trwalo 10 min minimum i ciagle trzymal w tym samym mscu, wiec juz bylam wsciekla! A dzis na genetycznym ze sprawdzeniem wszystkiego, pomierzeniem i przeplywami to bylo miedzy 3-5 min
Ten jutrzejszy lekarz jest specjalistą od USG więc wiem, że USG wykona dobrze ale ciągle sama myślę czy jechać czy nie. Byłam tam umówiona już na początku stycznia, nie wiedziałam, że trafię do szpitala akurat przed wizytą
A mój mąż trochę się już wkurza, że zaczynam wymyślać bo raz jedziemy, a raz nie (nie lubi gdy jestem taka nie ogarnięta w decyzjach)
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Tylko, że dziś rano potwierdzałam wizytę bo do mnie dzwonili. Lekarz w szpitalu mi mówił, że USG wykonane prawidłowo i dobrym sprzętem nie ma wpływu na dziecko i, że USG i tak nie robi się zbyt długo.
Sama już nie wiem ;-/
Detektor to fajna sprawa, tylko pozycji dziecka trzeba się nauczyć. Mi idzie coraz lepiej. Będę sprawdzała tętno co drugi dzień i dzięki temu następną wizytę umówiłam dopiero na 12 marcaUspokaja mnie bicie serca Malucha i nerwy poszły precz.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Jestem!
Na moja coca-cola dostałam duomox czyli antybiotyk który działa też za grupę i zapalenie płuc. Zbawienie!!!
Do tego na ból głowy bez żalu mam łykać do 3 tabletek paracetamolu dziennie. Na szczęście po 1 mi przechodzi.
Także zaraz łykam co mam i w końcu poleżę spokojnie.
Widzę że w 3 godz naprodujowalyscie lekturę wiec do zobaczenia -
A u nas w Olsztynie zmarła kolejna osoba na wirus świńskiej grypy i to kobieta świeżo po cesarce. Zaczynam się panicznie bać i chyba nie będę wychodzić z domu. Po większych galeriach nie chodzę i nie korzystam z transportu miejskiego. Uwielbiam za to jeść na mieście. Codziennie albo kanapka z subwaya albo pizza, na domowe obiadki też chodzę bo mam niedaleko super lokal z domowym jedzeniem, codziennie inna zupa. Ze swoimi sztućcami może chodzić.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a7a0716115.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/507f2af045a0.jpg
Juz po wizycie:)
Dzidziolek lezal z raczkami do gory i co chwile odpychal sie nozkami. Serduszko bije bardzo regularnie. Maluszek ma 6 cm i wazy 90 gram:)
Za miesiac bede miec szczegółowe usg z badaniem wszystkich organow maluszka i wtedy prawdopodobnie poznamy plec:) Jestem cala happy:)))))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:12
Rudi88, Penelope30, SyHa85, alicjaaaa, Rybaaaa, malika89, JRY1984, Agusienka1985, kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm