SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    PRZEPRASZAM BO WY O TYCH WÓZKACH A JA TOTALNIE NIE KUMAM.
    czy ktoś mogłby mnie w punktach, jak blondynce, napisać na co sie zwraca uwage przy wyborze wozka?
    dziekuje ;p

Ja mam to szczęście,że nie musze szukac wózka. Odkupię od siostry.
    Jej wózek jest lekki ( to ważne bo muszę go wtachać po 8 schodach, potem mam windę) pompowane koła, łatwo się prowadzi, rączką jest regulowana na wiele sposobów ( co się przydaje przy różncy wzrostu rodziców). Jest szaro-biały więc do każdej płci pasuje, tylko torbę muszę kupić, bo siostra przy przeprowadzce zapodziała.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/902349,zasilek-macierzynski-przedsiebiorczych-matek-2016-wysokosc-zasilku-macierzynskiego.html

Polecam lekturę. Znowelizowana ustawa wprowadziła sporo zmian.
    Ja wiem o tych zmianach, od stycznia miałam otwierać własną DG, ale z racji tego że udało mi się zajść w ciążę odkładam to na 3-4 lata. ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dla mnie najważniejsza jest waga wózka.
    Później wymiary, kolory, dodatki :)

Wiecie co mi podpowiedziała moja koleżanka apropo wagi. Bo ja na 2 piętrze mieszkam a najlżejszy wózek to 17 kg. Ona zostawiała wózek w aucie na parkingu pod domem, a małą nosiła w nosidełku. Dla mnie to dobre rozwiązanie, bo parking mam pod oknem, a noszenie 20 kg mnie przeraża na dłuższą metę.. A bloki stare i nie ma tzw wózkowni.

No i mówiła, że lepiej aluminium.

UWAGA. Informacja zasłyszana, nie sprawdzona na własnej skórze :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja mam to szczęście,że nie musze szukac wózka. Odkupię od siostry.
    Jej wózek jest lekki ( to ważne bo muszę go wtachać po 8 schodach, potem mam windę) pompowane koła, łatwo się prowadzi, rączką jest regulowana na wiele sposobów ( co się przydaje przy różncy wzrostu rodziców). Jest szaro-biały więc do każdej płci pasuje, tylko torbę muszę kupić, bo siostra przy przeprowadzce zapodziała.
    Rudi, a jaki wozek ma siostra?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Ja miałam otworzyć teraz firmę na siebie, ale żeby dostać macierzynski z DG musisz przez 12 miesięcy opłacać ZUS.

Mi też to księgowa mówiła, jak prowadziłam własną działalność, że przepisy się pozmieniały i trzeba 12 miesięcy płacić.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika a oglądałaś je na żywo czy tylko w internecie? ;)
    My w sobotę byliśmy w sklepie dzieciecym po kapcie do córki i ogladalismy wózki.
    Były chyba wszystkie rodzaje Bebetto bo to ich przedstawiciel był.
    Ja myślałam o Hollandzie, bo jak go ogladalam w internecie to najbardziej mi się podobał, ale jak zobaczyłam na żywo i przejechałam się po sklepie to zdecydowanie jestem na nie.
    Z kolei zakochałam się w Bebetto Silvia czy jakoś tak. ;)

malika89 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Ja wiem o tych zmianach, od stycznia miałam otwierać własną DG, ale z racji tego że udało mi się zajść w ciążę odkładam to na 3-4 lata. ;)

Też miałam taki misterny plan :P No ale po macierzyńskim pewnie otworzę. Chociaż mały ZUS na początek jest fajny, no ale z drugiej strony jest ryzyko że wtedy w razie co zasiłku nie ma.. . .Coś za coś :/

• pigułka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Wiecie co mi podpowiedziała moja koleżanka apropo wagi. Bo ja na 2 piętrze mieszkam a najlżejszy wózek to 17 kg. Ona zostawiała wózek w aucie na parkingu pod domem, a małą nosiła w nosidełku. Dla mnie to dobre rozwiązanie, bo parking mam pod oknem, a noszenie 20 kg mnie przeraża na dłuższą metę.. A bloki stare i nie ma tzw wózkowni.

No i mówiła, że lepiej aluminium.

