Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w szpitalu tez zmarl ostatnio 33latek na to cholerstwo a kilka osob z okolicy lezy na to w wojewodzkim chyba takze tez troche sie boje.
Domi, ale super sie rozlozylo malenstwo, wygodnie tam maWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:03
-
Ninka0111 wrote:Jak bedzie trzaba to wytrzymam bez znieczulenia chociaz jezt to dla mnie duzy stres a jak jest znieczulenie to pol biedy kroic mnie moga na zywca a dentysty boje sie jak ognia
Ja zawsze na dzień dobry proszę o znieczulenie. Mam bardzo niski próg bólu, więc nie ma szans inaczej.
Zwlekam na razie z wizytą, ale też mnie czeka i trochę do roboty mam
Klaudia12369 wrote:Dziewczyny z fb, tak się po prostu zapraszamy do znajomych czy tworzymy jakąś prywatną grupę? :>
O to chodzi z tym fb! <olśnienie> Ja też jestem i chętnie się przyłączę, chociaż tutaj jakoś już się zadomowiłam
Klaudia podeślesz link do sierpniowych sówek?
Lulu83 wrote:Co do bólu w pachwinach to normalne gadałam właśnie z położna w czwartek i tym ze przy siusianiu bardziej ciągnie ogólnie przy podnoszeniu się z łóżka i zmienianiu pozycji to tez normalne że ciągnie i kuje.
To mnie uspokoiłaś, bo ja mam utrzymujący się ból brzucha już od ponad tygodnia. Najgorzej własnie rano, jak budzę się i aż mnie boli od pełnego pęcherza. Dzisiaj w nocy mega się przestraszyłam, bo przekręcałam się na drugi bok i tak mnie pociągnęło w prawej strony, że aż się zgięłam w pół...
Domi793 - gratulacje! Super wiadomości
-
Jeju dziewczyny, co ta ciąża robi z człowieka. Przyjechał dziś kurier z Orange z telefonem i umową. Było już ciemno, wiec poprosimy z tata żeby podszedł do środka, bo chcemy przeczytać umowę. No to on, ze nie bo nie ma czasu. Rozumiem ich ze się spiesza, ale ja nie podpisze czegoś nie czytając. Ok, jest 14 dni na odstąpienie od umowy, ale same wiecie jakie potem są problemy. Po wielkich bojach udostępnił nam jedną wersje umowy i umówiliśmy się, ze za 10 min przyjedzie.
Niestety w umowie coś mi się nie zgadzało. Zadzwoniłam do męża i zaczęłam płakać. On oczywiście stwierdził, że na pewno jest dobrze i mam podpisać. Potem kazał mi zadzwonić na infolinie i dowiedzieć się o ten błąd, a jak kurier przyjedzie to sobie poczeka. Zdenerwował mnie, powiedziałam, ze tego nie zrobię i zaczęłam wyć jeszcze bardziej. Rzuciłam słuchawka i poszłam do taty, uzgodniliśmy, ze tego nie podpiszemy - trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:46
-
alicjaaaa wrote:Ze mnie się leje, jak z kranu. Taka białawo-żółtawa gęsta wydzielina. Pytałam wczoraj gina, czy to znowu jakaś infekcja się nie przyplątała, ale mówił, że nie. Pewnie taki urok.
W ogóle mam takie zaparcia, że już nie wiem, co zjeść, żeby się odetkać. Już tydzień nie byłam na 'dwójeczce'
Macie jakieś sprawdzone sposoby?
PS. Wracam się do 604 strony, bo tam utknęłam wczoraj
MiMK lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny
Rano byłam na wizycie i przedstawiam Wam moje maleństwo, na 99% to dziewczynka, ma niecałe 10 cm i waży 131g, serduszko pięknie biło 154u/min
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23bf640e8a27.jpgopóźniona, ninciaa172, Dere, rosax3, MiMK, Ninka0111, beza_cytrynowa, SyHa85, hella, malika89, Rybaaaa, Agusienka1985, amanina, Rudi88, celia, pigułka, kaarolaa, Kw14tuszek, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
aaniuskaa wrote:Super!
haha moja Laura (możliwe, że dziewczynka ale to takie 60-70%) też się zasłania na USG i przy okazji chyba ćwiczy kopanie bo jak byłam w szpitalu na USG to prostowała nogi i zginała jak szalona, nawet lekarz się śmiał
Jutro jednak jadę do tej kliniki w Poznaniu na badania, tam mają super sprzęt i nawet mi o przezierność nie chodzi bo ta była mierzona i jest w normie ale żeby mi te przepływy sprawdzili i narządy. Mąż stwierdził, że jeśli ma to mnie uspokoić to lepiej jechać niż jakbym potem mu marudziła.
Mam wyrzuty sumienia, że tak wariuję... No i tych USG mi wpada tyle, dwa w ciągu weekendu (szpital) i znowu jutro..eh! -
blondyna5555 wrote:Witam Was dziewczyny
Rano byłam na wizycie i przedstawiam Wam moje maleństwo, na 99% to dziewczynka, ma niecałe 10 cm i waży 131g, serduszko pięknie biło 154u/min
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23bf640e8a27.jpg
Gratulacje:) ciekawe jaki będzie stosunek dziewczynek do chłopców na forum, której płci będzie więcej:)blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Z mężem byliśmy pewni że będzie chłopak, bo staraliśmy się w dniu szczytu owulacji, według obliczeń, ale w głębi serca chciałam dziewczynkę, więc cieszę się że źle obliczyłam
Chociaż wiadomo nieważne co by było ważne by było zdroweSyHa85, celia lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie wszystko ok, serduszko 160 także po trochu zwalnia. Co do badań to lekarz stwierdził że wogole mam się tym nie przejmować, no to się nie przejmuję. Chyba będzie chłop ale kazał narazie rodzinie się nie chwalić bo nie jest pewny. Następna wizyta 15.03 to wtedy nam powie.
A slyszalyscie o takim badaniu jak maloplytkowosc? Bo mi lekarz kazał zrobić bo jest podobno do 20 tyg za darmo.SyHa85, blondyna5555, amanina, malika89, celia, kaarolaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
beza_cytrynowa wrote:Oooo Blondyna, super!! Ale dawno się nie odzywałaś
Podczytuje Was, ale nie zawsze jestem na bieżąco, tyle już stron jest
Udzielam się na różowej stronie, tam założyłam jakiś czas temu wątek o poronieniu i codziennie wspieramy się nawzajem, zresztą to wątek który zaraża, dosłownie ;)tyle już dziewczyn zaszło w ciążę i ciągle jakaś zarażona przybywa -
Kurcze ale fajne maluchy
zaluje ze wczoraj nie bylo usg na wizycie
Chyba znowu jakas infekcja sie wkradaclotrimazolum masc zewnetrznie ktos mowil ze mozna? Mam jeszcze krem Gynazol (dostalam w razie co). Ale nie wiem czy to juz ten moment. Kurde 2 dni nie wzielam probiotyku i juz
[/url]
-
Byłam dzisiaj na badaniach i u dentysty . 290 zl nie moje ech, a tyle bylo by ubranek dla dzidziola.
Dziś przywiozłam od siostry masę ubranek ale większość jest na większe dziecko, głównie na 2 latka. Ale tez się przyda. Gorzej jak będzie dziewczynka bo to prawie same na chłopca.