UWAGA. Informacja zasłyszana, nie sprawdzona na własnej skórze :)
    Sa duzo lzejsze wozki, tylko im lzejszy tym cena wyzsza, np bugaboo albo babyzen yoyo. Ten drugi mozesz nosic na ramieniu jak torebke, moja kolezanka go uzywa, jak porusza sie metrem w Uk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:30

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

No właśnie do niej napisałam, to powiedziała,że ni cholery nie pamięta. Ma go w wózkowni w starym mieszkaniu, ale ma mi sprawdzic to się napewno podzielę informacją :)

pigułka lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Ja miałam otworzyć teraz firmę na siebie, ale żeby dostać macierzynski z DG musisz przez 12 miesięcy opłacać ZUS.
    hmmm moj ma dg, mamy księgową i ona wyliczała mi co i jak, gdyby był taki obowiązek, na pewno by mi tej opcji nie proponowała ;) no ale nie wiem, kłócić się nie będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:32

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Też miałam taki misterny plan :P No ale po macierzyńskim pewnie otworzę. Chociaż mały ZUS na początek jest fajny, no ale z drugiej strony jest ryzyko że wtedy w razie co zasiłku nie ma.. . .Coś za coś :/
    Ja mam biznesplan, wszystko przygotowane. Marzyła mi się własna pierogarnio-nalesnikarnia, wszystko w UP miałam dogadane co do dotacji, ale ja miałam tam pracować też, a z racji ciąży muszę to przełożyć.
    Teraz jestem na zasiłku dla bezrobotnych. :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    hmmm moj ma dg, mamy księgową i ona wyliczała mi co i jak, gdyby był taki obowiązek, na pewno by mi tej opcji nie proponowała ;) no ale nie wiem, kłócić się nie będę :)
    Teraz się po zmieniało, i są marne grosze na macierzynskim z DG, ale kłócić się nie będę. ;)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę raczej brała któregoś x-landera ;) bebetto mis ię podoba ale tylko jako gondolka...

bobas.gif
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Ja mam biznesplan, wszystko przygotowane. Marzyła mi się własna pierogarnio-nalesnikarnia, wszystko w UP miałam dogadane co do dotacji, ale ja miałam tam pracować też, a z racji ciąży muszę to przełożyć.
    Teraz jestem na zasiłku dla bezrobotnych. :)

No proszę :) A gdzie mieszkasz? No bo ja jestem dzika za dobrymi naleśnikami :P

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Teraz się po zmieniało, i są marne grosze na macierzynskim z DG, ale kłócić się nie będę. ;)
    no księgowa proponowała nam to teraz w piątek, bo mój właśnie pytał co i jak zrobić. No chyba się orientuje w temacie :P

bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Mam szwagier pamietał http://cotobaby.pl/produkty/wozki-uniwersalne/messina/
    Ona miała kolor Grey
    Jak teraz patrze na jego cenę to taniocha. 2 lata temu sis płaciła 1699zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:40

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Sa duzo lzejsze wozki, tylko im lzejszy tym cena wyzsza, np bugaboo albo babyzen yoyo. Ten drugi mozesz nosic na ramieniu jak torebke, moja kolezanka go uzywa, jak porusza sie metrem w Uk

Ulala. Ładne ceny :P Pewnie dla tego o nich nie wspominała :P

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    no księgowa proponowała nam to teraz w piątek, bo mój właśnie pytał co i jak zrobić. No chyba się orientuje w temacie :P
    Z ta orientacją to różnie bywa. Nasza księgowa nam kiedyś tyle problemów narobiła, że mąż po nocach nie spał, bo się martwił co ma teraz zrobić i jakby sam nie doczytał przepisów, to tamta by się nawet nie skapnęła, co zrobiła źle.
    Może ma jakąś inną opcję, której my nie znamy. W każdym bądź razie lepiej sobie poczytaj o tym za wczasu, bo ludzie bywają omylni, a potem ktoś inny może mieć z tego problem.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Proponuję upewnić się w ZUS albo zerknąć do ustawy- wyżej link do artykułu i tam jest odnośnik :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ulala. Ładne ceny :P Pewnie dla tego o nich nie wspominała :P
    No właśnie. Ceny zaporowe, ale mówię, żeby nie było, że nie ma takich wózków :P

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